שמע יואב
אל תיפגע
זכותך לעשות מה שטוב ללך.
אבל אתה מעביר ביקורת באופן די חריף...
לא בא לך לפתוח מכסה מנוע? בכיף.
חצי נהגולשים פה לא ירגישו טוב אם לא יראו מנוע פעמיים בשבוע מינימום....
זה רע? כל אחד ואמונתו.
לא צריך לקחת את זה קשה....
Printable View
שמע יואב
אל תיפגע
זכותך לעשות מה שטוב ללך.
אבל אתה מעביר ביקורת באופן די חריף...
לא בא לך לפתוח מכסה מנוע? בכיף.
חצי נהגולשים פה לא ירגישו טוב אם לא יראו מנוע פעמיים בשבוע מינימום....
זה רע? כל אחד ואמונתו.
לא צריך לקחת את זה קשה....
אולי אתה מבלבל אותי עם מישהו אחר, אני מציע שתקרא שוב את התגובות שלי, ובאותה הזדמנות גם את שלך..
אין לי יומרות להיות מומחה, לא המלצתי שום דבר בשרשור הזה, ולא הסתרתי בעיות ברכב. הצעתי לפותח השרשור לעשות סיבוב התנסות על הרכב, זה הכל..
וליד כל זה, גם כתבתי בבירור את "הפוזיציה" שלי: "קוראים לי נדב ואני מכור". מה עוד אתה רוצה ?
ד"א זכותך המלאה.
אבל אל תיטעה ותחשוב שאם הרכב שלך מטופל במוסך במיטב כספך הוא גם לא בר קילקול/תקלה כזו או אחרת, אתה ואחרים כמוך שואפים/רוצים שהרכב יהיה תקין כמה שאפשר.
מי שמכיר את רכבו מתחת למכסה המנוע, מתחת לרכב, יודע ומכיר איפה, מה, ואיך כל דבר עובד, גם במקרה של תקלה/תקיעה יידע לחלץ את עצמו בעזרת כלים פשוטים, מקסימום עזרה בייעוץ טלפוני, מניסיון, עזרתי ככה לכמה חברים,
בכמה פעמים אחרות ניתקלנו באמצע המדבר ברכב תקוע כזה או אחר כשכל הראשים של חברי אותה קבוצה תקועים עמוק בתוך המנוע אבל אף אחד לא יודע מה לחפש ועל מה הוא מסתכל, כשהצענו בנימוס עזרה הנהנו בראש ביחד כולם, כאילו אומרים תצילו אותנו מהברוך הזה, וכך היה.
לדעתי קצת יידע לא מזיק לאף אחד, בייחוד בתחום התחביב הזה.
- - - Updated - - -
זה בסדר נדב, הוא התכוון אלי כנראה...
אני אמנם בתחום המון שנים, אבל מומחה אני לא, אף פעם גם לא טענתי שאני כזה, סה"כ יש קצת ניסיון חיים...
יואב הוא גם קצת חוטא בסחר בג׳יפים. במיוחד טויוטות, לא?
אז אולי גילוי נאות?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ככה זה שמטפלים בכל מוסך
בלי לפתוח מנוע
מריך להחליף בתדירות גבוהה רכבים....
בצחוק כמובן.
לא. פשוט לא.
מחזיק את הל"ק שלי מעל שלוש שנים. שהחליף קרוזר אחר, שהחליף פראדו, שהחליף ל"ק 100, שהחליף פאג'רו q, שהחליף ערימת נבלות מתוצרת לנדרובר.
מכרתי ל"ק של אחי שהחזיק אותו חמש שנים.
קניתי לו 2012 שעומד להימכר כי לא אהב את ה 150, וחזר ל 120.
זהו.
מחזיק בלוג רכב ללא מודל עסקי.
מוסיף את ה2 CENT שלי , בתור בעלים של פראדו 99 ארוך ובעלים של אינדיאני זקן (גראנד צירוקי 93 מנוע 5.2).
שני הרכבים בטיולים מספקים הנאה רבה כמובן ששניהם לא ככ מקוריים אבל ממש בעדינות
הפראדו - הגבהת פוקס 2 אינץ צמיגים 50/50
הגראנד מוגבה 3.5פוקס וצמיגי 31 שטח מלא .
ביום יום הפראדו יותר אמין ויותר נוח בכביש משמעותית, בטיול זה באמת ענין של אופי הטיול .
אם מדובר על טיול משפחתי רגיל (בלי המעלות הבעייתיים -ורדית זיק מצלעות ובלי לחפש אתגרים) אז הפראדו לוקח בקלות-הרבה יותר מקום הרבה יותר מתורבת על הכביש והרבה יותר זול בכיס.
אם מדברים על טיול קצת יותר אתגרי ובאמת מחפשים את האתגרים אין לאינדיאני תחרות -הוא לועס סלעים ואתגרים כאילו לא היו . יש לו כוח אין סופי אבל באמת מבחינת מקום הוא מוגבל מאוד .
אחזקה- הגראנד יקר לאחזקה במוסך מאוד -החלקים בארץ יקרים ,אם בחרת תהיה חבר של השליח מחול ,יש לו יותר ג'וקים במערכת חשמל
הטיוטה -מצריך תשומת לב לפרונט -להכניס בדיקה כל 3 חודשים ברכב שעובד וחצי שנה ברכב שלא . החלקים והידע בארץ זמינים ביותר . חשמל פשוט ובסיסי.
הנאה - אין מה להשוות .... הגראנד לוקח בהליכה גם שהוא לא מונע.
מוזמן ליצור קשר 0544349599
וואלה לי יש אקסל של טויוטה. 2008, עם 200000 קמ, לא פראדו זקן עם חצי מיליון ק"מ
בוא נגיד ש
א. ריק הוא לא.
ב. כל שורה ושורה עולה הרבה.
אז נכון שרוב הזמן הכל תקין ואין אירועים לא צפויים בתדירות גבוהה. אבל בפחות מ 10000 שח בשנה על טיפולים שוטפים ותיקונים - קשה לצאת.
אסף.
לדעתי להחזיק רכב שטח ישן בקטגוריה הזולה זה 10000₪ בשנה.
כמובן שתלוי בכמות הק"מ השנתי
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הצ׳רוקי אצלי ארבע שנים כמעט, ובקדנציה שלי נפלו כמה וכמה תקלות גדולות: תושבת קפיץ אחורית, סרן קדמי, טראנספר, ציריה אחורית, כמה וכמה צלבים (כנראה באשמתי), רדיאטור. סיכום שלהם עומד על 16 אלף ש"ח. נוסיף לזה 8 טיפולים, נניח 1000 ש"ח לכל אחד (זה פחות, אבל נשאיר את זה לצורך הפשטות והדברים הקטנים שכנראה שכחתי)
אז תודה לכם שעזרתם לי להראות לגל שיחסית לרכבי שטח אחרים, גם חדשים יותר, התחזוקה של הצ׳רוקי זולה [emoji846]
הצ׳רוקי לא משמש אותי ביומיום, אבל בשטח הוא נותן לא מעט עבודה [emoji846]
נקודה חשובה שהארת, נדב. רכב רק לטיולים - עולה פחות. כי רק טיפול אחד בשנה עולה שליש מ3 טיפולים. חשבון פשוט.
וכל שאר הבלאי- החל בצמיגים וכלה בציריות - קורה יותר לאט.
אבל זה ברור, נראה לי...
אסף.
יש רכבים שמתקלקלים גם בחניה. אנגלים במיוחד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
שני טיפולים בשנה, בלי להתקמצן ובלי קיצורי דרך.
ממוצע של 13 אלף ק"מ בשנה, כמעט הכל טיולים.
10000 שח ממוצע לשנה? על תקלות תיקונים וטיפולים? ללא קשר לשיפורים, צמיגים ופינוקים? אלוהים ישמור, לא זכורה לי הוצאה שנתית כזו בשום רכב שהיה לי אי פעם.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
כ 2200 שח לשנה אגרה כולל תשלום לבדיקת רכב מיושן למוסך
נשמע הזוי הסכומים האלו ולא להזכיר את הדוח של הדיסקו.
מה שיפה בגיפ זה שהחלקים מאוד זולים וכמעט הכול אפשר לתקן לבד...
בכל מקרה למדנו פה על הרבה אנשים שחיים בהכחשה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ה10K כולל טסט וביטוח.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk