ההספק של הוונטה זניח ביחס לכננת ומערכת סאונד עם מגבר.
חבר וונטה דרך ממסר ופיוז ויהיה בסדר.
אגב,
סרט נחמד אך בטוח שיש לך נעילה אחורית ?
בהרבה קטעים נראה שאין נעילה מכסימום מוגבל החלקה.
רענן
Printable View
את הקולר גיר אני רוצה להתקין בעצמי, מחכה לעשות את הסדנה של סוויץ' בראש כדי לקבל קצת ביטחון בהתעסקות עם הרכב (מתחיל ביום ראשון)
זה לא מקובע בדשבורד, יש שלט עם כבל שמתחבר ואפליקציה לשליטה
קובץ מצורף 133593
זה מפסח, עוד לפני הנעילה האחורית...
בינתיים עם האחורית טיילתי רק ברמת הגולן, סמך ושביל המוסכים
יהיה מעניין לעשות את אותו טיול עם האחורית
אין ספק שיש לך חברים טובים, הרבה סבלנות והרבה בניות לליווי במדרגות.... שמור עליהם....
שוב שאפו על הטיולים, הנחישות והשיתוף כאן.
טיפ קטן לצלמים - וידאו לצלם "לרוחב" (landscape) - תחשבו טלוויזיה....
נשלח מהנייד
+1
אין ספק שיש כאן הוכחה ניצחת שגם טריוס יכול.
מצד שני הסרטון גם מראה שצריך להיות בגיל הנכון וצריך להיות עם חברים טובים, סבלניים ושבאותו ראש כמוך.
כנראה שהשילוב הזה לא יתאים לכל חבורת מטיילים ואנשים שמתלבטים באיזה רכב שטח לבחור צריכים להיות מודעים לזה כשקוראים שרשור זה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
שמע...
טוב שהעלית את הסרטון.
זה עושה סדר.
מצד אחד, שאפו גדול על התעוזה, על הנהיגה, על העבודה הפיזית של החברים....
כן רכב שטח, לא רכב שטח.... מי אמר שבשביל לטייל בשטח צריך רכב שטח?..... הילוך כוח?.... נעילה?..... צמיגי 37'?..... עובדה!
יש נהג טוב, יש חברים נמרצים, יש ג'ימני ולנדקרוזר לגיבוי. נשאר רק להינות.
מצד שני...אחינו, לא נעים, אבל זה אונס.
עכשיו אין לי צל של ספק שהקביעה "טריוס אינו רכב שטח" עדיין בתוקף.
זה לא "לאתגר את האנדרדוג"... זה "לזמבר את האנדרדוג" ובגדול....
הבדיחה הגסה הרלוונטית לעניינינו עוסקת באישה שבוקר בהיר אחד נעלמה מהבית.
בעלה יצא מדעתו מדאגה. חיפש אותה ללא הפסקה, עירב משטרה, לא הצליח לעצום עין.
פתאום, אחרי יומיים, היא חוזרת הביתה בבוקר. כולה סימנים כחולים, פרועת שיער וקרועת בגדים, היא מספרת לבעלה:
"לא תאמין מה קרה לי. תפסו אותי חבורה של סודנים ענקיים, כל אחד סוחב במכנסיים קנה של תומ"ת, גררו אותי למרתף חשוך ושם אנסו אותי ללא הפסקה במשך ארבעה ימים!..."
בעלה מסתכל עליה ואומר "משהו לא מסתדר לי בסיפור שלך.... איך ארבעה ימים?.... את נעלמת רק ליומיים!...."
עונה לו "ארבעה ימים יקירי. אני הולכת למרתף גם היום וגם מחר".......
וזה הסיפור כאן. אונס? כן, אבל זה רק אוטו ישן והעיקר שאתם נהנים!
מעורר השראה. אני רציני. כל הכבוד.
ראיתי את הסרטון השני עכשו ויש לי הערה, שחף.
אני יודע שאני אמור לתמוך כי אני בצד של האנדרדוג, אבל ...
כן לטייל - כמה שאפשר - לא לחפש אתגרים ! זה לא בשביל האוטו ואתה משמיד אותו.
( זה לא בהכרח דבר רע, אם לקחת בחשבון מבחינה כלכלית וכו' .. וכל עוד אתה נהנה מהדרך .. )
אבל, הקטע עם נעילה, הוא שהיא מחברת את הגלגלים לדרך, הרבה יותר טוב מאשר בלי נעילה, המשמעות היא שההתנגדות גדולה יותר,
כשאתה מנסה להתחיל תנועה, ואין אחיזה, גלגלים מפרפרים והאנרגיה - יש לה לאן לברוח .. עם נעילה, הגלגלים פחות יפרפרו ולאנרגיה אין לאן לברוח.
מכיון שחל עלינו חוק שימור האנרגיה, אז האנרגיה הזאת מנוע->גיר->גלגלים->תנועה .. נעצרת בגיר, יותר נכון בממיר מומנט. והשמן / נוזל הידראולי שם סופג את האנרגיה הזאת. אין לו מה לעשות איתה והיא הופכת לחום, הרבה חום, המון חום .. אם אני זוכר נכון, טמפ' עבודה של ממיר מוננט זה עד 200 מעלות, אחרי זה הנוזל נשרף .. ובבת אחת מאבד את התכונות שלו.
המשמעות היא גם שיהיו לך נוזלים שלא עובדים, אתה נותן גז והאוטו לא זז .. וגם דברים אחרים שם יהרסו, כמו למשל חבקים / סולונואידים / ושאר ירקות.
בדאסטר, אני יכול להחליק מצמד, זה רע, אבל זה עושה את אותו דבר, סופג את האנרגיה שלא מצליחה להזיז את האוטו. אני יכול להגיד שעשיתי את זה, בליית ברירה, פעמים בודדות .. והרגשתי לא נוח עם זה, אבל זה מה שיש .. אני לא מחפש את האתגרים הללו, לא עליתי את כל המעלות שאתה עלית.
באוטו אוטומטי, אתה לא יכול להחילק מצמד, הממיר מומנט חייב לספוג את זה והנוזל איתו.
הדבר הראשון !!! הכי חשוב !!! יותר חשוב מלתדלק, זה הקולר גיר שאתה לא מתקין.
אל תחכה לסדנה של גיתאי, אתה לא תעשה את זה לבד במילא, לך למכון גירים ותתקין מחר קולר גיר וונטה חשמלית, אתה חייייייב לשמור את הנוזל של הגיר מתחת ל 200 מעלות צלסיוס.
צורת הנהיגה שמתחייבת מהעדר הילוך נמוך, היא קלטנית לממיר מומנט.
מעבר לזה, אני שמח שאתה נהנה. האוטו נראה נאד נחמד ועם זויות גישה / נטישה טובות .. אולי יש איזה תחליף גיר / ממיר מומנט שיכול לתת לך יחס נמוך יותר ..
דקסרון 3 כבר ב 140 צלזיוס מאבד את הרכבו הכימי.
יש טבלה של היידן שמתארת אורך חיים של גיר כתלות בטמפ' עבודה .
רצוי לשמור את הגיר באזור ה 80 מעלות צלזיוס ופיקים מכסימום 110 מעלות צלזיוס.
הטבלה נמצאת במאמר הזה
שחף,
אם תרצה עזרה בייעוץ איזה קולר להזמין (עדיף מחו"ל),
תוריד מידות מכסמליות לקולר (שניתן לקבעו בעזרת ברקטים קשיחים).
רענן
תודה רבה, מעריך את הדאגה, לא קונה שום דבר לאוטו עד שיהיה קולר גיר דבר ראשון, מבטיח!
לגבי עניין האינוס... טוב נו, כן זה ממש אקסטרים לעשות את זה עם הטריוס, ברור לי שאצלי הוא יסיים כרכב לגריטה מאשר למכירה
קניתי אותו בידיעה שזה אופציה
מה שאני עושה חד משמעית לא מתאים לכל מטייל וקבוצה,
העניין הוא שעד עכשיו לא באמת ידעו מה כן אפשר ומה ממש מוגזם ומה בלתי אפשרי
עכשיו אני יכול לתת מדד מסוים, להתחיל לפתח דיון סביב זה, יש סביב הטריוס קבוצה בפייסבוק ועוד 2-3 קבוצות וואטסאפ מאוד פעילות
(כמובן שכל מה שאני אומר הוא דעתי וכל מי שבוחר לעשות את זה, אחראיותו בלבד)
אני יכול להגיד דיי בביטחון שהגבול העליון של טיול לגיטימי לטריוס זה מסלול נקרות ומעלה דקלים, אפשרי לכל טריוס מוגבה וממוגן עם קצת בניה והכוונה (עוד טריוסים ניגשו לעשות את המסלול הזה בעקבותיי ובהצלחה)
ושאפשרי בכיף לעשות את ציחור, דלעת, צין, מעלה נוח, ציר אבו טריפה לכיוון נחל חגור
ובאותה מידה להזהיר על מעלות שהיו קשים, שהם מעבר לגבולות הלגטימי לרכב, מעלה צניפים מאוד קשה לטריוס
לפריקים של אתגרי ודוחפי גבולות אני יכול להגיד שרמון אפשרי ובאותו משפט להזהיר שפוטנציאל הנזק הוא גבוה מאוד, שיש לי חברים שעזרו, ניתקתי מוט מייצב, הרכב אצלי עם שיפורי XYZ וכו׳ אני התלבטתי למטה אם בכלל לעלות או לחכות להם למעלה
מעלה סמך בלי הנעילה האחורית היה יכול להיות קשוח מאוד עם ההצלבות, בירידה לנחל כנף ובשביל המוסכים מובטח מכות במיגון ולבדוק שאין חופש בבולג׳וינט אחרי טיול כזה (כנ״ל רמון)
ד״א גיא אני עמוד 87 בספר, מתח! מה עשית בסוף עם מוט מייצב מתנתק? רשמת על זה קצת בהתחלה
אם יש הפתעות בהמשך הדיון אז אל תספר, אגיע לשם
אני שוקל לעשות את זה בעצמי.
אבל קודם קולר גיר, לפני הכל יהיה קולר גיר.
לגבי ממיר מומנט, יש ביוון מישהו שעשה את זה - אבל לא נמכר באופן מסחרי
יש בארץ מישהו שעובד על ניתוק 4x4 והתקנת low הבעיה היא בעיקר שיש המון עבודת מחשב מעורבת פה, אני לא יודע כמה זה קל/כידאי לעשות דבר כזה, אין לי מושג איך זה ישפיע על המכלולים האחרים באוטו
מצורף הטיול, אצרף גם לפורום טיולים
http://off-road.io/track/5414966065102848
כייף לראות שיודעים להוציא את המיטב מהרכב ולהנות.
ועם זאת, זה מחדד את ההבדל עם רכב שטח עם תחום העברה נמוך.
למעט רמון שכבודו במקומו מונח, ציחור/צניפים ודלעת הם לא מעלות.. אלא קטע משובש בשביל.
בטיולי המעלות הללו אתה לבד ברכב?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
קראתי עכשיו שתי תגובות מעולות שמלומדים ממני רשמו:
״מה גם שאני לא מחפש הגדרות, אני מחפש לטייל .. ואת זה אני עושה גם כיום. אני לא זקוק למילה "שטח" .. ליד המילה רכב ..:)״
נחשו את הכותב
״אם כולנו היינו נוהגים כך מלכתחילה, כנראה שלא היינו כאן בג'יפולוג כותבים את דעתנו המלומדת. שיסתכל כל אחד על עצמו וייזכר בכל השטויות שהוא עשה, בנזקים בפציעות. אני, בלי להיות איזה שועל אקסטרים, נושא לא מעט צלקות (אני מתחיל לספור תוך כדי שאני כותב) שחלקן הלא קטן מספר שטויות שעשיתי - לא מתוך סיבה הירואית או צורך, אלא כי ככה. בשביל הכיף או בשביל הנסיון.שזה מזכיר לי (לא יודע אם כתבתי את זה פה כבר בדיון) אי שם לפני עשור בקורס מדריכים טריוס עלה את המעלה הלבן.
ובסוף כמו שהחתימה שלי כבר שנים מזכירה לכולם, הצלקות האלו מספרות סיפורים - לפחות יש מה לספר מסביב למדורה, ולמישהו יהיה סיפור לספר על איך הוא עלה את עשוש בדאסטר, אחר יספר איך הוא ירד את זיק עם סובארו ג'סטי...
בקיצור, באותה מידה שאני רואה חוסר אחריות וסיכון מיותר, אני חושב שוואלה.. תנו לכל אחד לעשות את השטויות שלו, לצבור את הצלקות והסיפורים שלו בעצמו, להתבגר ללמוד ולהתקדם בזכות החוויות, שכולן אבל כולן - כל דבר ודבר שעברנו בחיים, מוצלח או פחות מוצלח - מביא אותנו לנקודה שבה אנחנו נמצאים, הופך להיות חלק מאיתנו.
מדובר באנשים בוגרים שעם או בלי עידוד של מדריך זה או אחר מחפשים לעשות את המשהו הזה. זה החיים שלהם והברזלים שלהם.
שורה תחתונה של מה שאני מנסה לומר.. אם ישאלו אותי אם כדאי לצאת לעשוש בדאסטר - אני אומר לא. אבל אם מישהו בכל זאת יעשה את זה, גם אם הוא בסוף הילוך חמישי על המדרגה - אני לא אהיה זה שיזכיר לו על דפי האינטרנט שהוא לוקח סיכונים מיותרים ושזה חסר אחריות. הוא כבר יודע את זה לבד ובכל זאת החליט לעשות את זה, אז שיהנה.
אסף.״
אני מאמין שקושי של מעלה זה דירוג סובייקטיבי לנהג ורכב.
אם תבוא עם זיבר למעלה רמון זה יהיה שביל עפר משובש.
וגם מעלה צין הוא דרך עפר ועדיין נקרא מעלה.
בשביל זה יש דירוג, מאוד מזכיר לי את עניין הדירוגים של מסלולי טיפוס צוקים, מאוד סובייקטיבי ונעשה ע״י ממוצע קולקטיבי
כאשר המשתנה המרכזי זה האדם ולא המכונה, כאן זה שתיהם.
לפעמים עם אחי הקטן (שעכשיו התחדש בג׳ימני ויתחיל לנהוג איתנו בטיולים)
לפעמים עם הבת זוג
לפעמים לבד
קטעים קשים יורדים מהרכב ואני מנסה לבדי.
תודה רבה רענן, קראתי את המאמר כבר ואת כל התגובות ובנוסף קראתי בפורומים בחו״ל, בגלל זה שאלתי בתחילת הדיון אם לחבר במקביל או בטור ואני זוכר שענית לי במקביל.
עקרונית יש לי מקום לשים קולר גיר שיתאים גם לפורד f350 שגורר בעלייה, יש אשכרה מקום לעוד רדיאטור שלם בערך.
אני אעשה מדידה מדויקת ואבדוק מה המידות, בכל אופן אני כבר שם לב שעדיף להזמין קולר ומאוורר בנפרד, ואפשר להזמין חיישן למאוורר שיפעל רק מעל לטמפרטורה X ויכבה מתחת לטמפרטורה Y
מה לגבי מד חום לגיר?
שוקל לשמור את הדיקסל שהבאתי בשביל הגיר ובשביל החום מנוע להשתמש במד שמבוסס על OBD2
בסגנון הזה:
https://www.amazon.com/VJOYCAR-V70-T...930355&sr=8-43
או זה:
https://www.amazon.com/Multi-Functio...930355&sr=8-14
המלצה שלי לגבי מצנן שמן גיר.
א. לא להרכיב 'הכי גדול'. מצנן גדול מדי חוסם את זרימת האויר למצנן המנוע. מצנן גדול מדי יוצר מפל לחץ גדול מדי ומזיק. בחירה של מצנן מתוך טבלאות היא על ידי התאמה של ספיקה ומפל לחץ מצד אחד, ושל הפרש טמפרטורה מצד שני. זה ממש לא פשוט. למזלנו נצרני הקולרים מפרסמים חומרי עזר טובים וכדאי להעזר בהם.
ב. מה שהורג באמת ממסרות זה לא בדיוק חום. מה שבאמת הורג זה מחזורי חום. בממסרת יש מחז"שים ואטמים ושסתומים הידראוליים ועוד ועוד. גומי מתרכך ב90 מעלות. אבל אם שומרים אותו על קצת יותר מזה הוא חוזר לעצמו. אבל מחזורי חום קור פשוט גומרים את הגומיות האלה וגם אם השמן לא נשרף - ילך הגיר. לכן עודף קירור לא טוב, ותרמוסטט ששומר על טמפ' מינימלית הוא חובה כאשר ההתקנה במקביל לחליל המקורי.
ג. אני מציע תמיד לחפש אם אותו רכב עם אותו גיר שווק בעולם עם איזו שהיא 'חבילת גרירה' או חבילה אחרת למדינות חמות. במקרים רבים שם יימצא הקולר הנכון.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk