גם לזה מפת נייר עשויה להיות שימושית.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אגב לגבי עמוד ענן, לפני שנתיים שלוש היו הרבה בעיות כגון חוסר יציבות, קריסות של האפליקציה וחוסר יכולת להתעדכן על מסלולים ונקודות עניין.
בשנה, שנתיים האחרונות המצב מאוד יציב ואני לא זוכר שחוויתי בעיות כלשהם.
מצד שני גם אין פיצ'רים חדשים שהוספו ולהבדיל מאופרואד לא ניתן לתכנן מסלול באמצעות האפליקציה אלא רק באתר וגם שם הכלים לא בדיוק מתוחכמים.
עשיתי טרק באיטליה לפני כמה חודשים, בימים הראשונים הייתי עם 2 מפות טופוגרפיות באמת טובות (היו עוד 2-3 שלא השגתי לפי תחילת הטרק). עם 1:25000 גומרים מפה תוך יום וחצי וזה גם לא נוח לקפל את זה כל הזמן לקטע הרלוונטי, ולהכניס ולהוציא מהתיק, וכבד..
אחרי שהמפות "נגמרו" עברתי לאפליקציה באופליין שעבדה מעולה, עם שלל יתרונות שאין בנייר. זהו.
תמונה להמחשה -
קובץ מצורף 136337
בתמונה שקישרת ניר.סמו, הטופוגרפיה ממש קופצת לעין.
המפה ב3d, או שזה פשוט הר כמו שאין בארץ?
ככה זה על אמת.. אין פה אפקטים של תלת מימד. האיזור עם הכתמים האפורים זה סלעים לפי הבנתי.
האפליקציה נקראת mapy.cz היא חינמית ויש לה גרסת browser על אותו חשבון.
זה המסלול ממג׳דל שאמס לכתף החרמון [emoji6]
סידרתי משהו במחסן ומצאתי שקית עם הדברים שהוצאתי מהטנדר שהחלפתי לפני שלוש שנים. בתוכה היתה חבילת מפות הנייר שהיתה תמיד בדלת הנהג. נזכרתי שפעם, לפני עוד יותר שנים, היה לי ממש תיק עם כל מפות הסמנ"ש בסיקס. גם הן מעלות אבק על מדף.
קובץ מצורף 136521
קובץ מצורף 136520
אין לי עמדה אידיאולוגית, בעיני המידע הוא מה שחשוב ולא המדיה, אבל תכלע'ס, לא נגעתי שנים במפת נייר כשאני לא לובש מדי ב'. גם ובמיוחד בטיולים רגליים הטלפון יותר פרקטי. אז אני בהחלט יכול להבין למה מעט חנויות טורחות להחזיק את המלאי המת הזה.
אם תתמקד בעיון בתא שטח מסויים, סביר להניח שתמצא שבילים שכבר לא מופיעים במפות החדשות או הדיגיטליות.
לפעמים זו סיבה מספיק טובה לשמור את הישנות.
Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk
ואפרופו צילומי לווין, אז מי שרוצה להעזר בתצ"ל ברזולוציה גבוהה יותר ממה שרואים בגוגל-ארץ / גוגל-מפות, אני ממליץ לנסות את אלו של mapbox שאפשר למשל לצפות בהן כשכבה מפות בישראל הייקינג.
ראו בקישור הבא (ממליץ לפתוח אותו לאחר שנכנסים עם חשבון מחובר לישראל הייקינג זה יוסיף את השכבה הזו לרשימת שכבות המפה שלכם)
https://israelhiking.osm.org.il/share/cdzjx7PXKL
נשלח מהנייד
אין חפיפה מלאה בין הלבנות הקלאסיות ובין סמ״ש, יש בכל אחת דברים שאין בשנייה.
ובשתיהן דברים שיש/אין הדיגיטליות מגרסאות שונות.
רבות נכתב בנושא, בעיקר במה שנראה כמו מגמתיות במחיקת צירים ממפות הסמ״ש.
זה רלוונטי בעיקר אם אתה מאלו שרוצים מבט רחב מאד על תא שטח בתכנון טיול עוד בבית.