תגובה: מישהו מקושר באאוטבק ?
אחרי שיתוקן הבולם השני, אתה מוזמן לבוא ולצלם כאוות נפשך, נשר מאלט עליי [emoji846]
מאלט?! עד אז הויטרה תהייה אספנות,
רצית לבדוק מה גורם הנזק.. .בבקשה.
עוד קצת, פתיחה מלאה 3 תמונות, סגירה מלאה 3 תמונות
בתכלס נושא המתלים מעניין אותי באופן אישי.. במיוחד ברכבי סוזוקי,.. אבל יש לי מספיק התעסקות עם הסמוראי שלי.
ממליץ בחום להצליב ולבחון את התושבות בולם.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אני לא אכנס לשטח, בטח לא עם הצלבות, כשאני כבר יודע שיש לי סדק בבולם.
ואולי בכלל צריך להרחיב את הקדח בתושבת..
הרכבתי בחזרה את הבולמים וכנראה שמחר בבוקר אסע לאאוטבק עם הויטארה. לפרק בולם מהרכב זה 5 דקות עבודה בחנייה ולהרכיב זה 15 דקות (כי צריך היי-ליפט).
ככה הם יוכלו לראות בעצמם את הבולמים על הרכב.
אני חוזר ומציע. תדבר עם מי שהתקין. מנסיון - הרבה יותר נכון להתנהל מול יבואן דרך מפיץ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
(המוסך שהתקין את הבולמים כבר לא עובד איתם, לדבריו בגלל השירות)
המתקין והיבואן כבר לא
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
למי שהתקין יש טענות קשות לגבי השירות של אאוטבק, ולא אצטט אותו כאן כלשונו. הוא כבר לא עובד איתם כמובן.
מכיוון שמה שמעניין אותי זה שיהיה לי סט בולמים טוב ומתאים על הרכב ולא הצדק המוחלט, אני מעדיף את הנתיב הקל, זה שיש בו מינימום התנגדות וחיכוך ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני חוזר ומציע. תדבר עם מי שהתקין. מנסיון - הרבה יותר נכון להתנהל מול יבואן דרך מפיץ.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ובלי האנדר סטייטמנט הבריטי שאסף ידוע בו: יתכן שהבולמים לא מתאימים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אני לא אכנס לשטח, בטח לא עם הצלבות, כשאני כבר יודע שיש לי סדק בבולם.
ואולי בכלל צריך להרחיב את הקדח בתושבת..
הרכבתי בחזרה את הבולמים וכנראה שמחר בבוקר אסע לאאוטבק עם הויטארה. לפרק בולם מהרכב זה 5 דקות עבודה בחנייה ולהרכיב זה 15 דקות (כי צריך היי-ליפט).
ככה הם יוכלו לראות בעצמם את הבולמים על הרכב.
אתה יצירתי .. מאמין שתמצא דרך להצליב בלי להיכנס לשטח.
מאמין שגם אאוטבק ידעו לעזור לך יותר אחרי שתאבחן את הבעיה, כלומר מאיפה מגיע עומס צידי כזה ששובר את הפין.
אין באמת צורך להייליפט, ובעצם עדיף שלא, גם בפירוק וגם בהרכבה.
לא מאמין שבאאוטבק יצליבו ויבדקו על הרכב שלך היכן הבעיה.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ובלי האנדר סטייטמנט הבריטי שאסף ידוע בו: יתכן שהבולמים לא מתאימים.
או, עכשיו הכל ברור, תודה שהארת את הסוגייה ...
(וקרא שוב את תגובות 7,16,26,79 ...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אתה יצירתי .. מאמין שתמצא דרך להצליב בלי להיכנס לשטח.
אין לי מדרגות סף, ואין לי רעיון. אשמח להצעות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אין באמת צורך להייליפט, ובעצם עדיף שלא, גם בפירוק וגם בהרכבה.
מאוד קשה לכווץ את הבולמים האלו כדי שייכנסו לתושבות. הרבה יותר קל להשחיל היי-ליפט לתושבת של וו הגרירה הנשלף ולהרים משם. במיוחד שלא צריך את הגלגלים ממש באוויר. בפירוק אין צורך.
תנסה לכווץ עם רצועת Tie-Down
לי זה תמיד עובד
קשה להבין מהתמונות, אבל נראה שכשהבולם לא מחובר, המנח הטבעי שלו הוא הרבה אחורה. כלומר אתה צריך לדחוף אותו קדימה, והנה לפני שעשינו כל מהלך, כבר הבולם בדיספוזיציה ראשונית.
תגובה: מישהו מקושרבולם כל כמה חודשי באאוטבק ?
נדב
מכיר חבר קרוב שהחליף כל כמה חודשים , במקרה הזה ברכב ל.ק
מסתבר שהחברה מאספיר היו שירותיים מאוד והחליפו לו במסגרת האחריות!
בשורה התחתונה זה היה פגם ביצור -
לצערי לא זוכר את הדגם או תאריך היצור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אנסה לענות לשאלות לפי הסדר.
המדידה של הפתיחה היתה עם קפיצים, של הסגירה בלי קפיצים תוך חישוב גובה הקפיץ כשהוא סגור לגמרי על סמך קוטר התיל ומספר הכריכות.
הרימו את הסרן עם ג'ק גירים עד שהמידה בתושבת הקפיץ תאמה לקפיץ סגור לגמרי, ובאותו המצב מדדו את מידת הסגירה של הבולם. לא הייתי שם בעת המדידה אבל שלחו לי תמונות. (ראה למטה, לא התעצלו...)
פתיחה מלאה 63
סגירה 40+-
עין למטה בורג למעלה
קוטר בורג למטה 12 ממ
רוחב בוקסה 38 ממ
אין באמפסטופס בגלל כריות האוויר (לא פעילות כרגע)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8b6fc0e9d7.jpg
אם המדידה נעשתה עפ"י התמונה, אוי יו יוי ...
האמת, התאור איך שהתבצע ,
("המדידה של הפתיחה היתה עם קפיצים, של הסגירה בלי קפיצים תוך חישוב גובה הקפיץ כשהוא סגור לגמרי על סמך קוטר התיל ומספר הכריכות")
too good to be true
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אין לי מדרגות סף, ואין לי רעיון. אשמח להצעות.
מאוד קשה לכווץ את הבולמים האלו כדי שייכנסו לתושבות. הרבה יותר קל להשחיל היי-ליפט לתושבת של וו הגרירה הנשלף ולהרים משם. במיוחד שלא צריך את הגלגלים ממש באוויר. בפירוק אין צורך.
רצועת הידוק (ראצ'ט)
סוגרים / מרסנים / פותחים את הבולם באמצעותה
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
רצועת הידוק (ראצ'ט)
סוגרים / מרסנים / פותחים את הבולם באמצעותה
לא הבנתי איך.
והייליפט לרסיבר זה ממש קל [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
קשה להבין מהתמונות, אבל נראה שכשהבולם לא מחובר, המנח הטבעי שלו הוא הרבה אחורה. כלומר אתה צריך לדחוף אותו קדימה, והנה לפני שעשינו כל מהלך, כבר הבולם בדיספוזיציה ראשונית.
אה, זה פשוט, בתמונה ההיא האום העליון משוחרר לגמרי, והגרביטציה משכה את הבולם אחורה (התושבת העליונה לא ממוקמת מעל הסרן אלא יותר אחורה). כשהבורג העליון מהודק והעין משוחררת, הבוכנה של הבולם עוברת באופן טבעי במרכז התושבת התחתונה. (כאשר הרכב במנוחה בחנייה ישרה)
אז הייתי באאוטבק.
החדשות הטובות:
א. לא בטוחים שזה באמת סדק
ב. יבדקו ואם צריך יחליפו ללא עלות
החדשות הפחות טובות:
א. זו הפעם (הראשונה ו)האחרונה שהם מתקנים ללא חיוב.
ב. "על בולם שהוזמן לפי מידה ולא מהקטלוג הקיים אין בכלל אחריות"
ניתוח הכשל:
א.האום בראש הבולם היה מהודק יותר מדי. ע"פ אאוטבק הבושינג לא אמור להתכווץ בכלל, צריך להדק את האום עד שאין חופשים, ודי.
ב. הבולם הזה לא אמור להיות מה שמגביל את הפתיחה, וכרגע הוא כן. מכיוון שבסגירה הבולם נסגר כמעט עד הסוף (נשאר סנטימטר לבוכנה, לפי התכנון) אז אין אפשרות לבחור בולם ארוך יותר, מה שמחייב להתקין רצועה גובלת. הסיבה העיקרית שלבולם הזה אסור להיות הגורם המגביל את הפתיחה היא המבנה שלו שסגור עם C-Clip. קשה לי להאמין שזו הסיבה לשבר/סדק.
ג. לבושינגים יש בליטות למרכוז, אגדיל את הקדח למידה המינימלית שבה הבליטה תיתפס טוב בקדח (הרחבה של כמילימטר)
נקווה לטוב ...
לגבי ב' (אולי לא קשור למקרה שלך, אבל להרבה פריצות של פוקסים דווקא כן). אני צועק את זה בפורומים כבר מעל עשור. מקווה שלאור הפופולריות של השרשורים שלך, זה יתחיל לחלחל לאנשים לקלבסה.
אני לא הכרתי את המגבלה/איסור האלו. בבולמים קודמים (לא האחרונים) שהיו לי תמיד הבולם היה הגורם שהגביל את הפתיחה ואף פעם לא היתה לי בעייה עם זה.
אולי זה קשור לעובדה שהפוקסים הם בולמים שאפשר לפתוח ולשפץ, ובתכנון שלהם נטצרה נקודת התורפה הזו (היה ניתן לחילופין לבגור מכסה על הברגה היקפית פנימית חזקה)
מעניין לבדוק אם/באילו בולמים המגבלה הזו קיימת.