תגובה: הלסדום היינו אם לעמורה דמינו?
מוני ידידי משכבר הימים.
תיקח כוס מים. תנשום.
הבעיה היא לא נפולת הנמושות שרוצים לעזוב .. זכותם. אולי גם אני יום אחד אמצא את עצמי מנסה חיים אחרים. מי יודע.
הבעיה היא שכל ותשים פה פונט בולד. אדום. מהבהב. עם 20 סימני קריאה ובסוף 1
כל מוסדות השילטון של המדינה הזאת לא פועלים. המדינה הוקמה לשמש בית לעם היהודי. אולי. אבל מאז אבדה את דרכה.
אני לא רוצה להכביר מילים ולא להסחף לפוליטיקה ולא למילים קשות. אבל התחושה ביום יום היא לא טובה.
יש חלקים מהמשפחה שלי שחיים בארצות ניכר. ככה שזה לא משמועות. זה מיד ראשונה. יש מקומות יותר נעימים לחיות. נקודה.
ובסופו של דבר .. וזה הרבה יותר חשוב. יש מקומות שבהם מזג האויר יותר קריר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם אני קצת חושב שיש פה הגזמה, קראתי את כל התגובות (גם) של ניר - והקטע השני של התגובה האחרונה שלו קצת צורם בעין - מוגזם לחלוטין לטעמי ומדלג מעל הסיבה להקמת המדינה והסיבה שבגינה אין לנו ברירה אלא להילחם על הבית בכל צורה וכן - פה זה הבית היחיד שלנו בכל העולם, המקום היחיד שבו יש לנו כח להגן על עצמנו. גם באמריקה הגדולה וברוב מדינות העולם יש בעיות בטיפול בחיילים עם פוסט טראומה, צריך לשפר וללמוד ולתקן אין ספק, אבל מפה ועד להכרזה שלא בטוח שאנחנו צריכים מדינה עצמאית ההפרש עצום ובנוסף לכך צריך לזכור שאם זה היה תלוי בערבים (ואולי בחלק מהאירופאים?) בכלל לא היינו מתקיימים - לא פה ולא בשום מקום בעולם.
זה לא נוגד את התחושה שצריך להיות פה סוג של מבול רציני ושטיפה יסודית של הביוב שנוצר פה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איך זה קשור מוני?
בית בנינו ואז חרבנו בתוכו. סליחה על השפה הבוטה.
אני לא חושב שהקריאה פה היא לנטוש את הארץ/המדינה (להבדיל בפורומים אחרים) אלא להזיז עצמנו לכדי שינוי במצב הקיים של החברה. בין אם תחילה בינינו לבין עצמנו כיהודים ובין אם בינינו לבין שאר אזרחי ישראל ואחכ גם בינינו לבין שכנינו.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
בדיוק.
ואם כבר דאגה לגורל הבית הלאומי שלנו, יש דמיון מדאיג מאוד בין מה שקדם לחורבנם של בית ראשון ואחריו השני ובין המצב בארץ:
שחיתות שלטונית עמוקה עם שכבה דקיקה של טייקונים המחוברים לפוליטיקאים, הקצנה דתית וערבוב מוחלט בין דת, כסף ושלטון, קבוצות כח מיוחסות שדואגות לעצמן על חשבון האחרים, החלשת שומרי הסף (איזונים ובלמים), פערים חברתיים גדלים, אי סובלנות גוברת למיעוטים ולדיעות שונות מדעת הרוב, שלטון המתבסס על הסתה וזריעת פירוד בין הקבוצות בעם.
בשני המקרים הקודמים המרקם החברתי נחלש כל כך עד שהמדינה התפוררה תחת הלחץ החיצוני, ובשני המקרים הקודמים זה קרה אחרי פחות ממאה שנות עצמאות.
מוני אחי, אני לא מטיף לעזיבת הארץ , ראה תגובתי מס' 36 לתומר , לא חושב שיהודים יכולים לחיות בחסות הגויים, לשרוד אולי כן (עובדה של 2000 שנה) במצב צבירה חרדי . כל השאר זה התבוללות וודאית.
לגבי הדברים שכתבת אודות השיבה לא"י והקמת המדינה, זו טעות נפוצה שלא ברור לי מה המקור שלה.
אני לא מתנשא חלילה, אני הראשון שמודה שנרדם או הבריז משעורי הסטוריה, אז גם לא מתחייב שזה היה חלק מחומר הלימוד. אבל השלמתי פערים מאז מתוך עניין אישי.
ובכן, רעיון השיבה של היהודים לא"י קדם בהרבה לתנועה הציונית, בכמה מאות שנים למעשה, זהו רעיון נוצרי ולא של יהודים. זרמים בנצרות החלו לקשר בין היהודים לעברים הקדמונים ולהאמין ששיבה של היהודים לארץ הקודש היא תחילתה של התגשמות נבואית. זאת גם הסיבה אגב להעברת השגרירות האמריקאית לירושלים אם אנחנו כבר בענייני אקטואליה.
הצהרת בלפור 1917 שכללה הכרה בהקמת "בית לאומי" ליהודים בא"י נחשבת להישג המשמעותי הראשון של התנועה הציונית, גם היא ניתנה כשברקע תחיית האוונגליזם באנגליה והרצון הפוליטי לפרק את הקיסרות העות'ומנית .
הבעיה הייתה שהיהודים לא באו... לא עניין אותם לבוא ולייבש ביצות, התנועה הציונית הייתה קקיונית , גם כתב המנדט שניתן לבריטים קדם למלחמת העולם השנייה , זה היה מסמך בינלאומי רשמי שקבע את המעמד החוקי של הבריטים ואת המטרה לשמה הם שולטים על א"י ( שתי הגדות) . היהודים לא הגיעו, ההאשמים בני בריתם של האנגלים במלחה"ע 1 נבעטו מהחיג'אז והומלכו ע"י האנגלים בעיראק ובעבר הירדן המזרחי.
כפי שכבר כתבתי כאן באריכות - הממסד שהיום אנחנו מקטרים עליו הוקם עוד אז. אין קשר לשואה, אף אחד לא התבייש ולא הצטער שגרמנים ובעלי בריתם שחטו יהודים, לא רוצה לומר ששמחו על כך אפילו.
זה שאין לנו ארץ אחרת, רק מחזק שמחובתינו לדאוג שזו תתנהל נכון.
עידן התרוצים שהכל דפוק בגלל תקציב הבטחון ו"תגידו תודה על מה שיש יא בכיינים" עבר.
צריך לשמוח על מה שיש.
צריך לזכור שאנחנו לא שוויץ ולא נהייה.
וצריך לדאוג לתקן את מה שדפוק ומהר.
אין הצדקה לבית לאומי אם אין בו תנאי מחיה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אני קורא שוב את מה שכתבו מוני ואחרים , את מוני אני מכיר אישית ויודע שהוא אינטיליגנט יותר ממני.
אני מזהה בדברים האלה מנטרות מוכרות ולא בכדי - אלו דברים ששמעתי בבית ההורים בילדותי, זה הבולשיט שהאכילו אותם כדי שיוסללו בלי שאלות למסלולים המשרתים את הממסד המושחת. זה אולי שורש הבעיה...
רובנו שקוע כל אחד בתחומו, בין אם לצרכי הישרדות או פרנסה, בין אם מתוך עניין. אנחנו יכולים להיות הכי חכמים והכי מוצלחים בתחומנו, אבל רובנו מזניח את שאר התחומים ונוטה לקבל את מה שמאכילים אותו דרך ספסל הלימודים או התקשורת. אין לנו ידע אמיתי בהסטוריה, אין לנו ידע על המזרח התיכון, התרבות הערבית , איסלאם, אפילו לא של השפה הרווחת בשכונה. אנחנו הולכים אחרי ססמאות שטחיות ודמגוגיה זולה.
מדינת ישראל לא הוקמה כדי להגן על היהודים מפני הפוגרום הבא, לעיתים נדמה וגם העובדות תומכות בכך - שזהו כרגע המקום המסוכן ביותר ליהודים.
מדינת ישראל הוקמה כדי לשרת את הממסד שהקים אותה ולהגן עליו.
תחשבו על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
עוד סיפור נורא שמתפרסם היום - התאבדותו של רדי פילס ״ההרוג ה 74 של אסון המסוקים״ .
חובש שהוקפץ לזירת האסון ולא חזר ממנה . למי שעבר חוויות מהסוג הזה או מכיר מקרוב כאלו שעברו , לא צריך לספר שאין אחד שלא יוצא מזה שרוט.
כשחוזרים נאלצים להדחיק ולהתמודד עם החיים הרגילים , לא כל אחד מסוגל וגם אצל אלו שכן זה עלול להתפוצץ גם כעבור שנים רבות .
על הגישה המסריחה של משהב״ט גם אין מה להרחיב - יש להם תקציב והם רואים מספרים מול העיניים, קשה להם לשחרר כשלא מדובר בפגיעה נראית לעין , קל יותר להטיל ספק ולנסות להתנער.
שני בנים מתגייסים בחודשים הקרובים לקרבי, חיים בסרט של תרומה לחברה, כנפיים ו ״כבוד״. מעדיף אותם נכים פיזית או אפילו בארון לעומת מצב כמו של הנ״ל .
למה בעצם לבחור אם אפשר לחנך אותם מראש להשתמט ולהיות חזירים שדואגים רק לעצמם ? לא כל מיעוט אתני ראוי למדינה ריבונית , לא חסרות קבוצות גדולות מאיתנו שאין להן מדינה ריבונית , נכון שייצרנו כאן פלא כלכלי וטכנולוגי במעט שנים יחסית , יש ביננו הרבה גאונים ויש גם הרבה צדיקים אמיתיים שלאו דווקא חובשים כיפות , גם סתם אנשים טובים שלא עושים רע לאף אחד . אבל ככלל , לא מרגיש שאנחנו משהו מיוחד .
ניר, בתור אחד שדפקו לו בדלת באמצע הלילה בצוק איתן, אל תאחל לעצמך פציעה מכל סוג. גם הבן שלי היה שם, ״כנפיים״, יחידה מובחרת וחזר, אמנם כאילו עבר בפירוקיה, אבל חי. חוויתי את אגף השיקום בדרך הכי מכוערת שאפשר. היעדר הכרה בפגיעות מוכחות גם בבית החולים שבו עובד הרופא שפסל. בקיצור, תתפלל ושיחזרו בשלום.
דבר אחר שמטריד אותי, זה הטענה שלך שהממסד בנה את המדינה בעצמו לעצמו. מאחר והורי הם דור המייסדים והם לא עשו למען עצמם. סבא רבא-רבא הוכר כנפגע הטרור הראשון (באמצע המאה ה- 19). הם באוף בעיקר עדות אשכנז אבל גם תימנים שזה החצי השני שלי, הרבה לפני קום המדינה והציונות כי היה בהם גרעין משיחי . כן, גם העליית תלמידי הגר״א שהיה מתנגד גדול לחסידות ולמשיחי השקר שפעלו בתקופתו (שבתאי וממשיכיו).
דבר אחרון, ההתנגדות שלך לגולה. אם אני זוכר נכון, אתה בנקאי. את הז׳יטונים (או הביצים) לא שמים בסל אחד ןלגולה יש תפקיד חשוב, גם היום, בהעצמה של ישראל ובשרידותו של עם ישראל. עצם הטענות נגד הממסד המושחת וכיוצ״ב מוכיחים זאת.
יצחק.
ולדיום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ניר, הרבה זמן אני אוגר בבטן, וחושב שלא כדאי להגיב, אבל הגיעו מים עד נפש.
ראשית אני לא מתכוון אליך אישית אלא לתופעה, שמה לעשות אתה חלק ממנה.
וזו תופעה כואבת לי ואני מקווה שלרבים אחרים.
התופעה הזו חותרת ביסודות של המדינה, והיא עלולה לקעקע אותה ולהשמידה.
היא הרבה יותר מסוכנת מכל חמסניק או מחבל או אפילו פצצת אטום (להבדיל אלף אלפי הבדלות).
חלקים מהחברה (לצערי הם גדולים יותר ויותר) פשוט איבדו את הצפון, לחלוטין.
הם שכחו מה מיצגת מדינת ישראל למה היא קמה ומה התפקיד ההסטורי שלה.
זה כואב לי לומר זאת ועל כן הרבה מאוד זמן שתקתי, בדיעבד יותר מדי זמן !
מדינת ישראל נועדה להיות הבית הלאומי של העם היהודי !!!
היא נועדה לתת הגנה לכל היהודים באשר הם מפני הצרים עלינו לכלותינו, פשוטו כמשמעו.
חלקים גדולים מהציבור כנראה פשוט שכחו (או רוצים לשכוח) מה קרה בכל ההסטוריה היהודית.
ובאופן ספציפי מה קרה במלחמת העולם השניה.
קמו הנאצים ופשוט החליטו להשמיד אותנו פיסית כעם.
אני חושב שחלק מהאנשים פשוט לא רוצה לקלוט, העם היהודי היה בסכנת השמדה, פשוט כך.
המאורע של הנאצים לא היה חד פעמי, לאורך כל ההסטוריה היו רציחות שחיטות פוגרומים.
השואה הוא רק ה"דובדבן בעוגה" של כל המאורעות הללו.
לאחר השואה קמה מדינת ישראל בזכות השואה.
עמי העולם הבינו את גודל האסון, ומהבושה (או ניסיון הסתרה) אפשרו את הקמת המדינה.
רק בזכות השואה סחטנו את מדינת ישראל מהעולם.
אסור לעולם לשכוח זאת. זאת הזכות שלנו על מדינת ישראל, זו המורשת שלנו.
אז תגיד, אבל למה לא ארצות הברית למה לא אוגנדה ?!
ארץ ישראל והעם היהודי קשורים יחדיו בקשר הסטורי דתי ופולטי.
רק כאן יש לנו זכות אבות על האדמה !
וזה חשוב, זה עושה את כל ההבדל.
אתה פשוט לא מבין מזה אומר להיות יהודי במדינת גויים.
אתה מיעוט נרדף, היוצא מהכלל שכולם נטפלים אליו.
אתה חושב שבארצות הברית אתה תהיה חופשי אף אחד לא יקרא לך יהודון מסריח.
גם היהודים הגרמנים בשנות השלושים של המאה הקודמת חשבו כך.
גרמנים מדת משה קראו לעצמם. והתבוללו בכיף, חשבו שזה יעזור להם..
הגישה שלך ושל רבים אחרים במדינה מאוד מדאיגה אותי.
זו הגישה שמסכנת את עצם קיומה של מדינת ישראל.
בגללה אנחנו שוכחים למה אנחנו בארץ (וזה לא בגלל ההי טק) ועד כמה הארץ הזו מיוחדת.
כן, אני יודע זה נשמע כמו הטפה ציונית.
וזה בדיוק מה שזה, כדאי מאוד לפקוח את העיניים ולהבין איפה אתם חיים, ולמה.
כל מילה בסלע!
זה נכון, וזה קשור, וזו האמת הפשוטה.
טל.
"When things are at their blackest, I say to myself, 'Cheer up, things could be worse.' And sure enough, they get worse."
יצחק, אמת כתבת.
דבר ראשון, חלילה לא מאחל, רק מעדיף אם ניתן היה לבחור רק מבין שתי האפשרויות.
דבר שני גם הסבים שלי מדור המייסדים שבנה והקים את המדינה,
שפך דם במחתרת ובמלחמת העצמאות. היה להם אותו חזון שאתה מדבר עליו. אבל הם לא הממסד, הממסד הוא חבורת הפקידים ששתלו להם את הרעיונות האלו בראש, אם בתנועת הנוער הציונית עוד בגולה ואם גם אחרי שכבר הגיעו לכאן. זה לא שונה מאמונה דתית עיוורת - הסלילו אותם כדי לעבוד עבור הממסד, לשלם מיסים ודמי חבר, להילחם בבריטים כדי שלממסד יהיה יותר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
עוד סיפור נורא שמתפרסם היום - התאבדותו של רדי פילס ״ההרוג ה 74 של אסון המסוקים״ .
חובש שהוקפץ לזירת האסון ולא חזר ממנה . למי שעבר חוויות מהסוג הזה או מכיר מקרוב כאלו שעברו , לא צריך לספר שאין אחד שלא יוצא מזה שרוט.
כשחוזרים נאלצים להדחיק ולהתמודד עם החיים הרגילים , לא כל אחד מסוגל וגם אצל אלו שכן זה עלול להתפוצץ גם כעבור שנים רבות .
על הגישה המסריחה של משהב״ט גם אין מה להרחיב - יש להם תקציב והם רואים מספרים מול העיניים, קשה להם לשחרר כשלא מדובר בפגיעה נראית לעין , קל יותר להטיל ספק ולנסות להתנער.
שני בנים מתגייסים בחודשים הקרובים לקרבי, חיים בסרט של תרומה לחברה, כנפיים ו ״כבוד״. מעדיף אותם נכים פיזית או אפילו בארון לעומת מצב כמו של הנ״ל .
למה בעצם לבחור אם אפשר לחנך אותם מראש להשתמט ולהיות חזירים שדואגים רק לעצמם ? לא כל מיעוט אתני ראוי למדינה ריבונית , לא חסרות קבוצות גדולות מאיתנו שאין להן מדינה ריבונית , נכון שייצרנו כאן פלא כלכלי וטכנולוגי במעט שנים יחסית , יש ביננו הרבה גאונים ויש גם הרבה צדיקים אמיתיים שלאו דווקא חובשים כיפות , גם סתם אנשים טובים שלא עושים רע לאף אחד . אבל ככלל , לא מרגיש שאנחנו משהו מיוחד .
אם כבר העילת את הנושא...
בתור אחד ששירת בסדיר וקבע בהגנה על גבולות המדינה בהמון מבצעים וכו', במילואים במלחמת לבנון השניה מההתחלה ועד לסוף בתוך ומעבר לקווי האוייב וכן כולל גם זוועות, חילוצים, ופציעה שבוע לפני הפסקת האש, וגם הטיפול של מ. הבטחון ביום שאחרי, אני מזדהה איתך, ובמיוחד שיש לי ילדים(שיש להם עוד זמן) שעתידים להיות חיילים אני מחנך אותם שזאת המדינה שלנו וזה מה שצריך לעשות כדי להגן עליה, יש כאלה שתורמים יותר ויש כאלה שפחות וכאלה בכלל לא, זה מה יש, ואני נגד כל האמירות על עזיבה/הגירה, יש לנו מדינה אחת, היא שלנו, אם נישן בשמירה אבוי לנו.
ליבי עם תושבי העוטף(לדוגמה) שחוטפים אש באופן יומיומי ושלטון אימפוטנט ומושחת שרק רוצה שקט בכל מחיר שנבחר שוב ושוב לעיתים ע"י אותם תושבים שלא ברור למה עושים זאת, יש לנו צבא, יש לנו יכולות בלתי רגילות, מלחמה כזאת ובכלל לא מנצחים מהאוויר, זה לא יהיה פשוט ולא יהיה קל וזה לא יגמר בזבנג וגמרנו, אבל עושים מה שצריך לעשות ולא יושבים בחיבוק ידיים.
פעם זה היה כל 10 שנים, כל דור התור שלו ככה היו אומרים לנו, זה הצטמצם לחצי ועכשיו קוראים לזה "סבב" ו"התכתשות" מילים שאני לא מבין מהיכן הגיעו....
נדב, הממסד לא גר ולא עובד בעוטף עזה - אז מצידו שישרף וימשיך לסבול .
טיל אחד על הים מול מרכז הארץ וכללי המשחק משתנים , אתה באמת חושב שזה בגלל דעת הקהל של הסטלנים שיושבים בפאבים של מדינת ת״א? או שזה בגלל שהטיל הבא עלול לפגוע במישהו שיקר למישהו חשוב ?
אם אתה רוצה להתחיל להבין מה הבעיה של צה״ל , תיכנס לערוץ של אורי מילשטיין ותתחיל להאזין.
אני רק ניתקתי אתכם לרגע מהמטריקס ונתתי לכם לבחור בין שתי גלולות, מי שרוצה לפקוח את העיניים שיבלע את הירוקה ויתחיל לבדוק , המידע נגיש , מי שלא - שיתעלם וישכח ממה שנאמר כאן, יש דברים חשובים יותר להשקיע בהם את הזמן, כמו טעינה של סוללת ליתיום.
ככה או ככה זה לא ישנה כלום, גם אם כולנו נסכים לא נוכל לנצח בקרב הזה.
איבדתי אותך אחרי איזה 134773 שורות ...
אבל יש לי בשבילך מידע סודי קטן ....
יש פה אנשים שהם כפול או יותר ממך בגיל. ואין להם חברה. ואין להם בית שלהם. ובקושי יש להם אוטו בן 20.
והם גם שרתו בצבא במלחמה או שתיים ... גם יצאו עם ptsd ו.. גם עשו את כל המסלול המתוכנת מראש ....בצפרצבאלימודיםחתונהילדיםגירושיןחתונה ילדים וכו .... אז הנה לך מאיפה הבכי והנהי ... בלי שמות. אבל אולי ממרומי מגדל השן שאתה גר בו .. אתה פשוט לא רואה טוב את האנשים הקטנים שבחוץ ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש פה אנשים שהם כפול או יותר ממך בגיל. ואין להם חברה. ואין להם בית שלהם. ובקושי יש להם אוטו בן 20.
והם גם שרתו בצבא במלחמה או שתיים ... גם יצאו עם ptsd ו.. גם עשו את כל המסלול המתוכנת מראש ....בצפרצבאלימודיםחתונהילדיםגירושיןחתונה ילדים וכו .... אז הנה לך מאיפה הבכי והנהי ... בלי שמות. אבל אולי ממרומי מגדל השן שאתה גר בו .. אתה פשוט לא רואה טוב את האנשים הקטנים שבחוץ ...
ואיך זה קשור לממסד המרושע ולזה שאסון לחיות כאן?
אני מודה לאל על המצב שלי ומנסה לעזור למי שאפשר אבל מה "הממסד" אשם? בבחירת בת הזוג הלא מתאימה?
אז הדיון עובר לבעיות של אגף השיקום במשרד הביטחון?
לצערנו אנחנו מוקפים אויבים ונאלץ לשלוח חיילים למלחמות שיחזרו משם חלקם בארונות וחלקם פצועים בגוף ובנפש. זה יקרה גם כשראש הממשלה יהיה דובון איכפת לי או המשיח בעצמו. איך זה מתקשר לאנסים ורוצחים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
++++1
ולא היה להם את השכל להיעזר בעו"ד וכו', אבל היתה להם גאווה, אגו וכו' וסמכו על הגופים שיטפלו בהם(ושהתחילו טיפול גם אבל קיבלו ז$€£) ונמאס להם ממריחות, ממרדפי שווא, אחרי כל מסמך ונייר שצריך להמציא, וגם כשהתערבו עוד גורמים חיצוניים כדי לעזור נימאס מלחפש קומבינות ולהתחנן על מה שברור שמגיע וכו', ונגלה עוד סוד זה לא קשור בכלל לרמאים ושקרנים וכו'....
ומה מענייין אותי מה קורה באירופה?? אנחנו חיים כאן ועכשיו.
לעיניין הסמארטפון אצלנו בביה"ס אסור, ואם הגיעו איתו "מוחרם" עד לסוף היום, ברור שהיינו רוצים יותר שליטה על התוכן אבל גם לזה יש גבול מה אפשר לעשות וגם עושים שלא תיטעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
מה "הממסד" אשם?
כסף, תקציבים, שחיתות, מי שנשאר לו כוח להילחם כנראה יקבל, מי שלא יטוטא מתחת השטיח כלא היה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מויש
אני מודה לאל על המצב שלי ומנסה לעזור למי שאפשר אבל מה "הממסד" אשם? בבחירת בת הזוג הלא מתאימה?
אז הדיון עובר לבעיות של אגף השיקום במשרד הביטחון?
לצערנו אנחנו מוקפים אויבים ונאלץ לשלוח חיילים למלחמות שיחזרו משם חלקם בארונות וחלקם פצועים בגוף ובנפש. זה יקרה גם כשראש הממשלה יהיה דובון איכפת לי או המשיח בעצמו. איך זה מתקשר לאנסים ורוצחים?
אם לא הממסד אז מי ?
זה לא מהגירושין. זה מכל השאר.
ואם אתה רוצה פירוט .. דבר איתי מסביב לאיזו מדורה.
התחלתי את הפוסט מידיעה על ילדה בת 11 שעברה אונס ע״י ילדים בני 12-13 , היא מאושפזת והילדים חפשיים, משפחתה חסרת אונים ומאויימת ע״י משפחות הילדים.
ביקשתי לשים בצד את השחיתות והפוליטיקה - כי זה המצב, אין לנו מה לעשות בעניין כרגע, זה סתם מעורר ויכוחים שלא זה מקומם.
המערכת כשלה ולא מסוגלת לתת פתרון - אז מה בכל זאת אפשר לעשות ? אולי איזו עמותה שתייצג את המשפחה בתביעה אזרחית לפיצויים .
משם זה התגלגל לדיון על המערכת = הממסד , זה רק כדי לקשור לך את הדברים. הצלחת בעזרת עו״ד לקבל פיצויים שמגיעים לך ביושר - אשריך ! רדי פילס לא הצליח ... כי הוא לא איבד איבר , רק נדפקה לו הקופסה , אז קשה יותר להוכיח. הסברתי שהפתרון לא במי ישב בשלטון או בכנסת , כי שורש הבעיה הוא בממסד עצמו ולא רק במי שמעליו. זה משהו מובנה במערכת.
הממסד לא מרושע , הוא דואג לעצמו על חשבון הציבור ממנו הוא חי ואותו הוא צריך לשרת , יש בו בהחלט עובדים מרושעים ואטומים שידרכו על גופות במטרה להתקדם או לרצות את הממונים או להישאר בתפקיד או במקרה הנפוץ יותר - כי הם יכולים. הממסד לא אחראי לכל החוליים החברתיים ולכל הבעיות שלנו, גם לי לא רע , אבל חוזק השרשרת כחוזק החוליה החלשה.
מבחינת הכנסות המדינה - המצב לא יכול להיות טוב יותר , אבל כשהכסף נאכל ע״י מנגנון מנופח - הוא לא מגיע למי שנמצא בתחתית וזקוק לו.
אני לא בוכה על גובה המיסים שאני משלם - מה שמוריד את רמת החיים שלי, אני מוחה בשם אלו שראויים להנות מהם ולא מקבלים. בין אם אלו נפגעי עבירות ובין אם אלו נפגעי קרבות. מחר זה יכול להיות כל אחד מאתנו.
מויש, לגבי האשמת האינטרנט והפורנו ברמה המוסרית אליה הגיע הנוער החילוני - היה בשבוע שעבר דוקו על הבחור החרדי לשעבר כוכב הסרט M , מומלץ בחום לכל מי שחושב שסגירות מפני העולם המודרני מביאה לתוצאות טובות יותר. אחד הדברים המזעזעים ביותר שראיתי בחיים - הרבה יותר מהמקרים שהזכרת.
https://e.walla.co.il/item/3249385
ולמי שקורא רק את הכותרת, אז שיהיה ברור - לא מדובר במקרה בודד , אלא בתופעה מושרשת ורחבה שקיימת כך מסתבר בכל חצר חרדית . חלק מחווית הילדות של ילד חרדי זה להיאנס ע״י חבריו הבוגרים או פדופילים שחיים בקהילה, מוכרים לרבנים ולאדמו״ר , אבל הם לא מוסגרים לרשויות המדינה כי זה יטיל כתם על משפחתם. הילדים מצדם צריכים לנשוך כרית ולשתוק ... לחכות לתורם.