ירידת הערך שצוינה בכתבה גדולה ממה שמצוין במחירון של יד 2. מי ששוקל רכישת טנדר היילקס חדש שייערך לירידת ערך ב 3 השנים הראשונות של כ 30% שווה ערך ל 70000 שח או 2000 שח לחודש.
Printable View
ירידת הערך שצוינה בכתבה גדולה ממה שמצוין במחירון של יד 2. מי ששוקל רכישת טנדר היילקס חדש שייערך לירידת ערך ב 3 השנים הראשונות של כ 30% שווה ערך ל 70000 שח או 2000 שח לחודש.
לפי מה שאני רואה פה במאמר שמצוין, אם אני רוצה לעבור מגרנד ויטרה 2010, להאנטר 2011 לשימוש פרטי אני צפוי להכפיל את הטסט ולשלש כמעט את עלות הטיפולים השנתית שלי? זה הסדר גודל של "מחיר" המעבר?
כן, הגרנד ויטרה שלי נפחה את נשמתה בתאונה ושמתי לב שיש לא מעט הנטרים שנכנסים לי בתקציב לרכב חדש, אבל העלויות האלו נשמעות כמו משהו די מרתיע.
קח בחשבון ירידת ערך של כ10 אחוז בשנה, לכל היותר. ביטוחים ואגרות - סביב ה10000 בשנה, ואחזקה הכל כולל הכל לרכב שעושה טיפול ל כל 10000 קמ נוסע 30000 שנתי - ממוצע של 7000-8000 בשנה.
כל זה לפני דלק.
אם לא תעשה מקיף תחסוך די הרבה. אם תיסע מעט תחסוך המון.
המספרים נכונים לכל רכב שטח דיזל בגודל הזה - פחות או יותר. ההבדל בין המותגים השונים הוא בשוליים - בירידת הערך בעיקר. כשזה רכב חדש זה הופך להיות משמעותי. לרכב בן עשור ההפרש זניח.
אסף.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף, תודה רבה על הסדר במספרים!
משום מה אני לא רואה מאמר שדויד ל פרסם.
משהו מעניין או שאפשר לדלג.
יש לי פירוט מלא של ההיילקס שלי 5 שנים אחורה.
כל טיפול מתחיל ב600 שקל פילטרים ושמן. אם זה טיפול 40000 העלות כפולה. פעם בשנתיים צמיגים. פעם בשלוש מצבר. לפעמים בולג'וינטים לפעמים בוקסות, לפעמים נשפך בולם ובשנה אחרת אלטרנטור או מצמד. ציריות כל ארבע חמש שנים... מזרקים... שלא יהיה במשמרת שלך.
בקיצור אלו העלויות. של רכב שנוסע.
במוסכים - טיפול זה בין 1500 לטיפול 10000 ל 3000 לטיפול 40000 אם הכל בסדר...
אסף.
מחירי מוסכים אני מכיר טוב, צרוב לי חזק חזק מחירי עלות הטרופר, שנסע 30 אקמ ויותר בשנה.
אבל לפניו היה לי בופאלו 97 שהיה בן 7 כשהיה אצלי, וגם אם תחשבו את עלות יישור הקו במתלה הקדמי, לא עלה כזה סכום בכמה שנים שהיה אצלי (לא זוכר כמה).
ופרקתי גיר להחליף מיסבים וגלגלי סנכרון (לא זוכר את שמם המקצועי, סלחו לי) ולא הגעתי לכאלה סכומים (אבל הכל לבד, בלי מוסך).
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כנראה שאז הכל היה יותר זול....
אסף.
וגם יותר פשוט טכנולוגית.
מכיוון שאני חושב על טדר בתור מחליף אבל זוגתי לא כל כך זורמת על טנדר אני שוקל לבדוק אם מקום העבודה יזרום איתי על דלקן לרכב ואז הטנדר עובר להיות הרכב היומיומי של מה שאומר 35000 ק"מ בשנה!!!
לקחתי בחשבון 4500 ביטוח חובה + ג
8000 ש"ח הוצאות של שני טיפולים (כולל צמיגים, מצבר והכל במומצע לשנה)
1500 ש"ח טסט
יוצא 14000 ש"ח. יכול לעבוד
תבדוק גם שהסידור עם העבודה לא פוגע לך בהפרשות וכן שאין מיסוי מוגדל ואז הנטו שלך יצטמצם... מניח שחישבת את זה אבל לפעמים זה לא מאד שקוף
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תבקש סימולציית שכר.
הכתבה הזו מספיק מבדרת כדי שנעדכן את הלינק שלה שנשבר
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/4415593
רק אומר השילוב של גבר, כלב וטנדר אולי מבדר וסקסי בכתבות ובסרטים אבל במציאות הובלת כלב בארגז טנדר פתוח בכביש או בשטח זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות- פשוט מסוכן לכלב מבחינה בריאותית (כן הוא נהנה מהריח אבל לא בנוי לעמוד במשבי רוח ואבק של המהירות בה נוסע טנדר) דלקות עיניים אוזניים זו אופציה ממשית וסבירות גבוהה בתנאי נסיעה כאלו.
חום הקיץ במדבר בארגז טנדר פתוח לכלב שכל ויסות החום שלו מתמצא בשירבוב לשון....נו שויין...
קפיצה מארגז טנדר בכלל סיכון מטורף לכלב או לסביבה. בעיקר בכביש.
ועוד ועוד....מבחינתי כמי שמאד אוהב כלב שמלווה אותי בנסיעות בכלל ובעיקר בטיולי שטח בפרט - הכלב נוסע רק בתא הנוסעים!!!
וחגור כמובן.