רק שפות״ש מצהיר שהרכב מציג בלאי מוגבר בהתייחס לשטח שהוא עושה.
ושאל האם רכב אחר יהיה יותר מתאים.
Printable View
שוב תודה על ההיענות והזמן שלכם, אף על פי שלא יצא מסקנה ברורה כי יש חצי דעות לכאן וחצי לצד השני, מכל מקום כאשר אצרף את דעת המוסכניק שהוא מומחה בג'יפים מאוד, אז המסקנה היא להחליף לרכב שטח רציני ולא לפחד מהעלויות, ולפי מה שהבנתי הדיסקברי 4 מעולה אך יקר מאוד לאחזקה, לכן אני חוזר להמלצה של המוסכניק על לנדקרוזר או פאג'רו, הוא טוען שמבחינתו עם הפאג'רו שלו עבר את קמריר 3 פעמים בלי שום מכה אז הוא באותו רמה של הלנדקרוזר, אני חושב שזה גם תלוי מאד בנהג וכן הפאג'רו שלו מאד משופרת לדוגמא הוא שם זחל ועוד מלא שיפורים, אך איך שלא יהיה הוא ממליץ על אחד מהם ולקנות במצב טוב וכבר משופר. מה דעתכם עדיף לנדקרוזר או פאג'רו? ואיזה שנה ומודל? התקציב בערך 150,000 פלוס מינוס, תודה
חפש בשנייהם את המצב הכי טוב והשנה הכי טובה,
מה שתמצא תחטוף.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ותוסיף גם פאת'פיינדר לרשימה.
ורקסטון.
זורם איתך..
גם למשאית טטרא, אייקון שטח ותיק ועביר יותר מרוב הג’יפים המשופרים אין Low.. אפילו לא שלדת סולם.
גם לא לגפ״ס המיתולוגי.
אתה משווה דאסטר/XV/4rav לרכבים האלו?
מרכב אחוד והיעדר Low לא בהכרח מגדירים רכב שטח, אבל קיומה של תיבת העברה ומכלולים מאסיביים בהכרח כן מכוון לייעוד לשטח.
את אלו אין ל״רכים״ שציינת.
זה עונה לצרכים המצומצמים של פלח שוק רחב מאד, אבל לא הופך אותם לרכבי שטח.
אתה משווה את הירקן בשכונה שלך לג'ף בזוס?
אני מניח שלא. כי אחד מהם הוא האדם העשיר בתבל והאחר הוא... הירקן בשכונה שלך. ועדיין שניהם סוחרים.
גם יונדאי גץ ובוגטי ויירון הן שתיהן מכוניות כביש. האם נכון להשוות ביניהן או להגיד שהן אותו דבר?
אני מציע הגדרה מאוד פשוטה ואובייקטיבית כדי לקבוע לפיה האם רכב x יועד לרדת מהאספלט - מרווח גחון מינימלי והנעה לכל הגלגלים. זה לא אומר שטוסון 2009 וסיקס הם אותו דבר או מסוגלים לאותו דבר או שהבלאי שלהם בעקבות הנסיעה בשטח יהיה אותו דבר.
כל הטענה שלי מסתכמת בכך שאם רכב, אפילו הוא רק פרייבט מוגבה, הוא בעל מרווח גחון 20 ס''מ והנעה לכל הגלגלים אז הוא יכול בביטחון סביר לרדת מהאספלט ולנסוע בשטח.
ואם המרווח הזה הוא גם מקורי מהיצרן אז ניתן להסיק שהיצרן ייעד את הרכב לרדת מהאספלט אחרת היה מתכנן אותו נמוך יותר הווה אומר בטיחותי יותר, דינמי יותר, חסכוני יותר ושקט יותר
איזה שטח? זו כבר שאלה אחרת ופה צריך להיכנס לפרטים כדי להבין למה הרכב מתאים
זה לא אומר שיונדאי רוצים שתכבוש את כמריר עם טוסון 2009. וזה לא אומר שטויטה רוצים שתעלה את מעלה רמון עם ראב 4 (בשביל זה הם מוכרים לנד קרוזרים) אבל לקצר לעבודה דרך השבילים מאחורי הבית אתה יכול (אלא אם כן ירד גשם) ולעלות עליה מתונה או מדרגונת באזור בן שמן גם אפשר ואפילו, רחמנא ליצלן, לטייל בכיף במדבר במסלולים המתאימים (בחברת הדאסטרים והפורסטרים) ולהגיע למקומות שהיונדאי גץ לא מגיעה אליהם.
הלוואי ויכולות השטח של הטוסון שהיה לי, היו מספקות אותי. כי אז הייתי נהנה ממנו עד היום.
בכל אופן לפותח השרשור, יש הרבה רכבים בין הטוסון שלך לפאג'רו/לנד קרוזר. כדאי שתשכיל את עצמך בתחום הזה לפני שאתה מבצע מהלך יקר שלא לצורך.
ליתר אני מאחל שנתראה בשבילים ונטייל כמה שיותר.
ערב טוב
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
נראה שמערכת היחסים שלך עם המוסניק שלך מאוד טובה ונדירה ואתה סומך עליו ב100%, אני ממליץ שתתן לו למצוא לך רכב בתקציב שהגדרת לצרכים שתיארת וכנראה תהיה לך ממנו סוג של אחריות על ההתאמה והבחירה.
אני לא יודע אם זה טלפון שבור אך התיאורים שלך על הנימוקים שהוא נותן והדוגמאות שלו לא כל כך מתחברים לקרטריונים שנפוצים כאן כבחירת רכב שטח, אבל תמיד מעניין לקרוא דעות חדשות.
בכל אופן בהצלחה ותהנה בשטח.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אז ירדת מהטוסון... וטוב שכך אם אתה מזכיר את כמריר (לא קמריר).
לא מכיר את המוסכניק שלך (או אולי כן אם תגלה לנו מי זה) אבל.... בתקציב של 150 אלף אין פאגרו שמתאים למסלולים כמו כמריר. פאג'רו Q עד שנת 2000 ובתקציב של כ 30-40 אלף ומשופר לעילא ולעילא אולי יסתדר בכמריר. החדשים BK, כבר לא. הלנדקרוזר החדשים יגיעו עוד 200 מטר יותר רחוק אבל גם לא יסתדרו שם.
אם לא לשם אתה מכוון, שני הרכבים טובים. בפאג'רו תוכל להגיע לשנתון 2015-2014- אולי קצת יותר. בלנדקורזר 2009-2010 בקושי. (לדגם הארוך)
אני לא ממש יודע מה זה זחל אני רק יודע שבלנדקרוזר החדש יש את זה, והוא כבר יש לו מלפני 10 שנים מלא שיפורים שהכין בעצמו כמו הזחל שהחליף איזה משהו בגלגלי שיניים, תקרא בלנדקרוזר החדש ותבין שזה בערך מה שיש לו. אני יודע שיש רכבים בין לבין, אבל חושב שעדיף להקשיב לו וללכת על אחד מהם הוא מבין טוב מאד מה הוא מדבר ומכיר. את כל הרכבים... תודה על התיקון כמריר.. האמת שזה רעיון טוב הרבה פעמים יש לו לקוחות עם ג'יפים שהוא מתווך בין לקוחות אחרים שיקנו, אולי באמת עדיף דרכו ואז הוא מכיר את המצב של הרכב.. תודה על הרעיון
שאלתי אותו על רקסטון אמר לי שזה לא ג'יפ וחסר לו כמה דברים שיש בג'יפים רציניים, והפאת'פיינדר אמר שמתפרק בשטח והוכיח את זה בכמה אופנים, וכן על דרך זה בעוד כמה ג'יפים למיניהם, ומה גם שהוא רוצה שיהיה לי ג'יפ אמין ולטענתו הם הכי אמינים
הכי טוב שתתייעץ איתו מה לקנות.
זחל = הנמכת יחסי העברה כנראה
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בתור שיריונר לשעבר מהמילה זחל אני מבין דבר אחד.
אבל כנראה שמדובר כאן במילה זחילה והכוונה לשינוי יחסי העברה.
לפות"ש, אל תעלב אבל ניכר שאתה לא מכיר את המונחים הבסיסיים ויש כאן הרבה טלפון שבור.
את השיפורים שהמוסכניק שלך עשה כנראה זה לא על בסיס פאג'רו קינג או bk אלא q שזה למעשה רכב אחר לגמרי אבל מיושן וכזה שלא תיקח כרכב יומיומי.
לי נראה שהמוסכניק שלך, אולי מתוך כוונה טובה, מושך אותך לאיזור שאתה לא באמת צריך.
לא קופצים בבת אחת מנסיעות בשבילי עפר של 10 דקות עם טוסון לטיולי עבירות אקסטרים בנחל כמריר עם מפלצות שטח משודרגות.
אתה קצת צריך ללמוד את העסק ולהחליט עם עצמך איזה סוג של נסיעות וטיולי שטח אתה מתכנן וגם איזה שימוש יומיומי אתה צריך. כמה ק"מ שנתי אתה עושה?
לטעמי גם פאת'פיינדר ורקסטון יתאימו לך מעל ומעבר.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
הפרה רוצה להניק יותר ממה שהעגל יכול לינוק.....
+1
כתבתי כמה פעמים תגובה אחרת ומחקתי.
לפותח השרשור -
1. עשית טוב מאד שהגעת לפורום להתייעץ.
2. נסה להפריד בין דרישות או שאיפות של מהרכב לבין דמויות ומינוחים מבלבלים שאינך מבין - זה עלול לבלבל אחרים...
3. מה התקציב? כמה אנשים צריך להכיל?
קרא שוב תגובות קודמות ועצות טובות שנרשמו כאן.
נשלח מהנייד
שוב תודה על התגובות ועל העזרה, אז ככה אני לא התיימרתי שאני מבין איזה משהו בשטח הידע שלי מצוצמם מאוד ורובו משמועות או כתובות או סרטונים וכד' כלומר תאורתי ברובו, מלבד הנסיעות על הטוסון ב-3 שנים האחרונות וקצת על לנדקרוזר.
לסיכומו של דבר המוסכניק שלי לעולם לא התכוון שאני אסע לכמריר וכדומה הוא יודע טוב מאוד שאין לי זמן לדברים האלו, מה שאמרתי זה שהוא עושה הרבה טיולים וביניהם גם היה כמה פעמים בכמריר עם הפאג'רו שלו שנת 94. אני והוא ביחסים טובים והוא להבדיל ממוסכניקים אחרים לא כ"כ מחפש להכניס אותי למקומות שאין לי בהם עניין, הדבר היחידי שהוא אמר שבמידה ואני נוסע כל יום עם הטוסון בשטח וגם מדיי פעם טיולים יותר ארוכים כפי שהגדרתי לעיל בהרחבה יותר אז לטוסון יתבלו החלקים מהר כגון מסרק הגה, תפוחים, משולשים וכד'..
בכל אופן ההמלצה שלו ללנדקרוזר או פאג'רו נבעה מההיכרות שלו עם הכלים האלה, ומזה שאני צריך רכב אמין אין לי זמן וסבלנות להיות כל הזמן במוסכים.
לגבי סוג הנסיעות שלי כבר הגדרתי אבל אחזור בקיצור כל יום בערך 5-10 דקות בשטח בוץ,כורכור,אבנים, דרכים לא סלולות, שלוליות וכד'. ומדיי פעם בטיולים יותר ארוכים 20-45 דקות פעם בשבועיים-שלוש אז גם קצת עליות, טיפוסים, בוץ יותר רציני, הצלבות וכדומה הכל לפי מה שהטוסון מסוגל כמובן אף פעם לא אכניס את עצמי לפי מה שאני מכיר את היכולות שלו למצב שאני איתקע וכד'.
אני נוסע ממוצע 25,000-30,000 בשנה.
והצעתי לו כמה ג'יפים כמו רקסטון, פאת'פיינדר וכדומה והוא טען שהם לא ג'יפים אמיתיים וחסר להם הרבה מערכות שיש לג'יפים אחרים, אני מניח שהוא קצת יודע על מה הוא מדבר והראה לי דוגמאות מכמה אנשים שהיה להם את הרכבים האלו והסביר את ההבדלים רק שאני לא זוכר בעל פה את כל ההסברים שלו.
בכל אופן אני לא חושב שאני אוסיף הרבה נסיעות שטח יותר ממה שאני עושה במצב הנוכחי מפאת חוסר זמן.
סה"כ התלבטתי האם להיכנס לעלויות של ג'יפ רציני או לשפר את הקיים וזה יספיק לי, לא הייתה תשובה גורפת וחד משמעית מהגולשים כאן, ודרך אגב המוסכניק עצמו אמר לי להתייעץ גם בפורום כאן והוא עצמו גם כן משתמש בפורום כאן הרבה במשך המון שנים.
זה בערך הכיוון שלי מאחר ואני לא מבין גדול אז או פאג'רו או לנדקרוזר ולמצוא אותם במצב טוב וכבר משופרים או שמא יהיה עוד תגובות להישאר במצב הקיים עם הטוסון ולשפר אז אני אשפר, או שאולי למישהו יש המלצה על רכב אחר שהוא ממוצע בין לבין ויעשה לי את העבודה אז תגידו לי ואני אבדוק עליו ואז אשאל אותו מה הוא אומר, אך לסיכומו של עניין איך שלא יהיה נראה לי שבין אם אני אשפר ובין אם אני אקנה רכב אחר עדיף לי דרכו כי אז זה יהיה רכב שהוא מכיר שהוא במצב טוב ואחסוך לעצמי הרבה התעסקות והוצאות מיותרות.
במידה ולמישהו יש מה להגיב מה לעשות באופן סופי אני אשמח, ואני חוזר ומדגיש הוא יודע שאני לא מתכוון לעשות טיולי שטח של כמה ימים לעיתים קרובות בשטחים קשים כמו כמריר וכד' רוב הסיכויים שאף פעם אני לא אעשה זה אף על פי שיש כאלו שכן עושים פשוט אין לי זמן לזה.
תודה על התגובות, הזמן, העזרה והאכפתיות, מקווה שאצא מרוצה אם תשובות חותכות מה כדאי לעשות, והסיבה העיקרית שאני מתייעץ פה היא בגלל שאתם הרבה יותר מבינים ממני בענייני השטח ואני כמעט ולא, וגם כדי לקבל חוות דעת נוספות מעבר למוסכניקים וכד' תודה ויום טוב!
תקציב אמרתי כבר עד 150,000, כמות נוסעים 7