חוזר: שיפוץ בודי של סיקס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
מאחר ואני רוצה לשים על הדלת גם גלגל וגם ג'ריקן דלק או מים של 20 ליטר אז החלק האחורי יחוזק מאוד. כנראה עם 2 פלאחים של 7 מ"מ באיזור הצירים המיועדים.
לא כדאי!
לאחר שלושה מתקני גלגל (אחד כמו של נמרוד, אחד על הדלת והנוכחי על הפגוש), אני ממליץ מאוד לבנות על הפגוש. צריך להשקיע בציר מסיבי (לי זה עלה כ 350 ש"ח, אם יש לך גישה למחרטה, זה יעלה לך פחות) וניתן להעמיס על המתקן עד כ 400 ק"ג (המיסבים שהשתמשתי מחזיקים עד 800 ק"ג)!
...My Two Cents
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
שמיל למה חשבת שאני רוצה לשחזר את הג'יפ? מעולם לא טענתי את זה.
אני רציתי ועדיין רוצה בודי במצב לא חלוד ויחסית סביר. חדש הוא לעולם לא יהיה וגם מקורי לעולם לא יהיה.
כן זה ארגז נ"נ או לסיקס ממוגן :-) אבל זה מה שאני רוצה. לפחות כרגע.
מה שאותי מטריד זה לא העובי אלא רמת הגימור שהיא לצערי יחסית נמוכה. אבל את זה אני יכול לשפר רק עם נסיון.
עוד לא נגעתי בפינות ובדפנות.
אם זה מה שאתה רוצה, אז יופי, יש לך.
מציע לך לא לגעת בפינות ובדפנות הקיימים, כי יום יבוא, והוא לא רחוק, שתרצה לעשות את העבודה הזו כמו שצריך.
אני אמתין, יש לי סבלנות :twisted: :cool: :evil: :evil:
הדבר היחידי שנשאר מהפינות המקוריות זה הפאנל.
בכל מקרה, על החלק האחורי אני מקווה לעבוד במהלך השבוע.
מהנדס מכונות המתמחה בתחום הרכב (ארגזים, פגושים ודברים כאלה) שעבד שנים רבות בתחום היה אצלי היום ובדק את הארגז.
הוא אמר לי מפורשות שהעבודה טובה ושזה לא יהווה בעיה פרט כמובן לנושאים שעליהם דנו כבר ושגם הם לא כל כך בעיתיים.
מהנדס הבית אמר - יפה ומצויין.
במילים יפות, ובעדינות:
בשביל מה, אם כך, לשאול את המהנדסים והמהנדסים שבדרך, כאן באתר, שאינם מבינים כלום בג'יפים, אם מהנדס הבית, שעסק זמן רב בתכנון ארגזים ופגושים לטנדרים, הוא זה שיודע הכי טוב?
אנקדוטה משעשעת
ההבדל בין מנוע סמולבלוק 350 של עומר למנוע 258 מקורי של סיקס הוא, על פי הספרים.... 25 ליברות. :grin:
AMC 258 שוקל 260~ קילו, שברולט V8 שוקל 275~ קילו.
והנמשל - כמה זה באמת יותר כבד?
למה הניחושים? אני יודע שזה שוקל פי שלוש בערך ממה שהיה שם לפני כן כי שמת 3 מילימטר בכל מקום שהיה 1, אבל כמה זה באמת? אם זה 50 קילו, זה באמת לא אסון גדול. אם זה 250 קילו זה טמטום מוחלט. אני מציע לך לבדוק.
מהתקדמות השרשור אני מבין שזה לא משנה כי אתה לא הולך להרכיב את זה, וזה בסדר גמור, אני עם אלון כאן ומחזק את ידיך, העיקר שאתה עושה ולומד. אבל באמת תנסה קצת יותר להקשיב וללמוד מהנסיון של האחרים...
ציטוט:
AMC 258 שוקל 260~ קילו
לא יודע, הנתון נשמע לי קצת מוזר. אתה בטוח שלא מדובר בליברות?
כששיפצתי את המנוע בג'יפ שלי, בכל פעם הרמתי את הבלוק ביד, והפכתי אותו מצד לצד-פעם בשביל להרכיב בוכנה מלמעלה , ופעם בשביל לסגור את הקסוות של מיסב הטלטל מלמטה. נכון שזה היה בלי המשקל של ראש המנוע, גל הזיזים, גלגל התנופה והמצמד, ואולי אני חזק (נו טוב, שמן) , אבל לא נראה לי שעד כדי כך חזק.
הנתון הוא 550 לשברולט ו525 ליברות לשש צילינדר, אני תרגמתי לק"ג בערך. זה למנועים שלמים כולל הכל.
אני הייתי מהמר שזה משקל שכולל את הגיר והטרנספר, אבל מן הסתם אני טועה.
נמרוד, אני כן הולך להרכיב את זה.
זה לא 250 קילו. 100 קילו גג (אחרת לא הייתי יכול להזיז את זה בכלל).
נניח שהחלק המקורי שוקל 20 קילו. 80 קילו הפרש זה בנאדם מבוגר. סבבה, אפשר לחיות עם זה.
היתרון הגדול ביותר הוא שיש לי חלק אחורי מחוזק. מאוד מחוזק.
אם ויתברר לי שעשיתי טעות כלשהי והחלק פשוט לא מתאים, אז אני אבנה אותו מחדש בצורה אחרת ומפח 0.8 מ"מ עם החיזוקים המקוריים בפח. זה כן.
נמרוד זה לא 25 ליבראות מדוייקות.
הגיר במיקרה הזה גם שונה, אני נוסע עם TH400 ומיכה עם T176.
בכל מיקרה אני הגזמתי בחישוב שלי שאמר 60 ק"ג אבל...
כמו שכבר נאמר, ה60-80 ק"ג האלה שהם אדם מבוגר צנום במקום שיתבטאו אצל מיכה בציוד חיוני או שלא יתבטאו בכלל. הולכים לשבת שם קבוע.
אצלי הם מתבטאים בזה שהרכבת כח שלי בגדול תוכננה לדחוף 4 טון ואנדורה +בוא נאמר 2 טון ניגרר.
ונכון לעכשיו היא מסתפקת ביום קשה במיוחד ב1600 - 1800 ק"ג .
בולדוג אתה צודק שעכשיו הרכב יתאמץ יותר ובעיקרון יסע לאט יותר.
אבל!....השיפורים שיהיו יכללו גם את המנוע. אמנם כרגע אני לא אחליף אותו במשהו אחר כי 1. אין לי כסף ו2. הרכב בכל זאת עדיין צריך לעבור רישוי, אבל בתוכנית הכללית (MASTER PLAN TO TAKE OVER THE WORLD) המנוע יוחלף ביחד עם כל רכבת הכוח.
Q:
AMC 258 שוקל 260~ קילו, שברולט V8 שוקל 275~ קילו
נימרוד,
אני רואה שאתה חזק בחשבון.
While its true that a fully dressed 350 whighs in at 550lb(US)
550 X 0.455=250.25 kg
If you want to compare apples to apples
strip both motors out of the intake and exhaust manifolds and all accesories
and you will find that the 258 whighs 20lb more then the Chevy 350
The reason?
the crank shaft and cam shaft are 3/4 of the size and the V8 has allot more"air" in it
dou to the vee design
In other words.......
when swaping a stright 6 to a Chevy V8 the whight is a wash
2 קבצים מצורפים
הדפנות והקורות תמיכה הגיעו.
את זה אתה עוד הולך להוסיף לקונסטרוקציה ההיא? (הארגז של הנ"נ)
למה לא בנית את על הארגז עם הדפנות האלה מלכתחילה?
כי הדפנות ארוכות יותר מאורך הארגז.
1 קבצים מצורפים
דופן שמאל.
כרגע רק בפיקים.
נראה מעולה לטעמי. מצטער על האיכות הירודה. כששתי הדפנות יהיו מחוברות אני אצלם באיכות טובה יותר.
3 קבצים מצורפים
תמונות באיכות טובה יותר.
אני חייב לציין שלפני זה הייתי קצת על סף יאוש. עכשיו סוף סוף הבודי מתחיל לחזור לקדמותו ולהראות כמו ג'יפ.
נראה יפה אבל...
כרגע זה עוד פתוח מאחורה?
ולמה לא בנית תאי איחסון או לפחות הגבההת כבר את הבתי גלגל על הדרך?
עומר
הגבהתי את בתי הגלגל משמעותית. 10 ס"מ לפחות. מה שכן, כל הבודי יונמך מאחר ועכשיו הוא על בודי ליפט.
עדיין אין לי את הקורה האחורית. אני צריך ללכת לכופף את החלק. מקווה שעד יום רביעי יהי לי כי ביום רביעי התכנון הוא לחבר את הצד השני ואת החלק האחורי.
אחרי זה אני מסיר את שאר החלקים הישרים מהבודי (בחלק הקדמי) ומחליף להם את הפח ואת הפאנל.
אחרי שהכול יהיה מחובר, אני מסיר את הבודי מהשלדה, מחליף את הנקודות עיגון לשלדה ומחבר את כל קורות התמיכה שצריך.
אני מאוד מקווה שתוך פחות מחודש העבודה על הבודי תסתיים ואני אצבע אותו בצבע יסוד וזפת לבנה (פנים, קיר אש ותחתית) על הזפת בתחתית אני אשים איזה צבע זוהר כלשהו כמו עירא.
אחרי זה אני מקווה לסיים את העבודה על השלדה ולהתחיל להרכיב את הכול. בסוף העבודה, כשהרכב כבר נוסע אני אסע איתו לצבעי שיצבע את הדפנות החיצוניות בלבן.