כל השיפצורים האלה ועדיין השארת את ה 18" ?
Printable View
קניתי את הרכב עם סט חדש של יוקוהומה G015. היו מחשבות להחליף למשהו אחר ועל הדרך לרדת ל 17''.
אבל עד כה הצמיגים מפתיעים לטובה מאוד, בעיקר בשטח יבש.
כשנחליף את הצמיגים גם נעבור ל 17
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
תהנה
נראה טוב
הסבת תאורת הפנים ללד לבן.
לא מת על זה, אבל הוכיח עצמו כיעיל בחניון לילה בשטח.
בינתיים נשאיר.
אגב, מה הדין לגבי תאורת לד ללוחית הזיהוי?
יעבור בטסט?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f1564500aa.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
המלצה חמה לעבור לאור לבן חם, יש לדים גם בגוון הזה.
גוון "רך" יותר לעין, איזור 4000k. מעבר ליתרונות בתאורה רכה יותר בטיול כשאתה יוצא ונכנס לחושך... על הכביש זה ממש עניין בטיחותי.
אישית לא אמליץ על תאורת פנים חזקה מאוד ו/או בגוון לא מתאים.
זה אגב מה שהרופאים ממליצים ... (:
בלבן קר הייתי משתמש על משטח עבודה ... מטבח, סדנה, בי"ח... וואטאבר.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בהמשך להצעה של סולי, הוזמן סט תאורת לד פנימית בצבע לבן רך מדוד אלי, נראה מה משתלב טוב יותר.
יש יתרונות בחניוני לילה לתאורה לבנה בהירה, בעיקר כשנופל מוצץ ברכב, אבל אני מודה שזה חזק ובהיר אפילו בשבילי.
מעבר לזה, במהלך השבת האחרונה הצמיג האחורי ימני שלי חטף צביטה בדופן והאוויר ברח ממנו בשניות בודדות.
אמנם כבר היינו בשלהי הטיול אבל זה ביאס מאוד ומיקום החלפת הגלגל היה מאתגר למדי- בירידה מכביש 25 לכיוון גבי פרס. מצאתי את המקום המפולס ביותר שלא דרש ירידה של מדרגות נוספות.
ההחלפה עברה יחסית בסדר אבל הסקתי מס' מסקנות-
1. כבר יש לי הי ליפט, הי ליפט מייט להרמת הרכב מהגלגל וג'ק סטנדס. כולם היו בבית. נכון, הי ליפט הוא מסוכן, בעייתי, כבד וכו' אבל לדעתי הוא נועד למטרה אחת והיא הרמת הרכב בצורה מהירה ויעילה. הבטיחות והאחריות, כמו בכל דבר- עלי.
כנראה שצטרך למצוא מקום לעגן את ההי ליפט ולאחסן את הציוד הנלווה.
2. מימשתי הבטחה שנתתי לעצמי- כשיהיה לי פנצ'ר שנובע מסוג הצמיג, זה יהיה השלב שבו יוחלפו הגלגלים לג'אנט בקוטר 17" וצמיגים ראויים.
על אף שהיוקוהומה תפקדו מצוין בתנאים יבשים, אני משער שסלעים רטובים ובוץ יהיו עקב האכילס שלהם.
התכנון היה לרכוש ג'אנט 17 וסט חדש של צמיגי מקסיס 811 rzr at.
על פי פרסומים זרים מדובר בצמיג מצוין, 3 שכבות בדופן.
ברם אולם, מבירור מהיר בין מס' בתי עסק נמצא סט ג'אנטים 17" מקורי של מיצובישי עם סט של בי אף at במצב מעולה (שבוע 22 שנת 2020).
מכיוון שרציתי את הכיתוב הלבן בחוץ, ניצלתי את ההזדמנות לבחון את פנים הצמיג בעת החלפת הצד ואכן מדובר בצמיגים במצב טוב מאוד עם המון בשר ללא תיקונים חשודים.
בנסיעה ראשונה- הפתיעו בשקט יחסי (יחסית ליוקוהומה שהיו פחות אגרסיביים באופן ניכר).
מקווה שנבלה יחד תקופה ארוכה ונעימה.
הפתעה פחות נעימה- מסתבר שהיבואן של מקסיס בוחר להנות מהפרסום והמוניטין של ה rzr at בחו''ל כצמיג המציע 3 שכבות בדופן. מי שיבחן מקרוב את הכיתוב ע''ג הצמיג יגלה שהצמיג המגיע לארץ נושא רק 2 שכבות בדופן (אם נתעלם משכבת האותיות).
נכון, אין כאן שקר או הולכה שולל, אבל אין גם גילוי נאות.
יהיו הסיבות לאי יבוא ה rzr עם ה 3 שכבות ראויות ככל שיהיו, ההתנהלות הזאת פחות מצאה חן בעיני, ואנחנו ככ'' מפסידים צמיג מצוין נוסף בשוק. חבל
גיאhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7f42dfc205.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cdaf3a0e1a.jpg
תוודא שהג'אנט לא קרוב מדי לקליפר (לא זוכר אם קדימה או אחורה).
הדגם המקורי שמגיע עם ג'אנט 17 בנוי מעט שונה.
הג'אנטים הנכונים הם ג'אנטים של דגם ה-פרו שהגיע עם חבילת זיווד לשטח, שם יש ג'אנטים שבנויים יותר נכון מהבחינה הזאת.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לא הייתי מודע לזה
במבט זריז נראה שזה בסדר, גם הנסיעה הלא קצרה שעשיתי במהלך יום ההתקנה עברה בסדר וללא רעשים/ מכות חריגות.
באיזה ציר עלולה להיות בעיה? במרווח שמעל הקליפר או בחזית הקליפר?
בכל אופן, אם אכן תהיה בעיה או שאחליף את הג'אנט לכזה עם אופסט (נטען ע''י המתקין שיש אחריות על ההתקנה, נראה....) או שאשים ספייסר סולידי.
2 האופציות פחות מוצאות חן בעיני ומאוד אהבתי את העובדה שיש לי אפשרות להתקין ג'אנטים מקוריים של מיצובישי.
גיא
לגבי 2 או 3 שכבות,
לעתים זה תלוי במידת הצמיג, ולאו דווקא במה שמיובא לארץ לעומת מה נמכר בחול. כלומר אותו דגם יכול לבוא עם 2 שכבות במידה 255/65/16 ו3 שכבות ב235/85/16 (סתם דוגמה).
לגבי ג'ק, לא הבנתי איך מכך ששכחת את כל הג'קים בבית הגעת למסקנה שאתה מעדיף לעבוד עם הייליפט. לג'ק הרגיל יש מקום ייעודי ברכב, והוא נועד להיות בו כל הזמן בלי להפריע לשום דבר אחר, בדיוק בשביל שלא נוציא אותו והוא יישכח בבית.
אגב, אני מניח שציינת את הליפט מייט סתם כדרך אגב, כחלק מהציוד הקיים, אבל למען מי שיקרא ועלול להבין לא נכון: לא ניתן להחליף גלגל עם ליפטמייט (אלא אם מישהו מתכנן להרים שני גלגלים באוויר, ואז שיהיה לו בהצלחה).
עריכה:
קראתי שוב.
הבנתי שרק כלמה שקשור בהייליפט נשאר בבית. מתנצל.
האמת שטרם יצא לי לנסות להחליף גלגל עם המייט, ובאמת הגיע הזמן לעדות ''יבש לפני רטוב". הכוונה היא כמובן להרים ע''י המייט דרך הגלגל ולהניח את הזרוע על ג'ק סטנד.
אבל אם כבר הזכרת את הג'ק המקורי- האם ניתן לשפץ ג'ק בקבוק שנזל? שווה בכלל להתעסק עם זה?
אם הוא ג'ק מיוחד (טלסקופי שני שלבים שעולה לגובה רב, כמו בדיסקו) אז כן.
אם סתם ג'ק בקבוק, אז לא.
אצלי שוכב ג'ק ממתין לשיפוץ כבר כמעט עשור. אז לגבי ייעוץ באיפה לשפץ, אני כנראה לא הכתובת.
מתעלק קצת על השרשור,
כשעברת ל-17 החלפת 4 ג׳אנטים או 5 ?(כולל ספייר)
אני קניתי את שלי עם 4 גאנטים 17 עם אופסט, והספייר נשאר 18
ברור לי שהמידה החיצונית דומה מספק לנסיעה לפנצ׳ריה אבל בכל זאת.
מצד שני ג׳אנט עם אופסט לא נכנס למקום של הספייר (הפלסטיק שמחזיק את המספר יושב די הדוק).
ככה שגם אם אתארגן על ג׳אנט 17 לספייר יהיה לו אופסט שונה משאר הצמיגים.
אכן מדובר בספייר ולא לצמיג שמיועד לשימוש קבוע (פרייבטים הרי נוסעים למרחק קצר עם ספייר בקוטר שונה בכלל).
אבל מכיוון שאצלנו בג׳יפים יתכן פנצ׳ר במקום שידרוש נסיעה ממושכת יותר אני תוהה כמה קריטי נושא האופסט/קוטר ג׳אנט בספייר.
אני אומנם על bf 3ply שמתפנצרים פחות, אבל כבר היה לי מסמר באחד מהם. למזלי ירידת האוויר היתה איטית מאוד כך שהספיק ניפוח מהקומפרסור ונסיעה לפנצ׳ריה.
השארתי ג'אנט 18 כספייר. אין הבדל באופסט
לא זוכר/יודע להגיד על איזה ציר המרחק הוא גבולי.
כן זוכר בוודאות שהיתה בעיה עם הג'אנט המקורי (אולי זה תלוי שנת יצור).
הג'אנט שהמצלתי הוא אמנם לא מקורי של היצרן אבל נמכר כסטנדרט בארץ ע"י היבואן בדגם ה-פרו הכולל אבזור שטח מקורי.
למיטב זכרוני, יש צורך גם להחליף גוז'ונים.
ככה הג'אנט הנל נראה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8a469e0199.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לנושא אחר- הרכב מצקדם לשנתו ה 10 ובטיפול הבא אני רוצה לטפל גם בניקוי סעפת והחלפה יזומה של צנרת הקירור.
בפארטסוק יש צנרת מקורית אבל אני רואה רק צינור עליון ותחתון של הרדיאטור בתרשים של מע' הקרור.
אין עוד צנרת גומי להחליף במנוע?!
גיא
פאג'רו בן 10 זה עדיין סייח צעיר, אלא אם עבר התעללות או ק"מ/עבודה מאומצת במיוחד.
אם לא ביצעת עדיין ניקוי סעפות, מצפה לך הפתעה.
היצרן ממליץ לבצע כל 90K ק"מ.
לגבי צנרת הקירור, דעתי בלבד (אני לא מומחה או מכונאי) אל תיכנס לזה, מיותר.
שלא כמו בדגמים הישנים יותר ובמיוחד בבנזין, נושא של נזילה,פריצה מהצנרת של נוזל קירור הוא די נדיר ב BK.
תבדוק את מצב הצנרת בעין וביד, ואם נראה תקין , אל תיגע.
למרות שבתיאוריה אמורים להחליף כל 7 שנים (גומי).
אהי אכן מצפה לתחושה של אחרי הניקוי, חושב שהצטברה שם כמות יפה של ג'יף....
מקווה שביטול egr ובקרוב גם קאץ' קאן יקלו על הסעפת בעתיד...
בנוגע לצנרת, זה מכווייה שקיבלתי מפוראנר שהחליט לפוצץ רדיאטור במצפה רמון.
Better safe than sorry
10 שנים לגומי זה בהחלט מכובד, השאלה אם יש עוד צינורות מלבד אלו של הרדיאטור
גיא
יש מלא צנרת המנועים האלו. חפרתי בתרשים פיצוץ והזמנתי מה שיכלתי מחול לפני הטיפול הראשון של ההאנטר. דווקא את הרדיאטור המקורי בחרתי לא להחליף בגיל 7.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk