תגובה: התהפכות גיפ במדבר יהודה
קודם כל, אם הסופה הפכה לחוק גודווין ולא משפט על נזילות מלנדרובר, כבר שרשור טוב.
שנית,
דרור הזכיר קורסים צבאיים על נהיגה וחילוץ. אז אמנם אינני בקבע כבר שני עשורים, אבל גם בצבא, בתקופתי, היחיד שהיה מותר לו רשמית לנהל חילוץ, לא היה מי שעברו קורסים ארוכים, ותירגל, ולמד, והזיע, ונרטב, אלא איזה קצין חימוש שנימנם באיזו השתלמות דו יומית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור, סולי לא יכול לענות לך לעניין... גם אני לא. רק בשתי התגובות האחרונות כתבת לפחות עשר פעמים (הפסקתי לספור כשהפסקתי לקרוא) דבר והיפוכו, והיפוכו, והיפוכו-היפוכו. אין לי מושג מה אתה מנסה להגיד.
כי בכל תחום נמרוד, גם בתחום שלך, בסוף יש דברים שמתנגשים. אבל להבדיל ממך, סולי נכנע ראשון לדחף שלו לסטות מגופו של עניין ולקשקש שטויות, במקום להסביר לגופו של עניין. אולי זה מגיע מהפוזיציה שלו כמי שעבודתו/מקצועו בגוף רשמי מטעם המדינה שצריך לאכוף חוקים (במקרה שלו זה רט"ג) ונפגע אישית מהיחס הגורף האישי שלי לחוקים, כמי שבא מהפוזיציה של מדריך נהיגת שטח שלעתים מתחכך בשטח בקולגות שלו (מעט מאוד, באמת. וגם בפעמים הספורות שפגשתי בהם, יש לי רק מילים טובות עליהם) ויש לי הרבה מה לומר על אותם חוקים שהוא אוכף.
בשורה התחתונה, אתה זה שצריך לקבל החלטות על סמך כל הנתונים ולקחת אחריות על ההחלטה הפרטית שלך. גם ובעיקר בתחום המקצועי שלך. זה הכל. ממש כמו שאלי רון, המהנדס ממציא שיטת גגות פל-קל, היה צריך לתת את הדין אחרי שנכשל מקצועית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
הנה הגענו לסופה....
זה אשכרה המקבילה הג'יפאית של חוק גודווין.
אתה יודע מה זה אומר עליך, לא עלי.
לך אין תשובה לגופו של עניין, אז אתה עובר לגופו של ג'יפ.
כן. פגוש ברזל זה כמו ספייסרים. מסוכן? לא מסוכן? מישהו בדק? יש החלטה "פורמלית"?....
האם "תעודה" כלשהי היא ערובה למקצועיות?..... כן ולא. בסופו של דבר לחוק אין תשובות לכל דבר - הוא קיים כדי שיהיה סוג של סדר בבלגן. בהרבה מקרים החוק נכון וצודק ורצוי, ובהרבה יותר מקרים אחרים אכן מטומטם מאין כמוהו.
מותר לייבא, לייצר ולמכור פגושים וספייסרים. האם זה גם נכון ומתאים?.... מישהו יודע?... מצד אחד אם תהיה רגולציה בנושא, יהיו תשובות. מצד שני אוי לנו מרגולציה..... בסוף אתה אישית צריך לקבל החלטה שמתאימה לתנאים האובייקטיביים שלך ולקחת אחריות על בחירתך. אני לקחתי אחריות (לא חוכמה - אף אחד לא נפגע ושום נזק לא נגרם. אפילו הטיול המשיך בלי להתעכב) ולמרות שהספייסרים עלו לי בזמנו כמה מאות שקלים, שכר לימוד אפסי לדעתי, הסרתי אותם מהרכב כי לדעתי האישית ומנסיוני אישי בלבד - זה מסוכן. ומי שרוצה שלושה ספייסרים תקינים למעגל חלוקה 4.5X5 במתנה ממני - מוזמן לבוא ולקחת אותם. יקבל גם קפה ו/או בקבוק בירה קר-קר.
אם אתה מקבל את ההחלטה להשתמש בספייסרים?... להתקין פגוש מתכת?... להתקין צמיגי 37' על ג'ימני?.... לנסר את הגג?... עניין שלך. אני הזהרתי, זו רק דעתי וכמו חור של תחת, דעה יש לכל אחד - אבל האוטו שלך הוא רכושך בלבד. עשה בו כראות עיניך וקח אחריות אם יקרה משהו.
בגדול ... אתה בוכה על עודף בירוקרטיה ורגולציה... ובאותה נשימה אתה מעודד אותה, התנהלות מוזרה...
ובקטן, אם היית מחליף גוזונים בזמן לא היה קורה כלום .. זה המוסר השכל העיקרי.
על החתום,
סולי.. שמרטיב בסתר כל פעם שנזכר בסופה ובוכה בלי סוף שלא קניתי אחת.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
פגושי ברזל זה סיפור טיפה שונה מהכננות.מעבר לזה לא הייתה שום בעיה לאמץ את התקן האוסטרלי למשל.הבעיה היא שהסנדאות שמרתכות את היצירות צנרת ביוב סטייל מאד מאקס האלה לעולם לא יצליחו אפילו להגיע למבחן תקינה הכי פחות מחמיר עם אבטיפוס.
מישהו בא לקראתם זה ברור.
אתם מדברים על נהגי צהל בני 18 כאילו שאין נהגים ימבה בני 50 שאין להם שמץ של מושג איך לנהוג ברכב כבד ואופציונלית גם לא תקין כמו ג'יפ.
אם כבר מדברים על צהל. למה זה לגיטימי לעשות הדרכה /הסמכה/קורס חילוץ/וואטעבר בצהל אבל לא הגיוני לעשות באזרחות?תעזבו מי ישן בקורס ומי לא ישן.החובה של בית ספר זה לתת ידע,האחריות של הסטודנט זה לקלוט אותו.
למה כי אם זה תחביב אז זה פחות מסוכן?מה הבדל בין למשוך דוד מהשפ"צ או סילברדו?
כמה מכם בדוגרי יצא להם לעמוד ליד דיביל שנתלש לו השאקל/נקרע הכבל/הרכב התהפך והמשיך לנסוע?וואלה יצא לי מלא.על אחד שיודע איפה השלט שלו של הכננת יש עוד 100 שלא יודעים מה הכפתורים עושים ואיך לפתוח את הבוט של הקונקטור שלט.
אז נכון בארץ חובת הדרכה שכזו תהפוך כנראה לבדיחה (לך תגדיר מפרט הדרכה,סילבוס מקצועי ומדריכים )סטייל רענון נהיגה אבל לפחות לתת לאדם צ'אנס לקבל ידע בסיסי.
תסתכלו על זה לא ממבט של פז"מזאוראוסים של שטח.ואז הכל כנראה ייסתדר.
בוא נדבר על קורקינטים בפורום של קורקינטים
זוכרים ״ג׳יפוקליפסה״?
שוב אותה דרמה מיותרת שמשאירה סתם עוגמת נפש?
דרור אתה היסטרי וגורם נזקים
מה אשכרה הכניסו את נוהל הגבהה 50ממ בגלל ג'יפולוג? רילי?
יש לזה עדויות?
יש צ'אנס כזה.
קוראים לזה הדרכת נהיגת שטח.
זה ממש לא חובה. זה רק צ'אנס.
זה משהו שאתה מחליט שאתה רוצה לדעת, ואתה מוכן לשלם תמורת הידע הזה, אז אתה נרשם להדרכה.
רוב האנשים חושבים שזה מיותר. זכותם. אנחנו לא מכריחים אף אחד.
ואז אתה מקבל בשטח אנשים שבאמת לא יודעים כלום - מה זה 4X4, מהז זה הילוך כוח, מערכת ESP, בקרת ירידה, הם לא יודעים מה זה אחיזה ומה קורה כשמאבדים אחיזה ומה זה דיפרנציאל ומה קורה כשהאוטו נכנס למכשול ומתנהג כפי שמתנהג. ואז הם שוברים משהו או נתקעים או מתהפכים. המחיר של חוסר הידע עלול להיות כבד. באמת.
זה אגב, נכון גם לכביש. לרוב הנהגים/נהגות בכביש אין שמץ מושג. אם היה להם, היו הרבה פחו תאונות או לא היו תאונות בכלל. אבל להכשיר מיליוני בעלי רשיונות נהיגה לרמה מספקת זה משהו אוטופי ולא מעשי. קל ומעשי יותר לפתח טכנולוגית את המכוניות כדי שיידעו להימנע בעצמן מרוב התאונות אולי אפילו מכל התאונות, ובסוף גם לנהוג את עצמן בעצמן.
בינתים אנשים עושים תאונות. האם באותה מידה בה אתם מזלזלים במדריכי נהיגת השטח, אתם מזלזלים גם במורי הנהיגה? הרי הם מוסמכים על ידי משרד התחבורע ויש להם תעודה....
בגלל שהסיכוי שאנשים רכשו עכשיו ג'יפ ראשון בחייהם יילכו להשתלמות נהיגת שטח מיזמתם ויהיו מוכנים לשלם עבורה, הוא בטל בשישים, רוב החניכים שלי (ושל חברות אחרות) מקבלים את ההדרכה במתנה מיבואן הרכב החדש שהם קנו. רוב היבואנים מבינים שאלה כלי רכב שכדי להינות מהם באופן נכון ובטוח, צריך ללמוד את זה באופן מסודר - ולכן הם משלמים לנו תמורת השירות הזה ואני חושב שזה נפלא - לא רק כי אנחנו המדריכים מתפרנסים מזה, אלא כי אחרת הלקוחות הלא מנוסים האלה לא היו מתנסים לעולם באופן מבוקר. הם היו עושים שטויות והורסים את כלי הרכב ובסוף זה היה נגמר גם בנפגעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
יש לזה עדויות?
ממש לא.
זה קישקוש.
גם האגדה שזה קרה בגלל איזה ג'יפ מוגזם שהתהפך, היא רק אגדה. זה הגיע מהצורך הכל כך אנושי לחפש ולמצוא אשם, לשים עליו את הצלב של המטרה ולנעוץ בו את החיצים.
אותו רכב אכן היה מוגזם וכל כולו עבירה אחת גדולה על כל חוק אפשרי, אבל נוהל ההגבהות נולד רק כי מדינת ישראל עצמה מפעילה רכבי שטח שבהגדרה לא היו חוקיים כי עברו שינויים והתקנות למיניהן, במקרה זה החלפות קפיצים ובולמים שהוגדרו כ"הגבהות" - ואם היו מעורבים בתאונה היתה עלולה להתעורר בעיה ביטוחית - לכן הוחלט ליישר קו בנושא הזה. זה הכל.
איך זה התנהל, עלפי איזה תקן הוחלט מה שהוחלט, מי היו המומחים שהמדינה גייסה כדי לקבוע את הכללים הללו ומה היה האינטרס הכלכלי שלהם וגם מה ההשלכות של זה על כולנו במיוחד בזמן טסט או מפגשים עם בוחנים בכביש - על זה נשפכו גם כאן מספיק מילים וקילובייטים ואין צורך לחזור על הכל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
ואפרופו הדרכות,
מי הסמיך את המדריכים?
יש להם או למנהל המוסד שמבצע הדרכות תעודת מקצוע?
עמידה בתקן כלשהו?
אמצעי חילוץ אם קורית תאונה?
ביטוחים?
אפשר למתוח את זה לכל מיני כיוונים אם רק רוצים. בטוח שרוצים?
תגובה מתסיסה לטעמי שגררה את הדיון למקום לא טוב.
אני חושב שכולנו מסכימים שכל הדרכה בכל היקף וע"י כל מדריך עדיפה על חוסר הדרכה מוחלט.
כן יש מדריכים (או חברים) שיכניסו למודרך טעויות, זה בלתי נמנע - עדיין בסה"כ הבנאדם יצא מההדרכה עם יותר ידע רלוונטי ונסיון ממה שנכנס אליה.
לצורך העניין גם אם הוא רק התאמן בהחלפת גלגל או הבין איפה נקודות העיגון ברכב שלו זה כבר המון.
פעם שהסכמנו אפשר בהחלט לדון איזו הדרכה יותר טובה ומומלצת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממש לא.
זה קישקוש.
גם האגדה שזה קרה בגלל איזה ג'יפ מוגזם שהתהפך, היא רק אגדה. זה הגיע מהצורך הכל כך אנושי לחפש ולמצוא אשם, לשים עליו את הצלב של המטרה ולנעוץ בו את החיצים.
אותו רכב אכן היה מוגזם וכל כולו עבירה אחת גדולה על כל חוק אפשרי, אבל נוהל ההגבהות נולד רק כי מדינת ישראל עצמה מפעילה רכבי שטח שבהגדרה לא היו חוקיים כי עברו שינויים והתקנות למיניהן, במקרה זה החלפות קפיצים ובולמים שהוגדרו כ"הגבהות" - ואם היו מעורבים בתאונה היתה עלולה להתעורר בעיה ביטוחית - לכן הוחלט ליישר קו בנושא הזה. זה הכל.
איך זה התנהל, עלפי איזה תקן הוחלט מה שהוחלט, מי היו המומחים שהמדינה גייסה כדי לקבוע את הכללים הללו ומה היה האינטרס הכלכלי שלהם וגם מה ההשלכות של זה על כולנו במיוחד בזמן טסט או מפגשים עם בוחנים בכביש - על זה נשפכו גם כאן מספיק מילים וקילובייטים ואין צורך לחזור על הכל.
אנשים קוראים את מה שאתה כותב ועלולים לחשוב שזו האמת לאמיתה.
לי זה נראה קצת כמו אוסף של השערות... שמועות... הגזמות וסילופים.
אבל זורם איתך הסדרת נושא ההגבהות בישראל זה כי הפקידים חיפשו אשם... כמו הפקידים גם באוסטרליה ואירופה... ישראל לא לגמרי חסרת פרופורציות ביחס לעולם בהתייחסותה לרכבי השטח, רק קצת.
ולגבי מורי נהיגה,
הם מלמדים את התלמיד לעבור טסט ולקבל רישיון בארץ, לא מלמדים לנהוג כלי תחבורה.. לפחות לא בהגדרה.
פעם היתה הצעה לחייב בקורס נהיגה מתקדמת ובכך לדאוג לפרנסה ורווח למלא מדריכי נהיגה ובטח פקידונים מושחתים על הדרך... והצעד הזה אם המדינה היתה בוחרת בו היה מציב במבחן המציאות את השאלה האם אכיפה או חינוך היא הדרך להורדת ההרוגים בכבישים.... אבל לצערנו הדבר לא קרה... ונשארנו עם אלפי נהגים שעולים לכבישים מבלי שהם יודעים לנהוג ויודעים רק לתפעל את הרכב, בקושי, עם רישיון להפעיל בכלי של עד 3.5טון בלמעלה מ100קמש ושום מושג קלוש איך לבצע בלימת חירום לדוגמא...
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
יש לזה עדויות?
הג'יפוקליפסה (וכותב את זה מי שהגה את השם) היתה צונאמי של הוראות והנחיות ומבצעי אכיפה נגד ג'יפים משופרים ולא התמקדה בנגבהות. זה התחיל עם חבר הפורום לשעבר יוסף נעים שכתב את מכתב ה'בגושים' והעלה לפני השטח מודעות לזה שג'יפאים משופרים זה נורא מסוכן ועם דגשים לבוחנים כיצד למצוא ג'יפים מסוכנים כאלה וכיצד להוריד אותם מהכביש.
הוא כמובן גם הציע לג'יפאים לפתור להם בעיות כאלה אם יש.
אני מוצא לנכון להזכיר את זה כי אנחנו מדברים כאן בין השאר על פגושי מתכת... סליחה .. בגושים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אני חושב שכולנו מסכימים שכל הדרכה בכל היקף וע"י כל מדריך עדיפה על חוסר הדרכה מוחלט.
לא, אני ממש לא מסכים.
עבדתי בחברה שהמדריך הראשי בה פוצץ את המודרכים בשטויות מומצאות מהשרוול ושגויות, כשאחד השיאים היה לבלום בכביש בפמפומים, גם ברכבים עם abs. רגע לפני שפרשתי במחאה ניסיתי לדבר עם הבעלים של החברה. הוא ידע מה הולך אצלו, עד כמה זה רע, וזה פשוט לא עניין אותו. העיקר שהתשלומים על ההדרכות המחורבנות דופקים.
אותו מדריך גם היה אושיית הדרכות שטח בצה"ל.
אחד אחר, גם כן בעלים של חברת הדרכה, פספס מהותית בכתבה באתר שלו בתיאור מכלולי ה4x4 ברכב כלשהו מתוצרת יונדאי. קורה. דיברנו בטלפון. הסברתי. הוא הבין, הודה לי, והשאיר את הכתוב כמו שהוא. במלים אחרות: זה עניין לו את הב... שהוא מטעה את הקוראים שלו.
לגבי המדריכים - בלי לזלזל באיש אני חושב (וזו דעתי האישית) שיש שתי חברות גדולות שמי שמדריך בהן - כלומר בעל הבית סומך עליו את ידו - הוא מספיק מנוסה מספיק שקול ומספיק מקצועי כדי להדריך קבוצה.
אני מכיר גם אנשים שמדריכים בחברות הקטנות יותר וחלקם מצויינים ממש (ביניהם גם כמה חברים בפורום) אבל חלקם.... לא.
אף אחד לא יכול לעשות קורס - גם לא של 20 יום - ולהפוך למוביל או מדריך של קבוצות. בלי נסיון של הרבה מאוד קילומטרים בשטח - זה לא יכול לעבוד. כלומר זה יעבוד יופי יופי רוב הזמן. אבל כשתיתקל הבעיה אמיתית שזו הפעם הראשונה שאתה נדרש לה - לא תדע מה לעשות וזה עלול להיות מסוכן. הנסיון הוא בדיוק זה שיעלה את הסיכוי שהבעיה שנתקלת בה - מורכבת מבעיות קטנות שאתה מכיר. ואין שום דרך ללמד 'נסיון' בקורס.
ולגבי הדרכות חילוץ - בהמשך למה שנכתב - גם בצבא 'הגדול' נפל האסימון שקציני ונגדי החימוש אולי הם היחידים שמותר להם לנהל חילוץ.... אבל חוץ מנהג חילוץ (שזה מקצוע שנלמד במשך חודשים) הם לא באמת מוכשרים לזה. אז הפיקו את הלקח ופתחו קורס של שבועיים ועוד קורס מתקדם של עוד שבועיים - ואני חייב לומר שמתוך ההיכרות עם התכנים בקורסים האלו - שהם מאוד מעשיים וכוללים הרבה התנסויות - אלו קורסים מצויינים ואני ממליץ לכל אחד שיכול (נגדי וקציני חימוש הסדיר ומילואים) ללכת לקורסים האלה.
ומכאן לכננות. כל הכשרת חובה או תעודה - תפספס. מתקין כננות צריך ויכול ללמד את הלקוח שלו ב10 דקות איך מפעילים הוראות בטיחות. לא צריך שום דבר יותר מזה - ומהיכרותי עם חלק מהמתקנים - זה מה שהם עושים. ומי שלא - תעבירו לו את המסר ממני - שיתחיל. משלמים מספיק על התקנת כננת כדי שישקיעו עוד 10 דקות לוודא שהבנאדם לא יוריד לעצמו אצבע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bazz270
פגושי ברזל זה סיפור טיפה שונה מהכננות.מעבר לזה לא הייתה שום בעיה לאמץ את התקן האוסטרלי למשל.הבעיה היא שהסנדאות שמרתכות את היצירות צנרת ביוב סטייל מאד מאקס האלה לעולם לא יצליחו אפילו להגיע למבחן תקינה הכי פחות מחמיר עם אבטיפוס.
מישהו בא לקראתם זה ברור.
אתם מדברים על נהגי צהל בני 18 כאילו שאין נהגים ימבה בני 50 שאין להם שמץ של מושג איך לנהוג ברכב כבד ואופציונלית גם לא תקין כמו ג'יפ.
אם כבר מדברים על צהל. למה זה לגיטימי לעשות הדרכה /הסמכה/קורס חילוץ/וואטעבר בצהל אבל לא הגיוני לעשות באזרחות?תעזבו מי ישן בקורס ומי לא ישן.החובה של בית ספר זה לתת ידע,האחריות של הסטודנט זה לקלוט אותו.
למה כי אם זה תחביב אז זה פחות מסוכן?מה הבדל בין למשוך דוד מהשפ"צ או סילברדו?
כמה מכם בדוגרי יצא להם לעמוד ליד דיביל שנתלש לו השאקל/נקרע הכבל/הרכב התהפך והמשיך לנסוע?וואלה יצא לי מלא.על אחד שיודע איפה השלט שלו של הכננת יש עוד 100 שלא יודעים מה הכפתורים עושים ואיך לפתוח את הבוט של הקונקטור שלט.
אז נכון בארץ חובת הדרכה שכזו תהפוך כנראה לבדיחה (לך תגדיר מפרט הדרכה,סילבוס מקצועי ומדריכים )סטייל רענון נהיגה אבל לפחות לתת לאדם צ'אנס לקבל ידע בסיסי.
תסתכלו על זה לא ממבט של פז"מזאוראוסים של שטח.ואז הכל כנראה ייסתדר.
מה האינטרס שלך בחובת הסמכה?
באמת.
אחרת זה טירלול מערכת.
תראה לי מדינה ראויה מערבית בה יש הסמכה כזו לאזרח פרטי.
נתת את אוסטרליה כנקודת ייחוס לתקן לפגושים, יאללה אני איתך.
אכן היצרנים שם נדרשים לתקן כריות אויר וחיישנים שונים.
וגם באוסטרליה יש מדינות בהן פגוש כננת נדרש רישוי.
אינטרסים לשמור על יצרני פגושים בארץ?
משיחה עם יותר מסדנא אחת, הם אומרים שפיתוח וייצור פגוש כננת זה אחד הדברים הלא רווחיים מבחינתם.
המון עבודה ואישורים ומעט רווח.
לא יודע מאיפה שלפת ״פגושי צנרת״ ושלל מחמאות אבל להבנתי סדנא לא יכולה לבנות חוקית פגוש כננת בלי תקן מתאים, שעולה הרבה.
אז עבריינים הם עבריינים, ואין קשר לתפעול.
מי מבטיח לך שנייה אחרי ה״קורס״ שלא יעשו טעות?
מזכיר לך שוב את נושא השרשור, תאונה שאין שום קשר לכננת.
היא בלעדית קשורה לטעות/רשלנות של חוסר קיבוע רכב בעמידה בשיפוע.
לא שונה מאותו השיפוע בחנייה עירונית.
ולחנות בשיפוע לומדים בלימודי נהיגה, והמה למרבה ההפתעה זה לא התבצע, למרות ״הסמכה״, אז מה אתה מציע?
לעשות הסמכה בנפרד לחנייה בשיפוע?
מכאן והלאה לקחתם את זה ככ רחוק עם שרשור קיטבגים באורך של רכבת משא.
שחררו.
דורון מה אתה מפחד מ"הסמכת כננת"... מה כבר יכול להיות? שהמתקין יחתים אותך על טופס שהוא העביר לך "הדרכה"? שיהיה מבחן שאלות אמריקאיות שאתה מקבל כבר עם התשובות מסומנות? יאללה, בכיף אני אומר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל נוהל ההגבהות נולד רק כי מדינת ישראל עצמה מפעילה רכבי שטח שבהגדרה לא היו חוקיים כי עברו שינויים והתקנות למיניהן, במקרה זה החלפות קפיצים ובולמים שהוגדרו כ"הגבהות" - ואם היו מעורבים בתאונה היתה עלולה להתעורר בעיה ביטוחית - לכן הוחלט ליישר קו בנושא הזה. זה הכל.
טועה ומטעה.
לגופים שונים במדינה יש סמכות רישוי שונה מרכב אזרחי.
ואני אגלה לך סוד גלוי,
לרכבי ממשלה אין ביטוח כמו הביטוח שלך.
הם מבצעים ביטוח אד-הוק לרכב במקרה הצורך, אז סוגיית הביטוח שהעלת לא תופסת בצורה שהצגת, וגם לא הרישוי.
אם כדבריך היו רוצים לזרוק זין על האזרחים היו גוזרים באופן גורף לפרק מכל הרכבים.
כדור שלג התחיל אחרי התאונה הנ״ל.
דווקא הפתרון של המדינה היה מאד מידתי לדעתי, עם אפשרות החלה רטרואקטיבית לאזרחים, בעלות לא גבוהה ועם פתרון תקני לעתיד.
לא מושלם, אבל בהחלט סביר.
לגבי מה שאסף כתב, על קורסי חילוץ אבל מכיון אחר,
יצא לי לסיים את שרותי במילואים כמוביל/מפקד טנק חילוץ, אבל לבעל התפקיד הנ"ל אין הסמכה לנהל חילוץ, רק לקצין חימוש שייתכן (לדעתי! אולי אני טועה) שאינו מכיר את הכלי הזה כמו מפקד הכלי שלמד עליו ועבר עליו הדרכות(בה"ד 20) ותרגולות.
אף פעם לא הבנתי למה.