תגובה: מתחרים לסובארו XV ?
וואו איזה חפירה על פקקטע סובארו XV. חזרתי מחופשה וזה עדיין בחפירות. לא זכור לי שיש כאלה דעות לכאן או לכאן על צ'רוקי או על פראדו.
לנוחיותכם, מצ"ב אחד מהסרטונים של RONALDO על זרזבל הרים מצוי שמסייע לחולד נכה למלא טפסים בתור לביטוח לאומי. צפו בטבע כמה דקות ותירגעו קצת
https://www.youtube.com/watch?v=3BBz...hannel=RoniWay
'שמע יש פה עיתונאי/מדריךנהיגה/מדריך טיולים/ גיפאי ותיק שאומר שאין מה להיכנס לשטח עם cvt... ועלה פה סרטון של גר שטוען בדיוק ההפך....
אני רואה פה עיתונאות חוקרת ולא חפירה. ....
בתור לקוח פוטנציאלי אשמח לשמוע עוד מבעלי xv ומבעלי sv, אם לא אכפת לך?! כמובן?
נ.ב .. אחלה תיעוד לכמה העכברים חשובים לאיזון האקולוגי!
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RBRB
לגבי העלייה מעין שוירח - כנראה מדובר בנהגים לא מיומנים כי עלה איתנו שם XV בלי שום בעיה.
רוב אוחזי ההגה מסביבך בכביש הם בהגדרתם לא מיומנים. גם אם יש מאחוריהם 40 שנות נהיגה.
אורית - לכי על ה-XV בלב שלם - פשוט כי אין אלטרנטיבה ראויה. הויטארה לא יותר טובה.
בשימוש יומיומי רגיל לא יהיו בעיות בכלל. מכונית מעולה.
בשטח? אל תוותרי על הדרכת הנהיגה כי זה חשוב! בלי זה - ייהרס לך האוטו וייהרסו לך טיולים.
בדיונים כאלה תמיד בולט לי הפער בין "השטח" של אנשי ג'יפולוג לבין "השטח" של רוב האוכלוסיה.
בדוגמה פשוטה - הדרכת הנהיגה שמקבלים רוכשי סובארו חדשים.
דרור ודאי מכיר את עינייהם הפעורות של הנהגים כשהוא מביא אותם לעליה המחורצת קלות ביער בן שמן או למעלה הנגמשים (או תלולית הערסים או כל שם אחר שיש לגבעה מלאת הטרקטורונים הזאת) - הם מסתכלים בפליאה ואומרים "את זה נעלה???"
ראיתי את זה כשליוויתי את אבא שלי בהדרכת הסובארו שהוא קיבל.
הנהגים נהנים, מצטלמים בפוזות אקסטרים עם גלגל באוויר, מרגישים גאים ברכב שלהם אבל כנראה שלעולם לא יבצעו שוב טיפוס/ירידה כזו בעצמם שלא כחלק מקבוצה מודרכת.
רובם נהגים שרגילים לפרייבט, כאלה שטיול שטח מבחינתם הוא נסיעה בדרך עפר עד לנקודת הקמפינג במכתש או שיטוט בהר הטייסים כדי לעשות פיקניק או סיור כלניות בשמורת פורה. לקחתי את הורי עם הפורסטר לסיבוב ביער יתיר והם היו מאושרים מהיציאה לשטח, לטבע, לדרך בה לא ראו המוני פרייבטים אחרים.
האמת היא שלרוב, גם פרייבט נחוש יעשה את העבודה. טיפה מרווח גחון והנעת 4*4 נותנים לנהג מעט שקט נפשי.
לכן, בעבור רוב הרוכשים הפוטנציאליים ואני מאמין שגם בעבור פותחת השרשור, הXV יעשה עבודה נפלאה.
לא בדיוק ולא קרוב לזה.
היכולות התיאורטיות (והמעשיות) של האוטו הן מרשימות יחסית, הרבה מעל ומעבר למה שהגיר שלו תוכנן ויכול לעשות. יש עוד דברים קלים כמו צמיגים ופגוש קדמי אבל לזה יש תשובות ופתרונות. לא מוחלטים, לא תמיד חוקיים, אבל זה עובד.
הבעלים מתלהבים ומותחים את הגבולות.
כל עוד תישאר בתוך הגבולות, תהנה מהרכב מאוד. תמתח את הגבולות או תחצה אותם? יתחילו בעיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dorbh
בדיונים כאלה תמיד בולט לי הפער בין "השטח" של אנשי ג'יפולוג לבין "השטח" של רוב האוכלוסיה.
.
זה מאוד נכון- אבל אני חושב שנקודת הייחוס שגויה. יש איזו בדיחה שאני לא זוכר במדויק וחבל לי להרוס אותה, על שני חבר'ה לבנים שמסתכלים על כוכב פורנו כושי ואחד מהם אומר לשני "תראה מה זה, לשחקני פורנו יש זין ענק" והשני עונה לו "אז אני מבין שמעולם לא ראית כושי ערום". כלומר לקרוא "שטח" למה שרוב האוכלוסיה רואה כ"שטח" זו בדיחה. לא בקטע של איזה ביג סווינגינג דיק יש לנו- אבל תראו למשל את דירוג המעלות (המצוין כשלעצמו)-יש כאן מישהו שמכבד את עצמו שלא עשה לפחות חצי ממה שיש שם? לא בקטע של כיבוש-פשוט בגלל שזה חלק ממסלול. זוהי דוגמה מעולה למדוע אנחנו מטיילים ומדוע בנינו רכבים למטרה הזאת-כל אחד לפי כיסו ורצונו. שוב-לא כדי לטפס סלעים כמו בגלל שזה פשוט חלק מהשביל.
בגלל זה אני חושב שחלק גדול מהדיונים שמתקיימים כאן על יכולותיו של פוסטר זה או אחר, הם לא רלוונטיים.
הם כן רלוונטיים כי זה רכב ה-4X4 הנמכר ביותר בישראל - גם כאן יש הרבה בעלי סובארו 4X4 לדגמיהן, וכי התפתחה סביבו תרבות שטח רחבה ומשמעותית וזה משהו נפלא לדעתי - מועדונים, טיולים, מפגשים, אבזור/שיפורים וכו' וכו'.
ובגלל שהרבה מאוד בעלי סובארו כן מטיילים בשטח - יותר מבעלי כל ג'יפון/קרוסאובר כפול הנעה אחר בשוק (למעט דאצ'יה, אבל סובארו מוסרים הרבה יותר מכוניות מדאצ'יה) - חשוב שיידעו מה המגבלות ואיפה הגבולות. זה למה הם מקבלים הדרכת נהיגה במתנה מהיבואן (שמשקיע המון! יותר מכל יבואן אחר! ב"שימור לקוחות" עם הדרכות, טיולים ואירועים לבעלי סובארו AWD). כדי שיתוודעו לרכב וליכולות שלו וינצלו אותו כהלכה בצורה בטוחה שגם תשמור עליו בשלמותו ותקינותו. אין רכב בעולם שאין לו נקודות תורפה וסובארו אינה יוצאת דופן.
אז למה המנהלים פה לא מעיפים אותי ואת שכמותי מהאתר ומיד ? כי אני מטייל ולא נוסע לשבור את האוטו ולא החלפתי את כל החלקים שאפשר באוטו כדי לעשות אותו משהו שהוא לא .. או במילים אחרות ....
האליטה של אנשי השטח הישראלים שהחליפו 99% מחלקי הרכב שלהם כדי לעבור בשביל המסכן אם במקרה יש שם איזה רגב אדמה ...היא זאת שתחליט מי ייטייל ואיפה ובאיזו מכונית הוא יעשה את זה ?
ברצינות ? ..
אני מבין שחם במרכז .. והלחות לא כיף .. אבל ברצינות ? ..
כאילו, מה שאני קראתי ממה שאתה כתבת זה שמי שאין לו זין של 8" .. שבכלל לא יחלום על לזיין .. כי או שאתה כושי או שתלך הביתה ..
נפלא.
אסור היום להגיד/לכתוב "כושי". תיכף יחסמו אתכם......;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כאילו, מה שאני קראתי ממה שאתה כתבת זה שמי שאין לו זין של 8" .. שבכלל לא יחלום על לזיין .. כי או שאתה כושי או שתלך הביתה ..
נראה לי שהוא התכוון שאפשר גם סטראפ-און גיבור ובלבד שזה לא יפחת מ-2 צול (במיוחד אם נעזרים בוויאגרה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז למה המנהלים פה לא מעיפים אותי ואת שכמותי מהאתר ומיד ? כי אני מטייל ולא נוסע לשבור את האוטו ולא החלפתי את כל החלקים שאפשר באוטו כדי לעשות אותו משהו שהוא לא .. או במילים אחרות ....
האליטה של אנשי השטח הישראלים שהחליפו 99% מחלקי הרכב שלהם כדי לעבור בשביל המסכן אם במקרה יש שם איזה רגב אדמה ...היא זאת שתחליט מי ייטייל ואיפה ובאיזו מכונית הוא יעשה את זה ?
ברצינות ? ..
אני מבין שחם במרכז .. והלחות לא כיף .. אבל ברצינות ? ..
נפלא.
1. לא זכור לי שאי פעם העיפו מישהו בגלל שהוא מטייל שונה.
2. כפי שכתבתי-זה עיניין של רלוונטיות. יותר נכון- של התאמה. אתה יכול לשרוץ כאן ימים ולספר לעצמך שאתה עושה שטח שלא עושה נזק לרכב ואיזה מזל שלא היית צריך לשדרג את הרכב בשביל לעבור איזה רגב אדמה, או כפי שאצלנו קוראים לזה "מעלה" - אבל מן הסתם אם תקרא לעומק את כל השרשורים של חבר'ה שלא קנו אתמול מיצוזיבי פורסטסטאז' שמתייעצים על טיולים- אתה תגלה שרובם מתייחסים למקומות שלך אין סיכוי להגיע אליהם, אלא אם תחלום ממש חזק או תשבור ממש ממש כואב. לא בקטע של אליטיזם, בקטע של מציאות. ברוך הבא לג'יפולוג. אני לדוגמה גרוע בלבשל. אני יודע לעשות שקשוקה. זו הסיבה למה אני לא נכנס לפורום של מסעדנים וכותב להם "אתם עם הדירוג כוכב פירלי, למה לא מעיפים אותי כי אני יודע לשים במחבת שמן, ביצה ורסק עגבניות". זה בערך אותו הדבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
1. לא זכור לי שאי פעם העיפו מישהו בגלל שהוא מטייל שונה.
2. כפי שכתבתי-זה עיניין של רלוונטיות. יותר נכון- של התאמה. אתה יכול לשרוץ כאן ימים ולספר לעצמך שאתה עושה שטח שלא עושה נזק לרכב ואיזה מזל שלא היית צריך לשדרג את הרכב בשביל לעבור איזה רגב אדמה, או כפי שאצלנו קוראים לזה "מעלה" - אבל מן הסתם אם תקרא לעומק את כל השרשורים של חבר'ה שלא קנו אתמול מיצוזיבי פורסטסטאז' שמתייעצים על טיולים- אתה תגלה שרובם מתייחסים למקומות שלך אין סיכוי להגיע אליהם, אלא אם תחלום ממש חזק או תשבור ממש ממש כואב. לא בקטע של אליטיזם, בקטע של מציאות. ברוך הבא לג'יפולוג. אני לדוגמה גרוע בלבשל. אני יודע לעשות שקשוקה. זו הסיבה למה אני לא נכנס לפורום של מסעדנים וכותב להם "אתם עם הכבד אווז שלכם והאומאמי , למה לא מעיפים אותי כי אני יודע לשים במחבת שמן, ביצה ורסק עגבניות".
אז זהו .. הייתי בכל המעלות האלו ... ( או לפחות ברובם ) כנראה לפני שהצטרפת לאתר הזה .. בין דר -- דאן דאט ... מיציתי .. לא רואה טעם לסבול ברכב מאד לא מפנק שעולה מליונים רק בשביל להוכיח למישהו שאני יכול לעלות את מעלה איקס שוב .. ושוב ... ושוב ... כי חלפו שנתיים והחצץ קצת זז שם ...
אני לא מספר לעצמי שום דבר, אני לפעמים נכנס לאוטו ונוסע לטייל .. לא מחפש את המעלות ולא את המורדות .. יש מספיק שבילים שאולי לא שמעת עליהם כי אין בהם מעלה או מורד .. אלא סתם שביל עם נוף מעלף ...
אני שורץ כאן למעשה מאז 2002 ( אבל דצמבר ... ככה שזה רק מ 2003 תכלס ) ומספר לעצמי סיפורים כבר שנים ... עדין לא יצא לי להגיד למישהו שהוא לא יכול לטייל כי הוא לא קנה ג'יפ גיבור שמוכן מהמפעל לטפס על המדרכה של הסופר מרקט .. ואז השקיע את המחיר של האוטו שוב בלהחליף את רובו .. כדי שהוא יוכל להוכיח שהוא גבר גבר גבר בריבוע פעמיים בשנה כשהוא נוסע למעלה !! ולא סתם לטייל ..
גם לא אמרתי לאף אחד שהשביל שהוא טייל בוא לא מספיק גברי ולכן זה לא נחשב שטח או טיול ...
גם לא אמרתי לאף אחד שהוא לא יכול לזיין כי הוא לא כושי.
גם הרכב שאני מטייל איתו, לא נשבר כל כך ... מצטער, זה דופק את התאוריה של כמה אנשים פה, תתמודדו ... זה מה יש.
הכי מצחיק, האוטו שורד אותי ואת השיגעון הזה של לנסוע לטייל כבר 6 שנים ... מוזר בהחלט.
גם בסובארו מטיילים .. תתפלא, אפילו עולים מעלה או יורדים מורד !!
אפילו אם המורד לא נחשב על ידי תומר הדר.
זה דיון על סובארו והוא מעורר יותר אמוציות מדיון על הברונקו החדש....
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
בתור אחד שמחזיק גיפ ״שחור״ עם כל האינסטרמנט, נהנה לטייל הן עם גיפונים והן לצאת לטיולי 35 (שרוב רכבי השטח של החברים כאן לא ישרדו).
אני עדין תוהה מה ההגדרה לרכב שטח, עפ״י חכמי גיפולוג.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
אני עדין תוהה מה ההגדרה לרכב שטח, עפ״י חכמי גיפולוג.
אם אתה נעלב בשם הרכב שלך - אז הוא לא רכב שטח.
לא הבנתי למה היה צריך לגרור את הדאסטר אחורה בירידה [emoji6] (גיא, אל תעלב בבקשה)
כבוד לדאסטר שגרר סילברדו, איפה דרור שאמר שצריך בהמה בשביל לחלץ בהמה [emoji848]
תבחן יותר לעומק...
רמז: זה אמור להבהיר נקודה כלשהי לגבי נארטיב