תגובה: סובארו במעלה זיק 12.02.22
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה יודע מה הוא שדרג?
שיתקן אותי רוסלן אם אני טועה - מה שנקרא בסובארו "זנב גיר" ויש כמה וכמה דגמים. בואו ונגיד ככה - עם המקורי של הפורסטר לא מגיעים רחוק.
אתה יודע מה אני שדרגתי?
אני עם גיר מקורי. AX15. יחסי ההעברה בגיר ובסרנים? מקוריים. יש מצב שבזכות זה אני לא שובר כלום.
הטרנספר המשודרג שלי לא מציע שום יחסי זחילה מיוחדים. אותו יחס 2.72:1 בדיוק כמו המקורי. הוא לא משפר לי יכולת זחילה וייתכן שאפילו משנמך לי עבירות במגבלות, כי הוא גדול פיזית ומרווח הגחון וזוית הבטן טיפה פחות טובים משיכלו להיות. אבל - וזו בדיוק הסיבה שהרכבתי אותו - הוא חזק פי 2 או פי 3 מהמקורי. וזה כי מי שמטפס בדוך מדרונות וטרסות של ג'בלים בשומרון ושובר ציר יציאה אחורי בטרנספר (מחלה של סופות עם טרנספר מקורי), זו כנראה תהיה השבירה האחרונה בחייו. אני רואה במעבר לטרנספר המחוזק סוג של שדרוג בטיחותי.
אני מפרגן לביצוע של רוסלן בדיוק כמוכם. מפרגן לרכב שלו אפילו יותר ממכם כי העבודה שנעשתה עליו לא טריוויאלית. ומעבר לזה, חוויית השטח מקבלת בברכה כל רכב. גם פרייבטים בגרוטראלי.
אני רק מזכיר לכל המתפעלים ולוקחי ההשראה שזיק נכון להיום לא בדיוק בשיא כושרו.... ושכן, אני לא אתפלא אם רכב שטח מקובל עם LOW ו- TC, נגיד לנדקרוזר 120/150 רגיל שמאוד נפוץ כאן?.... יעלה שם ביתר קלות. הפער בין פורסטר (גם אם משופר) לבינו, יישאר אותו פער.
דרור !!!!
זה כבר מתחיל להיות מביך.
להחליף טרנספר זה לא שינוי משמעותי, אבל להחליף זנב גיר זה מהמפכה וחריגה.
אחרי הודעה #74 אני אומר לך באחריות, רוב הסופות, CJ .... וכו' שמסתובבות בארץ, חורגות מהדגם שיצא מפס היצור, הרבה יותר מהסבארו הזה.
אתה רוצה שנתחיל לבדוק לכמה מהסופות יש הגבהות חוקיות???
ועדיין, אף אחד לא מתפלפל כמו שאתם עם זה סובארו סטנדרטי או לא (דרך אגב, אף אחד לא כתב סובארו סטנדרטי, רק סובארו, ואף אחד לא ניסה להגיד שסובארו סטנדרטי עולה את זיק).
הכל מתחיל ונגמר בהערה שלי שהדליקה פה את הדיון - חוסר פירגון למי שלא עושה בדיוק את מה שאתם עושים.
מישהו שחושב אחרת.
החזקתי פורסטר מאותו דור ואפילו באותו צבע של הרכב של רוסלאן (בהתחלה בדקתי את מספר לוחית הרישוי כדי לוודא שזה לא אחד שהיה לי).
הגעתי איתו למקומות מפתיעים, למשל מעלה המוחרקה, הסרטבה, מעלה שילה וכל האיזור הטרשי שבין ראש העין לחדיד ובן שמן וזאת במצב סטוק לגמרי חוץ מפלטות מיגון.
מה שגרם לי לעבור הלאה זה פחות המחסור בהילוך כח, הצמיגים, מהלך המיתלה המוגבל, המחשב שפתאום מחליט לא לתת את מלוא עוצמת המנוע או האף הארוך אלא הגוף העדין. בסופו של דבר גוף הרכב בנוי כרכב פרטי רך ללא שילדה אלא על בסיס של פחים מכופפים מאוד דקים. הגעתי לחשש שאני אונס אותו מידי ושאני עלול להגיע לנזק שלא יהיה ניתן לתיקון.
מעניין אותי לדעת האם הנושא הזה טופל או שבנתיים הגוף שורד איכשהו.
ממליץ לקפוץ למעלה מנקושיה 😍
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
החזקתי פורסטר מאותו דור ואפילו באותו צבע של הרכב של רוסלאן (בהתחלה בדקתי את מספר לוחית הרישוי כדי לוודא שזה לא אחד שהיה לי).
הגעתי איתו למקומות מפתיעים, למשל מעלה המוחרקה, הסרטבה, מעלה שילה וכל האיזור הטרשי שבין ראש העין לחדיד ובן שמן וזאת במצב סטוק לגמרי חוץ מפלטות מיגון.
מה שגרם לי לעבור הלאה זה פחות המחסור בהילוך כח, הצמיגים, מהלך המיתלה המוגבל, המחשב שפתאום מחליט לא לתת את מלוא עוצמת המנוע או האף הארוך אלא הגוף העדין. בסופו של דבר גוף הרכב בנוי כרכב פרטי רך ללא שילדה אלא על בסיס של פחים מכופפים מאוד דקים. הגעתי לחשש שאני אונס אותו מידי ושאני עלול להגיע לנזק שלא יהיה ניתן לתיקון.
אני לא יודע אם אתה מכיר אבל יש אחלה חברי
"גרוטראלי" תרא מה הם עושים עם רכבים, עדינים האלו....
לשאלתך הנושא כן טופל, כאן תוכל לראות תמונות.
https://www.drive2.ru/l/587150205422423540/
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f65c7689d9.jpg
Отправлено с моего RMX2075 через Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור !!!!
זה כבר מתחיל להיות מביך.
להחליף טרנספר זה לא שינוי משמעותי, אבל להחליף זנב גיר זה מהמפכה וחריגה.
אחרי הודעה #74 אני אומר לך באחריות, רוב הסופות, CJ .... וכו' שמסתובבות בארץ, חורגות מהדגם שיצא מפס היצור, הרבה יותר מהסבארו הזה.
אתה רוצה שנתחיל לבדוק לכמה מהסופות יש הגבהות חוקיות???
ועדיין, אף אחד לא מתפלפל כמו שאתם עם זה סובארו סטנדרטי או לא (דרך אגב, אף אחד לא כתב סובארו סטנדרטי, רק סובארו, ואף אחד לא ניסה להגיד שסובארו סטנדרטי עולה את זיק).
הכל מתחיל ונגמר בהערה שלי שהדליקה פה את הדיון - חוסר פירגון למי שלא עושה בדיוק את מה שאתם עושים.
מישהו שחושב אחרת.
מביך זה מה שאתם מנסים לעשות.
אני לקחתי מהמדף טרנספר NP241 של סופה ממוגנת. זה הכל. חלק שהגיע מתע"ר. תקרא לזה "מקורי מהיצרן של האוטו". "לגו".
לא דורש שום שינוי ברכב. שעתיים עבודה עצמית בשכיבה מתחת לרכב עם מוסיקה ברקע ושתי הפסקות לבירה וסיגריה. בלי מיילים לרוסיה וכל מיני ניתוחים מורכבים. חצי מהסופות של החברים שלי עברו לטרנספר 241. מהלך מתבקש למי שאוהב לטפס במדרונות תלולים ורוצה להישאר בחיים. כמה פורסטרים בישראל מצויידים בזנב גיר VTD ובטורק של אימפרזה 1.5 ובדיפ' אחורי גדול וגם נעול? אולי אתה רוצה להשוות עלויות?....
לכמה מהסופות יש הגבהות חוקיות?... לי למשל. ההגבהה רשומה ברשיון ולא בחאווה. וגם לכל מי שטרח לבזבז קצת זמן וכמה מאות שקלים ולבצע את התהליך של בדיקה + ניירת מתאימה + קצת טרטורים במשרדי הרישוי. אבל את כל אלה שלא עשו את זה (למרות שמאוד רצו), אני גם מבין. רוצה לדעת למה?.... לספר לך מה אני חושב על זה?... רק בפרטי. יש דברים שלא צריך לחלוק עם הציבור, ובמיוחד אני לא רוצה לנבל את הפה כאן.
וכרגיל, אתם מתעלמים כשאני כותב בפעם המאה שהפורסטר של רוסלן מרשים. הושקעו בו רצינות ומחוייבות ומקצועיות וגם לא מעט רצון להוכיח שאין דבר כזה "אי אפשר" - ויצא לו משהו טוב וראוי למחמאות - אבל תקרא את ההשתפכויות כאן... זה מה שמביך. כאילו גיליתם את רכב השטח האולטימטיבי. כאילו - מי צריך הילוך כוח, אם אפשר לאנוס איזה קרוסאובר?.... בואו ונשלח את כל רכבי השטח האמיתיים למיחזור-ברזל, ונעבור כולנו לקרוסאוברים משופרים - כי היי, מהרגע שזה הצליח לעלות את זיק, כבר אין צורך והצדקה לג'יפים יותר.
וכל זה בזמן שבשרשור אחר שרץ כאן, כל המומחים מטעם עצמם טוענים שג'יפ KL טריילהוק הוא לא רכב שטח... למרות שהוא מגיע מהיצרן עם כל הממתקים וה"שיפורים" כסטנדרט, בלי לחפש מומחים במחתרת, בלי לשלוח מיילים לרוסיה או לאמריקה. ככה כמו שהוא מהחנות, יטפס ויזחל ויעבור בלי שום שיפור ושום דרמות איפה ששום סובארו, כולל משופרת, לא חולמת. אבל היי, "זה פיאט, זה לא רכב שטח".... בחיי, מצחיקים אתם.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
סובארו בנויות טוב, שלא תדאג.... "זה ה-DNA של ה-WRC"....
רק אל תתפלא שבשימוש אונס כזה כל מיני ריתוכים באמת יתחילו להיפתח/להשתחרר. במסע אחד לא מאתגר מדי הם נפתחו/השתחררו "רק" בשלושה פורסטרים חדשים מהשקית + גיר אחד שנגמר (ברכב עם 3,000 ק"מ) וכל המזגנים בשיירה (19 כלי רכב) שחדלו לתפקד כי היה חם בחוץ..... אכן, "רכב שטח". ללא ספק.
ולמי שחושב שאני מקשקש, אז אני "קצת" מכיר את הכלים האלה על יתרונותיהם המרובים וגם חסרונותיהם - ויש להם אכבר-חסרונות, תאמינו לי. ואת זה אני אומר כמי שאוהב מאוד סובארו ולכן גם חונה כאן בחוץ סובארו AWD. לא של היבואן, של בת-זוגי. ההבדל הוא שאני לוקח את הסובארו הזו ומתייחס אליה בפרופורציה המתאימה (מתעקש שלא תראה שטח, בכלל. גם לא קצת. ולא בכדי).
להגיב על זה, מה שעושים בגרוטראלי ידוע ולא כל כך רלוונטי. אני קניתי את הרכב כשהיה בן 4 עם 30k ק"מ והוא היה הרכב דיילי המשפחתי העיקרי. ממש לא רציתי להגיע אל המצב של הרכבים בגרוטראלי.
אני רואה את התמונות ואת תיאור העבודה בשרשור השני ואני מוריד את הכובע, באמת השקעה עצומה ויפה ורואים שהקדשת לזה זמן רב של לימוד, חקירות ועבודה וכנראה גם ממון לא קטן.
אם זאת, אני גם מסכים עם מה שברלי כתב פעם, זו סוג של שריטה וזה לא באמת הנתיב ההגיוני למי שרוצה לעשות טיולים בעבירות בינונית פלוס.
זכותך לעשות מה שברצונך עם רכושך ונראה שאתה נהנה מהתהליך אך צריך שכאלה שמחפשים רכב שטח להתחיל איתו לא יוטעו מהמידע כאן.
רוב בעלי הפורסטרים בכלל לא מטיילים בשטח. אלו שכן, יתקינו פלטות מיגון וזהו. מעטים מאוד יגביהו (הגבהה מוגבלת).
שינויים כפי שאתה עשית כנראה שאפשר לספור על אצבעות יד אחת. לא סביר שיש סדנת שיפורים בארץ שאפילו מכירה את הדברים שתיארת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
.....אך צריך שכאלה שמחפשים רכב שטח להתחיל איתו לא יוטעו מהמידע כאן.
בדיוק.
לפעמים אנחנו לא מתארים לעצמנו איזה כוח יש למילה כתובה (ובטח לסרטון) בעיניו של מי שעדיין אין לו מושג.
גם הגיר זנב הזה הוא מהמדף .. חוקי ..
לא הבנתי על מה אתה מתרתח ...
אני לא מתרתח.
אני רק משתומם על החינגה שנפתחה כאן אחרי שמעלה מיתולוגי אחד יושר והגשם שטף ממנו את הפודרה, אז פתאום מצליח לעלות בו גם כלי קצת פחות קשוח (אבל משופר מאוד וייחודי), ואז מיד מתחילה כאן חגיגה שלמה של פנטזיות - הנה, נמצא הפתרון לרכב השטח הבא של רבים כאן, גם משופר וגם חוקי, כזה שגם האשה תסכים....
אחר כך לך תספר לה שחצי מהזמן האוטו יהיה בהתאמת זנבות גיר ודיפרנציאלים.
ואז פתאום יגיע הקיץ, מעלה זיק יחזור לסורו ושום VTD כבר לא יעזור....
רק לפני חצי שנה בערך, אם אני זוכר טוב, התנהל כאן דיון כמעט זהה, על סובארואים שעלו במעלה עשוש. אם אני לא טועה, רוסלן גם היה שם איתם?... הסתערו על העשוש בפול-גז כמו אינדיאנים. דילוגי קרב. צרחות (מהמנועים). חלק אפילו הצליחו לעלות ורק אחד התהפך.... רק אחד ורק על הצד. הישג יפה, לא?... הרי קרוסאוברים ופרייבטים יכולים לנסוע בשטח. עובדה.
חברים יקרים, בעלי סובארו נכבדים - זה טוב, זה יפה, זה מגניב וזה מרשים. אבל זה קוריוז.
יש לכם אחלה רכב, אבל רובכם לא תעשו לעולם את מה שרוסלן וגרגורי ושאר מוטרפי המותג שמוכרחים להוכיח שהכל אפשרי, עשו לסובארואים שלהם. וכנראה שגם לא תסעו למעלה זיק.
יודעים מה? למי שעוד לא היה בזיק, אני דווקא כן ממליץ לנסוע לשם.
לא מוכרחים לטפס. תגיעו לתחתית המעלה, תחנו בצד, תסתכלו.
זה מדהים, אבל הדבר הראשון שיקרה, זה שמיד תצטרכו לעשות פיפי.
אז מה אם עשיתם פיפי לפני עשרים דקות בדיוק בתחנת הדלק?... מול הזיק המתנשא במלוא הדרו אני מבטיח לכם שתצטרכו שוב להשתין. באחריות. זה קורה לי כל פעם שאני מגיע לזיק.
ואז תגידו לי אם זה מקום לסובארו. כל סובארו. גם אם היא משופרת מאוד.
בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
וכרגיל, אתם מתעלמים כשאני כותב בפעם המאה שהפורסטר של רוסלן מרשים. הושקעו בו רצינות ומחוייבות ומקצועיות וגם לא מעט רצון להוכיח שאין דבר כזה "אי אפשר" - ויצא לו משהו טוב וראוי למחמאות - אבל תקרא את ההשתפכויות כאן... זה מה שמביך. כאילו גיליתם את רכב השטח האולטימטיבי. כאילו - מי צריך הילוך כוח, אם אפשר לאנוס איזה קרוסאובר?.... בואו ונשלח את כל רכבי השטח האמיתיים למיחזור-ברזל, ונעבור כולנו לקרוסאוברים משופרים - כי היי, מהרגע שזה הצליח לעלות את זיק, כבר אין צורך והצדקה לג'יפים יותר.
וכל זה בזמן שבשרשור אחר שרץ כאן, כל המומחים מטעם עצמם טוענים שג'יפ KL טריילהוק הוא לא רכב שטח... למרות שהוא מגיע מהיצרן עם כל הממתקים וה"שיפורים" כסטנדרט, בלי לחפש מומחים במחתרת, בלי לשלוח מיילים לרוסיה או לאמריקה. ככה כמו שהוא מהחנות, יטפס ויזחל ויעבור בלי שום שיפור ושום דרמות איפה ששום סובארו, כולל משופרת, לא חולמת. אבל היי, "זה פיאט, זה לא רכב שטח".... בחיי, מצחיקים אתם.
לא מתעלמים, להיפך, רוב ההתעלמות בשרשור היא לגבי זה שאף אחד לא מתיימר שהפורסטר יחליף סופה או אפילו KL טריילהוק. כל הכוונה של רוסלן (ועוד הרבה בעלי פורסטר, ודאסטרים שממגנים, מגביהים ונועלים) היא לרקוד על כל החתונות. להנות מרכב יומיומי חדש יחסית, עם צריכת דלק שפויה ומחיר סביר, אבל עם אפשרות לטייל לעומק השטח ויום למחרת הטיול לנסוע עם אותו רכב לעבודה ולהסיע את המשפחה (כולל הלברדור). אין הרבה אופציות כאלו למי שרוצה כזה רכב. פוסט בשם "סובארו במעלה זיק עם סרטון של אב הגאה בפרי מאמציו (ובצדק) לא בא לנעוץ קיסמים בעיניך או להתריס מול דורון כצ'יפנדייל שחום מבריק שבורך ע"י אלוהים - הוא בסה"כ מה שהוא - גאווה ביציר כפיים ושיתוף ותו לא. כל השאר, בחשיבה האסוציאטיבית של המגיבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
סובארו בנויות טוב, שלא תדאג.... "זה ה-DNA של ה-WRC"....
רק אל תתפלא שבשימוש אונס כזה כל מיני ריתוכים באמת יתחילו להיפתח/להשתחרר. במסע אחד לא מאתגר מדי הם נפתחו/השתחררו "רק" בשלושה פורסטרים חדשים מהשקית + גיר אחד שנגמר (ברכב עם 3,000 ק"מ) וכל המזגנים בשיירה (19 כלי רכב) שחדלו לתפקד כי היה חם בחוץ..... אכן, "רכב שטח". ללא ספק.
לא מספיק מכיר את הפורסטרים לדורותיהם, אבל מהתרשמות שלי מהקהילה המטיילת של הדאסטרים (ביניהם גם "טוחני" שטח), הם לא מבלים זמן חריג במוסכים - לא ביחס לכאלו שאינם מטיילים הרבה ובטח לא ביחס לרכבי שטח בני עשור ומעלה - יש לי תחושה שבפורסטרים התמונה לא שונה מהותית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
עם זאת, אני גם מסכים עם מה שברלי כתב פעם, זו סוג של שריטה וזה לא באמת הנתיב ההגיוני למי שרוצה לעשות טיולים בעבירות בינונית פלוס.
זכותך לעשות מה שברצונך עם רכושך ונראה שאתה נהנה מהתהליך אך צריך שכאלה שמחפשים רכב שטח להתחיל איתו לא יוטעו מהמידע כאן.
צריך להבין שהביקורות על תגובות כאלו, אינן מתוך רצון "לסתום פיות" ולמנוע ביקורת על קרוסאוברים יומרניים, אלא על כך שזו ביקורת שאינה במקומה - זה נשמע כמו דרישה לשים דיסקליימר בסגנון "המציג הינו שחקן" בכל פוסט שבו מוצג איזה פורסטר יומרני שמעיז לשחות בעמוקים.
זה לא שכעת יהיו פקקים של פורסטרים שיפריעו לגיבורים האמיתיים לתקתק נעילות ולייצר פודרה בזיק...
אפשר ורצוי להעלות טענות כאלה בשרשורים הדנים ביתרונות מול חסרונות או בהתלבטות ברכישת רכב וכד'.
אז הזיק עכשיו במצב שאני יכול לנסות? כי עד היום לא עליתי שם ברכב שטח ששייך לי.
אני חושב שמהמעלות הקלאסיים זה היחיד שלא סימנתי עליו וי ברכב שלי.
אחרי הג'ימני חדש מהחנות והסוברואים - אולי גם לי יש סיכוי?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
סובארו במעלה זיק 12.02.22
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
פוסט בשם "סובארו במעלה זיק עם סרטון של אב הגאה בפרי מאמציו (ובצדק) לא בא לנעוץ קיסמים בעיניך או להתריס מול דורון כצ'יפנדייל שחום מבריק שבורך ע"י אלוהים - הוא בסה"כ מה שהוא - גאווה ביציר כפיים ושיתוף ותו לא. כל השאר, בחשיבה האסוציאטיבית של המגיבים.
מי שמסונוור ונדלק מהאירוע הזה ומכניס את הפנטזיות שלו על שחומי עור מצויידים זה בעיקר אתה.
תראה לי היכן הייתה ביקורת על הרכב או השימוש.
בשיא הרצינות.
דורון, עוד לא הבנת?...
נדרש "פרגון" בנוסח הפייסבוק..
שכולם יגיבו "אלוףףףף!!!", "מדהיםםםם!!!", "תותחחחח"
ונא לא להעיז לקלקל עם עובדות שאינן מהצליל המפרגן/מתפעל חד משמעית בעליל. כי אם לא, יבוא הצ'יפנדייל בעל שלוש הרגליים....
ומעכשיו, אוי למי שיתועד נכשל בזיק. סובארו עולה שם!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מי שמסונוור ונדלק מהאירוע הזה ומכניס את הפנטזיות שלו על שחומי עור מצויידים זה בעיקר אתה.
תראה לי היכן הייתה ביקורת על הרכב או השימוש
מתנצל,
השימוש בצ'יפנדייל אולי באמת היה קצת מסיח את הדעת :)
כוונת המכוון היתה לא לגבי ביקורת על שימוש ברכב, אלא לגבי הכותרת המתריסה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מצד שני, במצב טוב של המעלה אחרי יישור והידוק גם פרייבט עולה שם.
אז הם יכולים להתגאות ולבקש פרגון שעלו את הזיק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אבל.. לתת כותרת ״סובארו עלה את הזיק״ כשזה מתייחס לרכב הספציפי ועל הזיק במצבו היום.. אפעס לא הכי מייצג מציאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
השבוע באקרנים: נקמת היורמים 3
דרור, זה בכלל לא הכיוון
כשהילד שלך, בן השנתיים, בא אליך ומראה לך בגאווה את הקקי שעשה סופסוף בסיר, אתה לא הופך את זה לדוגמא חינוכית שאסלה היא הדבר היחיד שנחשב...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
לא מתעלמים, להיפך, רוב ההתעלמות בשרשור היא לגבי זה שאף אחד לא מתיימר שהפורסטר יחליף סופה או אפילו KL טריילהוק. כל הכוונה של רוסלן (ועוד הרבה בעלי פורסטר, ודאסטרים שממגנים, מגביהים ונועלים) היא לרקוד על כל החתונות. להנות מרכב יומיומי חדש יחסית, עם צריכת דלק שפויה ומחיר סביר, אבל עם אפשרות לטייל לעומק השטח ויום למחרת הטיול לנסוע עם אותו רכב לעבודה ולהסיע את המשפחה (כולל הלברדור). אין הרבה אופציות כאלו למי שרוצה כזה רכב. פוסט בשם "סובארו במעלה זיק עם סרטון של אב הגאה בפרי מאמציו (ובצדק) לא בא לנעוץ קיסמים בעיניך או להתריס מול דורון כצ'יפנדייל שחום מבריק שבורך ע"י אלוהים - הוא בסה"כ מה שהוא - גאווה ביציר כפיים ושיתוף ותו לא. כל השאר, בחשיבה האסוציאטיבית של המגיבים.
לא מספיק מכיר את הפורסטרים לדורותיהם, אבל מהתרשמות שלי מהקהילה המטיילת של הדאסטרים (ביניהם גם "טוחני" שטח), הם לא מבלים זמן חריג במוסכים - לא ביחס לכאלו שאינם מטיילים הרבה ובטח לא ביחס לרכבי שטח בני עשור ומעלה - יש לי תחושה שבפורסטרים התמונה לא שונה מהותית.
צריך להבין שהביקורות על תגובות כאלו, אינן מתוך רצון "לסתום פיות" ולמנוע ביקורת על קרוסאוברים יומרניים, אלא על כך שזו ביקורת שאינה במקומה - זה נשמע כמו דרישה לשים דיסקליימר בסגנון "המציג הינו שחקן" בכל פוסט שבו מוצג איזה פורסטר יומרני שמעיז לשחות בעמוקים.
זה לא שכעת יהיו פקקים של פורסטרים שיפריעו לגיבורים האמיתיים לתקתק נעילות ולייצר פודרה בזיק...
אפשר ורצוי להעלות טענות כאלה בשרשורים הדנים ביתרונות מול חסרונות או בהתלבטות ברכישת רכב וכד'.
מי שהתעמק במידע שרוסלאן מסר כאן ובשרשור השני, צפה בתמונות בלינקים שהוא שם ובעיקר מכיר את הרכב מבין שזה הרבה מעבר לשיפורים ה"רגילים" של מיגון, הגבהה ונעילה.
זה כבר הסמן הימני מבחינת השיפורים, השקעת הזמן והעבודה והשגת מידע שלא קיים בארץ ואת זה צריך להבין.
אנשים כתבו בסגנון איזה יופי, אפשר להביא אחלה רכב עם יכולות שטח במחיר נמוך. אך לרוב האנשים אין את הידע הזה, אין את היכולת הטכנית, אין חבר מוסכניק שזורם עם כל השגעונות בחינם וגם מקצה את המוסך ובעיקר אין את הזמן והרצון להיכנס לפרויקטים כאלה.
עדיין אף לאחר כל השיפורים העצומים הללו, הוא נחות (מבחינת עבירות) לעומת למשל פאג'רו במצב סטוק ואפשר לראות את זה בסרטונים.
כמי שהיה בעל פורסטר המלצתי גם בעבר עליו למי מספיק לו טיולים בעבירות עד רמה בינונית. אך מי שהכיוון שלו זה סכיני דימונה, ג'אבל חרמון ומעלה זיק אז כנראה שיותר הגיוני לבחור קטגוריה אחרת של רכבים.
לגבי "להנות מרכב יומיומי חדש יחסית, עם צריכת דלק שפויה ומחיר סביר, אבל עם אפשרות לטייל לעומק השטח ויום למחרת הטיול לנסוע עם אותו רכב לעבודה ולהסיע את המשפחה (כולל הלברדור)."
אינני רוצה להסית את השירשור יותר מידי, אך כיום על גבי ל"ק נוחה לי ולמשפחתי לא פחות ואף יותר הנסיעה מאשר בפורסטר (אך אין לי כלב).
צריכת הדלק הממוצעת שהייתה לי בפורסטר הייתה פחות טובה מ1:10 כאשר כיום היא כמעט 1:9. אני חבר בקבוצת התדלוק של ג'יפולוג בדלקל אז כנראה שעלויות הדלק נמוכות יותר (אך האחזקה גבוהה יותר).
אני מטייל המון (מבחינתי סופ"ש ללא טיול זה סופ"ש מבוזבז) והרבה פעמים ברף המחוספס יותר, בסיום הטיול מעביר מטלית אבק על הדשבורד ולמחרת נוסע בנוחות עם הרכב לעבודה.
בראייה האישית שלי, הרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו. המטרה האישית שלי היא לטייל כשהרכב מאפשר לי את כל מה שאני רוצה מבלי להכנס לפרוייקטים מטורפים. יכול כמובן להבין את מי שבשבילו זה הפוך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דורון, עוד לא הבנת?...
נדרש "פרגון" בנוסח הפייסבוק..
שכולם יגיבו "אלוףףףף!!!", "מדהיםםםם!!!", "תותחחחח"
ונא לא להעיז לקלקל עם עובדות שאינן מהצליל המפרגן/מתפעל חד משמעית בעליל. כי אם לא, יבוא הצ'יפנדייל בעל שלוש הרגליים....
אני לא יודע למי ומה בדיוק נדרש....
פרסמתי וידאו לכוונה לשמר חוויה שעברתי ,כמו כל הוידאו אחרים שלי. ומפה כל אחד לוקח את זה לכיוון שהוא רוצה , לא אני...
סובארו לא משלמים לי כסף לא על פרסום ולא על כלום.
שקניתי את הרכב הזה קניתי אותו להרבה זמן לפחות 10 שנים, עברו שנתיים וחצי הולך להמשיך להנות ממנו , ולבנות לצרכים שלי ספציפי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למי שעוד לא היה בזיק, אני דווקא כן ממליץ לנסוע לשם.
לא מוכרחים לטפס. תגיעו לתחתית המעלה, תחנו בצד, תסתכלו.
זה מדהים, אבל הדבר הראשון שיקרה, זה שמיד תצטרכו לעשות פיפי.
אז מה אם עשיתם פיפי לפני עשרים דקות בדיוק בתחנת הדלק?... מול הזיק המתנשא במלוא הדרו אני מבטיח לכם שתצטרכו שוב להשתין. באחריות. זה קורה לי כל פעם שאני מגיע לזיק.
את זיק טיפסתי כבר כמה פעמים.
תמיד מלחיץ, תמיד מאיים.
אף אחת מהפעמים, לא דומה לשניה.
שמגיעים לזיק, יש כאלה שמשתינים, יש כאלה שמכינים קפה (ואז משתינים) ויש כאלה שאומרים ״את זה אני לא עולה״ ומוותרים.
כל אחד והטקס הפרטי שלו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
סובארו במעלה זיק 12.02.22
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yovavz
מתנצל,
השימוש בצ'יפנדייל אולי באמת היה קצת מסיח את הדעת :)
כוונת המכוון היתה לא לגבי ביקורת על שימוש ברכב, אלא לגבי הכותרת המתריסה
אתה מתכוון לכותרת של הדיון?
כותרת פופוליסטיקה של הצהרה שהתוכן אפעס פחות פוגש?.. הבנתי.
מה גם שציטטת קיטוע מחוץ להקשר של שאר התוכן, והשמטת את השורות התחתונות החיוביות לרכב, בעליו והגישה.
קראתי את התיאור של רוסלן מה הוא שינה ושיפר ברכב. עבודת מחקר ויישום יפה מאד.
עבודה נהדרת של מי שהולך רחוק כדי לקבל מה שהוא רוצה. כל הכבוד, בלי טיפת ציניות.
יצר זאב בעור כבש.
אשמח ואהנה לראות עוד פרויקטים כאלו בגיפולוג.
בדיגום הרכב שלי אני לא קרוב בכלל לרמת השינויים שהוא ביצע.
ומצד שני, התיאור שלו עצמו מדגיש כמה הרכב רחוק מהמקור- קראת את התאור המפורט שלו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
מי שהתעמק במידע שרוסלאן מסר כאן ובשרשור השני, צפה בתמונות בלינקים שהוא שם ובעיקר מכיר את הרכב מבין שזה הרבה מעבר לשיפורים ה"רגילים" של מיגון, הגבהה ונעילה.
זה כבר הסמן הימני מבחינת השיפורים, השקעת הזמן והעבודה והשגת מידע שלא קיים בארץ ואת זה צריך להבין.
אנשים כתבו בסגנון איזה יופי, אפשר להביא אחלה רכב עם יכולות שטח במחיר נמוך. אך לרוב האנשים אין את הידע הזה, אין את היכולת הטכנית, אין חבר מוסכניק שזורם עם כל השגעונות בחינם וגם מקצה את המוסך ובעיקר אין את הזמן והרצון להיכנס לפרויקטים כאלה.
עדיין אף לאחר כל השיפורים העצומים הללו, הוא נחות (מבחינת עבירות) לעומת למשל פאג'רו במצב סטוק ואפשר לראות את זה בסרטונים.
כמי שהיה בעל פורסטר המלצתי גם בעבר עליו למי מספיק לו טיולים בעבירות עד רמה בינונית. אך מי שהכיוון שלו זה סכיני דימונה, ג'אבל חרמון ומעלה זיק אז כנראה שיותר הגיוני לבחור קטגוריה אחרת של רכבים.
לגבי "להנות מרכב יומיומי חדש יחסית, עם צריכת דלק שפויה ומחיר סביר, אבל עם אפשרות לטייל לעומק השטח ויום למחרת הטיול לנסוע עם אותו רכב לעבודה ולהסיע את המשפחה (כולל הלברדור)."
אינני רוצה להסית את השירשור יותר מידי, אך כיום על גבי ל"ק נוחה לי ולמשפחתי לא פחות ואף יותר הנסיעה מאשר בפורסטר (אך אין לי כלב).
צריכת הדלק הממוצעת שהייתה לי בפורסטר הייתה פחות טובה מ1:10 כאשר כיום היא כמעט 1:9. אני חבר בקבוצת התדלוק של ג'יפולוג בדלקל אז כנראה שעלויות הדלק נמוכות יותר (אך האחזקה גבוהה יותר).
אני מטייל המון (מבחינתי סופ"ש ללא טיול זה סופ"ש מבוזבז) והרבה פעמים ברף המחוספס יותר, בסיום הטיול מעביר מטלית אבק על הדשבורד ולמחרת נוסע בנוחות עם הרכב לעבודה.
בראייה האישית שלי, הרכב צריך לשרת אותי ולא אני אותו. המטרה האישית שלי היא לטייל כשהרכב מאפשר לי את כל מה שאני רוצה מבלי להכנס לפרוייקטים מטורפים. יכול כמובן להבין את מי שבשבילו זה הפוך.
לגבי איזה רכב יותר נכות לא נכות אנחנו יכולים להתווכח קשות הרבה זמן.., לא הולך לעשות את זה שכל אחד שקונה רכב יעשה את ההחלטה שלו.
אתה רשמת שאתה מטייל המון, גם אני מטייל המון ובכל הרמות, רכב מספק אותי מעל ומעבר אין לי הוצאות לא צפויות, רק טיפולים בזמן בכוחות עצמי.
לגבי עם כל אחד יכול לעשות את זה או לא אז בוא הפתעה כל אחד יכול:
וזה מחירים מי שלא רוצה להתעסק ולחקור מה צריך לא צריך , פשוט שם רכב במוסך ובא כשזה מוכן.
https://www.facebook.com/groups/3260...5153319209184/