אחרי יום נסיעה בשמש המים חמים מספיק ל 2 מקלחות.
קובץ מצורף 136113
Printable View
אחרי יום נסיעה בשמש המים חמים מספיק ל 2 מקלחות.
קובץ מצורף 136113
פיזיקלית בלתי אפשרי יהיה לחמם מים מטמפרטורת הסביבה בערב המפגש ל50 מע"צ.
פשוט אין ביקום מספיק אנרגיה בשביל זה.
יש למישהוא מושג כמה ליטר לשעה המשאבה הזו?
זו המקורית שמגיעה בקיט של אמגזית...
בדקתי בספר שמגיע ועל הארגז אין שום איזכור למשאבה...
חיפשתי לפי המדבקה בגוגל ולא מצאתי מידע
חייגתי לשירות לקוחות של אמגזית והם לא יודעים..
אני רוצה לדעת כי אני רוצה להחליף את המשאבה (למרות שהיא חדשה) כי היא גדולה מידי ולא נכנסת למיכלים סטנדרטית... מה גם שלדעתי היא לא טבולה...
ושאלה נוספת,
יש לימישהוא המלצה למשאבה טבולה עם חיישן לחץ שיודעת לכבות עצמה כאשר סוגרים את הדוש ופותחת כאשר נפתח?
משאבה טבולה עובדת עם אימפלר ולא קורה כלום אם הטוש סגור והמשאבה עובדת
עידכון,
גוף חימום 12v 200וואט על מיכל 27ליטר הצליח להרים את הטמפ אתמול בלילה בשש מעלות מ15 ל21מעלות. השארתי אותו לעבוד בלילה עם מנוע כבוי, הוא מחובר ישירות למצבר צרכנים קטן... ובבוקר המצבר היה ריק אבל הטמפ במיכל 33מעלות. היה אצלנו 4מעלות בלילה בקיבוץ.
רוב השבוע הבא אהייה בשטח לבדיקות נרחבות. כולל מקלחת (:
אבל זה לגמרי עובד...קובץ מצורף 137043קובץ מצורף 137044קובץ מצורף 137045
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זו הפעלה ראשונה אי פעם בלילה קר באופן קיצוני ועל מצבר צרכנים על 50אחוז.
אבל בסדר מחכה סערה רצינית לבדיקות רציניות...
שמע סולי, פירגנתי לך באופן אישי ואפרגן גם פה.
זו עבודה שלא הייתה מביישת את מיטב הסדנאות בארץ.
אחרי שתעשה את הטבט הארוך השבוע בסופה הגדולה שבחרתם לטייל בה תספר איך תפקד
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
תודה חמוד! אבל אתה מגזים עכשיו... בסהכ מיכל קטן של 27ליטר. הכל הרבה יותר פשוט בנפחים האלו.
אבל הסופה חוזלשה מבחינתי.. קראו לי לקחת את הילד מהגן.
אז בסוף יצאתי באיחור של יממה....
הגוף חימום עבד נהדר מבחינתי.
לפעם ראשונה .. ל4 ימים בטמפ הנושקות ל0.... אין ספק שזה היה מבחן רציני.
לא התקלחתי ... עם המיכל.
2 לילות היו קשים מנשוא וישנו בחאנים...
אבל בבוקר ניגשתי לבדוק את המיכל ..
דוממתי סביב 18-19 בערב וחזרתי לרכב סביב 0800 בבוקר ובשני הפעמים הטמפ היו 30 מעלות... בפועל היה נעים לשימוש.
לכאורה עם מצבר צרכנים גדול ובחימום מראש מאמין שהוא יוכל להחזיק מים גם ב45-50מעלות למקלחת בוקר.
יש מספר תובנות שהגעתי אליהן.
1. יש לצאת לטיול עם מצבר צרכנים מלא ולא להטעין בדרך.
2. ביציאה לטיול שווה לשפוך קומקום רותח או שניים למיכל כדי לזרז זמנים ולחסוך באנרגיה.
3. שווה להשקיע בבידוד מכל הכיוונים.
4. מים חמים במדבר בטמפ חד ספרתית לשטוף כלים או לצחצח שיניים זה שדרוג רציני לשהות בשטח.
5. היה מי שכן בחר להתקלח בעץ בנוקד ב0100 בלילה... המערכת חימום מבוסס גז ומיכל מים 80ליטר וזה נראה הפתרון שהכי ניתן לסמוך עליו ...למקלחת בשטח, לדעתי.. כמובן.
עידכון:
הברגים בקצה המצוף החלידו.
החלקים נוקו והברגים הוחלפו בכאלו מנירוסטה מאיביי.. נעקוב.
חבר הכין לי מפצל קטנטן לxt60. ההזנה בנסיעה מתבצעת עכשיו דרך חשמל הרכב ולא דרך מצבר הצרכנים.
המצב כרגע שבעצירה בחניון יש 27ל' מים חמים ומארז אנרגיה מלא.
הודבק בידוד בכל שטח המיכל החשוף לאוויר.
מפצל ביציאה ושימוש במים נעשה בכח הכביה בשקט מוחלט ומשני צדדי הרכב.
עיגון המיכל למקום ברצועה נזנח... וסרגל אלומיוניום בעובי 1ממ מעגן אותו למקומו בתא היעודי עם 2 ברגים ואומי נעיצה בכל צד.
אין נזילות אין הזעות... אין הפתעות. עד כה.
כן מחפש משאבה טבולה נטענת עם טוש למקלחת בקצה שתעבור דרך פקק המילוי.
זהו בינתיים...
קובץ מצורף 138605קובץ מצורף 138606קובץ מצורף 138607קובץ מצורף 138608קובץ מצורף 138609קובץ מצורף 138611קובץ מצורף 138610קובץ מצורף 138612קובץ מצורף 138613קובץ מצורף 138615קובץ מצורף 138614
בפסח האחרון הסתובבנו באיזור אילת ארבעה ימים. הבנות ביקשו מקלחת, ולראשונה בחיי, נעניתי לאתגר.
נקנה אוהל מקלחת ונקנתה משאבה אינטגרלית עם טוש. נקנו עוד מאגרי מים של 70 ליטר. בסה"כ 130 ליטר עם המיכל הקיים.
המים חוממו בסיר עשרה ליטר לחום נעים למגע ביד. למקלחת הראשונה זה יצא חם מדי. למדנו.
הסיר הועבר לאוהל המקלחת, המשאבה הוטבלה בתוכו והחגיגה התחילה. בסה"כ בוצעו בטיול שמונה מקלחות. הבנות יצאו מרוצות מאוד, והאמת, גם אני. היה כיף.
המגבלה האמיתית היא המים. החימום זה שטויות.
אני בסוף הלכתי על הפתרון של אמגזית, עובד נהדר האמת... מים חמים עם שליטה על החום עד כמעט הרתחה...
מרגע ההדלקה מים רותחים , פתרון מעולה...
הבעיה היחידה כרגע היא הצורך בבלון גז...
בטיול למס ימים אין בעיה, כי הרכב לרוב ממוזג ולרוב אנחנו בתוכו....
כשהולכים לים ...המצב שונה... מפחיד להשאיר בלון גז ברכב סגור....
בפעם האחרונה פתחתי את ה4 חלונות מעט והשארתי סאן רוף פתוח...(יש מעל גגון צפוף)...
הטמפ ברכב הייתה סבירה מאודץ.
תודה רבה על המחמאה (:
חימום מים בעזרת מחליף חום עובד נהדר אצלי ואצל חבריי המפונקים כבר כמה שנים טובות.
אנחנו דופקים מקלחות חמות גם בטיולים הקרים בחורף ונהנים משטיפת ידיים וכלים במים חמים.
זה לגמרי game changer.
שני חברים ניסו לדבוק בשיטות חימום אחרות (אגזוז, חשמל, גז) ולאחר שהשתכנעו ועברו למחליף חום אמרו שחבל שלא עשו את זה מהתחלה.
לדעתי זו השיטה הכי יעילה לחימום מים ברכב, במיוחד ברכבי בנזין ו/או דיזל מודרניים (טמפ' עבודה גבוהה לעומת הטרקטור שלי).
יש גם בונוס מובנה - סוג של בוסטר למערכת הקירור של המנוע למקרים של מאמץ/חום קיצוני.
אצלי יש מערכת מים קצת ייחודית
מיכל נירוסטה עם נפח של כ50 ליטר בתוך הרכב מאחורי הספסל האחורי
משאבה אחת בלבד לסחרור (חימום) + מקלחת - משאבה גדולה עם בייפס פנימי
בקר טמפרטורה שולט על ברז חשמלי שפותח/סוגר את מעבר המים אל מחליף החום בהתאם לטמפ' שאני מגדיר (מינ'/מקס')
במיכל יש מצוף ומחוון כמות המים, יחד עם בקרה הטמפ', נמצאים בפאנל הפיקוד על הדשבורד שמוזן מהמצבר האחורי :confused:
ניתן לראות דרך החלון בזמן שמתקלחים את הטמפרטורה והכמות חחח :D
שטיפה ידיית/כלים עם ברז גרביטציה - ללא הפעלת המשאבה
והכי חשוב מקלחון עם משטח במבוק מפנק וחלוק רחצה ;)
קובץ מצורף 138725
קובץ מצורף 138726
קובץ מצורף 138724