בקצה הארגז בצד הקרוב לקבינה (ולכן המיקום של נמרוד לא בעייתי לדעתי בהקשר הזה)
אבל בקצה השלדה זה גם 2-3סמ בקלות בהצלבות.
Printable View
סגרנו עיסקה.
מעכשיו, כל מפגש ג'יפולוג אנחנו בוחנים ביחד את המיכל והחיבורים שלו לרכב.
אתה יכול להיות ציני, אבל לפחות מישהו אולי ילמד משהו.
אני מוכן להמר, שבמיוחד עם הסגר, השנה עוד תעבור את הבדיקה, אבל במפגש הבא, אתה כבר בבעיה (או שיווצר חופש הברגים או שכבר יהיו נזילות).
אני שומר את הקישור.
ולגבי ההערות הציניות שלך, אז אל תדאג, בדיוק הפוך, גרמת לי שימחה...מהמפגש של שנה הבאה, יהיה על מה לצחוק בכל מפגש.
מעולה, 24.12.2021, מפגש ג'יפולוג שאחרי הקורונה. המיכל צריך להיות שלם, בריא, אטום ומחוזק היטב. ההימור הוא על בקבוק וויסקי שערכו לא פחות מ-300 שקלים ושאת המדבקה שעליו יקבע השופט העליון ד.ברלי.
לגבי השאלות על חומר הגלם - נירוסטה 304L. פסיבציה מבוצעת עם חומצה חנקתית במריחה על התפרים מבחוץ, ומבפנים נסיעה עם חצי מיכל חומצה מדוללת במשך יומיים של טלטולים ואחרי זה סדרת שטיפות הדרגתית עם סבון ומים עד שהמיכל נקי לגמרי.
נמרוד, אתה יכול לתת לו את הוויסקי
ש”הרווחת״ ממני על ההימור שלך על קו הרכבת מאילת.
זיו, הפיתול על אלמנט כזה קצר כנראה לא יגרום לכלום. אני מהמר שהארגז יתפרק לפני המיכל.
אני בכלל מאמין שעד אז יהיה בכלל היילקס חדש, אסף רוצה להתחדש בעוד שנה :)
בועז,
כל הדיון הזה כבר מזמן ירד לרמה לא עניינית, לא טכנית -ומתחכמת.
ארגז של טנדר, בנוי לקבל פיתולים (שים לב למה שדורון כתב על הניסיון שלו).
בבניית המיכל, נמרוד לא הזכיר שום שיקול של גמישות \ יכולת תנועה.
זה לא מיכל עומד, זה מיכל שוכב, ארוך...שלפחות לפי התאור, מקובע עם שני ברגים ללא שום רמת חופש.
בטוח שיש פה איזה בעיה, ובטוח שזה "יעבוד".
אם נמרוד היה מתייחס עניינית ואומר משהו כמו , בדקתי, זה בקושי 2-3 ממ תזוזה, והגמישות של המיכל מספיקה, לא הייתי מתווכח.
אבל לקבע "קוביה" כזו גדולה, שאנחנו יודעים שיש לה בעיית גמישות, לרוחב ארגז של טנדר, ולהגיד שאין בעיה???
אם יהיה מזל, זה יגמר בהחלקה של האוזניים מתחת לברגים ואולי כיפופים קטנים באזורי המגע (בתי הגלגלים).
אם לא יהיה מזל, משהו יצטרך לשלם את המחיר.
מאחר וזה לא שלי ולא על חשבוני, אין לי בעיה לחכות.
אני לא ממהר, ולי יש מים.
(ובכל מקרה אני לא איש של וויסקי, אז גם ההתערבות עם נמרוד לא מעניינת).
דרך אגב, ואם דיון טעני, אמיתי מעניין אותך-
מיכל כזה, צריך להיות או תלוי או "לצוף" על מגש.
תסתכל על מיכלים שמגיעים מיצרני הרכב.
תראה, אין לי איתך ויכוח על עניין התשובה שקיבלת אבל זכותו של נמרוד אפילו לטעות. זה שלו.
גם אני ככול הנראה הייתי מקבע על תושבות גומי. דווקח מחשש לפרק את הארגז.
ולעצם העניין הטכני.
אני לא מהנדס ומבין בזה פחות מכולכם אבל התובנות שלי הן כאלו-
1. המיכל ניצב.
2. יש מעט מאוד נקודות עיגון דבר שמעמיס עליו פחות עומסי פיתול.
3. המיכל ממוקם באזור מרכז השילדה. אזור שבו הפיתול הכי פחות מורגש.
4. החתימה של המיכל במימד האורך של הרכב מאוד קטנה ולכן גם ההשפעה האפשרית על הפיתול מינורית.
בועז אתה צודק באופן כללי. תוסיף לזה את העובדה שהוא צמוד לדופן - בארגז שלא מתפתל, זה החלק הקשיח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מאחר ויש פה כבר 3 הודעות רצופות לעניין... אז אני אענה.
קודם כל אני מרגיש שהתקדמנו, אנחו מבינים שיש פוטנציאל לאיזה פיתול (רק לא יודעים כמה, וכנראה לא מסכימים על הסכנה בנזקים).
דורון,
הסיבה שאנחנו קוראים לזה פיתול, זה בגלל שאם בקצה זה 2-3 ס"מ, אז ככל שנלך לעבר המרכז, זה ילך ויקטן.
עוד הרבה לפני ההערות של אסף, באחת התגובות הראשונות שלי, גם אני אמרתי שהעובדה שהמיכל קרוב למרכז הרכב, עובדת לטובתו (במובן של גודל \ פוטנציאל הפיתול).
כל השאלה, כמה פיתול יש שם? ולא פחות חשוב מה בדיוק בודקים (האם רק את המישור של הדופן האחורית, או לוקחים את כל 6 הנקודות שנמרוד ציין ובודקים מה קורה ביניהן)?
מאחר ואני חושב שחלק מהתרומה של הקשקשת פה, זה ללמוד, ניסיתי להעלות את הנקודה של איך נכון לעגן מיכל קשיח בגודל כזה.
לדעתי (בנוסף למה שנמרוד כתב) צריך להתייחס לשלוש נקודות חשובות שנמרוד לא התייחס בכתיבה שלו (אין לי מושג לגבי התכנון)-
1- הבעיה של הפיתול. אין לי את הכלים לחשב ולבדוק מה קורה בארגז של הטנדר של נמרוד, ואני בספק כמה מהאנשים פה יודעים מה באמת קורה שם. ולכן, קודם כל צריך לדעת שיש בעיה ואנחנו לא יודעים "לקמט" אותה. אח"כ, דווקא בגלל שאני לא יודע, הייתי נוקט ביותר זהירות.
2- חלוקת המשקל. זה מיכל של קרוב ל 100ק"ג ובתוספת ה G של הקפיצות, אלו מכות לא קטנות. אז אני בטוח שהרבה אנשים אומרים עכשיו מה הוא מ.... את המוח. אבל תחשוב על זה כך - המיכל בחוץ, מונח על הריצפה, ומישהו, עם פטיש דופק ברציפות על הדופן של המיכל, קרוב לקצה, ליד ההלחמה. תוסיף לזה גם לחיצה של כמה עשרות קילו ליד ההלחמה..... ואני חושב שאנחו מסכימים שזה לא בריא למיכל.
3- התפשטות והתכווצות - האם המיכל (בעיקר שהוא מלא במים), מתנהג כמו הארגז של הטנדר?
cut a long story short
עם כל הכבוד לביצוע של המיכל ובחירת המיקום שלו, אני חושב שהקיבוע שלו מעט שגוי.
מייכל כזה לא יכול לשבת על נקודות בודדות, והדרך הנכונה זה או לתלות או להניח על איזה מגש.
אפילו פעולה פשוטה של קרש לרוחב הבתי הגלגלים, תומך את החלק האלכסוני התחתון של המיכל, ומשטח גומי, עבה, או קרש נוסף, בין המיכל לדופן של המרכב שלפניו (וגומי בצדדים למטה), הייתה מאפשרת חופש תנועה קטנה של המיכל ומפזרת את הלחץ מנקודות בודדות לשטח גדול יותר.
וכן, להתעקש ולבדוק שנוצר ונשמר חופש תנועה. "נעילה" של המיכל היא הבטחה לבעיות.
אני חסיד גדול של הפחתת משקל ציוד מת בארגז אבל התיאור שלך לדעתי לא משקף את התופעה בזמן נסיעה.
המיכל מקובע, ואינו קופץ בנפרד מהארגז, אז התדר שלו יהיה משותף או קרוב לזה של כלל הרכב.
במרכז הרכב זה בסביבות 2G בקיצון לעומת כמעט 5 בקצה השלדה.
זה אומר לא ״מכות פטיש״ כמו שתארת אלא עומס מצטבר על השלדה ועל המתלים ועל התפרים בפחים של הארגז, אבל לא בתדר גבוה שמפרק אלא יותר לכיוון של עייפות מצטברת, בטווח ארוך.
בקיצור,
לדעתי במפגש גיפולוג הבא אתה הולך להשקות את כולנו.
נסיון מעשי, תחושת בטן, וכמיהה לסינגל איכותי ליד מדורה.
אני מדבר לא מחישוב הנדסי אלא מנסיון מעשי בהתקנות בטנדרים ובמשאיות. ובטנדרים יפנים 'קטנים' - ארגז של מטר וחצי על מטר וחצי - הוא לא מתפתל. או לא באופן שמונע התקנה קשיחה עליו.
השילדה כן מתפתלת. בטויוטה פחות באחרים יותר. רואים את זה מצויין למשל במיצובישי ואיסוזו באזור תא המנוע ש'מרחף' לו באוויר כשהשילדה עובדת.
בטויוטה רואים יותר תנועה יחסית בין הארגז לקבינה.
אני אנסה מחר להצליב את הטנדר ולמדוד פיתול ארגז - מתוך סקרנות הנדסית ורצון לכמת משהו שאני כבר יודע שהוא זניח
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk