תגובה: בקשר לתאונה הקשה אתמול. לפי דעתכם בן 76 צריך להיות נהג אוטובוס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם נהג האוטובוס המדובר - הרוב המוחלט של ה"הרשעות" שלו הן בעבירות טכניות. מהסוג שהמשטרה משתוללת איתן ללא הפסקה כדי למלא את הקופה. "תיעוד התנהלותו" כפי שהודלף כנראה במכוון ע"י המשטרה עוד לפני שהחלה החקירה בכלל - ונטחן עד דק ברשתות החברתיות, כבר התברר והוכרז רשמית כפייק מוחלט. דו"ח אחרון שקיבל היה לפני 4 שנים -.
לא מדויק.
יש תיעוד מטריד מאד מצולם משנה שעברה לגבי נהיגה בסגנון שמתואר שהביא לתאונה השנה.
כולל עצירה ע״י סייר תנועה שכנראה ״ריחם״ עליו ואין דוח.
ברמה שהנוסעים ביקשו לרדת מהאוטובוס והחליפו רכב באמצע הסעה.
דרור,
את הקמ המצטבר הגבוה הנ״ל צברתי כשנסעתי ועבדתי בעיקר במרכז.
אהה,
יומולדת שמח!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
באמת? עוצרים אתכם שם במרכז פעמיים-שלוש ביום? כל יום?
קטנועים ואופנועים תמיד על הכוונת. עליהם יש גם מבצעי אכיפה כל הזמן.
ג'יפים כמובן. לא לנדקרוזר וכאלה, ג'יפים שבולטים לעין.
רכבים ספורטיביים גם.
לא שאתה לא יכול להסתובב איפה שבא לך, אבל צריך להיות מאוד עירני.
זה איזור מוכה שואה.
שואה נדל"נית, שואה תחבורתית, שואה אקלימית, שואה באכיפה.
איך בז מור קרא פעם לגוש דן?..."בבילון".
אני כבר לא שם, תודה לאל.
די נו.... הבחור שצבר עבירות - וגם דורון שכתב קודם על עשרות אלפי ק"מ בשנה - לא עשה את זה בג'יפ או בקטנוע.
אז אין קשר לכמה יעצרו אותך בג'יפ או על דו"ג לצבירת עבירות כתוצאה מעשרות אלפי קמ בשנה באוטובוס או בטנדר לבן.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
דרור, אתה נהגת בגוש דן רוב החיים, בג'יפים בולטים. עצרו אותך פעמיים-שלוש ביום, כל יום? זה 365 כפול 3 כפול עשרות שנים... אלפי פעמים! עשרת אלפים לפחות אם אני יודע חשבון. איזה חוזק פנימי. מדהים שאתה עדיין שפוי!
אני נוסע עם נהג כזה שכבר מזמן עבר את גיל הפנסיה כל בוקר, מתחנת הרכבת לעבודה. משתדל לתפוס מקום ישיבה עם הגב לכוון הנסיעה בגלל בלימות החירום וההאצות לאורך הדרך ואם נאלץ לעמוד זאת וואחד התעמלות בוקר. קל לזהות מי לא נוסע קבוע בקו ... הם ממשיכים לסמס בטלפון עם שתי ידיים ודי מהר מתעופפים לאורך האוטובוס.
אחרי הנסיעה הראשונה חשבתי לדווח אבל הבנתי שלכל נהג אחר זה יקח עוד 10 דקות לעשות את הדרך הזאת בעומס תנועה כזה, כנראה שגם שאר הנוסעים הבינו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קטנועים ואופנועים תמיד על הכוונת. עליהם יש גם מבצעי אכיפה כל הזמן.
.
נוסע על אופנוע כל יום בתוך גוש דן.לפעמים אפילו על קטנוע עבריינים שמושך אש. הפעם היחידה בעשר שנים האחרונות בה נעצרתי לבדיקה שגרתית היתה על כביש 444, הרחק מהגוש וליד טייבה היכן שקטנועים אומללים עושים דרכם לכיוון פירוק בשטחים.
מי שנעצר תמיד אלו החברה שחותכים את איי התנועה הלבנים, או משתוללים על השולים.
ובתור רוכב פעיל, הריני לבשר לך שאת "מבצעי האכיפה" רוכבים הרוויחו לעצמם ביושר.
גם במבצעי האכיפה - יש יום אחד בודד שיוצרים את כולם (דגש על קטנועים) לבדיקת רשיונות ומשם הלאה ממשיכים כרגיל באיילון למשל - נסיעה על אי תנועה או סביב הצמתים כל מיני.
עדיין זה לא מייצר עשרות דו"חות לנהג בודד שנוהג בכלל באוטובוס.
אסף.
אם נתחקר ממש לעומק, יש מצב שאחוז ניכר מאלו שעצרו את דרור היו בכלל שוטרות שמשפט הפתיחה העיקרי שהן מכירות הוא ״תעצור בצד״, וברור הפרטים היה נסיון לקבל טלפון (ובמקום הן קיבלו מקלחת בולשביקית בלבלבלהההה..), ודרור פשוט לא הבין את הסיטואציה?
אני אשתף אתכם בנסיעה באוטובוס מהשבוע. הלוך ביום חזור בערב.
מדובר בנהג מבוגר יחסית.
במחזור התיישבתי מאחוריו כדי לראות את ההגה והספידומטר.
הדבר הבולט ביותר הוא שהוא נוסע לאט. ממש לאט. אני מדבר על 60 קמ"ש בכבישים של 80-90. אוטובוסים אחרים עוקפים על 100-120 והוא שומר על 60. לפעמים עולה ל70 ולרגעים בודדים 80 ומייד מפעיל ריטרדר. בכלל כל הנסיעה התחושה היא שהאוטובוס רוצה לנסוע והוא מפעיל ריטרדר.. וכשבוף סוף הצחוק מראה 70-80 הוא לא מצליח לשמור על האוטובוס בנתיב. באופן כללי ה80 מגיע רק בכביש רחב מואר ועם שלושה נתיבים בכיוון. מיקום האוטובוס במצב הזה הוא על הקו בין שני הימניים.
כל הדרך עוקפים אותנו וצופרים....
זה ממש הרגיש כאילו נוהג מישהו שיודע שהוא לא אמור לנהוג ובגלל זה הוא נוהג נורא נורא לאט.
אני בהחלט יכול לדמיין את הנהג הזה בכביש צר ומפותל מעורב בתאונה חזיתית.
ולמרות זה איך אפשר להתלונן על נהג שנוסע לאט? הרי לאט זה זהיר, לא? אפשר להתלונן על נהג משתולל. אבל על נהג זהיר?
אסף.
אז מה אתה רוצה לומר בזה?
הוא נוהג ככה כי הוא מבוגר?
שצריך להוריד את המבוגרים מהכביש?
מה זה "מבוגר"?....
החל מאיזה גיל בדיוק?....
כי עד עכשיו הקו הרשמי הפטרוני תולה רק בצעירים את כל חוליי התאונות.
מביאים לך כל מיני נתוני חברות ביטוח וסטטיסטיקות שמפלחים קבוצות אוכלוסיה וקובעים למי יש סיכוי גדול יותר להיות מעורב בתאונה. רק מדבר אחד הסטטיסטיקות הללו מתעלמות - מקילומטראז' נסיעה ממוצע אמיתי של כל נהג/ת. וזה בגלל שקשה לקבל מידע אמיתי, או בגלל שזה נתון שעלול לקלקל את הסטטיסטיקה ולהוציא אותה "רע" - כלומר לא פוליטיקלי-קורקט.
נראה לי שכל מי שיישאל בעניין הזה, יסביר ש"כל המסוכנים שצריך להוריד מהכביש" הם מקבוצות-אוכלוסיה שלא כוללות אותו בעצמו: צעירים, מבוגרים, נשים, גברים, מיעוטים, זרים, שמנים, רזים, שחורים, לבנים, ערסים, חנונים.... יו ניים איט.
לא רציתי לומר. רק לשתף.
אני גם בטוח שלנהג המסוכן מאוד לתפיסתי - אין תאונות או דו"חות באמתחתו.
התלוננתי עליו, למי ששאל. אצל המעסיק שלו.
אסף.
בישראל המפגרת, הפטרונית, יש רק מדד אחד.
אם גליון ההרשעות שלו נקי וצח - הוא ייחשב כנהג מעולה וזהיר. בדיוק כמו אמא שלי.
ועוד משהו.
החתימה הנוכחית שלי, כאן באתר?....
מדד מאוד אישי ל"נהג טוב" - עוד אחד מהציטוטים של הנהג הטוב ביותר שאני אישית הכרתי, מושא הערצתי במשך שנים, אחד שהיה פעם אלוף העולם ב-WRC והיום, עוד מעט בן 79, והוא עדיין נהג-המבחן הראשי של יצרן מכוניות נידח ולא משמעותי (פורשה) ובגילו עדיין יעשה עיגולים מסביב לנהגים הכי טובים וכי מהירים בישראל.
אז גם ה"עניין הקוגניטיבי" כנראה משתנה מאדם אחד לרעהו.
למרות שאין צל של ספק שמתישהו, בעוד לא יותר מדי שנים, גם הוא יתלה את גלגל ההגה שלו על הקיר.
כבר נאמר זה לא הגיל אלא התרגיל ובתרגום לעניין שלנו.... נרצה או לא אבל היכולות הפיזיות והמנטליות שלנו מתדרדרות עם הגיל כולל הכישורים הנדרשים לנהיגה.
הפתרון- מעל גיל מסויים לחייב אחת לשנה מבחן כישורי נהיגה על סימולטור לנהגי רכב ציבורי - אוטובוסים....כן תיכף דרור יקום ויצעק על עוד שררה וכוח שלטוני המגביל את חופש הפרט ונתון בידי פקידונים מושחתים של משרד התחבורע שמפעיל את המרב"ד (מרכז רפואי לבטיחות בדרכים) שיש לו כבר סימולטור כזה. אבל כשמדובר בנהגי אוטובוס זה לדעתי חובה.