-
תגובה: הרכב של כולנו מושבת לפחות עד סוף פסח-אז מה אתם עושים כדי לנצל את הזמן ולתחזק ברכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה לא קשור לגריקן או למיכל הרכבים.
זה נראה שאתם סתם לא יודעים לארגן חניון.
וואו, מדהים. תודה על התובנה.
מי זה אתם?!
ניסיתי להסביר שאני רואה את זה בכל מיני קבוצות...אצל כולם אותו סיפור.
כנראה שכל אלה לא יודעים לארגן חניון/עצירה לקפה.... כמו שרשמתי קודם, מדהים...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
-
תגובה: הרכב של כולנו מושבת לפחות עד סוף פסח-אז מה אתם עושים כדי לנצל את הזמן ולתחזק ברכב?
אתה מגיע לחניונים לא שלך ופותח ג’ריקן על השולחן שלהם?
נו, אז ברור שכולם יבואו לבדוק ״מה מוכרים כאן״..
אחרת לא מבין איך אתה יודע מה קורה בחניונים אחרים שאתה לא שותף בהם.
וברצינות,
סידור חניון לילה כך שהמטבח נגיש, מואר והמים זמינים זה בייסיק.
אם המים בקצה החניון, אז או שאתם לא יודעים לארגן חניון, או שהסידור אצלם ברכב לא נוח, או שאנשים קמצנים למים שלהם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה מגיע לחניונים לא שלך ופותח ג’ריקן על השולחן שלהם?
נו, אז ברור שכולם יבואו לבדוק ״מה מוכרים כאן״..
אחרת לא מבין איך אתה יודע מה קורה בחניונים אחרים שאתה לא שותף בהם.
וברצינות,
סידור חניון לילה כך שהמטבח נגיש, מואר והמים זמינים זה בייסיק.
אם המים בקצה החניון, אז או שאתם לא יודעים לארגן חניון, או שהסידור אצלם ברכב לא נוח, או שאנשים קמצנים למים שלהם.
גם אם זה היה רק אני ואתה ברור שהיית מעדיף להשתמש בברז של הג'ריקן על השולחן במרחק נגיעה, מאשר ללכת להתכופף מאחרי הרכב כל פעם בשביל לשטוף את העבניה...או את הידיים.
מבטיח לך. ובלי להתקמצן. נוחות נטו.
טל.
-
הרכב של כולנו מושבת לפחות עד סוף פסח-אז מה אתם עושים כדי לנצל את הזמן ולתחזק ברכב?
אז זהו שלא..
ממקמים רכב אחד זמין עם מים ליד השולחן.
אקדח מים כמו בגינה בקצה צינור נשלף.
היה ג’ריקן במשך שנים, חלף הלך לו עם הסנוניות בסתו..
(בעצם הפקק עם הברז עדיין מאופסן למקרה חירום, אבל הבנת את הכיוון).
מה שנקרא, מי ששם מיכל עם משאבה חשמלית לא חוזר ככ בקלות אחורה לגריקן..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז זהו שלא..
ממקמים רכב אחד זמין עם מים ליד השולחן.
אקדח מים כמו בגינה בקצה צינור נשלף.
היה ג’ריקן במשך שנים, חלף הלך לו עם הסנוניות בסתו..
(בעצם הפקק עם הברז עדיין מאופסן למקרה חירום, אבל הבנת את הכיוון).
מה שנקרא, מי ששם מיכל עם משאבה חשמלית לא חוזר ככ בקלות אחורה לגריקן..
והחברים יושבים מסביב לשולחן או מסביב לרכב?
-
יש יותר מדרך אחת לארגן מטבח למחנה .. למה למהר לפסול ?
ברז המים אצלי הוא בפגוש האחורי. זמין גם בלי לפתוח את הבגאז׳ וזה נגיש בקלות בכל עצירה הכי קטנה, וגם שימושי במטבח.
אני מאורגן כך שהמטבח מבוסס על החלק האחורי של הצ׳רוקי. כל הציוד מאוחסן בארגזי פלסטיק קלים שמותאמים למידות הבגאז׳, חלקם עם ציוד קבע (מנגלים, כיריים וכו') ושני ארגזים גדולים עם הציוד המתחלף - כלי בישול מותאמים לתוכנית הקולינארית וכמובן המצרכים. לוקח 2 דקות להוציא הכל, להעמיד שולחן במרחק של מטר מהבגאז׳, ואז עומדים לרשותי 3 משטחי עבודה נוחים (שולחן גדול, הרצפה הכפולה של הבגאז׳, ושולחן מתקפל קטן על מתקן הגלגל הרזרבי. צרפו לזה את מגירת המקרר הנגישה מתחת לרצפה הכפולה, את הברזים בפגוש (גרביטציה/משאבה) ואת מתקני שקיות האשפה בצידי השולחן הגדול, ואני מסודר [emoji16]
צורת הארגון הזו כבר הוכיחה את עצמה פעמים רבות כמספקת להזנת קבוצות גדולות, למרות שכל העסק ארוז בבגאז׳ של רכב לא גדול במיוחד, ואני לא זוכר מחסור או תלונות ...
וכמו שכתבתי בהתחלה, יש דרכים רבות להתארגן, ושכל אחד יבחר את שלו. אם עזרתי למישהו ברעיונות, דיינו [emoji846]
-
1 קבצים מצורפים
מכיוון שאני פתחתי את השרשור הנפלא הזה- וציינתי שבכוונתי לסדר את הגגון, אז אכן פורק הגגון. חיבורי החשמל העלובים שנעשו באיזולירבנד הוחלפו בחיבורים ראויים עם בדיל ועם שרינק, החוטים הוחלפו גם וכבר לא תלויים בעליבות ושלל פנסי המחנה שסתם הושלכו על הגג וחוברו עם סמארק ורצון טוב נזרקו לקופסת המציאות והוחלפו בפנסי היצף טובים. קופסת פלסטיק של שופרסל קוצצה בגובה ומצאה עצמה על הגג, כי יש דברים שנופלים בין החרכים- וארגז הכלים שבו אני שומר רצועות ושטויות חובר לגג סוף סוף כראוי-עם חיבורי מתכת-ולא עם בנדים מפלסטיק-וגם סוף סוף מוקם כראוי ולא במקום שהיה לי נוח לשים אותו כשאני עומד על סולם. האורות בצדדים מיועדים לבנות שלי, שגילו שקמפינג זה כיף אך מפחדות מהחושך. מאחור יש גם תושבת, שלא ניתן לראות, למוט מתקפל של ניקוי בריכות שאני שומר ברכב-ונפתח לאורך של שני מטרים. על ראש המוט יש פנס היצף.
התהליך בוצע בסלון, כולל קידוח, שיוף, שימוש בדרמל וכו- והצרחות של אשתי תרמו למוטיבציה לסיים בהקדם
קובץ מצורף 128501
הדבר הבא ברשימת הטו דו הוא לשלוף את מיכל המתזים המקורי ממקומו- שנמצא בתוך הפגוש הקדמי שבכל מקרה קוצץ מזמן,מה שהופך את מיכל המתזים למאוד פגיע למכות מסלעים (כבר קרה, 500 שקל מיכל בינוביץ, משומש מאיביי עלה כ100 שקל)- ולהעביר את המיכל לתוך תא המנוע.
ואז ניקיון
-
טל,
לרוב הרכב שלי חונה מטרים ספורים מהשולחנות במרכז פריסת המחנה כי אליו מחוברת גם הגרלנדה של תאורת המחנה וכווולם משתמשים המים שלי.
בטיולים בני כמה ימים זה מבאס אותי כי למרות שזה מיכל לא קטן של 42 ל' נגמרים לי המים לפני כולם.
כמו תומר - הפרוייקט הבא אחרי ראירגון המטען יהיה תאורת היצף צידית ואחורית על הגגון - הבעיה איך משיג לדים במחירים סבירים בארץ בימים אלו ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
מכיוון שאני פתחתי את השרשור הנפלא הזה- וציינתי שבכוונתי לסדר את הגגון, אז אכן פורק הגגון. חיבורי החשמל העלובים שנעשו באיזולירבנד הוחלפו בחיבורים ראויים עם בדיל ועם שרינק, החוטים הוחלפו גם וכבר לא תלויים בעליבות ושלל פנסי המחנה שסתם הושלכו על הגג וחוברו עם סמארק ורצון טוב נזרקו לקופסת המציאות והוחלפו בפנסי היצף טובים. קופסת פלסטיק של שופרסל קוצצה בגובה ומצאה עצמה על הגג, כי יש דברים שנופלים בין החרכים- וארגז הכלים שבו אני שומר רצועות ושטויות חובר לגג סוף סוף כראוי-עם חיבורי מתכת-ולא עם בנדים מפלסטיק-וגם סוף סוף מוקם כראוי ולא במקום שהיה לי נוח לשים אותו כשאני עומד על סולם. האורות בצדדים מיועדים לבנות שלי, שגילו שקמפינג זה כיף אך מפחדות מהחושך. מאחור יש גם תושבת, שלא ניתן לראות, למוט מתקפל של ניקוי בריכות שאני שומר ברכב-ונפתח לאורך של שני מטרים. על ראש המוט יש פנס היצף.
התהליך בוצע בסלון, כולל קידוח, שיוף, שימוש בדרמל וכו- והצרחות של אשתי תרמו למוטיבציה לסיים בהקדם
קובץ מצורף 128501
הדבר הבא ברשימת הטו דו הוא לשלוף את מיכל המתזים המקורי ממקומו- שנמצא בתוך הפגוש הקדמי שבכל מקרה קוצץ מזמן,מה שהופך את מיכל המתזים למאוד פגיע למכות מסלעים (כבר קרה, 500 שקל מיכל בינוביץ, משומש מאיביי עלה כ100 שקל)- ולהעביר את המיכל לתוך תא המנוע.
ואז ניקיון
פרק אותו ושים בצד... רכוש מיכל ווישרים+משאבה אןניברסלי ב50שח, גם לא תהרוסמאל המקורי וגם תגלה שלמיכל סטנדרטי יותר קל לאתר מקום בתא מנוע.
נ.ב דיברת מקודם על משקל עודף בפגושי ברזל... גם למשקל עודף על הגג יש השפעה שלילית על התנהגות הרכב וצריכת דלק.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
הבעיה איך משיג לדים במחירים סבירים בארץ בימים אלו ?
יש אחד ברמת גן שסיים עכשיו לנקות את כל הגגון שלו. יש לו כמה לדים שהיא הסיר ואשתו בטח תדרוש שיזרוק. רק צריך לבנות להם תושבות. הם לא הכי הכי מתקדמים והכי גדולים- אבל בימי קורונה גם פנתר יחשב לפסנתר. אני בבית ולא הולך לשום מקום-בוא וקח אותם, אני לא זקוק לכמה שקלים שהם עלו.
נ"ב- לגבי המשקל על הגג-לא זכור לי שכתבתי דבר כזה ובכל אופן-כעת הגגון קל משמעותית משהיה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
שלמיכל סטנדרטי יותר קל לאתר מקום בתא מנוע.
למעשה, ג'יפ בחוכמתה האין סופית הכינה 2 תושבות למיכל מים למתזים. אחת בפגוש ואחת בתא המנוע. במדינות שבהן יש כל מיני תקנות איכות סביבה, בטיחות, וכיוצא בזאת, זה בפגוש. לעומת זאת בשווקים אחרים שבהם אפשר לסחור בבניאדם- זה בתא המנוע. אני לא יודע מה הנימוק להחלטה החכמה הזאת.....באמת שלא. מיכל המתזים מתלבש על שתיהן בלי בעיות. רק צריך להחליף את פיית המילוי
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לדים במחירים סבירים בארץ
יותר מסביר: חינם.
זה מה שהצלחתי לשלוף מקופסת ה"תומר תזרוק את זה לפח או שאני מתגרשת ולוקחת את הבנות" (תשובה: הו לא, רק לא זה, מה אני אעשה אם אני אצטרך לחיות כמו רווק וכל היום לשתות בירה ולעבוד על הג'יפ).
קובץ מצורף 128509
מכיוון ששלמה מרבאום כתב שהוא זקוק להם- שמורה לו זכות ראשונים - אבל אם לא- אז בימים כאלה, נתינה זה חשוב- אתם מוזמנים לקחת. וכאמור- ל KOOKE שמורה זכות הראשונים
-
סליחה, ... טל כתב זאת.
הצעה נוספת לתאורה היקפית, תאורת סלעים.
אני הצפתי את ארבעת הדפנות של המרכב בפסי לדים.. אני מוצא את זה שימושי במחנה לא פחות מבשטח.
מקבלים תאורה היקפית ברגע.. נוח להתמצא .. לפרוס אוהל וציוד. בלי הצללות וסינוורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
סליחה, ... טל כתב זאת.
הצעה נוספת לתאורה היקפית, תאורת סלעים.
אני הצפתי את ארבעת הדפנות של המרכב בפסי לדים.. אני מוצא את זה שימושי במחנה לא פחות מבשטח.
מקבלים תאורה היקפית ברגע.. נוח להתמצא .. לפרוס אוהל וציוד. בלי הצללות וסינוורים.
זה מאוד נכון-וחשבתי לעשות את זה, אבל למען האמת אני כבר היתי עם מלוא תשומת הלב בגג. זה בהחלט יכול להיכנס לרשימת הטו דו שלי לקורונה הבאה...........
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
טל,
לרוב הרכב שלי חונה מטרים ספורים מהשולחנות במרכז פריסת המחנה כי אליו מחוברת גם הגרלנדה של תאורת המחנה וכווולם משתמשים המים שלי.
בטיולים בני כמה ימים זה מבאס אותי כי למרות שזה מיכל לא קטן של 42 ל' נגמרים לי המים לפני כולם.
מוכר... אוי כמה מוכר..
אני מחזיק צינור קצר עם משפך בכניסה שמאפשר "לתדלק" את המיכל המובנה גם מג׳ריקן בשטח...
-
הרכב של כולנו מושבת לפחות עד סוף פסח-אז מה אתם עושים כדי לנצל את הזמן ולתחזק ברכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
גם אם זה היה רק אני ואתה ברור שהיית מעדיף להשתמש בברז של הג'ריקן על השולחן במרחק נגיעה, מאשר ללכת להתכופף מאחרי הרכב כל פעם בשביל לשטוף את העבניה...או את הידיים.
בבקשה, סידור מטבח בסיסי ונגיש.
מקרר, מים, כירה, שקית זבל בקצה השולחן במתקן שמתחבר לשולחן (אחד השדרוגים הכי טובים למטבח שטח), ותאורה (המוט שעולה מקצה הגגון).
(הארגז מטבח לא נשאר על השולחן).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d97e3267c6.jpg
-
התכנון של מיקום הברז מים... והבוץ... כתוצאה מזה... בלב המטבח הבסיסי.... דורון ציפיתי ממך ליותר (;
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
התכנון של מיקום הברז מים... והבוץ... כתוצאה מזה... בלב המטבח הבסיסי.... דורון ציפיתי ממך ליותר (;
זה הבסיסי ..
בצילום הבא. מצב שתיים. המשודרג.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אנחנו על דיונה.. 50ממ/לדקה חלחול.. אין בוץ..
ממך ציפיתי ליותר זיהוי..
[emoji16]
בשביל קרקעות אחרות יש 2 תחתיות ארגז סופר לעמוד עליהן שמשמשות גם משטח לעמוד במקלחת/משטח ייבוש כלים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
יותר מסביר: חינם.
זה מה שהצלחתי לשלוף מקופסת ה"תומר תזרוק את זה לפח או שאני מתגרשת ולוקחת את הבנות" (תשובה: הו לא, רק לא זה, מה אני אעשה אם אני אצטרך לחיות כמו רווק וכל היום לשתות בירה ולעבוד על הג'יפ).
קובץ מצורף 128509
מכיוון ששלמה מרבאום כתב שהוא זקוק להם- שמורה לו זכות ראשונים - אבל אם לא- אז בימים כאלה, נתינה זה חשוב- אתם מוזמנים לקחת. וכאמור- ל KOOKE שמורה זכות הראשונים
אם שלמה לא ירצה, אני אשמח. אני כבר גרוש.
תקבל בקבוק בירה לבחירתך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אני ניצלתי הזמן לשנות קונספט ולעשות לג'יפ קצת דיאטה (אם לא לבעלים אז..).
יחידת המגירות המסיבית מאחור פורקה בשלב ראשון. נעשה סדר ומיון בכל מה שהצטבר בג'יפ.
כשהג'יפ ריק עשיתי בו סיבוב קצר- לא האמנתי עד כמה מורגש ההבדל מבחינת התנהגות הרכב כבר בכביש.
חלק גדול מאיתנו או לפחות אני אוהבים לדגם מכל טוב את הרכב - פגושי ברזל,מיגונים, גגונים, יחידות איחסון, מיכלי מים ועוד ועוד אבל נוטים להתעלם משאלת המשקל וחלוקת המשקל ברכב.
רק אחרי שנסעתי בג'יפ הריק נפל לי האסימון עד כמה משקל הרכב או יותר נכון האיבזור ברכב משנה התנהגות הרכב.
זו מסקנה מאוד מעניינת שהרבה בעלי רנגלר מגיעים אליה בסוף.
גם בארץ וגם ביוטיוב - הרבה חבר'ה נפלו ל"מרוץ החימוש" והדיגומים הבלתי נגמרים שיש לרכב הזה, ובסוף מגלים שהם העלו את משקל הרכב
בצורה שמשפיעה באופן מהותי על התפקוד שלו.
זו גם אחת הסיבות שברכב שלי אני נשאר עם ארגזי פלסטיק ננעלים והכל נשלף. גיליתי שלמשקל יש השפעה מוחשית על הביצועים בשטח. במיוחד בתוואי של שטח סלעי וקשה כמו כמריר/עדשה וכדומה.