בטח יותר משר הבריאות............... ההוא, אפילו לימודי ליבה אין לו.
Printable View
לטעמי, ליצמן, בתור חסר השכלה פורמלית, עדיף על פני ידען יחיד, מומחה ככל שיהיה.
ליצמן יודע את מקומו ואינו זה שקובע את המדיניות. הוא אולי רק מאשר אותה.
הוא מסתמך כמעט כליל על מומחי משרדו ויש לו על מי לסמוך.
כמדומני שלא היה שר בריאות שהשאיר חותם כמו ליצמן.
ניקח לדוגמה את ההכנסה ההדרגתית של רפואת השיניים לסל הבריאות
(עד לתקופתו, התייחסו לשיניים כחלק חוץ גופי שלא קשור לבריאות האדם)
סימון מזון לא בריא, הקמת בית חולים באשדוד ותכנון בית חולים נוסף בנגב.
הזלזול באנשים על סמך ההשכלה הפורמלית שלהם לא תמיד במקומו.
ולהיפך.
דוגמה מהתחומים שמעניינים אותנו?
כשאני צריך עצה איך לבנות משהו, אני אלך למסגר טוב, ולא למהנדס בלי חוש.
מוסך ללנדרובר- במוסך היבואן, או אצל מישהו עם נסיון ברכבים הללו וקצת שכל?
אני לא נכנס ספציפית לפרסונות פוליטיקאיות כאלו או אחרות, כי זה בדיוק סוג הדיונים שמורידים את רמת הפורום. אבל שורה תחתונה, אני אעדיף אדם חכם ומנהל מעולה, ע"פ איש מקצוע עטור תעודות וחסר בינה.
מנהיגים אמיתיים צריכים לדעת לקבל החלטות קשות. לצערי אין לנו כאלה, לא רק בישראל.
ההחלטות הן פופוליסטיות ברובן ואולי זו הבעיה עם דמוקרטיה ...
אסור היה לעצור את החיים. נקודה.
צריך היה אמנם להתכונן מראש ברמה הבינלאומית כי הכתובת הייתה על הקיר ( חפשו הרצאה של ביל גייטס ב ted שרצה בקבוצות מלפני מספר שנים) אבל מאחר שזה לא נעשה. צריך לשלם את המחיר ואי אפשר להימנע מזה. המחיר הוא של אלפי מתים, קריסה זמנית של מערכת הבריאות (עדיף שתקרוס עכשיו כשיש עוד אפשרות לשקם אותה, מאשר בעוד מספר שנים כשנמצא את עצמנו ללא רופאים ומנתחים). התיאורים של גופות ברחובות זה שטויות, זה לא מה שקורה בניו יורק, אולי באידליב שבסוריה.
ההחלטה לעצור את החיים, פופוליסטית ושגויה כמו עסקאות השבויים שנעשו פעם אחר פעם עם ארגוני המחבלים - מעסקת ג׳יבריל ועד עסקת שליט. המחיר ששילמנו על כל עסקה כזו היה עצום, כל עסקה כזו הביאה גם את זו שאחריה ולא למדנו לקח.
אנחנו פתוחים לגלובליזציה ותלויים בה, לכן גם אם ישראל הייתה נשארת פתוחה לעסקים ושאר העולם המערבי לא היינו בבעיה, טוב אי אפשר היה לצאת מזה. הברירה היא בין רע לרע יותר.
אני לא מזלזל בחיי אדם, ברור לי שגם החיים שלי ושל בני משפחתי בסכנה מהנגיף הזה וברמה האישית אף אחד לא רוצה לשלם את המחיר. המבוגרים העצמאיים צריכים להסתגר ככל האפשר, הסיעודיים בבתי אבות - בעיה שאין לה פתרון טוב, האנשים העובדים - צריכים להמשיך בחיים, להקפיד יותר על הגיינה - אבל תכלס לא ניתן היה לעצור את ההדבקה ברגע שילדים ממשיכים במסגרות. אחוז קטן מאד של אנשים צעירים היה חולה ומת. במספרים זה לא מעט, אבל כך גם בתאונות דרכים שאנחנו חיים איתן כגזירת גורל ומתעלמים מקיומן.
התוצאה של המדיניות הנוכחית היא הרסנית במידה שאנחנו עוד לא קולטים. א- השד לא כל כך נורא ודווקא בני ברק זו דוגמה טובה - כל מי שהיה צריך נדבק ככל הנראה וגם אם נעשה את המכפלות לא נגיע למספר מונשמים קטסטרופלי. ב- ההרס של הכלכלה עוד לא הופנם ולראייה התיקון בבורסות שנמצאות בסה״כ פחות מ20% מהשיא.
לגבי אנרכיה - היא קיימת כבר במגזר הערבי והיא חמורה מאד אך לא זוכה לפרסום בתשקורת. תוצאה שחלקה באשמת אחוז אבטלה גבוה יחסית . במגזר הערבי יורים חפשי על ניידות משטרה ולא סופרים את המדינה , שם גם יש כמויות עצומות של נשק, מניח שזה ילך ויחמיר כי המצב יהיה קשה יותר גם שם.
למגזר היהודי אין נשק , אבל היאוש שיגיע בעוד מספר שבועות בהחלט יוציא אנשים לרחובות וזה יהיה דומה למחאת העדה האתיופית רק בהיקף הרבה יותר רחב .
אני קיבלתי מקדמה של 2000 ₪ מביטוח לאומי ... למזלי אני לא עצמאי, בהחלט יכול לדמיין את המצב אצל אלו.
מה קורה אגב אצל אוכלוסיית המהגרים בדרום ת״א ? לא מסתובב שם כבר שבועות ... דיברו על כך שיחלקו להם אוכל, עשו עם זה משהו ?
מעניין יהיה לראות את המצב בבלארוס, דיקטטורה, והחלטות בידי אדם אחד.
אסטרטגית WinWin מעניינת.
הנשיא הודיע שאין קורונה, וגם אם יש, כוס וודקה תעלים את התסמינים.
ואז:
סגירת הכלכלה תגרום נזק מיידי ובכל מקרה לא תעזור, אז הכל פתוח.
אם לא ימותו הרבה, יצא גאון!
אם ימותו הרבה, יסווגו אותם כחולי ריאות ובכל מקרה המערכת שם תשמח להפחתה במספר האנשים בני 80+...
אין כמו דיקטטורה בזמן מגיפה!
הסתובבתי לפני כמה ימים בדרום תל אביב לחלק אוכל - לא למהגרים - אליהם הפנו חלוקת מזון של האחים המוסלמים כי אם היו מחלקים להם אוכל כשר לפסח באמת היינו בצרות - אז כן, מחלקים להם אוכל. ולא, לא נראית שם אנרכיה. להיפך - כולם מאוד מקפידים על ההסגר וכל מי שבחוץ עם מסכה וכפפות עוד לפני שמסכה היה חובה.
אסף.
גם כאן ידידי, גם כאן. יודע מה? גם במקום שבו אתה מתגורר. זקנים לא טובים לכלכלה. הם כבר לא מייצרים הכנסה למערכת. רק עולים לה במשאבים. הספרטאנים והאסקימוסים זיהו את זה כבר מזמן.
נכון.
צפון קוריאה כדוגמה מצויינת:
1. מדינה סגורה ומסוגרת - אין שם קורונה.
2. אין תקשורת חופשית - הציבור שם כנראה בכלל לא יודע מזה.
3. וגם אם יש קורונה - האוכלוסיה צייתנית לחלוטין, מורגלת בחוקים דרקוניים. ומצד שני השלטון תמיד יכופף את הנתונים כרצונו וגם לעולם לא יודה בזה.
4. אם נעזוב לרגע את הנפנופים שלהם ביכולתם הגרעינית, לאף אחד, לא כאן ולא בשאר העולם, בכלל לא אכפת מה קורה שם. גם אםאני טועה והקורונה משתוללת שם ובעוד שעה/יום/שבוע/חודש/שנה כל האזרחים שלהם יתגוללו מתים ברחובות.
[QUOTE=asafk;886150/......... להיפך - כולם מאוד מקפידים על ההסגר וכל מי שבחוץ עם מסכה וכפפות עוד לפני שמסכה היה חובה.
אסף.[/QUOTE]
זה רק מוכיח כמה הם לא מקשיבים לאמירות של השלטון :-)
מודה, הפעם גם אני לא הקשבתי והקפדתי על מסכה מהיום הראשון, גם בזמן שראשי המערכת, לא רק שאמרו שלא צריך, אפילו הגדילו להסביר כמה זה רע :-(
זה אומר שזה כבר התחיל...?
https://youtu.be/3PgqE-aIVqk
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ניר ל.
העולם השתנה. החברה לא מוכנה לספוג אבידות בנפש. לא במלחמות ולא במחלות. בגלל זה אנחנו כבר לא מגיעים להכרעות במישור הצבאי או בשום מישור אחר.
הפוליטיקאים בסה"כ מיישרים קו עם העם שנתן להם את המנדט. וכבר כתבתי בעבר שאני לא אומר את דעתי בנושא הטיפול הקורונה מתוך התחשבות באחרים, שלהם יש יותר מה להפסיד ממני.
אתה חושב שהחברה תהיה מוכנה לספוג מאות אלפים שאיבדו את עבודתם, את רכושם, את ביתם ואת שארית כבודם, והם וילדיהם הפכו לדרי רחוב רעבים ללחם, בזמן שממשלה מושחתת ומנותקת בת 36 שרים (!!!) מאשרת השקעת 750 מיליון במטוס-שרד לראש הממשלה, ושופטים עליונים בדימוס שמקבלים פנסיה של 60,000 שקל לחודש?....
הרי בכל מדינה נורמלית זה המתכון הנפיץ למהומות, לביזה ולקרבות-רחוב, לבנקים ומשרדי ממשלה בוערים ולחבלים שקשורים למעקות של גשרי נתיבי איילון, שמה שמשתלשל מהם אלה לא הבובות של "אני שולמן" אלא פוליטיקאים אמיתיים שיד ההמון השיגה אותם סופסוף.
הייתה היום הפגנה של העצמאיים.
כמה לדעתכם התיצבו להפגנה?
אנרכיה, מצב חמור...
יש כסף תחת הבלאטות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הכלכלה השחורה בישראל פורחת ולכן בנתיים אנחנו לא רואים אנשים רעבים, אבל בוא נראה כמה זמן יחזיקו המאגרים הללו, זה לא שכולם מחביאים מליונים ממס הכנסה, אולי כמה עשרות אלפים, וזה לא יספיק לנצח
עכשיו לנקודה השנייה שיותר מטרידה אותי, אני רופא שעובד בבית חולים ממשלתי בינוני, מאז ומתמיד היה עמוס, אין מיטות פניות. אין מספיק כוח אדם וחסר ציוד, פאק יט בוא נגיד את זה בקול אני רופא על אמת שביום יום מתנהל יותר כמו רס״פ מחלקתי לקמבן עוד מכונת הנשמה, אן לדחוס עוד חולה בחדר
המערכת שבורה ועבדה בתת תקינה חמורה כבר שנים לפני שבכלל אלוהים חשב להמציא את נגיף הקורונה הנוכחי
ולכן ליצמן, ביבי וסימן טוב בלחץ היסטרי (שלושה פושעים שנתנו למערכת להידרדר כפי שהיא היום בזמן כהונתם ב10 שנים האחרונות)
הקודקודים וכל מי שמכיר את המערכת מבפנים יודע שהמערכת הזאת שבורה וכל עונת שפעת אנחנו רואים איך המערכת כמעט מתפרקת, ועכשיו הקורונה הזאת תגמור אותה סופית ופה הפחד של כולם
בעיני הצעדים שעשו עד כה היו נכונים אך מפאת חוסר ההחלטיות נעשו מאוחר מדי, ולכן קיבלנו מצב בו לא הצליחו להשתלט על זה בזמן ולנצל את זה שידענו מה הולך לבוא, וזה המחדל מספר 1 כי עכשיו כבר מאוחר מדי
ואם אני צודק אנחנו נראה בשבועיים הקרובים עליה עצומה בתחלואה ובתמותה, אנשים משום מה חושבים שהשיא ביבי בפסח אבל אנחנו עוד לא התחלנו אפילו, הפיק יבוא עוד שבועיים עד חודש
ובעצם יצאנו קרחים משני הצדדים גם זיינו את המשק וגם לא הצליחו למנוע את ההתפשטות בארץ
בכייני הייה צריך כבר מדצמבר ינואר להטיל עוצר כניסת נוסעים ולבטל נסיעות לחול לכולם להתיר רק כניסת סחורה ובידוד מהיר של כל מי שמחשיד
שיהיה לנן בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגיד דוקטור,
כמה שנים אתה במערכת?
פשוט לפני חודשים אחדים ליוויתי את אבי בבית חולים ברמבם.
טיפול נמרץ והקושי להשיג חדרי ניתוח ליוו אותנו מספר שבועות.
באחת השיחות עם פרופסור מבית החולים הוא הפתיע אותי בזה שבכלל מה שהכי חירבנה את מערך הבריאות היא יעל גרמן.
מעבר לכך שעוד מימי ברק העליזים אנחנו שומעים על הזקנה במסדרון בנהריה.
כך שלא מדובר על תקופה קצרה של בעיות במערכת הבריאות.
מהי תגובתך לעניין?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אתה צודק בדבריך כבר משנות.ה 80 יש הרעבה מכוונות של מערכת הבריאות אבל ביבי וחבורת הליצנים שלו כגר בשלטון איזה 10 והיה להם מספיק זמן להחיל רפורמות ולתקן את הנזקים אסל הם בחרו להעלים עין ולהמשיך לחנוק את המערכת
Sent from my iPhone using Tapatalk
כל כך צבוע הדיון הזה . כמו שהגבתי בפעם הקודמת, רוב התגובות פה מגיעות מצד פוליטי מאד מסוים שמברבר עצמו לדעת ופולט שטיות חסרות שכל ותוכן.
אין אנרכיה כי לא צריך. זהו. כמו שאין פה הוריקנים וכמו שדבורים יכולות לעוף.
תהיו בריאים ואל תכנעו לדמגוגיות של עצמכם.