נתקלתי ביד2.
לא מכיר את הרכב או את המוכר:
https://www.yad2.co.il/s/c/mmrd27mz
Printable View
נתקלתי ביד2.
לא מכיר את הרכב או את המוכר:
https://www.yad2.co.il/s/c/mmrd27mz
בטלו
זה ידני.
ועדיין לא הייתי משלם סכום כזה על אוטו בן 15. ספק אם בכלל הייתי קונה רכב בגיל כזה כרכב משפחתי.
לא, לא GR..... GR זה Gazoo Racing, סדנת ה-AMG/M-Technic/Nismo של טויוטה.....
זו סתם רק GLI, רמת גימור מאוד בסיסית, למי שזה משנה לו במכונית בת 15-16.... וכנראה בעברה היתה רכב לימוד נהיגה.
יוניון הביאו בזמנו גם כמה קורולות ידניות - שיועדו מלכתחילה לשוק של מורי הנהיגה.
מי ששוקל רכישת רכב כזה וסתם רוצה לדעת ולהיות בטוח, שיפשפש טוב טוב בהיסטוריה שלו וגם יבדוק מתחת לשטיחי הריצפה בצד ימין אחר שרידי ההתקנות של סט דוושות ימני. סה"כ, במחיר מתאים, לא באמת צריך לפחד מאוטו כזה כי כבר עברו מספיק שנים מאז שעבד בלימוד נהיגה - אבל זה בהחלט אמור להוריד אחוזים ניכרים ממחירו.
העובדה שזו קורולה ידנית, סוג של חד-קרן בישראל, לא הופכת אותה למשהו מעניין או מהנה לנהיגה ובטח לא מצדיקה לשלם כל כך הרבה על שנתון כל כך ישן. זו עדיין רק סתם קורולה, כן?..... זו כן יכולה להיות אחלה קנייה למי שצריך סוס-עבודה אמין ופשוט. אבל רק במחיר מתאים.
למה, יש קורולות טובות?.....:rolleyes:
רכב די מגעיל. בטח לנהיגה, ולאו דווקא בגלל הגיר.
הגיר הרובוטי פחות מוצלח. אבל את זה אפשר לומר על כל גיר רובוטי בעולם. כנראה כי פשוט לא מתאים לתנאי החום והפקקים בישראל.
הגיר האוטומטי-פלנטרי 4 מהירויות פשוט ואמין ויחיה לנצח - רוב הקורולות בישראל הן אוטומטי-פלנטרי וזה הדגם המוכר והמוצלח.
ידניות היו רק אצל קומץ מורים לנהיגה. סביר להניח שגם הגיר הידני אמין.
בכל מקרה, דעת העדר המקובלת והקובעת בשוק הישראלי, מחשיבה את הדור הספציפי הזה לאמין ומוצלח ביותר. אולי הכי מוצלח, כי זה הדור האחרון לפני שקיבלו גיר רציף.
מנסיוני המאוד אישי עם אקזמפלר כזה מ-2010 שנרכש חדש מהסוכנות, הוא דווקא יכול להפתיע פה ושם עם תקלות מעצבנות. רובן קשורות לאיכות ייצור וגימור לא מרשימות וחלקן עם משמעות בטיחותית קריטית (בעיות בלמים, או נכון יותר - בעיית הפתאום אין בלמים...).
בכלל, תקלות בטויוטה זה נושא בעייתי שקשה ללקט עליו מידע אמין שניתן לסמוך עליו, כי רוב בעלי טויוטה נוטים להחריש תקלות ובעיות כדי לא לפגוע בערך המכירה.... אלה דברים שצצים ומדברים עליהם רק אחרי שמכרו את הרכב ובתנאי שלא החליפו טויוטה בטויוטה... אבל מי יודע, אולי סתם נפלנו על לימון.
בכל מקרה, זה כבר אוטו ישן. בן 15. קשה ואולי גם לא הוגן לדרוש ממנו אמינות מוחלטת. אפילו לא מטויוטה. אבל באותה מידה יהיה גם מגוחך לדרוש עליו מחיר כזה.
אתה שוב קשקשן..
הנה קצת עובדות מול הקונספירציות שאתה מנפנף.
הקורולה שמכרנו הייתה ליסינג יש ראשונה.
385kקמ.
לא היו תקלות כשל שתקעו את הרכב.
היו טיפולים ואחזקה.
היו דברים קטנים כמו תאורת מזגן שפסקה ולא טרחנו לתקן.
הדבר הכי מהותי היה קויל שהדליק נורת צק אנגין ואפילו לא השביתה את הרכב.
ההוצאה הכי גדולה הייתה החלפת מצמד שהחזיק כ-150kקמ, אבל כואב בכיס.. 3500שח+\-.
הגיר הרובוטי דורש הסתגלות, הגיברת לא התלוננה.
אוטו משעמם במובן הטוב.
מניע, מקרר ונוסע.
לא משחיז פינות ולא מתיימר להיות משהו אחר.
מה עושה את הנסיון שלך ליותר רלוונטי משלי?
גם כאן רכב מ-2010 שנקנה חדש מיוניון וטופל רק במוסכים מורשים. הניע, קירר ונסע והגברת לא התלוננה.
עד שיום בהיר אחד התחילה להתלונן. אמרה שפתאום אין ברקסים.
נבדק במוסך מורשה וכמובן יצא זך וטהור.
היכן שהיא עובדת, מוסד ציבורי גדול עם מאות רבות של עובדים - רבים בעלי קורולות דומות כי זה היה רכב פופולרי מאוד.
לפחות חמישה שישה התלוננו על תקלות בלמים דומות.
הכל נשאר בגדר ספקולציות - עד שהיא נכנסה בקיר בחניון.
מהירות נמוכה, נזק לא גדול. הוחלפו פגוש וגריל ומכסה מנוע ושוב נבדקו הבלמים ונאדה - הכל בסדר.
אנחנו לא מדמיינים. הבלמים פשוט לא פעלו. עכשיו כבר היינו רגישים יותר לנושא כי מדובר בסכנת חיים. וזה קרה שוב ושוב, וכמו שעון - במוסך הכל בסדר. חוזרים לכביש והרכב חוזר לסורו.
אחר כך התחילו גם דפיקות ממיסבי גל ארכובה בהתנעה קרה. דופק רק שניה-שתיים, אבל זה מדליק לך עוד נורה אדומה. וזה ברכב שמטופל בקפידה ובזמן וביוקר כמו שרק במורשה-טויוטה יודעים להיות יקרים, ושלא צורך טיפת שמן ואף פעם לא חסר לו גרם של שמן, ובכל זאת דופק. ואז אתה מבין שכל סיפורי האמינות ו"לא מתקלקל לעולם" זה בלוף. הוא מתקלקל כמו כולם ושמשלמים כאן הרבה יותר על רכב הרבה פחות טוב, כזה שנקשרות לו כל מיני אגדות-עם ופנטזיות, ובפועל הוא פשוט רכב גרוע - רועש, לא נוח, תת היגוי כל הזמן, רכב ששונא לנסוע, בטח מהר ובטח אם הכביש לא ישר - והכל לטובת אגדות האמינות והסחירות ושמירת הערך הקדושה בחסות עדר המטומטמים הישראלי.
אז בחיאת, הנאה מנהיגה זה באמת עניין משני - אבל לפחות שבאמת יהיה אמין כמו שהאגדות מבטיחות. אם גם זה לא מדויק, אז למה לטרוח? למה לשלם כל כך הרבה יותר?
באותו כסף, ובאותה תדירות תקלות, מוטב לבחור אוטו אירופאי - נוח יותר, בטוח יותר, מתנהג ומהנה הרבה יותר.
כשהגברת הפסיקה לבטוח ברכב (שים לב, אני לא קורא לקורולה "אוטו" כי היא לא אוטו. היא רק כלי רכב), הגיע הזמן להיפטר ממנו.
והסתבר שבניגוד להבטחות על סחירות מטורפת, לקח לא מעט זמן למכור. התקשרו רק ערבים שהסכימו לשלם הרבה פחות ממחירון. בסוף נפטרנו מהמציאה.
ומה בא במקום? לבלוף של טויוטה מאמינים רק פעם אחת - ראשונה ואחרונה. ולכן הסובארו שהחליפה אותה היתה אוטו מאות מונים אמין וטוב יותר. גם הסובארו הזו הוחלפה בסובארו, כי סוס מנצח לא מחליפים.
טויוטה? שאחרים ימשיכו להאמין בפרה הקדושה הזו.
שלהבדיל ממך, הייתי בעלים של רכב כזה מעל 10 שנים, של שימוש אחזה ועלויות, לעומת התרשמות קצרת טווח של אקזמפלר.
אל תלך לכיוון השמצות החסידות, אנחנו לא שם.
הרכב השני שלנו הוא פורד פוקוס 2007, רכב נהדר בפני עצמו.
הרבה יותר כייף לנהיגה ביחס לקורולה 2008, אבל באותה מידה הגיברת לא אוהבת אותה..
תנסה למקם את עצמך בעיניים שלה, כמו עוד מליוני אנשים בעולם (ע״ע כמה קורולות נמכרו ביחס לפוקוס..), ותבין למה מה שאתה אוהב זה לא בהכרח מה שאחרים מחפשים.
חיינו מספיק שנים כאן עם ה"אקזמפלר" הזה. זה לא רכב הדגמה אלא רכב שנרכש חדש מהסוכנות, להזכירך. יד ראשונה בהחלט.
לא, לא נסענו בו 10 שנים. רק 8. יש גבול לכל תעלול ברכב שלא רק לא אמין כמו שעושים ממנו, אלא גם נוסע פחות טוב מכל מכונית אחרת בגודלו ובטח במחירו.
ב-8 השנים האלה נסע כמעט 180,000 ק"מ.
רוב הזמן לא היו טענות - המנוע חזק יחסית ל-1.6 והביצועים בקו ישר סבירים, גם אם הוא נורא רועש כשלוחצים אותו. גם התנהגות הכביש, סתמית ככל שתהיה, סה"כ עוברת ומספיקה בנהיגה יומיומית. מה ששבר אותנו זה סיפור הבלמים (ואזלת היד של המוסכים באיתור התקלה) והתחלת הדפיקות במנוע.
זה גם קרה בסמיכות לסיפור תקלת המצערות העולמית בטויוטה, עם נסיון הטיוח וההסתרה שהתפוצץ והתגלה, מה ששכנע את הגברת שהאנטי שלי לסגידה המטומטמת שהתפתחה סביב המותג לאורך שנים, כנראה מוצדק.
אני מסכים עם דרור שבעיקרוו רכב אירופאי מקביל תמיד יהיה נעים יותר לנהיגה.
אני רואה אצלנו, שני רכבים ישנים יחסית, מאותו בציר. שניהם נועדו לנסוע מ-א ל-ב במינ עלות.
האחת משפחתומטית קוראנית (שזה בעיני כבר כמו יפנים מאותה תקופה) והשניה סופר מיני אירופאית ידנית.
חוץ ממנו חזק ועירני יותר בקוראנית האירופאית עולה עליה בכל פרמטר בנסיעה.
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
בחודש הבא אפרסם את הפוקוס למכירה.
הרכב פצצה ואני נהנה ממנו מאוד אבל התפנה לי סכום
נחמד ויוחלף בדאסטר דיזל.
אז במידה ומישהו מעוניין בפוקוס ידנית במצב מעולה
אשמח שמישהו מהפורום ייהנה ממנה.
הכי טוב מבחינתי זה החלפה בדסטר 4X4 דיזל (כמובן עם הוספה שלי) עם
ק"מ נורמאלי (פחות מ150 אלף).
אבל כבר פירסמת....
אל תרתח אדון עזריאל! הכוונה הייתה לגבי פורום ג'יפולוג.:cool:
אחרי ששלחתי את ההודעה כאן בפורום הספציפי
אז החלטתי כבר להעלות בפורום מכירה.
לא מתכוון לפרסם ביד2 לפני שתהיה דאסטר בחניה שלי.
תודה על המידע והדעות.
נבחר סיטרואן C3 פיקסו 2017, HDI Blue יד ראשונה עם 162,000 ק"מ. יש ריקול עקב רצועת תזמון ואצטרך לסור למוסך לתקן באדיבות היצרן בעוד כמה אלפי ק"מ, אחרי שכבר עשו לו תיקון מאוד יסודי לפני מה עשרות אלפי ק"מ כולל החלפות חלקים בגל הזיזים ומשאבת המים.
כיום הרכב נוסע לפי מיטב הציפיות מרכב צרפתי- מהר נוח ובשקט ביותר.
אני מתפלל בכוונה רבה ("ויכווין בלבבו") שיתקיים בי "ושמחת ברכבך והיית אך שמח" ולא "ובקרת במוסך יומם ולילה".
מקווה שיהיה שקט
זה סוף החדשות