תגובה: דיסקו 4 - רשמים ראשוניים
אין ברכב אפשרות לנעול דיפ מרכזי ולנסוע בכוחות עצמך הביתה?
מוטי,
בגדול, אני לא חושב שקיים בנמצא רכב שבו קל לפרק ציריה כמו אצלך (אתם רשאים לירות בדיחות), כך שבהשוואה אליך, כל רכב יראה כמו סיוט.
לגבי הסרטון,
אני מודה שלא ראיתי הכל, ומה שראיתי הרצתי מהר, אבל לא הייתי ממהרללמוד מהבחור הזה. מעבר לזה שרק חיכיתי שהנאבה תיפול לו על הרגל, הוא עושה כמעט הכל לא כמו שצריך, וחלק מהדברים הוא מנחש תו"כ התקדמות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אין ברכב אפשרות לנעול דיפ מרכזי ולנסוע בכוחות עצמך הביתה?
.
להבנתי אין אפשרות כזו.
שתי הנעילות, מרכזית ואחורית, נשלטות ע"י המחשב.
אולי עם OBD2 אפשר, אין לי מושג.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני לא משווה לדיסקו 1, אני משווה לכל רכב ממוצע רגיל עם מתלה נפרד(אפילו רכב פרטי שנדרשת בו החלפת גומיית ציריה פעם ב....) , בכולם נדרש פירוק האום המרכזית מהנבה, שחרור כזה או אחר של הנקל על מנת לאפשר לציריה לצאת "פנימה" מהנבה, ואח"כ ניתוק הציריה מהגיר / דיפרנציאל, בדכ זה קפיץ C ועם מכה קטנה( או גדולה) הוא משתחרר ואם לא אז לפעמים עוזר חצי סיבוב של הציריה על מנת שהוא ייתיישב בחריץ שלו ויפריע פחות.
וגם פירוק של הקליפר מהנקל כדאי לא לפתוח צנרת ברקס ולהעסק עם ניקוזים, בד"כ בוקסה 12 צלעות במידה המתאימה.
אח"כ, במקרה הטוב לא נוזל שמן גיר ובמקרה הרע כן, תלוי רכב.
זה נראה כמו גג שעה עבודה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אחרי שנתיים ומשהו של אמינות פנטסטית, סוף סוף נשבר משהו גדול: במהלך טיול בדרום קרסה הציריה השמאלית אחורית, ללא פרובוקציה מיוחדת.
המונח 'ציריה' לא עושה כבוד לאלמנט המאסיבי הזה, עם שני מפרקי מהירות קבועה (CV JOINTS) אשר אחד מהם, זה שקרוב לדיפרנציאל, פשוט התפרק.
האוטו עם נעילה אחורית מקורית, ועבד די קשה לאחרונה - כנראה התפתח סדק או משהו עד שקרס.
החברים (לנדקרוזר :)) גררו אותי לכביש ומשם פלאט בד למרכז - בסה"כ בלי דרמה ואפילו המשכנו את הטיול באחד הרכבים האחרים.
מסתבר שמדובר בתקלה נדירה, אם הולכת ציריה זה קורה יותר מקדימה.
נגמר ב3600 ש"ח כולל הכל, תוקן תוך 24 שעות מרגע שהרכב הגיע למוסך.
מקבל באהבה - you want to play you got to pay.
סתם הלכתי לבדוק כמה עולה ציריה כזו חדשה קומפלט בחו"ל... 140 פאונד בקירוב לפני משלוח...
תודה שהחלטת לדכא אותי..
אבל רציני, איך, באיזו עלות וכמה זמן היה לוקח לי לשלוח את התפלץ הזה מאנגליה לארץ?
מדובר על רכב בשימוש יומיומי.
אני אמשיך לדכא אותך ואספר שבניסן מיקרה צריך לעשות יותר עבודה כדי להוציא את הצירייה…
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני אוסיף שכאן הרבה יותר זול ויותר קל להחליף מאשר בטויוטה. ובטויוטה אי אפשר אפילו להמשיך בגרירה עם ציריה שבורה.
אסף.
אם הייתי מאמין בקונספירציות, הייתי אומר שבטח התגובה של אסף תימחק בקרוב ע"י יד נעלמה.
לא, כי הרי ידוע שטויוטה לא מתקלקלת, ובטח שלא שוברת צירייה, ולכן זו אמירה תיאורטית לחלוטין ...
1 קבצים מצורפים
אמ״ל
קובץ מצורף 140918
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני חייב קישור למדבקה כזאת
המשך מעקב הוצאות אחזקה.
טיפול גדול (40 אלף), החלפת כל הפילטרים כולל סולר וכל השמנים כולל מנוע, טרנספר, דיפרנציאלים ורענון שמן גיר: 3400 ש"ח.
הרפידות על 50%, לא היה צורך לנגוע.
לפני 2000 ק"מ היתה תקלה משביתה:
במהלך טיול חולות נדלקה נורית רסטריקטד פרפורמנס אדומה, והיתה ירידה דרמטית במומנט.
חזרתי בצליעה הביתה, 80-90 קמ"ש.
הוחלף ברז חשמלי קטן (Vacuum Solenoid Boost Control Valve) שאחראי על הכנסת הטורבו המישני לפעולה, עלה כמה מאות ספורות.
כבר שנתיים וחצי ו 50 אלף ק"מ של שמחה גדולה.
יאללה ניתן קצת טראפיק 'אזרחי' בימים קשים אלו:
חדשות טובות לכל מי שחיכה בסבלנות שהשרשור הזה יקבל קצת בשר, היתה חצי שנה מעניינת, כמה חלקים כשלו בזה אחר זה:
- הפלנג' של משאבת המים התפוצץ במהלך טיול קצר. זה חלק ידוע לשמצה מפלסטיק. התרמומטר כמובן חסר תועלת במצב הזה, מה שהתריע זה חיישן גובה מיים. יצאתי משם בגרירה של החברים ועל פלט בד. החלק הוחלף, אין נזקי התחממות, מפלס המיים יציב כמו ברזל כבר 6000 ק"מ. עלות אלף ומשהו כולל הכל.
- צינור אויר גדוש התפנצ'ר. תקלה מוכרת למדי שיוצרת אתרעת רסטריקטד פרפורמנס אדומה. הגעתי למוסך בכוחות עצמי והחלק הוחלף. עלות אלף ומשהו כולל הכל.
- במהלך תיקון פנצ'ר הסתבר שיש חופש במשולש ימני אחורי עליון. הוחלף במשולש חדש (רק העליון. לא מחליפים בושינגים). אלף וכמה מאות.
- במהלך טיול בנגב קיבלתי התרעת מתלים. האוטו נסע סבבה לגמרי אבל היה נראה שהטריין ריספונס לא מתפקד במושלמות הרגילה שלו, בעיקר בעליות מוצלבות הוא לא נעל את הדיפרנציאל האחורי. האתרעה קפצה רק בנסיעת שטח במצב הגבוה ורק לפעמים, בכביש הכל היה סבבה. בסופו של דבר הסתבר ששתי הכריות מקדימה הגיעו לסוף דרכן, הן נפתחו יותר מדי (הבמפ סטופ בפנים כנראה נשחק) והחיישן התריע. במהלך ההחלפה הסתבר שהמוט המייצב נתלש באחד התפוחים, שוב בגלל פתיחה גדולה מדי של המתלים הקדמיים. הוחלפו שתי הכריות (שקול לקפיץ+בולם) והחלק עם התפוח הגזור, 5000 ש"ח הכל ביחד. ראוי לציין שהאוטו בן 10 שנים עכשיו, וכשקניתי אותו לקחתי בחשבון שהכריות המקוריות יוחלפו במשמרת שלי.
כל החלקים שכשלו זה בלאי סביר לרכב בגיל הזה, המחירים זה המחירים, אני לא מתעלף משום דבר ומסתכל באופטימיות קדימה.
מיכה,
את יכול לסכם כמה עולה האוטו.
לשנה? מהקניה? לק"מ ... מה שקל לך.
רק כדי לקבל מושג לגבי החשש מהעלויות והמורכבות.
צ'מע, הכל כתוב פה כולל קילומטרים. לא עשיתי סיכום אף פעם ולא באמת בא לי..
האוטו עד עכשיו היה קניה מעולה, ואני עדיין שמח לפני כל נסיעה ובוודאי לפני טיול - זה מה שחשוב.
כן הייתי אומר שברמת התחושה התחזוקה לא יקרה יותר מאשר הדיסקו 2 שקדם לו.
עדכון נוסף.
מצטייר שהשנה הזו היא השנה שעליה שואלים בשרשור לג'יפאים מתחילים "האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?".
אז מה היה לנו שם:
- כיוון פרונט קדמי ואחורי לאחר החלפת המשולש: 700 ש"ח
- החלפת רפידות ברקס בארבעת הצדדים (כולל החיישנים החד פעמיים): 1300 שח.
- החלפת משולשים עליונים בשלושת הפינות שנותרו (המקוריים פיתחו חופש), פלוס טיפול קטן: 4200 ש"ח.
- כיוון פרונט נוסף עקב החלפת המשולשים, הפעם רק 300.
בתקווה לעתיד שקט יותר.
האוטו חוגג 4 שנים אצלי (או אני אצלו), האהבה ממשיכה ללבלב.
טיפול 10 'קטן', 1200 ש"ח.
מתעד כמה הוצאות:
הוחלפו שני צינורות מי קירור גמישים עקב נזילה, פלוס נוזל קירור: 600 ש"ח.
צמיגים סיניים Roadcruza דמויי BF AT, כבר 2000 ק"מ כולל כמה טיולים, מבסוט מהם מאוד: 2800 ש"ח.
ריפוד מחדש של התיקרה לאחר שהמקורי התחיל לצנוח, ועל הדרך גם העפתי את הדיוידי מהתקנה מקומית: 2500 ש"ח
החלטתי להפסיק לעדכן כאן באופן שוטף, סתם כי נמאס.
האוטו חגג לאחרונה 12 שנים על הכביש (ובשטח!) ו 170,000 ק"מ, כולל החלפת מנוע ב90,000 באחריות אצל הבעלים הראשון.
דיילי דרייבר, מרגיש רענן ואיכותי עד כדי קרעצנים קטנים ולא משמעותיים.
הוא ממשיך לצרוך חלקים בקצב סביר לטעמי, הכל טוב, לא רואה שום סיבה להחליף.
אם יהיה משהו ספציפי עם עניין לציבור אעדכן בפוסט נפרד, עם כותרת מתאימה.
החישוב שלי על SUV גדול בן 10 שנים ומעלה שהוא דיילי (משמש ביום יום) וגם יורד לא מעט לשטח הוא כ 800ש"ח בממוצע בחודש לא כולל דלק וביטוח כמובן.