תגובה: >>> אוסף הסברים על רכב חשמלי
הופה, הפתעת אותי.
עדיף הרבה טעינות קצרות (מ60% ל80%) על פחות טעינות בינוניות (מ40% ל 80%)?
עד עכשיו חשבתי שכמות מחזורי הטעינה גם חשובה.
תוכל לפרט קצת מבחינה טכנית למה טעינות קצרות משפרות את אורך חיי הסוללה ביחס לטעינות בינוניות?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
תגובה: Article: אוסף הסברים על רכב חשמלי
אני לא יודע לענות על הסיבה לזה, אבל רואים את זה גם בתוצאות של מחקרים אקדמיים, וגם בטבלאות וגרפים באתר Battery university.
התשובה לשאלה שלך היא חיובית. עדיף הרבה טעינות קצרות.
https://imageshack.com/i/pmNDX51Dj
בינתיים אין כמעט לאף יבואן רכב במלאי, צפי אספקה רק בסוף השנה תחילת שנה הבאה...
לא יודע אם זה סותר, אבל יש כאן חבר שהזמין איוניק5 עלית לפני כשלושה שבועות והובטח לו שיגיע בספטמבר.
לי נאמר שזה לא בטוח ויש צפי לעיכובים, ניתן לבצע הזמנה ואם יהיה עיכוב ניתן גם לבטל כנראה ללא התחייבות.
אבל עזוב, מה שעניתי לסוכן מכירות זה אם הוא מוכן לממן לי את הדלק עד ספטמבר 🤣
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא יודע אם זה סותר, אבל יש כאן חבר שהזמין איוניק5 עלית לפני כשלושה שבועות והובטח לו שיגיע בספטמבר.
אם יגידו לו כעת שזה לא ספטמבר אלא אפריל הבא, אולי יבטל ויזמין אחר. אז יבשרו לו ביולי שיש דחיה :)
יש כאן חבר (אחר) שהזמין איוניק לפני 3 שבועות, אמרו לו שיגיע בספטמבר, ואתמול התקשרו שהאוטו הגיע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ואחד אחר שהזמין ג'ילי ואמרו שיגיע במאי. והשבוע התקשרו לומר שבעצם לא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
עדכון עבור דגמי Aiways שהוזמנו החל מאמצע אפריל 2022: הם צפויים להגיע עם יכולת טעינה תלת פאזית. 11KW.
אני מקווה שהשאלה מתאימה לרוח השירשור אם כי רובו עוסק בצד החשמלי.
ברוב/כל? הרכבים החשמליים יש תא קדמי רדוד.
למה לא מנוצל לאיכסון גלגל ספייר? לפחות מהסוג הדק?
Asaf-a
אסף.א
מאחר ומדובר במכוניות כבדות במיוחד, לא ברור לי אם גלגל ספייר צר זו אופציה.
אני חושב שזה אפשרי עקרונית. היו גלגלים צרים בבהמות אמריקאיות כבדות עוד בשנות ה80.
אבל הגישה המודרנית והמבאסת היא לרדת מעניין הגלגל ספייר, גם במכוניות מונעות דלק ואפילו במשאיות ואוטובוסים. בחשמליות יש מוטיבציה אפילו גבוהה יותר כדי לשפר את הטווח המוצהר עקב הורדת המשקולת.
גם ככה נהגים הולכים ומפסיקים להיות נהגים מקצועיים שמסוגלים להחליף גלגל. במשאיות נתקלים לא מעט בנהגים שאפילו לא יודעים להרים קבינה .
אני משפץ את הבית (פרטי) ומתכנן נקודת חשמל כהכנה לעמדת טעינה מהירה לרכב חשמלי (שעוד אין). הבית מחובר לרשת בתלת פאזי 25 אמפר. מתכנן שדרוג ל- 40. האם מספיק לעמדת הטענה, או לשדרג ל- 63 משמעותית יקר יותר (כמעט פי שלוש)? הכבל הקיים בין חברת חשמל לבית מתאים ל- 40 אמפר. ל- 63 אצטרך להחליף. מה דעתכם? להשקיע ב- 63 אמפר?
כן.
אם תקנה רכב חד פאזי ותרצה לטעון אותו בקצב חצי סביר 7.4kw, אתה תצטרך 32 אמפר באחת הפאזות, מה שישאיר לך רזרבה נמוכה מדי למכשירים תלת פאזיים אחרים.
תודה, חנן. האם טעינה מהירה (שלהבנתי מחייבת חיבור תת פאזי) היא לא אופציה בכל הרכבים החשמליים?
רוב ככל הרכבים בנויים לקבל טעינה מהירה, אבל, טעינה מהירה, כלומר טעינה בזרם ישר, לא מקובלת בהתקנות ביתיות מכמה סיבות:
העמדות יקרות מאוד. מתחיל מכ17000 ש"ח.
מאוד לא מומלצות על ידי היצרנים לשימוש שוטף. זה מקצר את חיי הסוללה.
דורשות תשתית חשמל חזקה שלא שכיחה בבתים פרטיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כן.
אם תקנה רכב חד פאזי ותרצה לטעון אותו בקצב חצי סביר 7.4kw, אתה תצטרך 32 אמפר באחת הפאזות, מה שישאיר לך רזרבה נמוכה מדי למכשירים תלת פאזיים אחרים.
למה לקנות כזה רכב? טעינה תלת פאזית זה אלף בית של גימל.
40 אמפר זה אחלה לטעינה 3X16.
אתה מכיר רכב משומש תלת פאזי באיזור ה100000ש"ח או פחות? הנה לך סיבה.
מקווה שזה המקום הנכון לשאלה, בסהכ זו שאלה שכנראה תהיה יותר ויותר רלוונטית.
אני לקראת שיפוץ החצר הקדמית בבית פרטי 3 פאזות משנת 2000, הריסת גרנוליט וריצוף מחדש.
עוד אין לי רכב חשמלי אך אני רוצה להכין לפחות צנרת ריקה לטובת שימוש עתידי לעמדת טעינה, שאלות:
1. האם החיבור הוא דרך ארון החשמל הביתי או שניתן ונכון להוסיף ארון חשמל נוסף אחרי המונה של חברת החשמל? (הנמצא במיקום טוב יותר מבחינת הקרבה לחנייה) אצל מספר חברים בעלי רכב חשמלי ראיתי שתמיד עברו דרך הארון הביתי.
2. במידה והחיבור הוא דרך ארון החשמל הביתי, מדובר בבית עם מרווח מתחת לבית ובין האדמה שם רצה גם האינסטלציה, איתרתי שם צינור 20 - 23 ממ חלול שיורד מארון החשמל, האם סט הכבלים (5 גידים?) שנדרש להתחבר לארון יכול לעבור בצינור 20-23 ממ? או שחייבים צינור 36 ממ? קצת צפוף ולא בטוח שאוכל להשחיל מהארון חשמל למטה עוד צינור 36 ממ.
תודה מראש
Asaf-a
אסף.א
אולי זה קצר יותר במרחק, אבל כנראה יהיה יקר יותר למימוש.
תצטרך להתקין ליד המונה לוח ראשי הכולל מפסק ראשי ופחת תלת פאזי ,
+ מפסק תלת פאזי עבור היציאה לעמדת טעינה + מפסק תלת פאזי עבור הלוח המשני שהיום אצלך הוא ראשי.
בקיצור, על הלוח שקיים היום, אתה רק צריך להוסיף מפסק תלת פאזי אחד.
רענן
- - - Updated - - -
מוזר, לא מופיע לי יותר מצב עריכה. אז,
את העבודה חייב לבצע חשמלאי בעל רישיון וכנראה צריך לאשר את תכנית השינוי בחברת החשמל.