לסתום חורים שנוצרו מאבנים שעפו מרכבי שטח "אמיתיים" עם צמיגי שטח "אמיתיים" שנוסעים בשבילים "אמיתיים" עם נהגים "גברים"
Printable View
לסתום חורים שנוצרו מאבנים שעפו מרכבי שטח "אמיתיים" עם צמיגי שטח "אמיתיים" שנוסעים בשבילים "אמיתיים" עם נהגים "גברים"
נכון, מערכת מזגן תקינה לא צריכה טיפול ותחזוקה, אם כל שנה מתחזקים יש משהו לא תקין בה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אמרתי שהמזגן המגמגם מצטרף לקטגוריה. הוא לא לבד שם, אתה יודע: הנזילה המעצבנת מהשמשה הקדמית שלא הצלחת אף פעם לתקן באמת, הגומיות של הדלתות והבושינגים שכבר שנים מבקשים החלפה אבל פאק איט היו דברים יותר דחופים, הידית שחרור של המשענת האחורית שנשארה לך ביד בפעם האחרונה שהכנסת אופניים, כאלה..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
הכנ"ל של תקינות המזגן הוא בידיוק גם אותו אחד לגבי מערכת קירור מים.זה לא שונה בכלום.
רכב עם מערכת תקינה OEM על מנוע OEM לא ידרוש טיפול תקופה מאוד מאוד ארוכה (אורך התקופה תמיד כתוב בWORKSHOP MANUAL)לא החלפות אוברקיל ולא כלום.
תאפס את המערכת קירור עם חלקים מקוריים של מופאר (אם יש יחידת מיזוג אחורית אז גם אותה,צנרת ברזל וגומי,אטמים באינטייק וכל מה שאפשר לדלוף),תעיף מערכות שלא באו עם הרכב (כמו גפמ) ,סלילי הצתה ופלאגים לא מקוריים,כל מני צ'יפים אם יש ואז תשכח מכל האוברקילים שלך לפחות לעשור.
השאלה היא רק כמה זה יעלה וכמה זה שווה להשקיע ברכב ישן מול רכב חדש יותר עם מערכות שעדיין תקינות מהמפעל
זה כבר כל אחד מחליט לעצמו
שמע זה בול מה שגרם לי להעיף את הטרופר שהיה בן 20 ביום מכירתו.הוא היה תקין לגמרי,המזגן עבד דווקא חחחח....אבל כל המסביב המצטבר הזה של אווירה של רכב גרוטאה של פלסטיקים מסריחים ונסדקים בידיים והכפתורים שנשארים ביד,הברגות חלודות שנגזרות רק בגלל הזמן..הטורבו המקורי שעבר 400 אלף והתחיל כבר לרמוז לי בטורים גבוהים על החופש במניפה..חוסר טוטאלי בחלפים מקוריים ואפילו חליפיים ברמה סבירה בארץ ובעולם,מושבים (שאותם אפילו החלפתי כי הישנים פשוט התעקמו) והגה קרועים ...שבר אותי.מכרתי אותו עם טסט לחצי שנה באיזה גרוש וחצי לבחור צעיר מהדרום...אמרתי לו בהצלחה ולעצמי ברוך שפטרנו ונשבעתי שלא אקנה יותר רכב כזה עייף ומזדקן
ואם תבוא לי נוסטלגיה...אלך למילואים
רק מי שכבר מכר מעיז לשפוך את הלב.
Sent from my H3123 using Tapatalk
הבעיה היא שדורון משליך מהפרט- רכב שטח מפונק יד ראשונה מטופל ושמור ועוד מעט אספנות - שזה נדיר כמו להריח נאד של פיה - לכלל - רוב רכבי השטח משנות ה 90 שבורים וגמורים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
לדורון דווקא אין בעייה [emoji846]
אכן- במזגן הכוונה היא לממוצעים וזה לא צוין. אני מסתכל על פנקס התחזוקה השחור- מדחס לפני 3 שנים, בשבוע שעבר גאז. כל היתר טפו טפו. ומן הסתם יש נזק מצטבר. אני היום גרתי מתחת לאוטו- הוחלף המיגון הקדמי שהתעקם לפני חצי שנה. טופלה הבעיה במתג שהתחמם (ריתוך), הוחלף בושינג ידית טרנספר. מתוכם המיגון זו אשמתי לחלוטין אבל היתר זה בלאי. נכון להיום (היום זה מונח יחסי) כסף אינו מהווה בעיה. החיים טובים יחסית. אבל אני לא רואה את עצמי קונה משהו נגיד ב 150 אלף כי קשה לי לחשוב על טנדר. לא ברמה התפיסתית כמו גם ברמה המעשית- ההיילקס סהרה האחרון שעבר לי ביד בשנה שעברה הוחזר לחברה אחרי יום כי יש לי בעיות גב מטורפות. לנד קרוזר? לא יודע...לא מסתדר לי הגודל. רנגלר? כן, גם שתי דלתות. אבל פתאום אני קולט שאם אני אכניס לרנגלר את מה שהכנסתי לרכב שלי, נעילות, יחסי העברה, מגירות, אללה באחטי, זה עוד כמה עשרות אלפים. FJ? מוכרים במחירי זהב. החיים דרעק.
אני רוצה לשתף שנשברה לי היום תושבת גומיית אגזוז שמתחברת לגשר גיר (שזה תיאור מפואר ומוגזם לפלח מעוקם עם חור).
בושה.
במיוחד כי אני בניתי אותה אחרי שהמקורית נשברה אחרי 20שנה וטושי הסתלבט עליי ואמר לא להחזיר אותה בחזרה.
היילקס לא נשבר, הוא משיר את מה שאינו נחוץ.
תרתך מתקן לחיצה מה בעיה?
אין רתכת?תפרק את החלק וקח רק אותו למוסך עם מכבש.200 שקל לבוקסה הכי הרבה שיקחו ממך
כאילו מצד אחד אתה אומר האוטו שלך מצב מטורף מצד שני מסתבר שהוא עייף שעל כאלה בדיוק דיברתי.
מה אתה אשכרה נוסע עם מים מהשמשה בגשם?למה מי זה פחח.תפרק עם חבר את השמשה תסדר את המשטח אטימה..אין נסיון.בדוק ביו טיוב ענארף..אבל להמשיך לנסוע ככה?
שאפו
רמה כזאת גם בטרופר לא היה לי וטרופר שלי ראה דברים בחייו
צר לי ידידי, אתה קופץ למסקנות מאוד מהר וניכר שבדיחה אתה לא מבין. לי אין נזילות מים. ופרס יש לי במלחציים. הפעם האחרונה שהשתמשתי היתה להחליף הכל לפוליאוריטן, לא זכורות לי מאז בעיות.
יאללה סבבה
או שהוא בשטח שלוש פעמים בשבוע?...
ואז תגלה תקלות/בעיות מפתיעות שאתמול לא היו והבוקר כן - הן יחייכו אליך "בוקרטוב" וישמטו לך את הלסת.
אחד הלקחים הוא לא להשוויץ איך "אחרי 20 שנה וחצי מיליון ק"מ, כל מה שצריך להחליף זה גומית אגזוז" כי מרפי שומע. ולמחרת בבוקר תגלה משהו לא נעים באמת.
בסוף הכל מתפרק.
ואז נשאר לך להחליט - או שאתה מתקדם למודל גבוה יותר (בתנאי שאתה יכול כלכלית), כי רוב הכלים בשוק אינם מקטגוריית "רכב-נשמה" ואין שום טעם להשקיע ולאחוז בהם לנצח כמו בקרנות המזבח. אבל כלים ישנים עם נשמה ואופי שהבעלים מחזיק בהם 10-15 שנה ויותר והחליט שהוא יד אחרונה ויובילו בהם את גופתו לקבר - שום דבר לא ישבור אותו. גם אם האוטו נשבר תרתי משמע - הוא יתקן אותו וימשיך הלאה. אלה מכוניות שאפשר לתקן בלי סוף והן לא ימותו לעולם - המשתנה היחיד כאן זו רמת המוטיבציה.