יפיוף !
אבל לרגע חשבתי שהתקנת את צמיגי הרניינג'ר ...
Printable View
יפיוף !
אבל לרגע חשבתי שהתקנת את צמיגי הרניינג'ר ...
למה ככה... 😔
וזה עוד לפני הגבהה... 🤭
היי נדב
האם הרכב הוא תחביב נטו או רשום על עסק?
שואל כי מעניין אותי להבין אם אנשים פרטיים מחזיקים כלים כאלה
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
פרטי.
ד"א, למתעניינים, יש התקדמות בהכנת הרכב, אפרסם כשאסיים...
איך זה להחזיק רכב כזה כפרטי? אשמח לשמוע.
מידי פעם חולפת בראשי המחשבה ומהר מאוד אני מתעורר
מוקדם לענות, באופן כללי זה יקר יותר מכל suv "רגיל", גם מבחינת טיםולים בשגרה, ביטוחים, עמלות שונות כמו כניסה לחופים מוסדרים כבישי אגרה וכו'.
לעינייננו, הורכבו בולמי בולמי פוקס 2.5" +הגבהה.
הורכבו מגירות איכסון בחלק האחורי של הארגז+מגש נישלף למקרר.
עכשיו הנסיעה מרגישה אחרת קצת, מטיולים ושיטוטים "בגזרה", וגם קצת בגולן, לנדרובר זה לא יהיה אף פעם...
לבעלי הטנדרים, איך המקרר שורד(היו לי טנדרים בעבר הרחוק, אבל אז לא היה מקרר)בנסיעות שטח לאורך זמן?
ועוד שאלה אחרת לשלב הבא שיגיע, מה לגבי נעילות למפלץ הזה, לא ממש בא לי על arb בגלל המחלות הידועות, אז מה מומלץ לסרנים האלה חוץ מהאופציה הזו?
אם אין ברירה נלך על arb ...
קובץ מצורף 134216קובץ מצורף 134217קובץ מצורף 134218קובץ מצורף 134219
ותודה רבה לשפם על העזרה! 🤠
קובץ מצורף 134220קובץ מצורף 134221
יש עוד מקום לשיפור... 😎
כיף לראות. תתחדש!
תתחדש!
נשלח מהנייד
נדב תוכל לשתף קצת מתהליך הקניה?
בחירה בפול סייז כבר נדונה פה, למרות שלא שיתפת לבה בחרת בפול סייז.
האם חשבת על השבי או הפורד ?
על מה מסתכלים שבוחנים כלי כזה לפני קניה?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
אם רק היה עוד יום בשבוע זה היה טוב... 🤣
בטח.
ראשית חיפשתי דגם עם 6 מקומות, פחות לא בא בחשבון.
הפורד ושברלוט מפתים מאוד מבחינת הכל, אבל לשברולט מתלים ניפרדים מקדימה אז ירד מהפרק, הפורד לעומתם כבר יותר מורכב ו"מסובך" לתחזוקה לדעתי.
חיפשתי גם אחד כזה שיהיה בלי אוראה מראש.
היתרון הכי גדול מבחינתי שמקום לציוד לא חסר, ארגז תא מטען ענק שאפשר לקחת את כל הבית בלי לחשוב יותר מידי מה לא ומה כן להעמיס, עם ארבעה ילדים ואישה שבאמת לוקחת הכל לטיולים זה פגז.
הראם עם מנוע קאמינס אמין, 6 טורי כאמור, קל יחסית לתחזוקה.
חשוב לבדוק בכלל היסטוריה וכו', אבל יותר חשוב לדעתי לחקור שהרכב לא עבד יותר מידי קשה, זאת משאית קלה, וקונים אותה לרוב קבלנים שגוררים, מעמיסים וכו', קשה למצוא אחד כמו שרוצים לכן צריך סבלנות.
נדב איך הסידור של 6 מקומות? 3 מקדימה?
זה נוח עם ילדים\סלקל בוסטר וכאלה?
3 מקדימה.
לי כבר אין בוסטר או סלקל...
מה שכן מבעס החגורת בטיחות בכיסא הקידמי האמצעי היא חגורת מותניים, צריך לשנות את זה.
נדב שלום
אני כנראה בעקבותיך. גם אני בכיוון של ה RAM.
התחלתי תהליך הוצאת רישיון C.
תוכל להרחיב קצת בנושא הגבהות, נעילות, מידות צמיגים, יחסי העברה? זמינות ועלות חלפים ושיפורים? האם מוסכים רגילים מקבלים את הרכב? (בסוף לא הכל ניתן לבצע לבד בבית). האם מחירון הטיפול גבוה יותר בגלל סטאטוס המשאית?
אני בוחן גם אפשרות לארגז אוסטרלי ושינוי מיקום הסרן האחורי. אם מקדמים את הסרן מקבלים לדעתי בסיס גלגלים כמו של גלדיאטור. יתכן שיחד עם ריכוך ושיפור מהלך המתלה האחורי ניתן יהיה לקבל עבירות טובה?
ערן CJ
בהצלחה!
הגבהות, יחסי העברה וכו' כדאי לחפור טוב ברשת, בעקרון יש הכל מהכל, אבל בחו"ל... בארץ אין הרבה אופציות.
לגבי יחסי העברה ומידות צמיגים, אין אפשרות להחליף מידה למיטב ידיעתי, אבל הראם החדשים יותר מגיעים כבר מהיצרן עם 33".
יש הרבה הטוענים שעד 35" אין צורך ממשי לשנות יחסי העברה.
אצלי הורדתי את עלה העומס מאחור והוספתי קפיצים ספירליים על הבולמי פוקס, יש שיפור משמעותי.
לגבי טיפולים, זה יותר יקר מ suv, גם כמות השמן גדולה יותר בהרבה. יש מוסכים "רגילים" שמקבלים אותו, יש גם כאלה שיש להם ליפט מתאים להרים אותו. עדיין לא יודע להגיד לך כמה יקר יותר מ suv .
לגבי הארגז האוסטרלי ושינוי מיקום הסרן, זה כבר פרוייקט של ממש, לא יודע כמה אפשר להזיז את הסרן, ולא יודע כמה זה ישפר את העבירות, לא אומר שלא ניתן לעשות את המסלולים המוכרים(עדיין לא יצא לי, אבל מתכנן לבדוק את הנושא) אבל צריך להבין שזה מפלץ גדול, לא כזה מפחיד, צריך כמה שעות נהיגה כדי להתרגל לגודל, המראות גדולות ובולטות, אחרי שמתרגלים לדעתי כל אחד יכול לעבור ברחוב צפוף בין רכבים די בקלילות...
קובץ מצורף 134259