אני שומע הרבה על "איירסופט מוסב" אבל אף אחד עדיין לא העלאה תמונה של אחד כזה באף אחד מהדיונים בנושא (באתרים אחרים)
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
Printable View
ראיתם פעם "קרלו"?
זה נשק מאולתר שהם בונים מאפס לבד ועובד מספיק בסדר, יש לנו אי אילו חללים שנהרגו מנשקים כאלו. לפעמים משולבים בו חלקי נשק תקניים, לפעמים לא.
אם הם יכולים לעשות את זה, הם לא יכולים לקחת גוף של איירסופט ולתקוע בו חלקים מאולתרים או פחות מאולתרים כדי שיעבוד באותה רמה של ה"קרלו"?
הם יכולים ועושים.
למה להם? שאלה טובה.
הרבה יותר מורכב למיטב הבנתי. הכלים האלו עשויים מאלומיניום רך שלא יכול לעמוד בלחצים של ירי.
מי ששוכר, לפני כמה חודשים היתה פריצה למוזיאון גולני ונגנבו של כל מיני כלים מושבתים, בדיוק בגלל שכבר יש להם קנה, ולייצר תמ"ק עם מכנס פתוח זה די פשוט ברגע שיש לך קנה איכותי
Sent from my Pixel 5a using Tapatalk
לייצר כלי שיורה 9 מ"מ ממכנס פתוח, ניתן באמצעים פשוטים ונגישים. בזמן המחתרות ייצרו בארץ תמ"ק סטן, את הקנים חרטו בד"כ מקנים של רובים ישנים שכבר לא היו שימושיים (רובה צרפתי או תורכי אחד הספיק לייצור של מספר קנים).
אבל כלי אוטומטי שיורה 5.56 ? מניח שהקנה והמכלול תקניים , ראיתי גם תפיסות אמל"ח שזיהיתי שיוצר מחלקי נשק שמקורם במפעלים מקומיים (כרמיאל וק.גת ), לגבי הגוף ומכלול ההדק - למיטב ידיעתי יותר פשוט לכרסם נתח אלומיניום גולמי מאשר להתאים גוף של איירסופט שגם עשוי מחומר מאד נחות וגם המידות שלו לא מתאימות ל UPPER. אפשר גם לגלף מעץ וזה יירה...
כל מה שהם צריכים זה רק שזה יירה.
לגבי בחירת החשיפה, העיתוי שלה והאופן שבו מוצגת לציבור, ישנן כל הזמן חשיפות ופעילות כנגד ארגוני הפשיעה ועבריינות במגזר בתחום הייצור, החזקה וסחר באמל"ח. הבעיה שכמו בסמים, כל עוד יש ביקוש תמיד יהיה מי שיספק את ההיצע.
לגבי ייצור נשק מאולתר כרובה קרלו שהוא שעטנז בין רובה לאקדח (יורה תחמושת 9 מ"מ) הוא אכן בייצור עצמי ומחרטות בשטחים. כמו כן מתבצע הסבה של רובי אוויר לנשק תקני על ידי החלפת מכלוליהם הפנימים למכלולים של כלי נשק, אך הבעיה שהמעטפת שלהם נשארת של רובה אוויר ולכן התוצאה שהם שמישים לירי מועט ורווים בתקלות שימוש, יחד עם זאת כפי שנצפה בפיגוע בבני ברק, מספיק קטלניים לרצוח מספר בני אדם בירי.
לגבי הדרום, ישנן החלטות של מדינת ישראל ברמת הדרג המדיני, הנובעות משיקולים פוליטיים ומשפטיים, מבחינה צבאית, אין למדינת ישראל כל בעיה "להשתלט" על כל שטחי הבדואים בדרום או הכפרים בצפון, בדיוק כפי שאם הצבא יידרש, הוא גם יוכל לכבוש את רצועת עזה, אך השאלה באיזה מחיר ואיזו תועלת תצא לנו מזה. מבחינה צבאית לישראל כוח רב. ישנן בעיות רבות למדינה בהמון אספקטים (רף הענישה, בעיות חוקיות, הרתעת המערכת המשפטית, היקף כ"א של משטרת ישראל, ריבוי האיומים מפנים ומבחוץ וכדומה) שמשפיעות על המצב הביטחוני והפלילי במדינה.
אני לא מחזיק ברשיון לנשק.
אני לא רוצה אחד.
היה לי פעם ותפסתי את עצמי עם הילדה הקטנה ביד ועם אקדח בנרתיק .. בתקופת הפיגועים של התחלת שנות ה 2000 בקניון. מבין שאם יהיה ארוע אני לא אעשה כלום אלא אסתתר ואנסה להציל את התינוקת ...
אבל עם הזמן עלתה המחשבה בי מידי פעם והיא עדיין עולה מידי פעם ... ואני נמנע מזה פעם אחר פעם כי .. אני פשוט מפחד.
לא מפחד מהמחבלים. לא מפחד לחתור למגע .. מפחד ממשטרת ישראל.
מפחד פחד מוות ממשטרת ישראל......
אחרי הקטע של שי דרומי .. הבנתי שזה כבר לא יקרה. הפסקתי לחשוב על האפשרות. לא בא לי כל ההסתבכות הנוראית הזאת.
הנה דוגמה מהימים האחרונים. נכון שזה מפייסבוק .. ונכון שזה ממעריב .. אבל כולנו יודעים שגם אם הסיפור הזה מצוץ מהאצבע .. ( ואני לא באמת חושב ככה ) אז יש כמוהו לא מעט.
אני למעשה מכיר אישית לוחם 669 בפנסיה שנלקח לו האקדח ולא הוחזר יותר בגלל ארוע של ירי באויר תחת ארוע של כמעט לינץ'
באזור סחנין ב 2002.
https://www.facebook.com/563328991/p...9100157458992/
העיוותים שיש פה לא נגמרים בזה שאסור לנו לנקות את המאפרה ללא אישור מוסך .. זה הרבה הרבה יותר עמוק.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
וואו, שאל על תבחינים וקיבל פילוסופיה פוליטית עם נגיעות מיזוגניות.
אתה עומד בתבחינים.
אם אתה אדם אחראי ושקול, אז אני חושב שיש המון סיבות טובות לרישיון נשק אישי.
שאתן ברוח השרשור קלישאות ללמה לשאת את הנשק ולא לפחד ממשטרה?
כי "עדיף להשפט על ידי שבעה ולא שישבו עלייך שבעה" או "נשק זה כמו מצנח, אם הוא לא היה עלייך ברגע הצורך, אתה כבר לא תצטרך אותו".
או בקיצור - אתה עומד בתבחין חבר.
לדעתי זו ממש לא סיבה לא לשאת נשק, אם תשתמש בו רק במצבים שעדיף כלא מאשר התוצאה שניה, אז באמת עדיף כל הבלאגן הזה מאשר התוצאה שניה.
הרי אם לא היה לבחור בסיפור אקדח, הוא ואשתו היו מתים, ואולי לא רק מתים.
אז אתה מעדיף לוותר על אופציה להגן על עצמך בגלל שתעבור השפלה במשטרה?
לא בדיוק.
אבל אם גם רק כדי לעמוד על זכותך הבסיסית להגן על חייך אתה צריך להיות מוכן נפשית ובעיקר כלכלית/פיננסית למסע ייסורים משפטי ארוך ויקר?.... אז אני מוותר מראש על התענוג המפוקפק שבאקדח שתקוע בתחת.
בוא'נה, אפילו רושם על בחורות זה כבר לא עושה.
ובמקרה של הפיגוע האחרון בדיזנגוף, לנוכח הבלגן וחוסר השליטה/יד מכוונת שהיו שם וכולנו ראינו הכל בלייב, סטייל תכנית ריאליטי - יש מצב שאזרח חמוש שהיה מנסה להתערב, סביר להניח שהיה עלול להיירות בעצמו בטעות על ידי מישהו ממאות השוטרים/חיילים ההיסטריים שהתרוצצו שם לכל הכיוונים בנשק שלוף ומוכן לירי.
לא יעזור כלום. אנחנו חיים בבית משוגעים.
וחוצמזה, תיכף גם זה יימחק.
אזרח חמוש לא אמור להיות עם אקדח בחוץ כשמאות אנשי בטחון שם.
אבל אולי הוא היה מונע מהם את הצורך להגיע.
ראבק זה כל כך מוחשי, 4 פיגועים שנעצרו מהר יחסית כי היו חמושים באזור (פעמיים אזרחים ופעמיים שוטרים) .
ואחד שלקח שעתיים לסגור, כי עד שהגיעו חמושים (שוטרים וחיילים) הוא הספיק לברוח.
אזרחים חמושים מעורבבים בתוך האוכלוסיה הם הפתרון הכי טוב והכי נכון למצב הקיים, אבל חוץ מקריאות מהיציע (כולל מרוה"מ לאחרונה), אף אחד לא באמת שם את זה על השולחן. יעדיפו לזרוק 400 מיליון ש"ח לפח בלסגור פרצות בגדר שבתוך חודש כבר יפרצו שוב, כדי לסתום פיות ולהראות שלא יושבים על הידיים, כאשר מנגד ימשיכו להכביד את היד על אוכלוסיית נושאי הנשק ברשיון.
במהלך "אינתיפדת הסכינים" לפני מספר שנים עשיתי טעות והגעתי להופעה בזאפה חמוש, טעות נוספת שגם הצהרתי על זה בכניסה משנשאלתי... קיבלתי בחזרה את הכסף על הכרטיסים אחרי שסורבתי כניסה. גם אפשרות הפקדה בתחנת משטרה כבר איננה קיימת מזה שנים.
כשנוסעים למלון צריך לדאוג מה לעשות עם הנשק כשנמצאים בבריכה או בים - הכספת בחדר לא עונה על התנאים לשמירה על נשק וגם לא זו של הקבלה. זה לא פלא שלא היה אף חמוש מתוך מאות המבלים ברדיוס הקרוב לאירוע. אז עכשיו יש כל 100 מטר קבוצת שוטרים משועממים, פרשים מפטרלים וכו' - אבל למחבל שמעוניין לרצוח יש את כל האמצעים לבחור לוקיישן הומה שלא מאובטח, לשבת בנחת ולתצפת ולוודא שאין שוטרים בסביבה.
כבעל רשיון לנשיאת נשק להגנה עצמית שיכול גם להוות מכפיל כוח לכוחות הבטחון בשעת צורך, אתה אמור לשאת אותו עליך. כי אם לא, אז בשביל מה לעזאזל טרחת והוצאת רשיון? מה התועלת באקדח אם הוא סגור בכספת?.......
באנדרלמוסיה הזו שראינו, אזרח חמוש שרק יצא לבלות לתומו כשהאקדח עליו, היה יכול לעצור את האירוע באיבו.
ומצד שני סביר יותר להניח שהיה מוצא את עצמו ירוי ע"י שוטר או חייל.
אחי אורי ישב בבר סמוך בזמן הירי וכמה שניות אחר כך כבר טיפל בפצועים שגססו לו בידיים. אחר כך חשש ללכת הביתה (גר חצי קילומטר משם) כדי לא לחטוף כדור - הן מהמחבל שעדיין הסתובב חופשי אבל חמור מזה - ממאות שוטרים וחיילים עצבניים שרצו שם ברחובות ובסימטאות מחצר-לחדר-מדרגות לחצר-לחדר-מדרגות עם רוס"רים דרוכים וצלמי ערוצי 12 ו-13 שדבוקים אליהם. גם ככה עם הזקן שלו הוא נראה ערבי, רק אקדח בחגורה היה חסר לו...
בחמישים שנה האחרונות ( מינוס ה 3 שנים שהיה עלי אקדח )
לא הייתי במצב שבוא הרגשתי שחסר לי אקדח.
גם כשאני מטייל לבדי במדבר. ונניח שהיה עלי אקדח .. ונניח שנקלעתי לקרב יריות .. ונניח שהצלחתי להיות המנצח .. מה אז ? פול גז להמלט משבט בדואים שלם שחייב נקמת דם ?...
אני לא פציפיסט. אבל אני בוחר לא להיות חייל דמיקולו בפנסיה .. יש נטיה פה להיות אחרי צבא עד גיל 90 .. קצת הזוי .. תסתכלו על דריש שתכף יבוא לספר שהוא לא ראה נשק ב 30 שנה האחרונות. ואני מניח שזה לא חסר לו ..
גם בישראל .. הסיכוי להקלע לקרב יריות פחע'י הוא לא גדול. .. סטטיסטית... ( יותר קל להקלע לקרב יריות על רקע פלילי )
Sent from my DN2103 using Tapatalk