סתם קיוויתי... (:
לא הבנתי מה הקשר בין סגירה פרוגרסיבית לסליל שעובד במקביל לעלה ..
לסגירה פרוגרסיבית קונים באמפסטופ פרוגרסיבי...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
אני הייתי בטוח שהכרית אוויר מעלה קבוע הקפיץ בהתאם לכמות האוויר בתוכה.
וגם הסליל .. מעלה את קבוע.
זה לא מה שמנסים להשיג בכל ה"תחבולות" הללו?
יש כל מיני אפשרויות ..
יש כריות ויש כריות.
ככל שהכרית קטנה יותר והמרחק בין הסרן לתושבת הכרית בשילדה גדול יותר הכרית משנה את הקשיחות ולא את הגובה. כשתעלה את הלחץ, נפח הכרית יגיע למקסימום מהר יותר והנפח ישאר קבוע (בערך..). המשחק הוא עם הלחץ.. העלית את הלחץ, העלית את הקשיחות.
כרית אוויר בעל נפח גדול יותר תתנהג שונה - תגיע מהר יותר ללחץ מספיק גבוהה בשביל שהרכב יתרומם, אבל הקשיחות לא תשתנה עד שהכרית תיפתח לנפח המקסימלי והרכב יהיה מאוד גבוהה.
במילים פשוטות:
כרית קטנה - שינויי בקשיחות, פחות בגובה.
כרית גדולה - שינויי בגובה, קשיחות די קבועה.
נדב חשבת על בולמי אוויר? היתרון הברור הוא בפשטות ובאפשרות לכיול מאוד מדוייק.. אפילו המחיר לא כלכך בשמיים . החיסרון הוא שאי אפשר לכייל on the fly בניגוד לכריות.
בואו נשחרר את הכריות מהדיון הזה. הן לא פקטור בבחירת הקפיץ.
אולי לא אבל מה עם הסליל שעובד במקביל לעלה?
מה המשמעות שלו?
קפיץ במקביל לעלה נחשב - הוא מגדיל את קבוע הקפיץ.
זה עוד משתנה שנכנס, אבל דווקא בא לטובתו של נדב עם הקפיץ שהוא לקח מדוריאן.
אישית אני לא אוהב להשתמש בקפיצים במקביל כאשר אין צורך.
קפיצי עלים בימינו אנו הם מצויינים כפי שהם, אפשר להגיע לאיזה קבוע שרוצים, ואפילו על ידי קפיץ פרבולי לקבל טווח תדרים כמו של סליל.
עדיף, לכן, לטעמי לנקות את הלוח ולא להסתמך על טלאי העבר - אלא פשוט להרכיב סט מושלם חדש מהמדף שמתאים לגובה ולעומס. וג'יפ צ'רוקי הוא כנראה אחד מכלי הרכב שיש עבורו את המבחר הכי רחב של קפיצים לבחור מהם..
אסף.
הספיראלה כבר הצילה אותי פעם אחת ממצב לא נעים כשנגזרה תושבת אחורית של העלה, והיא גם נושאת בחלק מהעומס ומקלה על 2 התושבות האחרות. נראה לי שהתצורה הזו נשארת ..
אני מסתכל על זה הפוך.. ומתחבר לגישה של אסף.
התושבת המאולתרת הכניסה אותך לצרה שמלכתחילה לא אמורה להתרחש.
אני בעד כמה שפחות שינויים /אילתורים בטח ברכב שיש לו שוק עצום ואיכותי ובטח ברכב מועמס מעבר למותר עפ הגדרות היצרן.
העומס הוא העומס המותר המירבי.
והיפה בקפיצי עלים הוא שיש סט לכל עומס בשינויים קלים.
אסף.
עם זה אני מסכים ב 100%.
אם יש כבר פתרון אפטרמרקט (נפוץ) למשקלים האלו, אז אין מה להמציא את הגלגל.
אני לא מהנדס .. ולא מתכנן.. סתם חובבן...
ע"פ דעתי האישית אעדיף להמנע משינויים בשלדה, המהנדס שתכנן את הרכב אולי יוכל להסביר מה השיקולים למיקום התושבת.
ו..בתוך עמי אני חי,
ולי זה נראה קיצור דרך... זוקר כלשהו של הבעלים הקודם שרצה להגביה את הרכב ולהישאר עם הקפיץ המקורי/להשקיע מינ' וכנ"ל גם לגבי הקפיץ סליל... למרות ששאלתי איזה השלכות יש לו בעבודה במקביל לעלה וכנראה אף אחד לא יותר ממש להסביר.
והנה השערה,
בתצורה של spoa יש נטיה מוגברת לaxle wrap, עם גלגלים גדולים התופעה אף מוחרפת, עם משקל גדול התופעה נוכחת יותר, בעליה טכנית, ב2×4 ועם משקל גבוה... וקפיץ מקורי .. רך.. לא מתאים למשקל... ותושבת אחת שזזה... מי אמרת שקרס כבר?
ועוד משהו שהתחלת בו, יש הבדל גדול בין שוק האפטרמרקט האמריקאי... (הלוואי והיה קיים לרכבים כמו שלי) .. לשוק שהולך בחצר שלנו...
המוצרים שאתה קונה... תוכננו ... יוצרו .. נוסו ... ותוכננו מחדש לפני שהגיעו לעשרות אלפי לקוחות... שאם התלוננו (והם מתלוננים) תוקנו ויוצרו מחדש שוב.
עכשיו נדב, תקבע אתה, מה אילתור מבחינתך ומה לא...
קפיץ הגבהה אפטרמרקט של חברה מוכרת ומוכחת.. או ריתוך תושבת לשלדה שאמור להשיג את אותה תוצאה וקרס כבר פעם אחת לדבריך.
עשית סלט.. התושבת שקרסה היא המקורית, התושבת המונמכת (,sahckle relocation) היא מוצר אפטרמרקט נפוץ ומקובל, והיא הותקנה בקדנציה שלי ...
לא הבנתי אותך אז נכון... תסלח לי.
מרוב המישמש ... אפשר לינק למוצר שהתקנת שם? כי גם למיקום מחדש של שאקל יש סיבה...פה אני פשוט לא רואה...
יודע מה מוותר... יש פה מספיק מומחים..
עשה את הטוב בעיניך.