תגובה: שאלה תאורטית- אבל חשובה: האם שווה להיכנס למערכת יחסים ארוכת טווח עם ל"ק אמיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתה לא מבלבל עם 73?
לא.
73 - קצר.
75 - ארוך.
76 - ארוך עם 4 דלתות.
76 זה השיפור של 75.
קצרים היו למג"ב. בצהל היו רק 75 ספורות, לנבחרים :)
עריכה - עכשיו ראיתי שבטעות כתבתי 76 במקום 75. תוקן.
תגובה: שאלה תאורטית- אבל חשובה: האם שווה להיכנס למערכת יחסים ארוכת טווח עם ל"ק אמיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonmg
בור ועם הספר …
יומנגוס גבעת ברנר וכן יש תחנת דלק בשם סדש
אם אתה כבר שם תעניש את עצמך בהמבורגר
חשוב לטייל בכל הארץ …
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני צוחק! תמיד כשאנחנו עוברים ליד תחנה של סדש אני אומר שזה שם שנבחר על סמך הטלת קוביה. אגב- זה ראשי תיבות של "סוכני דלק ושמנים".
יומנגוס - אני תמיד בעד .עם מזרק מייפל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
לא.
73 - קצר.
75 - ארוך.
76 - ארוך עם 4 דלתות.
76 זה השיפור של 75.
קצרים היו למג"ב. בצהל היו רק 75 ספורות, לנבחרים :)
עריכה - עכשיו ראיתי שבטעות כתבתי 76 במקום 75. תוקן.
גם למגב היו כמה ארוכות
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אגב סדש - הסבא היקה שלי היה אומר ש"פז" זה ראשי תיבות של בנזין וסולר.
(מי שלא הבין לא יבין)
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
שאלה תאורטית- אבל חשובה: האם שווה להיכנס למערכת יחסים ארוכת טווח עם ל"ק אמיתי?
שירשורי טויוטה הם הכי ארוכים וכולם משתתפים
כניראה שמשהו הם עושים נכון
שנה טובה בשטח
לא הבנתי איך הסוס (הכעור משהו) וארוחה שממנה נהנים אתה והקרדיולוג שלך, קשורה לשרשור?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
76 זה השיפור של 75.
.
חצי כוח.
76 זה ה-MD של ה-LC-TC75/78
הסוס, לחובבי הז'אנר, דווקא עלול להחשב יפהייפה.
אני אישית לא סובל אותם, ואת האופי המחורבן שלהם.
יותר בחור של קוורטר, ומהקווי עבודה. אלו הרחבים והנמוכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
לא.
באמת לא.
תוסיף את ה-70. קצר/קצרצר.
73 - בינוני. מה שאצלנו נקרא "קצר", אבל הוא לגמרי לא הקצר בסדרה.
75 - ארוך עם 2 דלתות.
76 - ארוך עם 4 דלתות.
76 זה באמת השיפור של 75. שיפור מאוד מתבקש בדמות עוד 2 דלתות, שהופכות את הרכב הכל כך גדול הזה גם לשימושי ונוח. הייצור מתבצע בדרום אפריקה, 2 נעילות בסטנדרט, מנוע 4.2 שש בטור בלי ועם טורבו, או V8 טורבו דיזל 4.5 הבעייתי מה-ל"ק 200 (בהספק מופחת ל-202 כ"ס. לא יודע כמה זה עוזר לו להאריך ימים לעומת גרסת ה-286 סוסים מהל"ק 200 שאוהבת להתפגר מוקדם מדי).
76 עם מנוע ה-4.2 טורבו זו כנראה הגרסא הנבחרת מבחינתי בכל סדרת הל"ק 70. אם כבר בהמת עבודה קשוחה לחלום עליה - זה הדבר הזה.
78 - שזה בעצם 75 עם מוטות רדיוס וקפיצי סליל מקדימה. מאחור עדיין עם עלים.
79 - "טנדר דאע"ש" חד-קבינה. הטנדר התקני של צבא ירדן ושל משטרת המדבר הירדנית. ראיתי בתערוכה בגרמניה 79 עם קבינה כפולה, לא יודע עד כמה זה מקורי, למרות שכיאה לכלי שמוצג בתערוכה גרמנית, הכל נראה כאילו יצא ממפעל ולא מסדנא.
אבל אם זה לא היה טויוטה לנדקרוזר סדרה 70 עם כל הילת המלאכים שמסביבו, כולם היו מתעלפים מהכיעור שלו.
.
להגיד לכם שכל סדרה 70 זה החלום האולטימטיבי מבחינת עבירות?..... נו שויין.
אבל זה חתיכת משאית קשוחה. כבסיס לקמפר על מנת לחצות איתו את אוסטרליה - כנראה שזה האוטו שאנחנו רוצים. כרכב "לכל החיים" שאוכל להמשיך לעבוד איתו (עד שדיזלים יוצאו מחוץ לחוק), הייתי חולם על ה-76.
אפשר להמשיך רק לחלום, אגב - כי סדרה 70 בכללותה לא עומדת בתקנות זיהום אויר האירופיות ולכן שיווקם בישראל הופסק אחרי כמה חודשים ב-98' ומאז לא הגיעו וכבר לעולם לא יגיעו לכאן. אני לא יודע איזה ניתוח מבצעים בהם בסדנאות הגרמניות כדי שיעמדו בתקנות התקינה האירופית על מנת להימכר שם - ביוקר מזעזע אגב. נכון ל-2011, 70 קצרצר בנזין ידני בסיסי עם גג ברזנט, גלגלי ברזל פשוטים עם צמיגי כביש קטנים עד גיחוך וחלונות ידניים התחיל (שם בגרמניה) ב-48,000 אירו בערך. זה היה המון כסף. לא יודע כמה עולה היום ולא בדקתי.
אבל תמשיכו לחלום ולאונן על מה שאין ולא יהיה. זה לפחות צבעוני ומעניין.
אגב הסוס - אני לא מאוהבי הסוסים (מעדיף כוחות סוס על פני סוסים חיים, לועסי חציר, עם מיליון זבובים בתחת) אבל זה שבתמונה באמת יפהפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
זה לא צולם בישראל וניכר שזה פוטושופ- אף אחד לא באמת קורא לתחנת דלק "סדש".
תומר זה לא פוטו שופ, אני רואה את הלנד קרוזר הזה מתדלק בתחנה של דלק מול החנות שלי ברחוב לישנסקי, ממש קרוב לעבודה שלך
שאלה תאורטית- אבל חשובה: האם שווה להיכנס למערכת יחסים ארוכת טווח עם ל"ק אמיתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כי סדרה 70 בכללותה לא עומדת בתקנות זיהום אויר האירופיות ולכן שיווקם בישראל הופסק אחרי כמה חודשים ב-98' ומאז לא הגיעו וכבר לעולם לא יגיעו לכאן
הגיעו מס יחידות והוגשו למכרז ממשלתי,לא זכו, והיבואן לא ראה לנכון להמשיך לשווק.
אגב,
מיוצרים ביפן, לא בדראפ.
79 דבל קבינה- מקורי לחלוטין, אבל גם כאן קוריוז מעניין מחובר לידידנו הדרום-אפריקאי/אוסטרלי,
מסתבר שלפני שנים, הדבל קבינה היו הסבה דרום אפריקאית, של איחוד קבינות, בשותפות עם הבחור.
טויוטה ראו כי יפה, ומבוקש, ומס׳ שנים אחרי הוציאו דגם מקורי.
ד״א,
האוסטרלי השני, עם ערוץ הטיולים שנוסע עם ה-79 רכש גם היילקס חדש, ועשה השוואה בינהם, והגיע למסקנה שבנקודות ההיילקס לוקח, אבל בשביל הנדמה (שלו..) ה-LC לוקח.
אז מסתבר שלמרות האגדה, לשימושי טיולים היילקס עושה כל מה שצריך.
https://youtu.be/yUvqI-YWH_A
למיטב ידיעתי ה-76 מיוצר בדרא"פ, או גם בדרא"פ. מה זה משנה. עדיין כלי כלי.
כבעלים גאה לFJ80 1991 בנזין אענה לשאלה התיאורטית בתשובה בכלל לא תיאורטית, מה שכן, התשובה רלוונטית אלי בלבד.
1. ניתן להביא רכב אספנות עם מנוע בנזין בלבד (לפחות עד אמצע 2023, אז אולי יהיה חלון קטן שניתן יהיה לנצח את זה).
2. FJ80 (לפחות אני) קונים מהלב ולא מהראש.
3. יש מצוקה אמיתית של חלפים, אפשר למצוא כמעט הכל בארה"ב/אוסטרליה/ירדן וכו' אבל זה יותר מורכב מלהיכנס למוסך טויוטה השכונתי.
4. הרכב מדהים, שלי הדגם החלש, 3FE שעל הנייר יודע לייצר 156 כ"ס, בפועל כשאתה במצב HI הוא ממש חלש.
5. הרכב משתנה לחלוטין כאשר משלבים ל LOW. בלי נעילות רוחביות, בלי הגבהות, הוא פשוט עובר הכל ובקלות.
6. זה רכב טיולים מושלם לדעתי, שוב, רכב עם אופי שקונים מהלב.
7. לי זה עושה את זה, לא יודע מה איתכם.
ניפגש בשטח (אולי תחלצו אותי, אולי אחלץ אתכם ).