שיירה נושמת [emoji846]
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Printable View
מונשמת.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני לא רואה פה כל כך הרבה בלאגן כמו שכולם אומרים.
שיירות של 10-15 רכבים זה דבר שאני רואה בשגרה. אז עוד 5 רכבים לא יהרוג אף אחד.
בטח ובטח עם נהגים מנוסים כמו פה, ועם רכבים בנויים ומוכנים לאתגר.
דווקא אני בעד רכבים משופרים - ככה אנחנו בוחנים פלטפורמות ולא רכבים כמו שיצאו מהמפעל...
מרגיש כאילו הקטע החדש זה להתנשא מעל המשופרים - אבל לא כל הרכבים המשופרים באים עם נהגים שרוצים לבדוק למי יש יותר גדול...
וכמובן שרכבים משופרים יותר, בעצם היותם משודרגים מאפשר לשדרג את המסלול גם כן ולהפוך אותו למאתגר יותר.
סיכוי יותר גבוה לתקלות? קיים גם בטיולים רגילים ברמת התכנות כזו או אחרת. בכל מקרה עבור 20 רכבים אני לא רואה סיטואציה שרכב לא ייצא לכביש עם ליווי, והמלווים יפגשו אותנו בחניון לילה.
מבחינת ניווט - אין בעיתיות היום - כל מי שייצא למסע יידרש למכשיר ניווט בסיסי (פלאפון עם עמוד ענן לדוגמא).
מבחינת אוכל? לחלק 20 איש ל-7 חבורות, שכל אחת אחראית על יום אחד של אוכל לכולם...או למצוא פתרונות אחרים לא נראה לי משהו קשה מדיי.
לוגיסטיקה וציוד - כולם פה עם 37 מצברים שני מקררים וצידנית שהכינו בבית - אז גם פה אני לא צופה בעיה.
יהיה קר? קשה? מעייף?
הכל נכון. ותמיד הסיפורים הכי טובים הם אלו עם הכי הרבה נאחס.
וחוצמזה- אני אעשה את המסע הזה בסמוראי טנדר שרובכם בכלל לא נכנסים בו פיזית. אז לי יהיה הכי קשה...
אני זורם.
יש לי מסלולים מוכנים של חוצה, ורצון להוביל ולעזור.
יש פה מספיק אנשים עם ידע טכני, ידיים עובדות, שידעו לעזור גם במקרה של תקלה וגם ליד המנגל.
לא רואה סיבה שלא ייצא מסע כזה ל-20 רכבים.
שאני אבין, צריך להתחיל לחפש לקנות אגדה משופרת כדי להצטרף?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
לא הייתי דואג במקומך
קובץ מצורף 129612
אם מדובר על מבחן אז בהחלט יש משמעות לרכב לא משופרים, אחרת מה משווים?
מצד שני, בכל מקרה יש הבדל גם בנהגים.
אני חושב שסינכרו משופר קלות, יפתיע הרבה אנשים.
אם הולכים על סטנדרט, אני צריך רק להחליף צמיגים.... רק אומר....
נדמה לי שדי מתחילת השירשור, אופי המסע שינה את פניו ולא מדובר במבחן שטח אלא באירוע מוטורי חברתי. מציע לשנות את כותרת השירשור או לחליפין לפצל את הדיונים.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
מבחן פלטפורמות תקרא לזה..
זה לא סותר את האופי החווייתי והחברתי של מסע.
הרי הוויכוחים הם תמיד איזו פלטפורמה מתאימה יותר כרכב מסעות... אז ניקח את הוויכוחים האלו מדפי הפורום לעולם האמיתי.
(אני אסכם כבר עכשיו את המבחן שלכל אחד אופי הנהיגה, הרכב משפחתי, דגשים ואופי טיול שונה... אז לכל אחד רכב המסעות המושלם שלו יהיה הכי טוב)
המבחן בעיקר יהיה לדור הבא שירצה להיכנס לג'יפאות ברבאק. .. צריך לחשוב קדימה.
לא יהיו suv מפונפנים.. כאמור רכבים קשוחים עם low, נעילות, אחת או שתיים, הגבהות, צמיגי שטח מלא ומזוודים כהלכה.
רכבים שכולנו בתחביב פינטזנו או לטשנו עליהם עיניים.
יבחר אקסמפלר מדוגם שייצג כל דגם.
לגבי השיפורים, ... למרות רוח הדברים בשנים האחרונות, תלונות וקיטורים על הצרת התחביב שלנו....תקנות, החמרות, סגירות מסלולים, כניסת הג'יפונים הרכים והאלקטרוניקה... חלאס.
מה שאיגד את רובנו במקור תחת קורת הגג הזו... זו אהבה לג'יפים, לברזלים.. הבריחה מהבטונים והרצון לחוויה והרפתקאה שמקנה לנו טיול מאתגר בטבע.
המסע יראה שלמרות שנראה שזה דור הולך ונכחד... התחביב חי ובועט ויש מקום להמשכיות ולצד זה לג'יפאים יש כבוד לטבע, יש כבוד למשתמשי הדרך האחרים ויש מקום לתחביב הקשוח בעולם המתקדם במירוץ הקדמה.
המבחן,
רגע ההגדרה הזו של רכב מסעות ארצישראלי.
ארצנו קטנה.. אין ממש מסעות.. חרמון-אילת זה המסע הכי ארוך, המבחן הכי ארוך שתעשה בארץ לנהג ולמכונה,
במזג אוויר הכי מתאגר, בתוואי משתנה מחרמוו ועד אילת, בוץ, סלע, חולות, דרדרת .. הכל, ולאורך לוז ארוך מהמתאר טיולים הרגיל של סופש ארוך.
כלומר הוא באמת מעמיד למבחן קצה את ההגדרה הזו של רכב מסעות ארצישראלי.
כמו שכבר כתבתי "כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים".
מבטיח לכם שלדרור יהיו הרבה טקסט השוואתי וביקורתי לכתוב על כל אחד מהדגמים והיצרנים... למרות שאינם מקוריים.
למתאר כזה ברור שצריך רכבים משופרים,
אף רכב לא מתאים לכך במקור.
הדגמים המדוברים גם ככה מהווים פלטפורמה להתאמה אישית ורובם גם ככה אינם סטנדרטים ורובנו כן שואפים לרכבים משופרים ומדוגמים עם חתימה ואופי אישי.
ועוד משהו אחרון...
יש לנו ארץ נהדרת!קובץ מצורף 129613קובץ מצורף 129614קובץ מצורף 129616
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אז זה בסך הכל שם מפוצץ לשיר המעלות מספר 2342.
זה לא מסע מאחד וזה לא מסע שבודק רכבים שאפשר אשכרה לקנות פה בארץ ולחיות איתם ביום יום ..
בהצלחה, תהנו :)
אל תמהרו לחרוץ דעות לכאן או לכאן.
עוד אין כלום ביד, הקונספט בשלב גיבוש רעיון ראשוני. יהיו עדכונים.
שבוע חורפי בשטח לא מאחד?
לא ניתן לקנות היילקס? או סמוראי? סופה? רנגלר? דיפנדר? פטרול? 75?
אם ממש תרצה... אין זוג אגדה.. (או שאולי בעצם כן.. )
כמו שאני רואה את זה סהכ עוד נושאים לכתיבה ולשיחה...
לחיות איתם ביום יום זה עניין אישי...
שבוע בעונה הגשומה... אנחנו נאכל איתם לקרדה...
סמוראי/גימיני/סופה/היילקס... אף אחד מהם במצבו המקורי לא מגיע עם גלגל גדול מ29" ... וכולם ישבו על הביצים בבוץ של רמת הגולן בחורף...
חוץ מזה תמיד שיוצאים למסע... מעוניינים ביתירות ... כמו שמדברים בגיפולוג על יתירות של מערכת החשמל להחזיק את המקרר בלילה (":
יתירות בעבירות זו לא מילה גסה.. בטח לא בגיפולוג.
למרות שיש לי בחנייה "אגדת שטח", כזו שהרבה אנשים מפתחים תגובה פבלובית למראיה, ומתחילים לדבר בקול גבוה על כל מיני חלומות, זכרונות, תוכניות ושאר פנטזיות...
למסע כזה, לא הייתי חושב, אפילו לרגע, לקחת את ה"אגדה". למסע כזה הייתי לוקח את המציאות האפורה - SUV בינוני למדי, משופר קלות ומטופל היטב, שיעשה את כל המסע בלי למצמץ. מתדלק ונוסע קרוב ל-700 ק"מ על מיכל, עם מזגן, מקרר, מקלחת ואפילו מקום לישון באוטו. לא בודק שמן בבוקר. נותן סטרטר ונוסע.
אם אסע ב"אגדה", אני אהיה לחוץ כמו עצמאי לפני ה-15 לחודש, דרוך כמו חייל במארב למשמע כל זמזום חדש, כל נקישה, רעידה, ריח לא מוכר... לא רוצה להיות בלחץ. רוצה לטייל בכיף. שלא לדבר על איכות הנסיעה/צריכת דלק/בטיחות...
עזבו אותי מאגדות. הכל סיפורים.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
ואם אנחנו כבר בעניין הזה, אתם מבינים לאן אני חותר. לזרוק את האחריות עליכם....:rolleyes:
נשאלת השאלה: מה זה "אגדת שטח"?....
עוד כשכל החברים שלי בגילי מהכיתה ומהשכונה היו מגיעים לסיפוקם ע"י גליונות פלייבוי ופנטהאוז, אני הייתי נער חולה-הגה שלא הגיע לסיפוקו ממנויים על מיטב מגזיני הרכב והשטח מחו"ל וגם מישראל. לצד אוקיינוסים של ריר שהזלתי על מגזין פור-ווילר, למונח הזה נחשפתי לראשונה בכתבותיו הנפלאות של רמי גלבוע וקראתי בצמא כל אות ומילה שהוא כתב עוד במגזין "טורבו" זצ"ל.... הוא נהג ובחן אז בחו"ל רכבי שטח שרובנו לא ידענו אז על קיומם, או שהכרנו רק מתמונות במגזינים אמריקאיים ובריטיים. קראתי והתחרפנתי.
רמי דיבר על מכניקה, על מסעות, על עבירות, על אתגרים, הפליא בתיאורים הצבעוניים על מקומות מופלאים בעולם, ריתק את דמיוני. טבע את המונח "אגדות שטח".
מאז השתנו חלק מהדברים. התפתחה גם כאן תרבות שטח לתפארת (ותאמינו לי - לתפארת! ויש לי למה להשוות. על אחת כמה וכמה למרות כל ההגבלות והאיסורים החונקים כאן, מה שיש בישראל זו תרבות שטח מפוארת ויכולות ג'יפאיות ברמה גבוהה מאוד. לשירות הצבאי וספיחיו יש חלק נכבד בזה כמובן) מגוון כלים הגיעו לישראל. מספרם של אקזמפלרים שנשארו בלתי מושגים ומושא לחלומות רחוקים הלך והצטמצם. יש כאן כמעט הכל.
היתה לי הזכות לנהוג בחלק גדול מכלי הרכב שכיכבו פעם בחלומותיי. כביש ושטח. אני יכול לגלות לכם שחלקם, מוטב היה שהיו נשארים בגדר פנטזיה... כי במציאות, לא כל חלום ישן מתגלה כמציאה מי יודע כמה....
אז מה ומי זה לעזאזל "אגדת שטח"?....
מה הקריטריונים?
נשמע דעות ונדע להחליט מי האגדות שיגיעו למסע הגדול... ואני אתחיל:
רכבי השטח המיתולוגיים, הקלאסיים שהתחילו את כל השיגעון והמשיכו אותו ויצרו סביבם תרבות שלמה: ג'יפ וויליס MB/פורד GPW, הקומנדקאר/נ"נ המקוריים של דודג' לסדרותיהם ונגזרותיהם (לא כולל אביר), קובלוואגן הגרמני (לא 4X4. אז מה), לנדרובר עם סרנים חיים לכל סדרותיו דרך דיפנדר ודיסקברי 1 ו-2 עד וכולל ריינג' קלאסיק. ג'יפ CJ לדורותיו וממשיכיו (סופה, רנגלר), טויוטה לנדקרוזר FJ/BJ הקשוחים (אראקו) לסדרותיו עם שני סרנים כולל המודרניים יותר מסדרות 80 ו-105, מרצדס G, מרצדס יונימוג, ג'פ"ס M151, ההאמר הצבאי, סוזוקי סמוראי וג'ימני, ניסאן פטרול, היילקס האפריקאי/עולם שלישי עם שני סרנים חיים, שברולט בלייזר עד 1990, פורד ברונקו.
אלה רכבי השטח שהטביעו חותם על תרבות ה-4X4. בעולם ובישראל.
אז קודם כל תודה לך רמי, על כל זמן האיכות שסיפקת לי ולרבים אחרים. אנחנו כאן גם בזכותך.
עכשיו דעותיכם.
יפה אמרת.
עכשיו רק תצטרכו להחליט האם זה מסע או מבחן.
(במבחן, להזכירכם, כל הבוחנים נוסעים על כל הכלים).