נכון. וגם הדגשתי את זה.
יחד עם זאת, מעטים ונדירים מאוד, מאוד מאוד, המקרים שבהם צמיג שטח איכותי חווה כשל שניתן לתקן עם תולעת אחת שנדחפת בכוח רב לחור קטן.
ולכן באה ההדגשה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Printable View
מאוד לא נדירים.
רק בשנה וחצי האחרונות תיקנתי לפחות שלושה פנצ'רים כאלה.
צמיגי שטח מלא איכותיים ממותגים ידועים, לא ישנים מדי ובמצב טוב, שחטפו בדופן. אחד מהם שלי-עצמי.
התיקונים החזיקו מעמד יפה מאוד.
לי היה פנצ'ר בשטח ממסמר בסוליה. חור קטן. פשוט. תוקן עי תולעת אחת.
האם אסור להמשיך כך על הכביש?
האם מסוכן?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
זה משחק של ניהול סיכונים, של השקפת עולם ושל עלויות.
איזה סיכוי לתקלות ותקיעות אתה מוכן לסבול?
מה המאפיינים הספציפיים שלך ושל רכבך מבחינת סיכוי לתקרים?
מה העלויות שלך? אני פחות מדבר על כסף ויותר על מקום ברכב. חלקנו יצטרך להחליט מה הוא מוציא מהרכב כדי להכניס עוד ספייר.
חלופות: יותר אמצעים לתיקון גלגל. הקפדה על שני רכבים לפחות. טלפון לוויני שתופס פחות מקום מספייר ומכסה יותר סוגי תקלות.
איש איש ואיזון הסיכונים שלו.
amir_shai כן.
אף תיקון כזה לא מיועד לאורך זמן, זה רק זמני עד שתגיע לפנצ'ריה הקרובה או בגלגל חלופי.
אצלי אחת מהפעמים היתה חדירה לדופן הצמיג של פאקינג חוט ברזל עבה בשטח.
כנראה פספסתי.. אז היה קישור לערכת תולעים איכותית ומקיפה??
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ממליץ על משהו כזה
https://www.ebay.com/itm/Heavy-Duty-...gAAOSwfcNd8~jG
יש כל מיני מותגים מכמה גרושים ועד עשרות דולרים.
יש להשיג גם ערכה דומה בסביבות ה 100 שח בסניפי ל.כ.
לא מתווכח עם הנסיון שלך.
יודע מה הנסיון שלי.
ושל עוד כמה כאן שיש להם אי אלו שנות שטח, שכתבו שזה סופר נדיר.
אני האמת חטפתי פנצ'ר קטנטן כזה בדופן לא מזמן, קטן כזה שהצמיג איבד קצת אוויר רק אחרי לילה של חניה ליד הבית.
פעם ראשונה ויחידה אחרי כ- 15 שנה של אינספור טיולים אינטנסיביים וקשוחים על צמיגי שטח מלא ממספר מותגים בלחץ אוויר נמוך.
וזה גם מביא אותי להתייחס לסוגיה של השרשור הזה.
הסטטיסטיקה הפרטית שלי מראה שפנצ'ר הוא משהו שכמעט ולא צריך לקחת בחשבון בטיולים. אירוע כל כך נדיר שאם וכאשר יקרה, נמצא כבר את הדרך להתמודד איתו. לא משהו שמצדיק מחשבה, בטח לא מעבר לקומפרסור וכמה תולעים שזרוקות במקום הכי עמוק במגירה ברכב.
ועכשיו.... אני הולך לוודא אוויר בספייר [emoji28]
הגזמת... כמו שבודקים אוויר בצמיגים אחת ל... בודקים גם בספייר...
alto אין לי איזה המלצה ספציפית, חפש havy duty tire repair kit.
פרייבט עם ספייר?? מה זה ענתיקה?
(סתם, אני עדיין עם ספיירים)
נשלח מהנייד
זו באמת נקודה טובה, ולמרבה הצער, רוב ככל המוסכים לא מבצעים את הבדיקה הזו בטיפולים השוטפים.
ומכיוון שגם אני לא כזה צדיק בהקשר הזה, אז יש בכל מכונית שלנו קומפרסור של 50 ש"ח (בהיילקס יש בנוסף גם אחד גיבור). זה לא רק בשביל למלא את הספייר כשמשתמשים בו, אלא בגלל שרוב התקרים דולפים לאט מאוד, ואז אין צורך להתאמץ ולהתלכלך בהחלפת גלגל, אלא מספיק לנפח ולנסוע לתקן, בפרט אם אתה ממגדר שפחות מוכן לפתוח ולסגור ברגים.
דיברת על קומפרסורים,
90% מהעבודה של הקומפרסור שלי זה לנפח גלגלים של הורים אחרים בחניה של הגן בבוקר (בתקופות שעוד היו גנים). יש איזה בן דוד על הכביש הראשי שכבר בנה וילה על החבר'ה האלה שאני שולח אליו.
לרובם אני גם מנפח את הספייר (שריק כמובן), אבל כמו שנאמר- ברוב המקרים אני שולח אותם על הצמיג המפונצ'ר לתקן.
* קרה לי כבר שבמהלך בדיקה שגרתית גיליתי שהספייר יושב על משהו כמו פחות מ10PSI ומאז אני בודק אחת לחודש ככה. בטנדרים זה קצת איכסה אבל זה מה יש.
* קרה לי שהיה פנצר בטנדר השכרה אבל לא היה את הכלים לתפעל את הכננת ומאז אני בודק כל פעם.
* קרה לי שהכננת גלגל הייתה תפוסה והגלגל לא ירד, למזלי היה רכב זהה עם כננת גלגל עובדת.
* קרה לי כבר שהיה גלגל ספייר אבל מישהו לקח את מפתח האומים לרכב אחר ולא החזיר.
* קרה לי כבר שהתועלים היו יבשות, כנ"ל גם השפופרת דבק.
* קרה לחבר שלי שאחרי הפנצר השני הוא נסע על הגנט כ-5-10 קמ בשטח, ניסה למלא אוויר בתחנת דלק והצמיג התפוצץ עליו ברמה שהיו לו חבלות בעורף.
* הכי גרוע שזכור לי, היה טיול עם טל רוזוב מהצהוב לפני 15~ שנה. התחלנו טיול עם הדיפנדר של אחי באזור כוכב הירדן והוא (טל) עלה על בזנט שקרע לו שני MTR חדשים לחלוטין, התגלגלנו למקום שרק אחר כך גיליתי שהוא ביתו של אחד מאיר הר ציון ונתקענו שם 3 שעות, שעה וחצי מתוכן היה לנסות להוריד את האומים עם מפתח לא להיט ואומים שחוקים. אחר כך אחי והוא נסעו לבית שאן למצוא פנצרייה בשביל לתקן את הצמיג הפחות נורא מבינהם. בינתיים אני גיליתי בחווה שדה שלם של לנדרובר סידרה 1/2 ודה שבו.
נמרוד, אתה זקן...
בצבא של היום יש ערכת כלי נהג אחת לפלוגה. בערך. לא רק באימונים אלא גם בבטש. הרכבים עצמם מגיעים ערומים לגמרי.
להזכירך, לפלוגה יש לרוב יותר מסוג כלי רכב אחד עם אומי גלגל שונים בתכלית.
בדיוק בגלל זה, בתור נהג חפק בבטש, אני תמיד זורק ברכב סט בוקסות וידית כוח.
יש כלל לא כתוב בצבא - לעולם ערכת כלי הנהג שקיבלת תהיה של רכב אחר. לכן חשוב לשמור במכולה בצד לפחות סט אחד טוב....
בכל מקרה, ראו כאן:
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
המלצה על ערכת "נחשים" טובה בבקשה
הערכה של ל.כ. שקניתי זהה לחלוטין לערכה שנמכרת ברשת עם מדבקות של ARB והמחיר לא מצדיק את המאמץ ללכת לדואר לאסוף את החבילה מאיביי.
אסף.