אמת.
רכבתי מ 97'. מכיר... יודע...
Printable View
או. אתה מסכים איתי על כמעט הכל. התקדמנו.
תיקון קל - האטת או האצת התנועה לא מעניינת אותם בכלל. מה שמעניין זה כמה כסף זה יכניס לקופה.
ולכן אני דווקא חושב שככל שזה נוגע להתעמרות בציבור, במשרדי הממשלה יושבים אנשים לא טיפשים בכלל. ראה את כוכבת השרשור הזה שכל מי שמכיר אותה מחמיא לה על חריפותה וכשרונה. כאשר על הפרק סחיטת עוד ועוד מיסים וכספים מהאזרחים, הראש של המנוולים לא מפסיק לעבוד.
- - - Updated - - -
לפי הערכות, יותר מ-50% מרוכבי הקטנועים נוסעים ללא ביטוח באופן קבוע.
ולא לדאוג לחברו תהביטוח. הן לעולם לא מפסידות - כבר דובר רבות על ביטוח החובה שמעצם היותו חובה, הרי שהוא למעשה מס נוסף שתכליתו להבטיח רווחי עתק לחברות הביטוח, שבעליהן הם חלק נכבד מחבורת ההון-שלטון.
כמו שנאמר כבר, מספרים הם דבר שניתן לשחק בו.
המספר של מעל 50% הוא מופרך. אבל גם הסקרים שהראו 40% הם בעייתיים מאוד. (גם הם לדעתי מוטים לרעה, אבל אין ספק שיש תופעה של לא מבוטחים).
אלה הערכות. לא מספרים מוחלטים שלעולם אינך יכול להוכיח, למעט כאשר רוכב לא מבוטח נתפס על ידי שוטר (פעם, לפני המון שנים, שוטרים אשכרה היו בודקים את זה. היום זה לא מעניין אותם. רוצים לראות רשיון נהיגה וזהו) או חלילה נפגע בתאונה.
והמצב העקום הזה הוא אך ורק כי עלות הביטוח הזוייה.
למה כזה קשה להגיע למספר הנכון?
אין למדינה את הכמות של הדו"ג שעושים טסט כל שנה?
להצליב את זה עם הכמות של המבוטחים בפול.
נשמע לא מסובך
נו בסדר. אז שיקחו את מי שעושה טסט לשנה.
לטסט צריך להגיע עם ביטוח בתוקף, אז עושים לשבוע.
זה עדיין לא מוכיח שבשאר הזמן הם אכן נוסעים ללא ביטוח.
הם תמיד יכולים להצהיר ולהישבע בחיי ספר התורה, שהכלי שכב כל השנה במחסן ויצא רק לטסט. כדי להוכיח שזה לא כך, צריך לתפוס על חם. או לקחת מהם קריאת ספידומטר - יהיה קשה להסביר שבשבוע הבודד שהיה מבוטח, הכלי נסע, נגיד - 10,000 ק"מ, שזו נסועה שנתית.... חתיכת שבוע פרוע זה היה, לא?............:rolleyes:
בטסט אכן רושמים קריאת ספידומטר, זה נתון שמופיע במחשב משרד הרישוי במקור על מנת למנוע זיופים במכירות כלים משומשים, בתכל'ס אף אחד לא עושה איתו שום דבר. אז נכון שבקטנועים רבים מד המרחק לא עובד כבר שנים רבות, בין אם כתוצאה מבלאי ובין אם יזום, אבל מפליא שלא מצליבים נתוני נסועה גבוהה עם נתוני חברות הביטוח על כלים שבכל השנה מבוטחים רק לשבוע. האמת? אני ממש-ממש מתפלא. מממלכת הרשע ציפיתי ליותר...... אולי זיו צודק והם באמת כל כך מטומטמים?....
לדעתי, הפקידונים יודעים טוב מאוד שעשרות אלפי כלים לא מבוטחים וממשיכים לנסוע - ומתעלמים מזה. דגש על בינתים.
ועוד לא דיברנו על אלה שללא ביטוח וגם ללא טסט. אתם תתפלאו כמה. המספרים מבהילים.
ולא שבאמת אכפת לי - אני אשכרה מקנא באלה שלא מחשבנים למדינה, לא רואים אותה ואת חוקיה המטופשים ממילימטר ולא מפחדים מנחת ידה הארוכה כמוני.
ועוד לא קם האחד שיציע לבטח כידונאים על טיפול רפואי וצד ג נפש בלבד בלי כל הפיצויים על נכות.
האמת שאני שקלתי לאחרונה דו״ג וירדתי מזה רק בגלל הבטיחות.
אני בוגר מח׳ אורטופדית אחרי תאונת אופנוע מפוארת מלפני המון שנים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם אתם מדמיינים שחילופי שלטון כלשהם ישנו כאן את המציאות, תחשבו שוב .
הגיע הזמן להודות שהשיטה כשלה . נולדנו לתוך השיטה הזו ואנו מקבלים אותה כאקסיומה או סבורים שזו שיטת הממשל המוצלחת ביותר , אנחנו מרחמים על המסכנים שלא זוכים לבחור את נציגי השלטון שלהם בבחירות דמוקרטיות . אחת לארבע שנים או ארבעה חודשים אנחנו נוטלים את אותה תרופה לאותה מחלה ומקווים שהפעם זה יעבוד.... גאונים שכמותנו. ניתנה לנו הזכות לבחור את הממשלה הבאה שתיכשל, זה הכל. המנהיגים/ מנכ״לים של משרדי הממשלה לא משלמים את מחיר הכישלון, מותר להם להיכשל , אין סנקציות. יש רק תנאי שכר מופלגים, פנסייה לכל החיים וציבור שוטה שיאכל את הבלוף פעם אחר פעם.
כתבה רלוונטית לסוגיית האינטרסים והשחקנים המשפיעים על ההשקעה בתשתיות רכב פרטי לעומת תחב"ץ:
https://www.themarker.com/dynamo/car...218.1512638192
תתמצת למי שאין לו מינוי ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
בשבוע הבא ייערך בתל אביב כנס בשם "חולץ פקקים". לפי אתר האינטרנט שלו, הכנס נועד לשמש במה "לשיח ודיון אודות פתרונות טכנולוגיים ורגולטוריים לאתגרי הגודש בכבישים והנזקים שהוא מביא עמו בישראל". את הכנס, שבו צפויים להשתתף שרים ופקידים בכירים במשרדי הממשלה - לצד בכירים במגזר העסקי, מארגנת חברה בשם פיוצ'ר מוביליטי, שמציגה עצמה כגוף ציבורי שעניינו תחבורה מתקדמת.
הכתבה עוקבת אחר מקורות המימון של פיוצ'ר מוביליטי ומגיעה למסקנה שזהו גוף שתדלנות שמטרתו העדפת פתרונות מבוססי רכבים (עד וכולל קורקינטים חשמליים) על פני פתרונות תחבורה ציבורית להמונים (רכבות, אוטובוסים, נתצים וכיו"ב).
קורקינטים ואופניים חשמליים הם פתרון תחבורתי-עירוני מופלא, אלא שגם כאן, המחוקק בטיפשותו וטימטומו האינסופיים, ממש מתאמץ לעשות הכל על מנת שזה ייצא מקולקל.
בלי פתרון לצורך לחציית מרכז גוש דן בלי לעצור באמצע, שום דבר לא ישנה כלום.
(איילון ב-2 קומות?)
חלק לא מבוטל מהתנועה באיילון כלל לא נכנס לתל אביב אבל אין נתיב אחר דרום-צפון בצד המערבי של גוש דן.
תחבורה ציבורית לא נותנת פתרון לזה.
6 הוא לא פתרון כי נתקעים בצוואר-בקבוק של 5 לכיוון כביש החוף/חזרה מזרחה ל-6.
צווארי בקבוק זה משהו שחביב על מתכנני הכבישים אצלנו.
אני מניח שזה לא מרוע או טפשות או הוראת מנכ"לית משרד התחבורע, אלא מכל מיני אילוצים טכניים/תקציביים.
אבל עובדה שזה עוצר את התנועה.
נתיב+ מגנות עד עד צומת עד-הלום?
נדפק להם השכל לגמרי.
קודם דפקו עם נתיב +3(!!) את מי שבא מדרום באיילון שגם ב-5 בבוקר יש עומס שלא היה, ועכשיו גם לחזור הביתה אי אפשר?
ממחלף ראשון דרום ועד מחלף אשדוד היום אין שם שום בעיית עומס, אז בכוח רוצים לייצר?
שיפתרו את צוואר הבקבוק של צומת עד-הלום.
אם יפקיעו נתיב בצומת הזו הפקק של יגיע עד יבנה.
מחריפים את העומס בנתיבים הרגילים ואז מציגים את ההפרש זמן מול הנתיב +.. ברור שיהיה הפרש, כי יצרתם בעיה..
איזה חבורת סתומים.
אתם כנראה לא מקבלים את הפרסומות של waze car pool, אז עוד לא עשיתם את ההקשר הנכון ...