אצלי עם צמיגי 33 בביצה האחורית נמדד 28 סמ (עברה SHAVING קליל) והביצה הקדמית בערך 26 סמ.
החלק התחתון של קורות השלדה (שהן גם בגובה של המיגון טרנספר +-) עומד על 42 סמ.
בערך 64 סמ לפגושים.
בסיס גלגלים ~100 אינץ'.
צמיגי 33
Printable View
אצלי עם צמיגי 33 בביצה האחורית נמדד 28 סמ (עברה SHAVING קליל) והביצה הקדמית בערך 26 סמ.
החלק התחתון של קורות השלדה (שהן גם בגובה של המיגון טרנספר +-) עומד על 42 סמ.
בערך 64 סמ לפגושים.
בסיס גלגלים ~100 אינץ'.
צמיגי 33
הג'יפ היה קצת עסוק היום... אז אין.
חוץ מזה, אתה לא רוצה באמת שאפרסם אותם. כי גם שלי מוגבה 50 מ''מ...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אצלי בנבארה 2008, צמיגים 255X70R16, הגבהה חוקית ותיקה של אולדמן
קיט מושלם:
ביצה אחורית תחתית: 23 ס"מ
גחון מתחת למגן מנוע: 22 ס"מ
נק' תחתונה קורות: 32 ס"מ
קורת רוחב וו גרירה : 43 ס"מ
מעולה. תודה. כבר נותן מסקנה מעניינת ביחס לנתונים בהודעת הפתיחה.
אסף.
מדידות ממה שחונה היום במשטח שלי
טויוטה לנדקרוזר 75 שנת 98
גלגלים "31
סט מתלים "2 efs סטנדרטי
ביצה קדמית 230 ממ
גשר גיר 400 ממ
שלדה 450 ממ
ביצה אחורית 220 ממ
טויוטה הילקס 96
גלגלים מקורים "205/80/16 "29
מתלים סטנדרט (בערך)
ביצה קדמית 225 ממ
גשר גיר מקורי 320 ממ
שלדה 485 ממ
ביצה אחורית 215 ממ
איסוזו איפון 02
גלגלים 245/75/16 "32.
מתלים "2 efs רך.
ביצה קדמית 300 ממ
גשר גיר 295 ממ
שלדה 370 ממ
ביצה אחורית 235 ממ
כל הגלגלים מנופחים 30 psi
כל הרכבים לא עמוסים
בברכה,טושי
מעניין לטבלה גם ג'יפונים?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בוקר טוב!
מתנצל מראש על שלא קראתי את מיליון התגובות מעלה, אז אולי אני כותב מה שכבר נאמר מעליי?
לטויוטה ישראל יש מנהג מגונה של מדידת מרווח גחון באמצע הרכב - ולא בנקודה הנמוכה ביותר, שהיא בדרך כלל מתחת לדיפרנציאל האחורי. במבחנים שלי אני מתעלם מהנתון הזה (הרלוונטי אמנם, למעבר סוללה, אבל זו לא השוואת תפוחים לתפוחים). מרווח גחון תקני מוגדר כמרווח המינימאלי, וזה בטח לא 30 ס"מ - יותר 21-22-23 ס"מ, מתחת לדיפ' האחורי. אני יכול לקבל שזה לא הנתון הכי חשוב, אבל זה הסטנדרט להשוואה.
אני מבין את ההיגיון השיווקי של טויוטה, אבל הם לא יכולים לקחת 'סטנדרט תעשייתי', וליצור מציאות פרטית שלהם.
מה שאינו אומר דבר על ה היי לקס, שהוא טנדר שטח מצוין (הרבה פחות טוב על הכביש ובשביל המהיר, מבחינתי)
יש להם מחירון משומשות פרטי אז למה לא מציאות פרטית?
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
רמי,
יש פתרון הרבה יותר פשוט,
תשווה את מרווח הגחון גם ברכבים האחרים.
הרבה טנדרים ורכבי שטח סובלים ממכות בספי הדלתות בדיוק בגלל המרווח הזה, שהוא פקטור משמעותי בעבירות, גם לא בסוללה אלא גם במעברים טכניים אחרים.
וכאן יש למרווח וגובה במרכז הרכב השפעה משמעותית.
להבדיל ממרווח מתחת לביצה שאפשר לפצות עליו במקרים רבים ע״י העלאת גלגל על הגורם שלא עובר מתחת.
דורון, זה בדיוק מה שאנחנו מנסים לעשות כאן.
(ומייד הקארמה של ההיילקס נקמה בי וחטפתי בומבה מתחת לדלת עם צלקת מכוערת)
אסף.
דרך אגב, מה עם מידות אמיתיות של היילקס 2008?
Sent from my LM-V405 using Tapatalk
זויות המרכב בתכל'ס חשובות הרבה יותר מנתון יבש של מרווח הגחון. בוודאי בכלי רכב עם סרנים חיים שמרווח הגחון המינימלי שלהם (תחתית ביצת הדיפרנציאל) נשאר קבוע.
הזויות תלויות בהרבה נתונים: קוטר הגלגלים שבתכל'ס הוא הנתון הבסיסי שממנו מתחילים לבנות את הרכב והוא משנה הרבה מאוד - וגם לא תמיד בעל השפעה חיובית דווקא על כלל תכונות הרכב.... * מרווח גחון מתחת לגחון * אורך סרחי העודף * אורך בסיס גלגלים וכמובן * מהלך המתלה וגם * הספק ומומנט, כי מנוע חזק הוא גם חשוב, כמובן ביחס למשקל הרכב (יחס הספק למשקל). כי יש מתארי שטח שבהם יש הרבה חשיבות לכוח כמו דיונות למשל, או עליות דרדרת ארוכות (למרות שרוכבי הכלים צמוקי-תפוקת-מנוע סבורים ש"זה לא שטח" ומתעלמים מהם בהפגנתיות....)
ואז אולי צריך להכניס משתנה נוסף, הפעם אנו נזקקים כאן ליכולות המהנדסים שנמצאים כאן (הנה לך אסף, אתה שנהנה לשלוח אותנו להתפלש בלכלוך עם סרגל וסרט מדידה כדי שתוכל להתפוצץ מצחוק.... קח תרגיל שראוי ליכולות שלך. סביר להניח שתצטרך לגייס לצידך את חנן) - והוא גם חישוב יכולת רכבת ההנעה הסטנדרטית, לא משופרת, להתמודד עם גלגל גדול בקצה אחד, ויכולות המנוע בקצה השני.... משהו שיקח בחשבון גם כלים עם מבנה מערכת הנעה בסיסי כמעט "לא מאוזן", נגיד סופה, שמציגה מצד אחד סרן אחד (אחורי) חזק ביותר, ומצד שני סרן שני (קדמי) שהוא כמעט על סף הגבולי.
יש עוד נתונים להכניס למשוואה הזו?..... כושר טיפוס (במעלות/אחוזים?...) זוית שיפוע צד מירבית?... אולי חישוב מרכז כובד?..... עומק צליחת מכשול מים?.....:rolleyes:
זו כבר משימה לצוות חשיבה שיכלול את המהנדסים והמתמטיקאים שבינינו - להגדיר את הנתונים ולהכריז על "נוסחת הזהב" לרכב שטח - מספר מוחלט, שורה תחתונה, שימחיש ויגלם את כלל התכונות האלה ויהווה את "מדד להתאמה לשטח".
אחלה פרויקט לניצול עודף הזמן הפנוי של ימי הבטלה מאונס. משהו שיאפשר לנו לייצר את קודש-הקודשים: מדד קובע פרטי משלנו. "מדד ג'יפולוג לרכב שטח" או ציון סופי ומוחלט שידרג את רשימת "רכבי השטח הטובים ביותר".
ואדאמס גם, זה מופיע במדריך הטרמפיסט דקה 112[emoji41]
Sent from my LM-V405 using Tapatalk