תגובה: משתף באירוע לא סימפטי של בלימה אוטונומית משום מקום
עכשיו תוריד הולכי רגל ואופניים ותישאר עם עשרות הרוגים בתוך מכוניות.
אתה מצביע בצדק על מגמת ירידה כוללת ונמשכת למרות עליה בנסועה. אני מניח שהרבה מאתנו זוכרים שנים של 600 הרוגים. נסכים שהיא לא נובעת משיפור בהכשרת או בטיב הנהגים. המערכות האקטיביות הן המשך של מערכות פסיביות וגם הן כמו קודמותיהן ממשיכות לתרום למגמה של שיפור בבטיחות יושבי המכוניות, וגם מחוצה להן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה מצביע בצדק על מגמת ירידה כוללת ונמשכת למרות עליה בנסועה. אני מניח שהרבה מאתנו זוכרים שנים של 600 הרוגים. נסכים שהיא לא נובעת משיפור בהכשרת או בטיב הנהגים. המערכות האקטיביות הן המשך של מערכות פסיביות וגם הן כמו קודמותיהן ממשיכות לתרום למגמה של שיפור בבטיחות יושבי המכוניות, וגם מחוצה להן.
זה בדיוק כמו בדיונים על הקורונה, תמיד יהיה איזה "מכחיש" שלא יתן לנתונים לבלבל אותו.
הולכי רגל ורכבי אופנים אמורים להינצל ע"י המערכות האקטיביות. לכן מבחינתי הם כלולים במספר. האם היו מספיק מערכות כאלה ב 2019? כנראה שלא. האם הירידה בהרוגים מאז שנכנסו המערכות היא משהו חדש או המשך של אותה מגמה? לדעתי - המשך של אותה מגמה. למה? כי במקום שבו הן משפיעות באמת השינוי הוא קיצוני ומידי.
מקווה שאני מספיק ברור.
2022 זה רק עוד שנה. קצת סבלנות.
משתף באירוע לא סימפטי של בלימה אוטונומית משום מקום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בהתייחס למגמת הגרף, שאינה תלולה, זה מראה שכפי שציינת, המערכות בעיקר מפחיתות תאונות קלות בהם יש מרכיב פחחות (מכאן הפחתה משמעותית בצורך בתיקוני פחחות שהזכרת), ופחות משפיעות על תאונות קשות בהן יש הרוגים.
מצד שני, מרכיב הפחתת הפציעה משמעותי מאד, והרבה תאונות ״קלות״ גוררות פציעות משביתות לתקופה, הקלאסי צוואר וגב, גם בלי הונאות הביטוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
ירידה בת"ד קטלניות וכמות הרוגים התחילה עוד לפני כניסת מערכות ההתראה/התערבות לתוקף. זו מגמה שהתחילה כבר באמצע שנות ה 70 וממשיכה עד היום . כמות ההרוגים הכללית בין 300 ל 400 למרות עליה בכמות כלי הרכב והנסועה זו המגמה בעשור האחרון.
ב2019 היו 364 הרוגים בניקוי אופנועים 296. שזה יותר מ 2018 316 בניקוי 272 . אז כן. עלה מספר ת"ד אופנועים, מכל מני סיבות שגם אותן אפשר לראות במספרים. מספר ההרוגים ה"אחרים" לא ירד. בת"ד קלות נרשמה ירידה די רצינית . לכן המסקנה שלי היא שהמערכות האלה יודעות יותר להציל את הפח של האוטו מאשר הולך רגל או רוכב אופנים או את יושבי הרכב עצמו. כי אם כן - הינו רואים 200 הרוגים. שזה הישג אדיר.
יש גם מגמה של ירידה בת"ד רכב כבד, אבל גם בזה נראה לי יותר נכון לחכות ל 2022 בשביל להתחיל להכריז על מגמה.
קיצור - מבחינתי לחכות לנתונים של 2022. הנתונים של 2020 ו 2021 נגועים באנומלית קורונה וסגרים . כמו למשל תחילת שנות ה 70.
לא הכנסת לחישוב שלך את העלייה במספר כלי הרכב.
עולי םעל הכביש יותר ויותר כלי רכב מאשר יורדים ממנו.
זה משהו שמשפיע על הצפיפות בכבישים ועל הסיכוי לתאונות.
אבל כרגיל, תספיק רק תאונת אוטובוס ספקטקולרית אחת כדי לשבש את ה"מגמות".
והעלייה של כמות הקורקינטים החשמליים שמתפרצים לכביש ובהחלט מאתגרים את הנהגים ומערכות הבלימה
Asaf-a
אסף.א
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
.
זה משהו שמשפיע על הצפיפות בכבישים ועל הסיכוי לתאונות.
".
אמל"ק: כמות הרכבים העולה על הכביש יוצרת נזק משני שמעלה את כמות התאונות ביחס לא לינארי.
ועכשיו בהרחבה:
דרור נגע כאן בנקודה שמורגשת היטב כשאתה על דו"ג, אבל זוכה להתעלמות בכל הפרסומים. מעל לכמות מסוימת של מכוניות, כביש מגיע לרוויה, ונוצר פקק אבל עוד לפני כן, הוא נהיה עמוס ואיטי ומתחילות בלימות חירום, מעברי נתיב חדים ושלל תופעות שמפתיעות אותך (אם אתה מרוכז במאה אחוז, אתה תצליח לצפות את רובן, אבל אף אחד לא מסוגל להיות במאה אחוז ריכוז מאה אחוז מהזמן. בסוף, באיזה יום רביעי סתמי אחד, בדרך הביתה, אחרי 10 שעות עבודה, המחשבות ינדדו להן, ואיזה מישהו יסטה עליך בפרעות מבלי שהתכוננת).
בעבר זה היה ידוע, איילון, גוש דן ועוד כמה מוקדים ספציפיים עומדים בשעות מסוימות
היום הרוויה הזאת התפשטה להמון כבישים בינעירוניים, או ערי לווין שנחשבו בעבר "פריפריה". למעשה, את כל הדרך מתל אביב הביתה (שלושים וחמש דקות כשהכביש ריק, בין שעה וחצי לשעתיים בשעות העומס, ומשהו בסביבות ה45 דקות על אופנוע- ברירת מחדל, אחרת אין סיכוי להוציא ילדים ממסגרות) אני עושה בפקק. פעם זה היה כמה דקות להחלץ מתל אביב, ועוד כמה דקות בפקק הקבוע לפני טייבה.
כמות ה"כמעט" תאונות שאני רואה ביום, יכולה למלא מחברת של ילד בכיתה א.