כששוטר "מלומד" יעצור את חבר הכנסת הנ"ל, תוך כדי שהוא נהנה מתחביבו, אז הוא יבין את הקושי להוציא את האבן מהבאר.
Printable View
כששוטר "מלומד" יעצור את חבר הכנסת הנ"ל, תוך כדי שהוא נהנה מתחביבו, אז הוא יבין את הקושי להוציא את האבן מהבאר.
בעז- מכל מגזר יש מתפרעים, תאמין לי.
אני חושב שברגע שהחוק הזה יוריד את הנסיעה סביב השדות לדרישה המינימלית ( חקלאי, משטרה, שומר חדש וכד) ופחות מטיילים ומתפרעים יהיה יותר קל להבחין מי עושה מה כי כל רכב יהיה חשוד, אני מדבר בעולם מושלם שהחוק נאכף כמו שצריך וכולנו נוסעים בדרכי עפר ולא מסביב לשדות.
דבר שני תתפלא אבל גם משתוללים חותכים צנרת שנוסעים עליה או עוקרים אותה בטעות מהאדמה, גם המשתוללים מגיעים לפרדס בסוף וקוטפים רק אחד או 2 כי החקלאי לא ירגיש, גם הסיגריה שהם זרקו בקיץ מצית שדה שלם וכו. אז נכון זה לא יפתור את כל הבעיות ובטח שלא במידי אבל זה כן יקדם את הפתרון שלהם.
אסף - אתה צודק, העליה באכיפה יותר מורגשת גם פה בדרום הרחוק סמוך לחברינו ( או לא?), התעוררו מאוחר ואת התוצאות עדיין לא מרגישים אבל אני אופטימי ואני חושב שכן מתחילה הרתעה ולכן אני מסכים עם כל מילה שלך.
דא, אני יושב הרבה עם בני המגזר מתוקף העבודה שלי( לפעמים בנועם ולפעמים לא) וחלק מחברי האתר שטיילו איתי ראו שמאוד מכבדים אותי ובכל זאת אני הסתובבתי חמוש עם נשק ארוך וקצר. אני יכול להגיד לכם שחלקם מתחילים לפחד מהמשטרה כי כל יומיים וחצי נכנסים להם לפזורה ומחפשים אותם בשטח ( להלן הסיבה לנשק- נקמה כתוצאה של גוף מדיני אחר). הדרך עוד ארוכה עד שבאמת ירגישו פה את החוק, אני אופטימי ומקווה שלא לשווא
אם אתה חושב שיש הבדלים בין ממשלה כזאת או אחרת,
אתה באמת תמים.
לפוליטיקה חוקים משלה, מוכתבים ע"י ההגדרה הבסיסית של פוליטיקה במילון: "חלוקה של משאבים מוגבלים". זה לא משנה מי היושב בראש.
אמנם קשה לקרוא את המניפסטים האינסופיים של דרור, וגם לסנן משם את כל ההטרלה שלו, אבל זאת נקודה שהוא חוזר עליה שוב ושוב ושוב, ובערך הדבר היחיד שהוא צודק בו.
בהמשך לתגובתו של אסף-
אני מכיר המון שנים את הנושא הזה.
לפחות 40.
אבי היה הרב״ש של המושב ואני התנדבתי והיה לי רכב של מחלקת הביטחון לשמירת שדות שנה לפני הגיוס.
מה שאני רוצה לומר הוא שקנס של 250 שח ונסיון לשים מסננת על סוג הכלים זה לא באמת מכוון לעניין החקלאות.
רוצים לשמור על החקלאות- תגדירו מעבר להיבט הפלילי גם קנסות כספיים כבדים.
אבל אגלה לכם סוד-
הלכתי לבדוק על איזה חוקים חתום מר בן ברק.
אחד מהם הוא ביטול הקנסות המנהליים על בניה בלתי חוקית.
בדברי ההקדמה לחוק מתואר קנסות על סך מאות מליונים שהוטלו.
המגזר היהודי שילם חלק פעוט מהחוב.
המגזר הערבי לא שילם בכלל.
נתונים של המדינה.
מסקנה של בן ברק - נבטל את החוק.
בקיצור, בן ברק יודע ששום קנס, ובטח לא של 250 ירתיע במגזר וגם לא ישלמו אותו.
לא מאמינים? תקראו את ההזיה הנוספת הזו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0bd272566a.png
https://www.nevo.co.il/law_html/law04/24_lst_615784.htm
דבר אחד לא הבנתי , מכל ההסבר המלומד של התומכים בחוק.
מה לא ניתן לאכוף כעת עם החוקים הקיימים ?
למה צריך עוד איסורים שקרוב לוודאי ישפיעו רק על הרוב הנורמטיבי ולא על אלו שעוברים על החוק הקיים כיום.
לשאלות הללו שנשאלו גם לפני ,
עדיין לא ראיתי תשובה מהתומכים בחוק
זה לא שלא ניתן לאכוף אלא קשה, נהיה קשה מכיוון שרכבים החלו לנסוע ללא לוחיות או סממנים מזהים על הכלים ככה שגופי האכיפה צריכים לדרוף אחריהם ולעשות פעילויות מרוכזות לתפוס את העבריינים הללו. שלא נדבר על זה שחלק כבר קיבלו את זה כליגיטימציה לנסיעה קבועה ומוותרים על ביטוח ככה בקטנה על הדרך.
שאיפה של החוק שיעלו את האכיפה על המשתוללים הללו שמוציאים לכל משתמשי הדרך שם רע ובתקווה שכמה שפחות אנשים נורמטיבים יפגעו
קשה אבל תתאמץ קצת יותר.
תמצא שאני צודק בהכל. או כמעט בהכל.
וזה בדיוק מה שמעצבן כל כך אפילו אותי, כי בסופו של דבר אכפת לי ואני רוצה שיהיה לנו טוב כאן לא פחות ממך, וגם אני כל כך רוצה לגלות שהגזמתי וטעיתי מדי פעם בתחזייות השחורות שלי. לצערי אין הפתעות, וחבל.
גם בעניין של השרשור הזה, שהכתובת היתה מרוחה על הקיר באותיות גדולות ואדומות במשך שנים! אבל אף אחד לא טרח להתייחס וכל מי שפצה פה בנושא הוקע ותויג כ"טרול", "גזען", "דמגוג" וכו' וכו' - וגם היום כולם, כולל חבר הכנסת המאוס (זה בסדר, כל הקולגות שלו הם כאלה) יודעים את האמת ומה באמת צריך ואפשר לעשות - אבל אסור להגיד את זה. כי זה גם פוליטי וגם לא תקין-פוליטית. הכל קשור להכל.
לידיעתכם - הדיון בהצעת החוק הנדונה, נדחה.
תודה מגיעה לתומר הדר כתב "כלכליסט" על עירנות מקצועית, ואני מניח שגם לאחרים.
מכיוון שהברברים לא בשערי העיר, לפחות לא מחר בבוקר, השרשור הזה ננעל זמנית.
הוא ישתחרר בעוד שלושה ימים. יש לכם זמן לגבש את הדעות שלכם, אלו שרלוונטיות ושאתם ממש חייבים להשמיע דווקא פה. ולחשוב ברצינות על איך שומרים את הפורום הזה ולא מחרבים גם אותו.
רק לעדכן שבן ברק הבין שהוא טעה והוא משך את הצעת החוק
https://youtu.be/jNd3yftpQ5M
לא הייתי בונה על זה שהוא הבין.
החוק יוגש שוב בעוד זמן קצר בנוסח מתוקן.
ראשית,
הוא משך אותה לצורך תיקונים והיא תוגש שוב להצבעה טרומית.
שנית, כשפוליטיקאי אומר לך שהשמש זורח במזרח, מוטב לך שתעיף מבט מערבה רק בשביל לוודא. במיוחד אם אותו פוליטיקאי נוסע על אותן מכוניות כמו דעא"ש (היילקס 2003). עם זאת הוא נשמע כמו אחד שמקבל את הפידבקים מהשטח ולכן משך לטובת תיקון (גם אם הסיבה האמיתית היא לקושש עוד כמה קולות לעתיד, או פופוליזם. הסיבה לא מעניינת אותי).
בנוסף, אם ההצעה תעבור, היא תגיע לוועדה,ושם גם הציבור (אם זה יהיה מספיק חשוב למישהו), יוכל להגיד את דברו. מועדון האופנועים הישראלי, למשל, עשה זאת לא פעם ולא פעמיים. מניח שבמקרה הזה הם ישבו בצד, כי זה תחום שהם פחות מתעסקים בו. רוב החברים שם רוכבים בכביש, או במקרה הטוב, על דרכי עפר כבושות וטובות. אבל לך תדע..
סוגיה נוספת מעניינת היא העובדה שהחוק לא נדרש להוכחת נזק. נסעת בשטח חקלאי- עברת על החוק, וזה לדעתי דווקא דבר חשוב.
מצד שני,
המראיינים, אכזבו בענק בראיון. לא יודע מי זה הראל משה (שהפגין בורות לגבי איך נראית דרך על מפה) או מי זה אוהד בן אהרון, אבל את פועלו של אורי בן דוד אני מכיר גם מכיר (גם אם לא תמיד מסכים על הדרך), והוא אכזב לחלוטין בכך שלא דרש בשאלה מהי הגדרה של דרך. ונשאר דומם כשנפלטה אמירה שדין כל שטח פתוח הוא כדין שמורה, הרי הוא מכיר את החומר.
וכאמור,
אף התייחסות לנושא האכיפה, נגד העבריינים האמיתיים שלא יתפסו, לעומת האדם הנורמטיבי שאולי טעה.
אין צורך בשום רגולציה נוספת.
כבר היום יש חוקים מאוד ברורים.
מה שבאמת צריך זה רק אכיפה איכותית, כירורגית, כואבת, שיודעת להתמקד בעיקר ולא בטפל, ולהבדיל בין ערסים מתפרעים לבין מטיילים נורמטיביים. כן, אתם קוראים נכון - זה אני שכותב דבר כזה - בעד אכיפה - כי כשאני מטייל בשטח, מבחינתי לפגוש שוטר או פקח צריך להיות מפגש חיובי שמחמם את הלב! (כך אני רואה את המפגשים שלי עם פקחי רט"ג. עובדה שב-33 שנות ג'יפאות מתוכן 8 שנים בהובלת קבוצות, שאין לי אף דו"ח מהם) כי אני רוצה לדעת שחוק וסדר ודרך ארץ נשמרים - כי כולנו יודעים שאפשר לצאת לשטח, לטייל ולהינות בכל מקום, גם ממשחקי עבירות, בלי להשחית טבע ושטחים חקלאיים - ומי שמשחית טבע ושדות בכוונה ולא משנה לי הסיבה (לאומנית, או סתם זלזול/ונדליזם לשמו שלצערנו מגיעים מתרבות/מנטליות פרימיטיביות שעדיין שולטות במגזרים/חלקים מסויימים בחברה הישראלית כולה) צריך לחטוף את כל האלמנט, עם ההברגה.
אבל אתם יודעים שאוטופיה כזו לא תקרה. כמו שזה לא קורה בשום תחום - כי זה קשה. כי השטחים הפתוחים גדולים מכדי שאכיפה כזו תהיה אפקטיבית, כי יצטרכו המון שוטרים ופקחים ותקציבים גדולים. והם אשכרה יצטרכו לעבוד! לנסוע אלפי ק"מ במשך ימים רבים בשטח, בהם יפגשו בעיקר מטיילים נורמטיביים ששומרים על החוק שגם יציעו להם קפה ומאפה - ולא יוכלו לתת להם ולו דו"ח אחד.... מה שיהפוך את כל העסק למאוד לא משתלם כלכלית - כי הרוב המוחלט הוא מה לעשות, מאוד נורמטיבי והאכיפה הזו עולה למדינה הרבה כסף - ומכיוון שהכל היום נמדד בכדאיות כלכלית, הם צריכים להפוך גם את הנורמטיביים לעבריינים, כדי שכל מפגש בין שוטר/פקח למטייל בשטח ייצר דו"ח, מה שייצור מסה של דו"חות וקנסות שתצדיק את ההשקעה באכיפה ותייצר למדינה רווחים. זה למה האכיפה בפועל תהיה לא תהיה ממוקדת אלא קולקטיבית, ללא אבחנה, תכליל את כל רכבי השטח, מאופניים ועד משאית - וזה רק כדי למלא פנקסי דו"חות ולגרום לקופה לצלצל - ולא כדי לשנות מציאות קשה.
אתם מוכרחים להבין ולהפנים שזו זוית הראייה היחידה של הרשויות - איך לכסות את העלויות ולייצר מזה רווחים. כך זה היה בפרוייקט המצלמות - לא להפחית את כמות התאונות אלא לייצר הרבה דו"חות ורווחים. אין לי שום סיבה להאמין לשום חבר-כנסת או כל פקיד ממשלתי אחר, שחקיקה בנוגע להגבלת תנועת כלי רכב בשטח תעבוד אחרת.
בועז הגדיר בזמנו את מדינת ישראל כ"נרקומנית של מיסים" ואני חושב שאין הגדרה קולעת יותר מזו (ואני מוסיף ל"מיסים" גם "קנסות") וכל הצעת חוק בסגנון, לא סופרת ממטר את החקלאים והנזקים שנגרמים להם וגם לא את שמירת הטבע, אלא מיועדת בראש ובראשונה לייצר עוד מקור הכנסה שמזרים כספי קנסות לקופת המדינה.
תנו לי להמר…
החוק במתכונתו החדשה כבר לא יוגבל לאופנועים ורכבי שטח אלא ישתנה לכלל כלי הרכב
אוהד בן אהרון הוא עו"ד והיה מדריך אצלנו שנים רבות. היום הוא עצמאי בתחום טיולי שטח מודרכים (TERRA). הוא מכיר את החומר היטב.
אז הראיון הנ"ל מאכזב כפליים.
לגבי החוקים הקיימים, אני באמת לא יודע מה החוק הנוכחי אומר. אשמח אם מישהו יבהיר. אם מדובר על צורך בהוכחת נזק, אזי זה לא מספק.
אני מזדהה עם האכזבה מהמראיינים, כולל ההחלקה וההנחה לרוכבי הסוסים והאופניים (ואני גם מדווש) שרם בן ברק מאפשר.
Asaf-a
אסף.א
לגבי זה, דווקא המראיינים הציעו שזה לא יוגבל כלל לרכב מנועי, אלא יורחב גם לאופניים, סוסים ואף משפחות שפורסות מחצלת בשולי שדה. דווקא הח"כ לא רצה להכנס לנישות האלו.
ותכלס,
בוא שניה נהיה הגיונים (לא מבחינת מה שטוב לנו, אלא מבחינת הגיון קר). מה זה משנה אם כתוב על הצד של הרכב שלך RZR, או Subaru?
אכיפה וחוק זה חשוב, אבל המדינה והחקלאים חייבים להשקיע גם בהסברה.
כל פעם אני מופתע מחדש מהבורות של אנשים שבאמת לא הבינו שהם בשדה.
השבת אלו היו חבורה נהדרת של בני נוער מעולים, חוגי סיור של הקק"ל.
מצאתי אותם באמצע טיול "הכל על הגב" נחים רגע על כר דשא בצורת שדה חיטה.
הערתי להם, בנזיפה, ואין לי ספק מהתגובה שלהם שהם באמת לא ידעו.
זה אומר משהו על חוגי הסיור של הקק"ל ( אני בוגר החוגים של החלה"ט אז הייתי חייב לעקוץ).
וברצינות, יש הרבה שלא אכפת להם, אבל יש גם הרבה שפשוט לא מבינים, לא מספיק מודעים ובאמת לא מתכוונים להזיק.
נכון שתמיד בסוף תהייה תמונה של משפחה על מחצלת וציליה מהשלט.... אבל גם הרבה שיראו את השלט ויגידו... אופס בוא נחפש מקום אחר.