תגובה: סדקים בצמיגי bf km3
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני יודע שמותר לפנצ'ריה למכור צמיגים עד שמלאו להם 6 שנים.
אם אני לא טועה, אסור להמשיך להשתמש בצמיג שמתאריך ייצורו חלפו 10 שנים ומעלה. בפועל, ראיתי גם מכוניות על צמיגים בני 15 ויותר..........
צמיגי שטח מלא בד"כ עשו את שלהם וכדאי להחליפם סביב גיל 3-4 וכ-40-50K ק"מ. זה כמובן לא אומר שלא ניתן להמשיך לנסוע עליהם, אבל מצבם בד"כ כבר היה רחוק מלהיות אופטימלי. במקרה הטוב הוא יהיה סביר לגילם.
המס' האלו אומרים הכל.
מדובר באחד הצמיגים היקרים בקטגוריה שלו בנהג שלא מאתגר את הצמיגים יותר מדי, 20000ק"מ וסדקים ( לא קוביות, לא שחיקה, ולא יובש).
אז לכל אוהדי BF , שבכח מחפשים פה תרוצים ונימוקים....
אם זה לא דפקת ביצור, זה אומר דפקת בתכנון, כלומר שכל הצמיגים דפוקים.
ההתנהלות של היבואן פשוט מביישת ( זה לא צמיג סיני ב550 ש"ח) ושכל אחד יסיק את המסקנות שלו על אגדות ה BF.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
ממה שאני זוכר מהדיון הזה - היה נכון לאצות הראשונות של הצמיג הזה כשהוא הופיע
Sent from my iPhone using Tapatalk
ראו מה שהד כתב.
אתם אשכרה לא קוראים את מה שכותבים פה….
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המס' האלו אומרים הכל.
מדובר באחד הצמיגים היקרים בקטגוריה שלו בנהג שלא מאתגר את הצמיגים יותר מדי, 20000ק"מ וסדקים ( לא קוביות, לא שחיקה, ולא יובש).
אז לכל אוהדי BF , שבכח מחפשים פה תרוצים ונימוקים....
אם זה לא דפקת ביצור, זה אומר דפקת בתכנון, כלומר שכל הצמיגים דפוקים.
ההתנהלות של היבואן פשוט מביישת ( זה לא צמיג סיני ב550 ש"ח) ושכל אחד יסיק את המסקנות שלו על אגדות ה BF.
אם זה לא משהו סדרתי שצץ מכל עבר אצל משתמשים שונים , לא הייתי ממהר לפסול את המותג כולו.
היצרן הזה בעל מוניטין נחשב מאוד כבר שנים רבות. אישית, בלי שראיתי בעינים ונגעתי בידיים אלא רק מתמונות, זה ממש לא נראה כמו צמיג שעבר שימוש כסחני גם במעט הקילומטרים שנסע = לדעתי ומנסיוני, פרופר פגם בייצור. אבל אני לא צמיגאי מומחה ואפילו לא צמיגאי חובב... רק משתמש קצה עם הרבה נסיון שיכול לתת חוות דעת על מותגי ודגמי צמיגים שהתנסיתי בהם.
מצד שני הצמיגים האלה בני 3.5, גיל שבו רבים כבר נמצאים לקראת החלפת הצמיגים בגלל התייבשות ולא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מנסיונות להפעיל אחריות*.
*"אחריות" = מונח מאוד גמיש/אמורפי בישראל, שבה מקובל להתייחס אליך כמו למלך רק עד לרגע שבו החלטת שאתה קונה - וגיהצת כרטיס אשראי. שנייה אחר כך, ב-99% מהמקרים/עסקים, אם אתה לא ידוען כלשהו, תודעת השירות יורדת מיד לאפס.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
ראו מה שהד כתב.
אתם אשכרה לא קוראים את מה שכותבים פה….
אתה מוכן להפסיק להפריע להם לריב? ועוד עם דבר איזוטרי ומיותר כמו עובדות?
חוץ מזה, לא ראיתי שכתוב בחוקי הפורום שצריך לקרוא לפני שמגיבים.
(ואם מישהו מתכנן לעדכן קצת את החוקים, ובהקשר אחר לגמרי, לדעתי היה פעם סעיף שמדבר על זה שאם זה לא 4×4, או לכל הפחות רכב שטח, זה לא מעניין, למעט תת פורום "רכב ומכוניות טכני כללי").
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
כנראה שנכון לחזור ל ko2.
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
לפיBF זה אותו גומי עם סוליה אחרת.
מצאת ברשת דיווחים דומים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם זה לא משהו סדרתי שצץ מכל עבר אצל משתמשים שונים , לא הייתי ממהר לפסול את המותג כולו.
היצרן הזה בעל מוניטין נחשב מאוד כבר שנים רבות. אישית, בלי שראיתי בעינים ונגעתי בידיים אלא רק מתמונות, זה ממש לא נראה כמו צמיג שעבר שימוש כסחני גם במעט הקילומטרים שנסע = לדעתי ומנסיוני, פרופר פגם בייצור. אבל אני לא צמיגאי מומחה ואפילו לא צמיגאי חובב... רק משתמש קצה עם הרבה נסיון שיכול לתת חוות דעת על מותגי ודגמי צמיגים שהתנסיתי בהם.
מצד שני הצמיגים האלה בני 3.5, גיל שבו רבים כבר נמצאים לקראת החלפת הצמיגים בגלל התייבשות ולא הייתי מצפה לגדולות ונצורות מנסיונות להפעיל אחריות*.
*"אחריות" = מונח מאוד גמיש/אמורפי בישראל, שבה מקובל להתייחס אליך כמו למלך רק עד לרגע שבו החלטת שאתה קונה - וגיהצת כרטיס אשראי. שנייה אחר כך, ב-99% מהמקרים/עסקים, אם אתה לא ידוען כלשהו, תודעת השירות יורדת מיד לאפס.
הפוך גוטה, הפוך....
אני לא פוסל את המותג, מי שפוסל את המותג זה כל מי שמציע משהו אחר מדפקט (נקודתי ?) ביצור.
ולכן האצבע שלי על היבואן.
עזוב אחריות, עזוב הכל.....
כל המומחים פה, כמה פעמים נתקלתם בתופעה כזו? כמה פעמים ב BF????
אם היבואן, היה מציע ללביא להחליף ל 4 חדשים תמורה נגיד ל 650 ש"ח לצמיג (שלביא ישלם לו ישירות?), היבואן יקבל תמורה מלאה \ כמעט מלאה לצמיג, לביא יהיה לקוח מרוצה, ויכתוב את זה פה, יעשה מוניטין למותג וליבואן, וכלם ירוויחו.
אבל היבואן ....... או ....... (תשלים לבד).
ולכן, כל מי שחושב על לשלם על הצמיג היקר ביותר בשוק, עם כזה יבואן, וכאלו מחירים, שיחשוב פעמיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
שאלתי את השאלה לגבי תוחלת חיים של צמיגים, באופן כללי ולא בהקשר של אחריות.
אבל אם מדברים על אחריות, לדעתי מי שאמור לקחת אחריות במקרה כזה (אם מדובר באמת בפגם בצמיג) הוא היצרן. לא מדובר בצמיג סיני עלום שם, זה bf. היבואן והמתקין הם הקשר בין בלקוח ליצרן ולא צריכים לשאת באחריות בעצמם.
עמרי הזכיר נקודה חשובה שאם זה כשל בצמיג, סביר שזה לא המקרה היחיד ואז היצרן כנראה כבר מודע לבעיה והגיוני שתהיה אחריות כלשהי, גם אם לא מלאה, כי בכל זאת זה לא צמיג חדש שכשל.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אהוד,
זה בדיוק העניין.
על פניו, לא אמורה להיות בעיה בצמיג הזה, בשימוש נורמלי, ובטח לא כששאר הצמיגים, שנקנו ביחד, נראים אחרת.
ההגיון אומר שאם היה שימוש אגרסיבי או בלתי סביר, אז הבלאי היה אמור להיראות בכל הצמיגים בצורה דומה, פחות או יותר.
ואחרי שאמרנו את כל זה, אני חוזר לסוגיית לקיחת האחריות - עד כמה נראה לך סביר שיבואן ייקח אחריות על צמיג אחרי 3.5 שנים?
לדעתי, הסיכוי נמוך ואני גם לא הייתי מצפה לכך.
בברכה,
ינוי5
ויבואנים אחרים יותר טובים?.... כולם אותו חרא.
הזכרתי את זה קודם - כולם יהיו נחמדים, חייכנים, שירותיים, ינסו לשכנע ולפתות אותך - כדי שתקנה.
אחרי שקנית, יתהפכו. אם פתאום צריך שירות, פתרון בעיה, הפעלת אחריות רחמנא ליצלן?..... יטרטרו אותך, ימרחו אותך, יחפשו אותך באותיות הקטנות, בעיקר יבזבזו לך זמן יקר וינסו להתיש אותך עד שתוותר. זה לא רק בצמיגים אלא בכל דבר. כאלה אנחנו. ישראלים, נו.
במקרה הזה, צמיג שלפחות מבחינת הגיל כבר ותיק מאוד, אני בספק אם יסכימו להפעיל אחריות.
מקסימום יגלו רצון טוב, כמו שתיארת, ויציעו ללביא סט חדש בהנחה. שגם זה יהיה יפה ואפילו ראוי לציון, בהתחשב בעובדה שבישראל אנחנו חיים.
לגבי "יקר" - נו, יוקר המחיה וכו'. בישראל הכל נורא יקר. הכי יקר בעולם.
בוודאי כל מה שקשור לרכב, שהמדינה רואה בו כספומט. מסחטת מיסים. גם 550-600 שקל לצמיג סיני/אינדונזי עלום שם זה נורא יקר. גם האוטו של לביא הוא "נורא יקר" כי הוא נדיר בישראל, נחשב ע"י רבים ליותר טוב/הכי טוב ויש סביבו הילת מלאכים ומוניטין מכאן ועד טוקיו = לכן הוא מבוקש ונסחר בפועל במחירים גבוהים פי 2-3 מרכבי שטח אחרים בגילו ובק"מ שלו.
במקרה הזה של צמיגי BF: מותג נחשב + מידה לא נפוצה שאין בה יותר מדי אפשרויות ודגמים ושרוב הפנצ'ריות לא מחזיקות במלאי = יקר.
היתה כאן תגובה של היבואן שפיספסתי, שבגלל כבר מתנפלים עליו ?
אני בינתיים ראיתי רק הנחות והשערות על מה היבואן יגיד.
אם פספסתי - סליחה ואשמח אם יצטטו אותה כאן שוב ...
תדייק בבקשה,
מתנפל... ועל כל היבואנים באשר הם.
לא על אחד ספציפי...
זה פשוט מצטייר טוב יותר ... יכל היות יחצ"ן או לכל הפחות כתב.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
היתה כאן תגובה של היבואן שפיספסתי, שבגלל כבר מתנפלים עליו ?
אני בינתיים ראיתי רק הנחות והשערות על מה היבואן יגיד.
אם פספסתי - סליחה ואשמח אם יצטטו אותה כאן שוב ...
https://www.jeepolog.com/forums/show...l=1#post984749
ממה שאני מבין, זה הכי רחוק שלביא הגיע, וכן אני הייתי מציע לו לאתגר את היבואן.
אבל העובדה שכולם פתרו היבואן, ואף אחד לא מצפה ממנו (או כמו שדרור כתב, כל יבואן אחר), אומר הכל על הנורמות הצרכניות שלנו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני בעד שתיקח את זה על עצמך ותייצג את כולנו.
אולי יעזור להרגיע אותך מהמשך לעיסת הצמיג המסכן הזה.
אני ניסיתי פעמיים(ומכיר עוד חברים שניסו) לממש אחריות לצמיגים, קוביות שנשרו או סדקים שהופיעו בטרם עת, אותם תירוצים כל פעם מחדש, או "הצמיג נסע בלחץ אוויר נמוך מהמומלץ" או "אתם הג'יפאים טוחנים סלעים", אלה התשובות הרגילות.
קיצור חבל על הזמן והטרטור, אחריות לצמיגים בארץ זה עוד ישראבלוף מבית היוצר.
אני בדעה שצמיג ברכב שמטייל שמחזיק מעל שנתיים ברכב זה רווח שלכם, ותאמינו או לא, לא קונה צמיג סיני, רק יפני או אמריקאי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
קצת פרופורציות. צמיג בן 3.5 שנים. איזה אחריות? מה הקשר ליבואן? אחלה יבואן, חרא יבואן - זה צמיגים. ברזל עטוף בגומי. יש להם מיליון סיבות למות אחרי 3.5 שנים. זה לא קשור לתרבות צרכנית אלא להבנה שדברים חדשים נהיים ישנים. ודברים ישנים הם כבר לא חדשים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
קצת פרופורציות. צמיג בן 3.5 שנים. איזה אחריות? מה הקשר ליבואן? אחלה יבואן, חרא יבואן - זה צמיגים. ברזל עטוף בגומי. יש להם מיליון סיבות למות אחרי 3.5 שנים. זה לא קשור לתרבות צרכנית אלא להבנה שדברים חדשים נהיים ישנים. ודברים ישנים הם כבר לא חדשים.
אסף.
לא ראית ממני את המילה "אחריות" אפילו לא פעם אחת. נכון, לצמיגים אין אחריות ל 3.5 שנים.
אבל יש בלאי סביר, ויש מותג מוביל, וצמיג יקר.
והתופעה של הסדקים האלו, בפרופיל השימוש שלביא מתאר (לחצים, משקלים, סוג הטיולים), היא לא תופעה מקובלת.
וגם אתה יודע את זה, וגם כל מי שנמצא פה יודע, זה לא מקרה רגיל.
האמירה שלך על 3.5 היה קצת נפנוף באוויר. לפנצ'ריה מותר למכור צמיג (כחדש) עד 6 שנים מתאריך היצור, אז לגבי צמיג שכמעט לא נסע, הנתון היהחיד שמעניין זה ה 20000 ואופי הנסיעה.
@ דורון,
אני לא הולך לייצג אף אחד. אבל כמעט כל זכות הקיום של האתר הזה, זה בהחלפת מידע ועזרה.
והרבה אנשים פה, ואני לא פסיכולוג, ולא מנסה לנחש למה, נתנו תשובות מאוד מוזרות, ופשוט פחדו להגיד את הדבר הכי ברור, זה נראה כמו דפקט.
כל אחד פה, שאחרי 20.000 ק"מ הצמיגים שלו היו נסדקים כך, היה מתעצבן, זה לא בלאי טבעי.
אז למי שהתבלבל מהתשובות, אני מצרף תמונות של צמיגים סינים (בטווח ה 550ש"ח שאני מדבר), שלא מכירים את התאוריה של הבעיה של רכב שעושה מעט ק"מ :-).
תסתכלו בבקשה על מצב הצמיג, ועל תאריך היצור. הרכב הזה לא חונה בחניון סגור, ולא מכוסה, ושהצמיגים הורכבו, הם היו חדשים.
כך צריך להראות צמיג בין 3.5 שנים שנוסע מעט ק"מ, לא כמו ה BF של לביא. כל השאר, ברבורים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אז למי שהתבלבל מהתשובות, אני מצרף תמונות של צמיגים סינים (בטווח ה 550ש"ח שאני מדבר), שלא מכירים את התאוריה של הבעיה של רכב שעושה מעט ק"מ :-).
תסתכלו בבקשה על מצב הצמיג, ועל תאריך היצור. הרכב הזה לא חונה בחניון סגור, ולא מכוסה, ושהצמיגים הורכבו, הם היו חדשים.
כך צריך להראות צמיג בין 3.5 שנים שנוסע מעט ק"מ, לא כמו ה BF של לביא. כל השאר, ברבורים.
1+
כאחד שהיה נוסע עד פתח תקווה בשביל להתקין BF שטח מלא,
הבנתי שהמלך עירום לאחר התקנת הנקוק שטח מלא (כי לא היו בארץ BF ).
בהמשך כמה סטים של מקסיס 8060 טרופדור (הצמיג שנותן תמורה מעולה למחיר).
לאחרונה עם טויו MT .
בקיצור,
האכזבה העיקרית היתה לי מ BF בפרט ביחס למחיר והמאמץ להשיג במידה שהייתה לי אז.
האכזבה העיקרית מ BF שלאחר שנה ומשהו (במעט קמ') הם היו אוחזים רע מאד בכביש רטוב.
רענן
סתם אנקדוטה
על הרכב האחרון שקניתי היו צמיגים בני 14
הבעלים הקודם נסע איתם כרגיל ולא התרגש מהגיל (נסע מעט מאד בשנים האחרונות אבל בכל זאת).
הם נראו בסדר.
אלה היו יוקוהמה גאולנדר.
אני החלפתי אותם מיד כמובן.
בקיצור, חרא צמיג.
עזבו שטויות.
זיו. האמירה שלי על 3.5 שנים היא לא ניפנוף.
היא בעיקר אבחנה שצמיג שטח שנמצא בשימוש מתבלה ומתיישן (וזה לא משנה שמותר למכור צמיג חדש 6 שנים). זו מציאות.
מי שמאוכזב מצמיגי שטח שדורשים החלפה אחרי 3.5 שנים שיחפש תחביב אחר, או שיתקין צמיגי 'מונית' שלא יאחזו בשטח אבל יחזיקו 10 שנים בלי בעיה.
ברצינות. עשיתם חפירה מכלום.
אסף.
לדעתי השרשור הנ"ל עשה את שלו , רוב הקוראים יחשבו פעמיים אם להתקין KM3 .
אחרי 3 שנים זה לא מוגזם לבקש מהצמיג להיות תקין , גם אם נסענו בשטח עם פחות אוויר מדי פעם , לכולנו יש נסיון עם צמיגי שטח , המשלין האחרונים שלי החזיקו 6 שנים ו90 אלף ק"מ , המיקי טומפסון שכולם חזו שיקרע וילך אחרי שנה כבר מעל 3 שנים ומעל 40K ק"מ ועדין במצב סביר , אנחנו מצפים ממותגים שיהיו אמינים ואם יש תקלה אז היבואן הרשמי צריך לקחת את זה לצומת ליבו ,אף אחד לא ביקש אחריות אבל יחס , בדיקה, הנחה על סט חדש הם לא מילה גסה.
צמיגי BF לרכב שלי עולים 1400 שקל לצמיג , מיקי טומפסון 700 , סיני אפשר להשיג מ450 , זה היחס במחירים , היבואן לא מתבייש לבקש מחיר מטורף אז שלא יתבייש להתיחס לתקלות בכובד ראש , בכל זאת מדובר במותג פרמיום עם המחירים היקרים בשוק .