יש רק בעיה אחת
המדינה (המוסד) לא מעוניינת ולא רוצה חקלאות, ואפילו עומלת עמל רב לחסל אותו אט אט ובטוח.
Printable View
היא אולי לא מלטפת את המגזר כמו בימים שהיה להתחשבות האובדת יצוג מכובד במפלגת השלטון ( המערך) אבל אם התאוריה שלך הייתה נכונה היינו רואים שדות בור בעוד שלמעשה בפועל כל השדות מעובדים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני גיששתי קצת, בשיחות חולין, לגבי העסקה של ילדים (פרטי. בשביל הילדים שלי בעתיד, שיגדלו על משהו חוץ מטמבלפון ו"מה מגיע לי"), רוב החקלאים לא מוכנים לשמוע מזה. זה בעיקר כאב ראש ונזקים בשבילם.
יש לי עוד כעשור עד שזה יהיה באמת רלוונטי. נראה לאן יתפתח, אבל השומר נראית כמו אחלה אופציה.
שבוע שעבר היתה כתבה,
מושב באזור שלנו עין יעקב חקלאי מגדל פרות
תפס שודדים על חם שרדפו אחריו עד לתחנת המשטרה כי רצו להכות אותו על כך שתפס אותם על חם.
למחרת בבוקר כל הגידור שלו קרוע
ושטחים שלמים הרוסים.
מה קרה?הגיעו מתנדבים מהשומר החדש.
הרימו גדרות חדשות תיקנו את הנזק
ונשארים לשמור.
אז הם מקבלים קצת שיעור יהדות?
למה לא?אני חלקאי ואני גדל וגדלתי על יהדות וקשרייה לארץ ישראל.
בני המושבים נוהרים בנהירת ענק.
כי לעבוד בידיים ולהרוויח 10 ו15 אלף
או ללכת ללמוד כמה שנים ולהרוויח במרכז במקרה הרע כפול שתיים בלי לכלך את הידיים .
אז צר לי חברים.
הצפון וכל האזורים החקלאיים אם ביוש ואם בבקעה עברו להיות מערב פרוע
אז אם יש אירגון שבסוף מוכן לתת יד
שיקח גם 50 מיליון מתקציב המדינה
לעומת המאות מיליונים שבעלי ההון גונבים ממנה
פה לפחות יותר חיר .
שימשיכו ללמוד יהדות , ולתת יד לזולת.
גם הוא שם למעלה וגם אני מסתכל על זה בצורה הכי טובה מוקירים תודה לאנשים האלו.
בטח עדיף שהעמותות "שתורמות" לחולים וליתומים וחולי שיקבלו מאות מיליונים מהמדינה
ובראשם יושב אדם שמרוויח משכורת שנתית שלי לפחות בחודש מכסף שצריך ללכת לאחרים עדיף...כי הוא לא לומדת שיעורי דת..הוא מלמד את כולם איך לגנוב.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
https://www.hashomer.org.il/featured...E%D7%92%D7%91/
לא יודע מה אני חושב על זה.
אבל סוג של ביצה שהטילה תרנגולת...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
זה מה שאני רואה בלינק שלך ולא מבין על מה המהומה.
״יחידת השומר במג"ב הוקמה בשיתוף פעולה עם המשטרה כדי להעמיק את פעילויות הארגון בתחום השמירה והמאבק בפשיעה חקלאית.
שיתוף הפעולה החל בשנת 2014 על בסיס ההבנה שבשטחי הפעילות של ''השומר החדש'' חסר כח מקצועי בעל סמכויות אכיפה שיורשה לבדוק ולתפוס עבריינים בשעת מעשה.
מתנדבי היחידה פועלים למניעת אירועי פשיעה חקלאית וסיכולם. הם יוזמים מארבים ויוצאים לסיורים. הם עוברים הכשרה ייעודית, מספר מפגשים שבהם נידונים התכנים הרלוונטיים למשימה ובסיומה מוענקות להם סמכויות שוטר.
בתוקף הסמכויות האלה הם פועלים ככוח משטרתי מיומן המסייע במקרי גניבות, פלישות לשטחים והצתות. פעילות השטח המקצועית מנווטת לפי המידע מודיעיני שנאסף ע"י מג"ב.
מאז הקמתה, צברו מתנדבי היחידה מספר לא מבוטל של הצלחות: תפיסת גנבים של תוצרת חקלאית בעמק הירדן ובגליל התחתון, תפיסת חשודים ב"שחיטה שחורה" של בקר, מניעת גניבות תבואה ועוד.״
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
היהודים בורחים כמו ילדות כבר שנים. מי שלימד אותם שאסור להרביץ כמו בגן זאת המדינה. מי שמרים יד על גנב או סתם משחית שטחים מקבל תלונה במשטרה ואם השתמש בנשק חלילה אתם יודעים מה קורה נכון? בסוף היהודים ממגנים את עצמם לדעת, אזעקות, גדרות, שער צהוב גדול עם קוד ושומר. זה לא באמת עוזר וזה במקום לממש את הזכות הכי בסיסית וזה להגן על עצמנו משפחתנו ורכושנו. אם היינו עושים את זה לא היה צריך את חוק דרומי, הבדואים לא היו מרגישים כל כך בנוח להבריח סמים בגלוי או לגנוב רכב מול הפרצוף של הבעלים בברכת צפירה. לא להשתולל עם טרקטורונים בשדות של חקלאים ולא לגדוע מטעים או לשרוף טרקטורים בטרור חקלאי.
וכמובן לא היה צריך את השומר החדש.
יום טוב, עפר.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
אין מהומה.
כתבתי שאני לא יודע מה אני חושב על זה.
בכל מקרה, זה לא המתמיד, ולו רק מבחינת ההגדרה.
המתנדבים שם הם קודם כל אנשי (מתנדבי) השומר החדש, שעברו הכשרה כדי לקבל סמכויות שוטר. לא יודע אם יש משמעות לדבר הזה מעבר לסמנטיקה, אבל זה המצב.
מגב מקצים להם את ההכשרה, את הציוד, וגם מפקד רסמי שזה עיסוקו.
הם לא פועלים תחת מרחב כפרי מסויים אלא תחת מרחב התנדבותי של השומר.
הם ממוקדים נטו נגד הפשיעה החקלאית ובגדול לא מתעסקים עם הגנה וביטחון על מגזרים אחרים באוכלוסייה.
שוב, אין מהומה.
אני מניח שלו זו היתה יחידת מגב סטנדרטית שרק קולטת מתנדבים הייתי יודע להגיד שזה נפלא.
אי הנחת שלי מגיע מהעובדה שזו יחידה של אנשי השומר שיש להם סמכויות שיטור. אם תרצה, התרחבות השומר לתוך מוסדות המדינה.
ולכן כתבתי, מרגיש כמו ביצה שהטילה תרנגולת.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk