תגובה: סאניונג רקסטון 2020 רגע לפני קניה
אני מוכן להתערבב.
שיבוא בעל רקסטון חדש עם הגבהה חוקית לטיול איתי. במסלול שאני קובע. הרכב שלי זה לא רוביקון ולא ברונקו. טנדר על צמיגי שטח הגבהה חוקית ונעילה אחורית מקורית. זה הכל.
רכב שטח בינוני שלא עושה עבירות בכלל.
אני מבטיח לבוא בראש פתוח.
כל אחד אחראי לנזקים של עצמו.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מוכן להתערבב.
שיבוא בעל רקסטון חדש עם הגבהה חוקית לטיול איתי. במסלול שאני קובע. הרכב שלי זה לא רוביקון ולא ברונקו. טנדר על צמיגי שטח הגבהה חוקית ונעילה אחורית מקורית. זה הכל.
אסף.
קודם כל ההשוואה לא הוגנת: טנדר עבודה 5 מקומות זה לא suv שבע מקומות. לא בכביש ולא בשטח.
אבל אני מוכן לזרום עם האתגר בגרסה קצת שונה. נבחר מסלול מייצג, שמשפחה שקונה רכב שטח הייתה נהנית לעשות (הכוונה - טיול מהנה, לא אתגר עבירות) ונצא יחד.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני מוכן להתערבב.
שיבוא בעל רקסטון חדש עם הגבהה חוקית לטיול איתי. במסלול שאני קובע. הרכב שלי זה לא רוביקון ולא ברונקו. טנדר על צמיגי שטח גדולים מהמקורהגבהה חוקית ונעילה אחורית מקורית. זה הכל.
אסף.
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yochaytzur
קודם כל ההשוואה לא הוגנת: טנדר עבודה 5 מקומות זה לא suv שבע מקומות. לא בכביש ולא בשטח.
אבל אני מוכן לזרום עם האתגר בגרסה קצת שונה. נבחר מסלול מייצג, שמשפחה שקונה רכב שטח הייתה נהנית לעשות (הכוונה - טיול מהנה, לא אתגר עבירות) ונצא יחד.
אני לא מטייל עם בעלי מכוניות שהן לא רכב שטח בדיוק כדי לא להתפשר. ומצד שני אני לא עושה אתגרי עבירות בכלל. אתה אומר לי בוא תתפשר. אז למה לי? מה נראה בזה? שגם הטנדר שלי יכול לעלות לירושלים בשער הגיא?
בדקתי עכשיו ובדיוק באמצע דירוג המעלות נמצא מעלה רמון. כלומר אף אחד לא מגדיר אותו אתגר עבירות. ואני רואה בו סוג של אבן בוחן. אף רכב שטח לא מתרגש ממנו. אני מניח שרקסטון חדש לא מתרגש ממנו? יאללה בוא למעלה רמון. יורדים עולים ונראה מה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני לא מטייל עם בעלי מכוניות שהן לא רכב שטח בדיוק כדי לא להתפשר. ומצד שני אני לא עושה אתגרי עבירות בכלל. אתה אומר לי בוא תתפשר. אז למה לי? מה נראה בזה? שגם הטנדר שלי יכול לעלות לירושלים בשער הגיא?
בדקתי עכשיו ובדיוק באמצע דירוג המעלות נמצא מעלה רמון. כלומר אף אחד לא מגדיר אותו אתגר עבירות. ואני רואה בו סוג של אבן בוחן. אף רכב שטח לא מתרגש ממנו. אני מניח שרקסטון חדש לא מתרגש ממנו? יאללה בוא למעלה רמון. יורדים עולים ונראה מה.
אסף.
לא יודע אם הרקסטון החדש (ממוגן ומוגבה) יעלה את רמון. אבל לפי השרשור הזה מג'יפולוג רמון לא נראה כמו אבן בוחן מייצגת לטיול שטח משפחתי. יותר כמו מעלה אתגרי וקצת מסוכן.
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
לדעתי גם אם לא יעלה זה לא פוסל אותו כרכב שטח. מצד שני מסכים איתך שמי שמחפש כלי גם כדי לטפס מעלות כאלה עדיף שלא יקנה רקסטון...
נסיון אחרון לתת לינק שעובד
https://www.jeepolog.com/forums/show...9E%D7%95%D7%9F
אז אתה אומר כבעלים של רקסטון שהוא לא מתאים למעלה רמון?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז אתה אומר כבעלים של רקסטון שהוא לא מתאים למעלה רמון?
אסף.
אסף,
אתה מהדק את הלפיתה כמו פיתון בורמזי ...
עד שכמעט מצליחים לשכנע שרקסטון חדש זה תחליף ראוי ללנדקרוזר, אתה הורס הכל:mad:
מי הבאים בתור שאתה הולך לרסק ?
דאסטר, XV/פורסטר/אאוטבק ?
לא יודע.
כרפרנס, עליתי עם אאוטבק את מעלה אברהם, מעלה רמון נראה באותה רמת קושי אבל הרקסטון הרבה יותר קשוח מהאאוטבק (גובה, זוויות, הילוך כוח). אז מניח שיעלה. בהזדמנות אפשר לנסות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אסף,
זה לא תחליף ללנדקרוזר. אבל זה גם לא עולה כמוהו. אם ההפרש ביכולות שווה 150אלף שח ושנה המתנה, זה כל אחד יחליט לעצמו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אסף,
אסף "הכותש" קציר ;)
על אלו אין דיון - אף אחד לא כתב עליהם שהם 'לא נופלים מלנדקרוזר' ו/או טען שהם רכבי שטח.
יודעים מה? בהשוואה אובייקטיבית - דאסטר צפוי להיות עדיף בשטח על רקסטון חדש פשוט כי הוא הרבה יותר קל. וכשאתנ לא בהמה שמנה וכבדה אפשר להסתדר גם בלי הילוך כוח.
וברצינות. צריך להפנים שאין איזה קריטריון קסם לרכב שטח. יצרן כושל מייצר רכב מוזר שהשוק שלו הוא גרירת קרוואנים וסירות מחד, ודאווין של רכב פנאי מאידך. בשביל להוציא סירה מהמים או למשוך קרוואן בהרים צריך גם הנעה לכל הגלגלים וגם הילוך כוח. אז כאן בישראל - יש הילוך כוח? אז זה כמו לנדקרוזר.
רכב שטח הוא כזה כי הוא כזה. לא בגלל שיש לו תיבת העברה או אינקלינומטר מעל הדשבורד. ורקסטון הוא פשוט לא כזה.
אבל סיכמנו. מעלה רמון. יורדים עולים וממשיכים בטיול. תאריך?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yochaytzur
לא יודע.
כרפרנס, עליתי עם אאוטבק את מעלה אברהם, מעלה רמון נראה באותה רמת קושי אבל הרקסטון הרבה יותר קשוח מהאאוטבק (גובה, זוויות, הילוך כוח). אז מניח שיעלה. בהזדמנות אפשר לנסות.
מכלה אברהם שונה לחלוטין ממעלה רמון. במעלה אברהם יש מדרגה אחת אתגרית וזהו.
מעלה רמון הוא מעלה ארוך רצוף אתגרים שונים - שיפועים חריפים, דרדרת, בורות, שפ"צים, ומדרגות סלע. אמנם אף אחד מהאתגרים אינו משהו שבלתי עביר אך הוא דורש ריכוז ונהיגה מדוייקת לכל אורכו. לא חסר כאלו שנתקעו והסתבכו שם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מכלה אברהם שונה לחלוטין ממעלה רמון. במעלה אברהם יש מדרגה אחת אתגרית וזהו.
מעלה רמון הוא מעלה ארוך רצוף אתגרים שונים - שיפועים חריפים, דרדרת, בורות, שפ"צים, ומדרגות סלע. אמנם אף אחד מהאתגרים אינו משהו שבלתי עביר אך הוא דורש ריכוז ונהיגה מדוייקת לכל אורכו. לא חסר כאלו שנתקעו והסתבכו שם.
וזה מייצג מסלול טיפוסי משפחתי??
אם ככה באמת אין לרקסטון זכות להקרא רכב שטח. כנל (הפורסטר והדאסטר ועוד כל מיני רכבים שיש להם מועדונים וקבוצות טיולים ומפרנסים יפה מדריכים שחלקם גם פה בפורום, אבל לצערם יתקשו במעלה רמון).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בדקתי עכשיו ובדיוק באמצע דירוג המעלות נמצא מעלה רמון.
אסף.
זאת אמירה שממנה ניתן להבין שהרמת קושי של מעלה רמון היא הממוצעת מבין המעלות המדורגים,
בפועל זה כמובן לא נכון, מעלה רמון רחוק מהממוצע ועוד יותר רחוק מהחציון,
כי מעלה רמון מדורג בציון 3, כאשר הממוצע דירוג של כל המעלות הוא סביב 2.4.
ובדירוג מעל 3 נמצאים סה"כ 6 מעלות ומתחת לדירוג 3 נמצאים 29 מעלות.
כלומר רק 17% מהמעלות מדורגים כקשים יותר מרמון ו-83% מדורגים קלים ממנו.
עד כאן לדיוק הסטטיסטי ;)
באמצע הסולם. כלומר לא קשה ולא קל.
משהו שכל רכב שטח יכול לעבור בלי יותר מדי סיפורים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הקלות בה אתה מזמין אנשים עם רקסטון לטיולים מבאסת. יש אנשים עם רכבים שעולים את רמון בכיף שמכירים אותך 15 שנה וחופרים לך על "טיול וותיקים" יא קקה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
הקלות בה אתה מזמין אנשים עם רקסטון לטיולים מבאסת. יש אנשים עם רכבים שעולים את רמון בכיף שמכירים אותך 15 שנה וחופרים לך על "טיול וותיקים" יא קקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
- - - Updated - - -
תקנה רקסטון ותוך 5 דקות תקבל הזמנה[emoji6].
טוב, אל תקנה רקסטון, תגיד שקנית רקסטון.
בכניסה למעלה תבקש סליחה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
רקסטון חדש מוגבה עם נהג טוב ונחוש, מכוון טוב וצוות בנאים מיומן, כנראה יעלה את רמון.
איך הוא ייראה אחרי זה, אני כבר לא מתחייב.
אפשר לשריין מראש הזמנה לפגוש קדמי קומפלט, קצוות תחתונים של דלתות ומיכל אוריאה..... אלה נזקי המינימום שאני חותם עליהם.