תגובה: (נגזר) ריביאן ו4X4 חשמלי
דווקא אם מחפשים אחיזה מקסימלית במקרה כזה אני חושב שנעילה אמיתית של ארבעת הגלגלים תייצר אחיזה שהארכיטקטורה הזו עם זמני התגובה והמומנט המוגבל שלה יכולים רק לחלום עליה. זה גם מתבטא מאד בסרטונים של הריביאן מטפל בהצלבות. זה עובד אבל לא חלק ובטח שלא אופטימלי. להבנתי גם אם נניח שכל הבקרה והכל מפותח היטב ובצורה אופטימלית תמיד יהיה פה חיסרון במצבים כאלה ביחס לרכב נעול כפול עם הפחתה מספקת. יש יתרון מסויים בעובדה שמדובר באספקת כח חשמלית שמאפשרת שליטה הרבה יותר מדוייקת ממנוע בעירה במומנט שעובר אבל שוב - ברגע שאמרת ארבעה מנועים שצריכים לשנות מומנט בצורה מבוקרת כל הזמן אתה בחסרון במצבים כאלה. במצבים אחרים כמו נסיעה מהירה בשביל מפותל כמובן שיש פה יתרון ענק למערכת של ריביאן וגם כאן התוצאות בשטח, זה נוסע נהדר במצבים כאלה.
מה שאני רואה בסרטון זה בעיקר בן אדם שמוכן לקחת טנדר חשמלי (יקרררר) שלא נראה שהוא רובוסטי בצורה יוצאת דופן עם שלדה חצי אחודה (הבודי מחובר שם עם ברגים בקשיחות לשלדה) ולהפליק בלי רחמים סמיטריילר שרתום בשרשרת גרירה (!!!). או שהוא סופר אמיץ או שהוא דביל גדול או שהוא בר מזל וכנראה שילוב של שלושתם. הסיכוי לנזק בתרגיל כזה ענק - אימפקט מטורף לוו גרירה דרך שרשרת לא אלסטית שעובר אחר כך ישירות לשלדה. לא יפתיע אותי אם משהו שם זז כתוצאה מהתרגיל הזה, וכשהוא יבוא לריביאן הם יוכלו לשלוף את הסרטון הזה ולהסביר לו שהוא עשה דברים לא כל כך סבירים עם האוטו שלו.
עריכה: לא הצלחתי להבין אם זה באמת שרשרת או כבל אלסטי מסוג אחר, אבל בכל מקרה נראה לי הפלקה די רעה...
אני חשבתי בעיקר על זה:
https://youtube.com/shorts/7zn4w6SUQpQ?feature=share
זה המשקל. לא הכח ולא האחיזה. לא משהו שf150 עם דיפנדר בארגז לא היה עושה.
מהנסיון שלי ברחפנים, השליטה במספר מנועים עם בקרה על המהירות שלהם מאד לא בעייתית.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מהנסיון שלי ברחפנים, השליטה במספר מנועים עם בקרה על המהירות שלהם מאד לא בעייתית.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
אף אחד לא דיבר על בעייתית. היא פשוט לא אופטימלית במקרה הזה. יש פה גם מסה מסתובבת לא זניחה שלא קיימת ברחפנים... זה שאלה של פיזיקה לא פחות משאלה של בקרה והנדסה.
יש את העניין הזה שברכב "קומבנציונלי" נעול כפול כל המומנט יכול לעבור דרך גלגל אחד במצבים קיצוניים. פה אתה תלוי במה כל מנוע יכול לתת אז אתה בבעיה אלא אם תצייד מראש כל מנוע במומנט שהגיוני לשים לגלגל אחד רק כפול 4. אני לא שולל שיום אחד זה יעבוד יפה מאד, זה כבר עובד די בסדר, אבל יש עוד עבודה רק כדי להגיע למצב הקיים של רכב בעירה נעול כפול.
עוד עריכה: נראה שמדובר בציוד חילוץ תקני ואפילו אנרגוקינטי, לוקח את כל הלכלוך שלי על האיש חזרה... מודה ועוזב ירוחם
זה כמו הסרטון עם טנק המרכבה קופץ
מאוד מרשים
אבל יכול לקרות רק פעם אחת
אחרי זה - למוסך
Sent from my iPhone using Tapatalk
איזה חבל חילוץ בן-זונה..
שרד חילוץ קינטי אלים כשמצד אחד מושך ריויאן במשקל 3.3 טון (פלוס מטען אם היה) ומהצד השני משקולת בצורת סמי תקוע בשלג.
מרשים.
נו באמת, נראה לכם שמשקולת כזו כולל האנרציה יכולה לשלוף סמי שבאמת שקוע?
חרטה בפיתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
איזה חבל חילוץ בן-זונה..
שרד חילוץ קינטי אלים כשמצד אחד מושך ריויאן במשקל 3.3 טון (פלוס מטען אם היה) ומהצד השני משקולת בצורת סמי תקוע בשלג.
מרשים.
זו הכלה:
https://factor55.com/product/extreme...y-rope-7-8x30/
אני מתחיל לחשוב שזה הכל מבויים למכור את זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
...ולהפליק בלי רחמים סמיטריילר שרתום בשרשרת גרירה (!!!). ..
אני רואה שהוא "מפליק" עם חבל אנרגו קינטי, שזה בדיוק מה שאמורים לעשות עם חבל כזה.
מנסיון,
מבחוץ זה נראה הרבה יותר אלים ממה שזה (במיוחד כשהתחת נזרק הצידה)
ואני לא מכיר את חוסן הריביאן, אבל אם מחלץ מקצועי שזאת עבודתו, עושה את זה על בסיס קבוע עם צ'ירוקי, הרי שפעם אחת, עם רכב שבנוי כטנדר...
אז הנה עוד חשמלי 4X4 (האמר פיקאפ) ואפילו בארץ הקודש: https://www.youtube.com/watch?v=i3QQ...=kfirkasharian
חיסכו לעצמכם את בילבולי המח של הצמד המעצבן, והסתכלו על דקה 24:20.
שוב, כמו בריוויאן, רכב חשמלי עם אין סוף כח שלא מצליח להוריד אותו לקרקע בצורה משכנעת.
את המדרגה הספציפית הזו עליתי בעצמי עם הדיסקו ללא שום דרמה.
חוץ מזה מדובר בבהמה גסה שעושה שם רע לEV..
נמשיך לחכות ליצרן שלוקח את השטח ברצינות.
דווקא פה לא נראה שחסר כוח לגלגל עם האחיזה,
מה שכן נראה, שלוקח למערכת זמן לנתב את הכוח הזה. בדומה לtc לא מהוקצע.
נראה לי פתיר ברמת התוכנה לחלוטין.
וגם,
לנסוע בחול עם 50 psi, לא מלמד יותר מדי (מודה שראיתי רק את הקטע שהמלצת, אז אולי הם דיברו קודם על משקלים גבוהים שמאלצים לחץ אוויר גבוה, ועדיין 50 זה מוגזם).
בינתיים גםצג'יפ מכינים רכב שטח אמיתי לטענתם שיהיה חשמלי לעוד שנה וגם המותג סקאוט עומד לחזור לחייינו עם רכב שטח 'אמיתי' חשמליב2026.
אסף.
אז הנה סייברטראק ראשונה מהמפעל עם נעילות דיפרנציאל אמיתיות מאחורה ומקדימה.
שני מנועים, אחורי וקדמי, אז ה"נעילה" המרכזית זה בעצם הסינכרון הממוחשב בינהם.
לא מדובר במבחן מקצועי, אבל אפשר להתרשם מהיכולות.
תכלס נראה מרשים, תסתכלו על הקטע בדקה 2:50 .
https://www.youtube.com/watch?v=WSgN...hannel=TopGear
והריוויאן כרגיל מפרפר את עצמו לדעת.
נסיעת מבחן על הG החשמלי (מרצדס EQG):
https://youtu.be/9puJZY3Oyn4?si=N6Lkc69qlfBfWupd
ארבעה מנועים וארבע תיבות העברה H/L, אחת לכל פינה.
אם הבנתי נכון מצב LOW קיים לא רק בגלל שיקולי כח זמין אלא גם משיקולי בקרה ומניעת התחממות של מערכת החשמל.
מהמעט שרואים בווידאו יש פה רכב שטח חשמלי ראשון שמממש את מלוא הפוטנציאל של ארכיטקטורת 4 מנועים, כולל זחילה מבוקרת עם גלגלים מונפים אל על ללא פירפורים.
הם גם טוענים שהתחתית מתוכננת למכות מסלעים ולנסיעה במיים עמוקים.
לא רלוונטי לכלום מבחינת המחיר, אבל הדגמת יכולות מעניינת.
בעיני הם דווקא לא מימשו כלום מהפוטנציאל של 4 מנועים.
ייצרו מערכת מתלים קונבנציונלית מוגבלת מהלך, בזמן שמנועים חשמליים מאפשרים מערכות מתלים הרבה יותר חדשניות. בדיוק כדי למנוע את נפנוף הגלגלים הפוטוגני.
לצד הפוטנציאל יש בעייה יסודית עם 4 מנועים נפרדים, שהוזכרה בתחילת השרשור:
במצב האמת של רכב שטח - רק גלגל אחד צריך לדחוף את כל הרכב בשיפוע קיצוני - רק רבע מהפוטנציאל של הרכב יבוא לידי ביטוי. שלושת הרבעים האחרים הם משקל מת ויקר.
דווקא הם לקחו את הסייבר טראק פעמיים למואב
פעם בלי העדכון תוכנה ופעם עם:
https://youtu.be/IzU0raxRgsA?si=MXk5NOZtQF-8xK3w
וואלה נותן תקווה כלשהיא שיהיה רכב שטח חשמלי ...רק מה נעשה עם הסוללה ואיך שהיא מתחסלת מהר...וזה משקל מטורף והבנתי שהכל ננעל ואי אפשר לגרור את הרכב החוצה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לצד הפוטנציאל יש בעייה יסודית עם 4 מנועים נפרדים, שהוזכרה בתחילת השרשור:
במצב האמת של רכב שטח - רק גלגל אחד צריך לדחוף את כל הרכב בשיפוע קיצוני - רק רבע מהפוטנציאל של הרכב יבוא לידי ביטוי. שלושת הרבעים האחרים הם משקל מת ויקר.
כן אבל מצד שני כשהאופציה פשוט להעמיס מומנט והספק על מנוע חשמלי כל כך נגישה ("you just add copper" פעם אמר לי אושיה בתחום) הבעיה די נפתרת. במקרה הזה עוד הוסיפו תיבת העברה לכל גלגל, מן הסתם זה פותר את הבעיה.
ספציפית לגבי הG קלאס, נחמד לאללה אבל אוטו שבניגוד לריביאן (ובניגוד לG280 בכתבה) אף אחד לא יזכור. פשוט לקחו G ודחפו לתוכו סוללות ומנועים. הטווח מביך (כי אף אחד לא מעיז לגעת בעיצוב), גימיקים למכביר ובסוף נשארים עם קריקטורה. בגלל שזה מרצדס מאד יקרה זו קריקטורה ברמת ביצוע מאד גבוהה, אבל עדיין קריקטורה. היצרנים האחרים לפחות העיזו לנסות לקחת את הז'אנר קדימה (טסלה, האמר, ריביאן). זה פשוט אוטו למי שרוצה G אבל לספר לסביבה שהוא אקולוגי. היה הרבה יותר מעניין לראות את מרצדס עושה משהו חדש, רכב שטח חשמלי אמיתי במקום לזרוק סוללות ומנועים על פלטפורמה קיימת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
נסיעת מבחן על הG החשמלי (מרצדס EQG):
https://youtu.be/9puJZY3Oyn4?si=N6Lkc69qlfBfWupd
ארבעה מנועים
וארבע תיבות העברה H/L, אחת לכל פינה.
אם הבנתי נכון מצב LOW קיים לא רק בגלל שיקולי כח זמין אלא גם משיקולי בקרה ומניעת התחממות של מערכת החשמל.
מהמעט שרואים בווידאו יש פה רכב שטח חשמלי ראשון שמממש את מלוא הפוטנציאל של ארכיטקטורת 4 מנועים, כולל זחילה מבוקרת עם גלגלים מונפים אל על ללא פירפורים.
הם גם טוענים שהתחתית מתוכננת למכות מסלעים ולנסיעה במיים עמוקים.
לא רלוונטי לכלום מבחינת המחיר, אבל הדגמת יכולות מעניינת.
בסכומים האלו... הG הזה נראה לי יותר עונה לקהל היעד פה באתר.
https://www.instagram.com/reel/C35fy...dhd2t3aHF0OA==
Sent from my SM-G781B using Tapatalk