לכאורה לא היה צריך, שאלתי.
בהזדמנות אחליף
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
הגיעו בדואר.
איך הכי נכון לוודא התקנה מאוזנת?
מיועד לאחוריים של הרכב
קובץ מצורף 139150
קצת רשמים מהבולמים ושאלה בעקבותיהם -
הרכב מרגיש אחלה בכביש, אמנם לא הדוק כמו הגרמניה אבל מספיק טוב וסופג מהמורות סביר ביותר. הכל בפרופורציה.
ליד הבית יש שביל בדיקה - ישורת של כ-2 קילומטר שבחלקה יש כמה גלים במרחקים של 100-300 מטר אחד מהשני, מה שמאפשר לצבור מהירות ולשמר אותה וכשמגיעים לגל אפשר ממש להרגיש את הרכב מנתק מגע מהקרקע אם מגיעים במהירות של 80 ומעלה. ואם נשמור רגע על 60-70 קמש אז יש לנו פתיחת מתלה מהנה.
הנקודה הבעייתית היא שבנחיתה אני מרגיש שהאחוריים סוגרים מהלך עד ממש הבמפסטופ ומכאן השאלה - בולם חלש או קפיץ חלש?
בקדמיים אין בעיה, קפיץ ובולם מקוריים.
אדגיש שאני לא מגיע למצב של חיכוך עם הקרקע בשום מצב, אבל אני מניח שזה בגלל הספייסרים.
החלפת הבולמים לא הביאה להנמכה של הרכב, חשש שהיה קיים כי במקור מדובר בsls ועכשיו לא.
הפתרון הזול כמובן הוא החלפה של הקפיצים האחוריים אבל אני רוצה להבין מה קורה לפני שאני פועל.
קפיץ חלש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
גם לדעתי הצנועה נשמע מהתיאור כמו קפיץ לא מתאים, הבולם הרי רק מרסן את עבודת הקפיץ.
Sent from my SM-A526B using Tapatalk
מה שקורה הוא שאתה קופץ עם הרכב באויר ב80 קמש.
מה חשבת שיקרה?
לא באויר, כמעט באויר ועדיין אני מצפה שהמתלה יספוג את זה יותר טוב.
מניח שאין מקום להשוואה בין הקדימה לאחורה אבל עדיין המתלה הקדמי לא נסגר בנחיתה.
זה די תלוי בקפיצה, אם זה למשל כמו בתמונה (בהקצנה..) אז אולי זה סביר שהמתלה האחורי ייסגר גם אם הקדמי לא קובץ מצורף 139523
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
הדבר היחיד שסביר פה זה הנטיות האובדניות של הכלבלב ...
אמיר, החלפת כבר קפיצים?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לא החלפתי קפיצים עדיין והקפיצה לא כמו בתמונה... אני לא מנתק מגע מהקרקע ב60-70.
אבל הסברה שהקפיץ חלש הולכת טוב עם הטענות על התלות ביכולות של sls...
אני מניח שאין ברירה ואאלץ למצוא את הזמן והקשרים בשביל להביא קפיצים שלא במחיר חנות...
התמונה כמובן היתה בשביל להמחיש מתווה של "קפיצה" שעלולה ליצור עומס גדול יותר על מתלה אחורי, גם בלי ניתוק מהקרקע
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
תוספת חביבה לרכב המאפשרת לקבל עוד קצת מידע שבעיני הוא קריטי, במיוחד בקיץ.
מתחבר לobd, מוציא נתונים כמו חום מנוע, מהירות אמיתית (מדויק יותר ממד המהירות של הרכב...אבל מקבל את הנתונים מהמחשב שלו, מה ההגיון??), נתוני טעינה ואפילו קודי תקלות ועוד כל מיני דברים.
מבחינתי חום מנוע הכי קריטי. משום מה בסובארו חושבים שלהדליק נורה כתומה ומיד אחרי אדומה, זה מספיק בשביל שתבין שהמצב שלך בקנטים. הם פשוט לא התקינו שום שעון חום. העדיפו מד ואקום שלכאורה יעזור לך לנהוג יותר רגוע ולצרוך פחות דלק...ברור... זה לא מדליק בכלל ללחוץ את המנוע ולראות את הסיכה הזו עולה ועולה (והסיכה של הדלק יורדת ויורדת)...
https://m.aliexpress.com/item/400115...3692f19cxKxJH1
למזלי, יש מיקום מעולה בלי קידוחים ובלי הדבקות ובלי שזה יפריע בעין כל הזמן. החיבור עצמו בקצה השני הוא usb
מארק, תודה על עוד קישור למוצר מצוין.קובץ מצורף 139745קובץ מצורף 139746
נקודה לזכור לעתיד -
ניתוק מצבר /גמר מצבר יכול לגרום לחלונות חשמל להפסיק לפעול אוטומטית.
סגירה של החלון והמשך לחיצה 3-4 שניות. אחר כך פתיחה עד הסוף והמשך לחיצה 3-4 שניות. העסק חוזר לפעולה.
תודה לנועם (קדרים) על זה
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app
שדרוג מעולה התווסף לרכב - קיט שיפור תגובת מצערת.
במילה אחת - וואו!
כל השאר בשרשור ההוא.
השלב הבא - החלפת קפיצים אחוריים לקינג קשוחים.
שבת עם מזג אויר טוב אפשרה לסגור פינה בעניין הקפיצים החלשים מאחור.
ועל הדרך גם לבצע ניסוי כלים לאימפקט הסיני של vtek ולראצט החשמלי של acdelco. שניהם הוכיחו עצמם כרכישה מוצלחת ונכונה. אפילו שאלה לא מותגי על.
הן בעוצמת העבודה והן במשך זמן הסוללה, הם עושים יופי של עבודה.
בהזדמנות אם יש למישהו בוקסת מד-מומנט, יהיה מעניין למדוד את הנתונים האמיתיים של הvtek שהפגין/נה יכולת מרשימה מאד בפתיחה וסגירה של ברגים עיקשים ביותר היום.
משך העבודה נחתך בחצי הן בזכות הכלים אך גם בזכות הנסיון שהצטבר מהפעם הקודמת. כמובן ששום דבר לא היה מצליח ללא עזרתו של חן צ. חבר שהוא אח, חברות שהחלה כאן בפורום ב2008.
הקפיץ המקורי, עם הספייסר בגובה 4 ס''מ ותושבת הקפיץ-בולם המקורית של הרכב, הוחלפו בקפיץ קינג hd ייעודי לאאוטבק ותושבת חדשה של kyb. ראו תמונות להשוואה. למעשה לא נגעו בהם מאז 2012 בערך ועד היום (למעט החלפת הבולם לפני כמה חודשים)
לפני ההחלפה, גובה כנף אחורית - 80 ס''מ.
אחרי החלפה - 84 ס''מ. אני מניח שהרכב ירד קצת עם הזמן אבל עדיין מדובר בגובה נוסף משובח, בנוסף להקשחה המאפשרת העמסה נוספת. בתכלס, לא חשבתי שהרכב גם יגבה אלא רק יהיה יותר קשיח, דיינו.
בדיקה בשביל הכורכר ליד הבית, אותו השביל שסגר לי את הבמפסטופ ב60 קמש. כמובן שהתוצאה שונה בעליל. נחיתה/ספיגה של מהמורות בצורה ראויה ונעימה. כך גם על פסי האטה בעיר, שהיו מעיקים מאד.
קצת תמונות ועוד תודות
עמרי על מכווצי הקפיצים, זה כבר הפך עניין שבשגרה. ויהיו עוד פעמים...
נתי מצמיגי פרויד, על הקפיצים, הייעוץ, הליווי, השירות והכל עם חיוך וסבלנות אין קץ. וכל זה מבלי שנפגשנו אפילו פעם אחת (וזה ישתנה בקרוב)
השלב הבא - הנמכת תת שלדה והארכת בולמים לטובת הגדלת המהלך.קובץ מצורף 140073קובץ מצורף 140074קובץ מצורף 140075קובץ מצורף 140076https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...79fa183038.jpgקובץ מצורף 140077
סחטיין! עבודה יפה!
זווית נטישה משופרת ותמיכה עדיפה במרכב והתנהגות משופרת.. איזה הבדל זה קפיץ נכון!
שווה לציין שקבוע קפיץ גבוה בהכרח יתורגם לגובה נוסף.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
חשמל - רק מתאם קטן ב2 שקלים. לא ממיר 110/220.
ACDelco ARW1209P G12 Series 12V Li-ion Cordless 3/8” 45 ft-lbs. Ratchet Wrench Tool Kit https://a.co/d/ivtN7RQ
Impact Wrench Cordless Brushless Impact Wrench 400N.m,Impact Gun 295 ft-lbs,1/2 Inch Impact Wrench for Car Tiers… https://a.co/d/52yY7XK
אלה הקישורים. למי שיש עוד כמה גרושים, יש לacdelco דגם יותר טוב בתוספת יחסית קטנה. לשיקולכם.
רוצה להוסיף שקעי מצת ו-usb בחלק האחורי של הרכב. תוהה מהיכן למשוך פלוס ומינוס?
האם לסלול כבל עבה מהמצבר בחיבור הפלוס ואת המינוס לחבר ל(אין) שלדה?
או שגם את הפלוס למשוך מאנשהו? לא מת על הרעיון של למשוך מפנס, למשל.
רוצה משהו כמו 4 שקעים, שניים מכל סוג.