אם אני זוכר נכון, אתה עם נעילה קדמית אוטומטית?
זה אירוע אחר בהתנהגות הרכב ותחושת נהג ביחס לנסיעה משולבת רגילה ללא נעילה.
Printable View
הנה הציטוט המלא והרלוונטי:
"כשלעצמי, אף פעם לא אהבתי את התחושה שמישהו נוגע לי בהגה כל הזמן, כמו גם תחושת האונס בסיבובים על קרקע יציבה.תחושה שמתלווית לכל רכב עם טרנספר נעול באשר הוא. "
הפוך מרובכם, אני בתהליך גמילה ( ואת זה ניסיתי לחלוק פה).
במשך הרבה שנים, כמו רוב האנשים פה, ירדתי מהכביש, שילבתי 4x4!!!
וכמו חנן, כך גם לימדתי אחרים, יורדים מהכביש, משלבים.
לפני כמה זמן, שהפעמון בציריה התחיל עוד הפעם לתקתק, והיה לי ברור שאני לא שם ציריה כזו עוד הפעם, ולא משלם ל UMI את המחירים שלהם, או בקיצור, מחכה לטיסה הבאה לארה"ב...
התחלתי לחשוב איך לאריך לה את האורך חיים, ואז התחלתי לשאול את עצמי את כל השאלות האלו.
המסקנה הראשונה הייתה להוסיף לוקרים ( אין סיבה שכל העסק יסתובב (אמנם בלי עומס) כל הזמן.
והמסקנה השניה, למה לשלב מיד?
וככל ששיחקתי עם זה, הגעתי בדיוק למסקנה של חנן, יש הרבה מקרים, בשטח, שלא רק שלא צריך 4x4, זה אפילו פחות טוב \ נח.
לרגע לא אמרתי שאני לא משלב בכלל, ורק לפני מכשול (אחרי הכל, גם למנגנון שילוב יש אורך חיים משלו), כל מה שניסיתי להציע-
לחשוב! לא לעשות על אוטמט.
בדיוק כמו שחנן כתב, טוב ממני, להרגיש את האוטו והמצב.
אז אני כבר בשלבים מתקדמים של גמילה מהאמונה וההרגל הזה.
מה אתך??? במקרים כאלו, להיות מודעים לבעיה, זה 90% מהפתרון :-)
זיו,
אתה אומר בעצמך ששינוי התפעול שלך נובע מבעיה טכנית.
על עובדות אי אפשר להתווכח, בנסיעה משולבת יש יותר אחיזה ויותר שליטה בכל מקום שמקדם האחיזה נמוך מ-1 כלומר ירידה ממשטח בטון או אספלט.
עכשיו שכל אחד יעשה חושבים ובחירה, הכל לגיטימי.
כולל בחירה אמוציונלית, מעשית בגלל בעיה נקודתית של רכב זה או אחר או תחושת אי נוחות בהגה.
אתה צודק שלהיות מודע לבעיה זה המפתח, תסתכל רגע על עצמך.. אתה זה שמתעלם מהעובדות ומסובב את התמונה כי יש לך בעיה עם ציריה.
לשמחתי יצא לי בעבר לא מעט להיות בסביבה שתכליתה הייתה בדיקה בדיוק של דברים כאלו.
והבחירה שלי היא לשלב.
אתה מציין סיבה אישית ופרטית מאוד.
ואם אצלי ברכב מה שיקר ולא במלאי זה דווקא הסרן האחורי?
הכותרת של השרשור היא כותרת כללית ולא האם בטרופר שהוסיף לוקרים ובהתחשב במצאי ומחיר חלקי החילוף שלו כדאי לשלב.
ואם נגלגל אחורה אז מה שהקפיץ את כל השרשור הזה היתה איזו אמירה כללית שלך ששילוב 4x4 בירידה מהכביש הוא טעות דומה לזה שלא לשים הילוך כח כשצריך. אז לגבי הקביעה הזו, בוודאי שאין כאן הסכמה.
רק להזכיר את שלל הדיונים שהיו בנושא כשנדב42 שבר את הסרן האחורי בדרך הקלה שמובילה למרזבה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
בשביל לנקות את השולחן "מהבעיה" הזו - היתה בעיה, כבר אין בעיה! אני הבאתי סט שלם מארה"ב , כולל הציריות והפעמונים הפנימיים, יש לי אחריות לכמה עשרות אלפי מייל, אני יותר לא מודאג מהציריות. מבחינה טכנית זה מאחורי (אני מצפה לא לחזור לפינה הזו יותר לשאר חיי הרכב).
ועדיין - כל רכב שפוי עם סרן חי מאחור ומתלים נפרדים מלפנים, הסרן האחורי חזק ועמיד פי כמה מהציריות \ פעמונים מלפנים (ואני כותב שפוי, כי שי רכבים עם בעיות ודפקטים, ויש חריגים), וזה בפני עצמו שווה חשיבה והתייחסות.
אבל כל התהליך גרם לי לחשוב, ולהיות פתוח לגישה אחרת. זה הכל.
אני לא בא להגיד מתי כן ומתי לא. כל רכב מתנהג אחרת, ואני בטוח ששלמה, שהגדיל את המידות, ונוסע עם צמיג של 100 טן, וגם על הכביש כבר איכות הנסיעה שלו לא משהו....(סתם לקחתי אותו כדוגמה, בגלל הדיון על הצמיגים), התחושות והשיקולים בשטח, שונים מהשיקולים של חנן או שלי.
לצערי, הרוב פה ענו תשובה אוטמטית, והעידו שהם אפילו לא חושבים על זה.
אבל אני בטוח שהשרשור הזה יגרום לאנשים לחשוב, ניפגש עוד שנה :-)
הוא פירט היטב את המקרה הפרטי בהודעה הראשונה, זה ש90% מהשרשור הלך למקרה הכללי זו בעיה אחרת של חוסר שילוב...
מאחר והוזכרתי אני רוצה להבהיר - גם לפני הגדלת הצמיגים וגם בכל הרכבים האחרים שהיו לי עם הירידה לשטח שולב 4X4.
נכון זה הרגל זה כמעט פעולה אוטומטית אצלי ואצל רבים אחרים אבל זה הרגל נכון לטעמי.
לוחמת ההגה בשטח ואני מדגיש בשטח היא אפסית עד לא קיימת כל זמן שלא נועלים את הנעילה הקדמית.
תוספת העומס על מכלולי המתלה/ הנעה הקדמיים במצב 4X4 לדעתי היא לא משמעותית ובטח אם משווים ליתרונות של פיזור העומס הנכון יותר ועל האחיזה הטובה יותר של הרכב גם בשטח לא בעייתי במיוחד.
מה שונה פג'רו נעול מרכזי משאר ה SUV באותו מצב שהופף אותו "למסוכן" לדעתך ?
לדעתי, הבעיה נעוצה בנהגים ולא ברכב, הסבר :
פג'רו בזכות השלדה האחודה ומתלים עצמאיים בכל 4 הפינות, מאפשר התנהגות כביש טובה מאד ביחס ל SUV עם
סרן "חי" מאחור ושלדת סולם.
אותה התנהגות טובה באה לידיי ביטוי באפשרות לנסיעה מהירה בשבילים
(בפרט כשמדובר בפג'רו שנרכש בכספי מיסים).
נהיגה כזאת דורשת מיומנות המצויה לנהגי מרוצי ראלי ופחות לנהגי שטח עבירות או נהגים "רגילים".
כלומר, איבוד השליטה נובע מנסיעה מהירה עקב בטחון יתר ביכולת והתנהגות הפג'רו.
בכל מקרה,
אני טוען שכל נסיעה מהירה בקרבה למגבלות האחיזה ( ולא משנה על איזה משטח, כביש רטוב, כורכר וכו' )
לא לנהוג עם נעילות אוטמטיות או נעילה מרכזית למעט מוגבלי החלקה.
פשוט לא רוצים לערער את יציבות הרכב (שגם כך במגבלות האחיזה) ע"י השפעה של גלגל אחד על גלגל אחר.
בבלימה,
עם מערכת ABS מודרנית טובה, המרחק קצר יותר וללא דרמות בעיקולים לעומת בלימה ללא מערכת ABS .
בהאצה,
מוגבלי החלקה או בעדיפות שניה מערכת TC שומרת על קו הנהיגה.
רענן
נסיעת שטח גם אם אינה מהירה, אבל ממושכת , יכולה לטגן דיפ מרכזי פתוח.
ראיתי את זה קורה בדיפ מרכזי ויסקוזי מוגבל החלקה שביום רגיל לא מגמגם.
הוא רתח והפסיק להעביר כוח.
גם דיפ׳ מרכזי מכני יעבוד קשה מאד במצב כזה.
הסיבה היא אינספור תיקוני מהירות בין הסרנים.
ולפני שקופצים, אין הכוונה לפלטפורמות ייעודיות במפרט ייעודי שנבנו למצבים כאלו אלא הרכבים הסטנדרטיים בשוק.
לא חושב שיש משמעות לבלאי שזיו מדבר עליו, וגם אם כן.. לדעתי האישית, המבוססת על ניסיון ארוך במספר רב של רכבים ובתנאים שונים ומשונים...
4x4h בירידה לשביל חולי/כורכר יקל על הרכב ויתרום לביצועים ולבטיחות עדיפים מאשר נסיעה בהנעה אחורית בלבד.
לגבי כמה הבלאי המצטבר בצלבים .. דיפ קדמי, פעמונים, תפוחי הגה.. צלבים בדרייבשאפט.
לדעתי האישית בלבד, זניח ולא חשוב, החסרון (אני אגב טוען שהבלאי יורד) הנל לטעמי מתגמד לעומת יתרון הביצועים והבטיחות.
מקובע לביצועים? סבבי..
לך חשובים הפעמונים מקדימה? סבבי...
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אנחנו מדברים על שטח. יש מקרים שהאוטו פשוט לא עוצר.
לגבי פאג'רו, ייתכן שבנוסף לתחושות הבטחון שהוא נותן בנסיעת שבילים מהירה, הוא סובל מתסמונת הג'יפ השקרן. בהבדל אחד משמעותי, כש"הג'יפ השקרן" היה מתהפך, ברוב המקרים היה ניתן להפוך אותו חזרה. לפעמים אפילו בלי שקצין הרכב ידע.
אתה בוחר להבין מה שאתה רוצה...
כתבתי שהבלאי מרוב שהוא זניח הוא לא מעניין....אותי.
מענייו אותי ביצועים עדיפים בכל רגע נתון...
ואם תצליח לגרור אותי לדיון על הבלאי (למרות שאותי הוא לא מעניין) ... אני אראה לך שבשילוב הבלאי נמוך יותר.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
עוד חומר למחשבה.
https://youtu.be/RgMP7YbhvwU