אתה יכול להרחיב על העדר תקינה ארופאית לצמיג הזה? לא מכיר.
בכל מקרה מאז שהשרשור הזה נפתח והיה מחסור, חזרתי לצמיגי טויו MT. אני מצטרף לדרור בהמלצה, גם למידה שלי (265/70R17).
Printable View
אין מה להרחיב. אני לא מצוי בענייני מה נדרש כדי לקבל את חותמת התקינה ומאז שאני לא מתעסק ב"עיתונות" הרכב, זה גם לא מעניין אותי.
אין לצמיג המעולה הזה תקינה אירופית ולכן, רשמית, אסור למכור אותו בישראל.
כל מיני פסולת גומי סינית עם ציורים של פנתרים ופילים שיש להם תקינה, כמובן מותר.
אבל את צמיג ה-MT הטוב בעולם, אסור.
למשרד התחבורע שהוא גוף אינטרסנטי, מושחת, לא מקצועי ולא מבין מהחיים שלו בשיט, באמת אין כלום בעד או נגד צמיג כזה או צמיג אחר. לא אכפת מה טוב ומה לא, חשוב לו רק העניין הסמנטי של "ככה כתוב באבנים הקדושות" ובעיקר חשוב לו עוד משהו שבגלל שאין לי הוכחות כתובות ביד, אני מנוע מלכתוב אותו.... אבל מאז שנחשפה פרשת "דני יסדר", כולכם יודעים טוב מאוד ובדיוק נמרץ איך דברים עובדים במשרד הזה.
ובכל זאת, יש ביקוש ולכן זה מגיע. איך? אין לי מושג. כנראה יבואני הצמיגים שמודעים ליתרונות הבלתי מעורערים של הצמיג הזה ולביקוש לו, משחילים כל פעם כמה סטים בקונטיינרים של הצמיגים.
כמו שכתבתי - אם בפנצ'ריה החביבה עליכם מבטיחים לכם שבעוד שבועיים-שלושה-חודש הם יגיעו, אז כן, שווה להמתין להם. שווה גם לתת משהו על החשבון ושישמרו לכם סט.
רק תתכננו את ההחלפה הזו מספיק זמן מראש, כדי שלא תיתקעו כמוני יום לפני טסט עם משהו שהוא לא בדיוק מה שרציתם.
לדעתי הסיפור על התקינה היא אגדה אורבנית.
הדרישות הן לתקנים אירופאיםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...150ba11cec.png
ואמריקאיים
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f9e7b1f124.png
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לא הבנתי על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שאין לו תקינה ארופאית דרור, זה הכל.
למה לקלקל סיפור טוב...?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זהו התירוץ הרשמי שקיבלתי בזמנו מהיבואן שלו, אוטולוקס, (תחילת 2013, התקופה בה ערכנו את סקירת שוק צמיגי השטח, למי שזוכר) לבעיות הזמינות של הצמיג הזה בישראל. אותו הסבר בדיוק עדיין בשימוש עד היום לפי רוב הפנצ'ריות.
בטח תומר הדר יעשה על זה כבר כתבה [emoji41]
סוחר צמיגים טוב שנתקל בי, מבין מהר מאוד שלא יוכל לספר לי סיפורי סבתות ולמכור לי את מה שהוא רוצה, אלא רק את מה שאני רוצה או מוכן לקבל.
ותאמין לי, ניסו לדחוף לי כל מיני מותגים אחרים. כולל סיניים בגרוש ורבע עם סיפורי ניסים ונפלאות. אז אני מדקלם להם מפרטים טכניים.
אלה שאומרים לי שזה שטויות או לא נכון, אז אני פותח להם טבלאות. המספרים לא משקרים. לא פעם אתה מבין שעומד מולך צמיגאי שלא יודע לקרוא טבלת נתונים.
בצמיגים הכל נורא פשוט - פרט טכני מסוים/כלשהו שחסר בטבלה של יצרן מסוים, זה אות ועדות שיש לו נחיתות קשה בסעיף הזה ממש.
בקיצור - כשאתה עושה שיעורי בית ויודע מה אתה רוצה, לא יסובבו אותך.
גם אין טעם להתווכח איתם. אין טויו MT? אז תנו לי תאריך שיהיה.
לא צמיג "כמו טויו" ולא "דומה לטויו" ולא "חברת בת של טויו" ולא "טוב יותר מטויו, באחריות. עלי". אני כבר מזמן לא בשלב הזה בחיים שיכולים למכור לי בלופים.
לא יכולים לתת תאריך לטויו אמיתי ושיהיה טרי ולא מלפני שנתיים? שלום וביי.
מי שיכול להתחייב לי, אני מוכן לשים משהו על החשבון ושישמור לי סט.
עד כה, עבדתי ככה מול ברק גמזו מצמיגי יוסף ביהוד. מקצוען והגון וישר כמו סרגל ובכלל זו פנצ'ריה מומלצת ביותר.
כשהוא אמר לי שייקח יותר מחודש עד שיגיע טויו טרי בדגש על אולי וקשה לו להתחייב ולכן לא רוצה לקחת שקל מראש, האמנתי לו.
וכן, יש רבים וטובים שאומרים שהכל שטויות, שזה רק עיגול שחור מגומי ושאפשר להסתפק בצמיגים פשוטים בחצי מחיר כי ממילא בסוף אחרי שנתיים כולם מתייבשים לפני שנשחקים.
לאלה אני עונה שאני לא מספיק עשיר כדי להרשות לעצמי לרכוש צמיגים זולים.
ההסבר הזה כנראה לא נכון.
קובץ מצורף 146597
אז לא.
אני לא מבין, מה אתם מנסים להוכיח?... שאני טועה?.... מספר סיפורים?....
זה מה שאנשי היבואן טענו פעם, ב-2013 (כשאני הייתי מהראשונים שרכשו אותם בישראל, אם לא הסט הראשון בישראל בכלל).
זה גם מה שחלק מהפנצ'ריות טוענות היום.
הם מוכנים לקבל הזמנה וכשיגיע, יגיע.
היום הם גם לא יקרים כמו פעם. עולים פחות מ-BF.
על עובדות אין ויכוח:
1. זה צמיג ה-MT הכי גדול בקוטר מכל הצמיגים במידה שלו.
2. זה צמיג ה-MT הטוב, האוחז והעמיד בהתעללויות מכולם. בפער.
3. די קשה להשיג את הצמיג הזה. למה? כל אחד מוזמן להמציא לעצמו תיאוריה משלו.
אז אם רכשתם סט של ארבעה, תשתדלו לא לחרג'ע דופן (קשה מאוד לקרוע אותם, אבל כמו כל דבר בחיים, בהחלט אפשר) כי לנסוע על ספייר מיצרן אחר זה לא להיט (כל הצמיגים האחרים בשוק באותה מידה, יהיו תמיד קטנים יותר מהטויו MT המקביל). ברכב עם נעילות אוטומטיות זה פקטור חשוב.
רוצים בסך הכול להניע אותך לברר שוב.
מה כל כך קשה להבין
אני כבר לא עובד בלברר דברים ולכתוב אותם/עליהם.
1. זה לא משתלם
2. בסוף אנשים לא רק שעושים את ההיפך, הם גם באים בטענות...
3. ויש כאלה שגם מזלזלים
אז מה אני צריך את זה?
תבררו לבד.