לאחר בדיקה פיזית על הכלי: יש דיפרנציאל פתוח. 2x4.
Printable View
לאחר בדיקה פיזית על הכלי: יש דיפרנציאל פתוח. 2x4.
טוב סליחה... כל החשמליים האלו נראים לי אותו דבר...קובץ מצורף 133686קובץ מצורף 133687
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אולי זה נכון: לא אתפלא אם כולם יוצאים מאותו פס יצור, עם פלסטיקה ומדבקות שונות, ולכן במקומך הייתי מוודא את המסקנה שלך לגבי הטרקטורון של החבר.
אברר זאת מקרוב, באמת חיפשתי תירוץ לסיבוב.. הוא שולח סרטונים וזה נראה ממש כיף.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני ביחס אליכם מתקשה מאוד לנסוע על אחד חשמלי..שלי בנזין הרעש מאוד חסר לנ והטווח הקצר יחסית...
בניגוד אלי לילד שלי זה לא מפריע ..והוא קיבל אחד ליום הולדת חמשhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e62beb9e30.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
נושא הטווח, כפי שכבר נכתב כאן, ניתן לטיפול קל, בעלות של פחות מביטוח שנתי לטרקטורון בנזין.
זה לטווח סביר של 80-100 ק"מ.
ראיתי ברשת טרקטורון חשמלי עם טווח של מעל ל300 ק"מ, מקורי מהיצרן, אבל זה נראה כבר על סף המוגזם, עם סוללות מכל כיוון אפשרי, על כלי עבודה כבד, עם מחיר של מעל ל10000 דולר.
לגבי הרעש, עניין סוביקטיבי. יתרון אוביקטיבי ברור זו היכולת להסיע אותו לחניה בכל שעה מתחת לחלון של חדר השינה, שלנו וגם של השכנים.
לא האבא שלי, אבל כן, בול.
הפוך!
לברוח בשקט לטיול לילה
נתונים על הנייר זה חשוב, אבל ניסוי מעשי עוד יותר.
חיברתי מד זרם על הכבל הראשי ויצאתי לסיבוב קצר.
המקסימום שראיתי במצערת מלאה היה 105 אמפר, כשמהר מאוד זה יורד ל40-50 אמפר. בשיוט בינוני הזרם הוא באיזור ה7-15 אמפר.
בתרגום לוואט זה אומר שהטרקטורון מקבל בהאצה מהמקום כ6300 וואט, כ8.5 כוחות סוס, ובהתחשב בסל"ד הנמוך כנראה שמגיע לגלגלים מומנט מכובד (שהוא תוצאה של הספק חלקי סל"ד). זה כבר מסביר טוב את התגובות שלו, שלא התחברו לי מלכתחילה לנתון של 1500 וואט (כשני כוחות סוס).
בשביל להבין את העולם החשמלי הזה צריך לשנות דיסקט בראש. פעם הכרנו נתונים ברורים של מומנט והספק. פה יש נתונים נומינליים של continuous ויש עולם שונה בתכלית של נתוני peak. כמו נייטרו למנועי בנזין.
זה המקום לספר/להודות בטעות שלי, כשלפני כשנה בן דוד שלי התייעץ אתי בקשר לקנייה של כלי כזה. בדקתי בנתונים של הכלי שהציעו לו ואמרתי שאני לא מנוסה בזה אבל זה נשמע כמו משהו שלא יכול להזיז אותו בצורה מספקת.
טעיתי.
לדעתי יש גם בטח שנמוך בנתונים המוצהרים בכדי לא להיתפס ברשת הרגולטורית.
גם לי היתה מחשבה כזו, אבל הבקר הזה באמת נמכר ברשת כבקר של 1200 וואט.
המנוע, על פי נתוני kidow הוא 1500. לא מצאתי עליו כיתוב מלבד החריטה של מקט kidow, אז גם לא הצלחתי למצוא נתונים שלו ברשת.
גם במנועים יש את העניין של זרם עבודה קבוע וזרם פיק, ויצרן הבקר מציע לבחור בקר שהוא פי 2-3 מעוצמת המנוע.
למי שבענייני שיפורים ההמלצה היא להתחיל מהגדלת הבקר. לא מהמנוע. אני רואה שהרבה מרכיבים בקרים של 3000 וואט.
הבקרים יתנו פיק יותר גבוה או זרם עבודה?
המנוע יעמוד בזרמים המוגדלים?
זה בוודאות יקצר את טווחי הנסיעה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אני מכיר חישובים של פיקים בסביבות 10-15 אחוז יותר.
נשמע שאתה מדבר על המון יותר
גם זרם עבודה וגם זרם פיק.
אבל לדעתי הרעיון בשיפורים הוא בעיקר להגדיל את הפיק. לספק תאוצות טובות יותר. וגם שינוי של המהירות הסופית, אבל זה כנראה ניתן לתכנות גם בבקר המקורי.
זרם העבודה שנצרך בפועל בגדול נגזר לאוו דווקא מנתוני הבקר והמנוע אלא מההספק שהכלי עצמו דורש להסעה שלו: חיכוך של האוויר, הצמיגים, מיסבים וכו'. אם לא תשנה את מהירות הנסיעה שלך עם הבקר המוגדל המנוע לא יתחמם יותר וגם הזרם לא יגדל. די ברור שבפיק המנוע יתחמם מהר יותר.
מה שראיתי בנסיעה אתמול זה שהזרם בשיוט היה כ7-15 אמפר, תלוי בשיפוע הדרך. זה לא זרם העבודה של הבקר ולא של המנוע.
בנוסף, יש מגבלה רצינית של המצבר. עם המצבר המקורי זרם של 50 אמפר למשל, יגמור את המצבר בדקות ספורות.
אם באמת תשתמש קבוע בזרמים המוגדלים, נגיד מהירות גבוהה בדיונה יבשה, אתה תקטין את הטווח פעמיים:
אחת, כי צרכת יותר זרם.
שתיים, כי האנרגיה הזמינה במצבר יורדת דרסטית ככל שזרם הפריקה גבוה יותר. לדוגמא מצבר חומצה עופרת 20 א"ש שנותן 20 א"ש בזרם של 1 אמפר, יתן רק 10 א"ש בזרם של 10 אמפר.
כלומר הגדלת הבקר תאיץ את שדרוג המצברים
זה ברור, אבל לא במקרה שלי:
כבר יושבת לי על שולחן העבודה סוללת ליתיום 60v 21ah שבניתי ומחכה לסבל האחורי המקורי שעוד לא סופק לי מkidow :mad: , ובנוסף התחלתי להזמין בטפטוף לארץ סוללות ליתיום מעליאקספרס שיחליפו את מצברי הג'ל המקוריים. השאיפה היא לא להגדלת הספק ומהירות שיש לי מהם בעודף בשלב הזה, אלא להגיע לטווח של 100 ק"מ.
חוצה ישראל?
פאנל סולארי על הקסדה?
אני מדמיין מסע של חנן & חנן מהחרמון לאילת