ברונקו 2.3 לא רלוונטי לנו.
לישראל מגיע ה-2.7T והוא בפירוש בורח מהרנגלרים.
Printable View
ברונקו 2.3 לא רלוונטי לנו.
לישראל מגיע ה-2.7T והוא בפירוש בורח מהרנגלרים.
לדעתי, ה 392 הוא over kill ברמות מוגזמות.
אבל אתה יודע למה כלב מלקקק את הב$%><#
כי הוא יכול…
Sent from my iPhone using Tapatalk
ואיזה דלק ה-392 מעדיף?....
טוב ,
אז אני קניתי רנגלר 2.0T מסמלת ,
ועם הרכב הגיע קישור לספר בעברית (כפי שהעלתי למעלה )
ובנוסף את הספר פיזית באנגלית (הגרסה האמריקאית , היות שהרכב מגיע בתקינה אמריקאית )
אז אני מצרף את התמונות שביקשת ,
בכל מקרה אתה יכול להוריד את הספר ישירות מהאתר האמריקאי כאן https://msmownerassets.z13.web.core....SC_DIGITAL.pdf
עריכה: לא כתוב 97 , כתוב 87 אמריקאי כאשר לביצועים מיטביים עדיף כמובן 91 (98 שלנו )
ואכן יש הבדל אם שמים 95 או 98 , גם בצליל של המנוע וגם בכושר הסחיבה .
קובץ מצורף 138508קובץ מצורף 138509קובץ מצורף 138510
בלי קשר לרנגלר
מישהו יכול להרחיב בפן הטכני, למה מנועים מסויימים יעדיפו אוקטן גבוה?
איך אפשר לנסות לזהות את אותם המנועים?
ואם כבר, אז אני ארחיב את השאלה - האם יש תוסף ש"מעלה" את האוקטן?
בילדותי היה לאבא שלי וולוו 240 טורבו (נמכר רגע לפני שהיה לי רשיון משום מה...) 2300 סמ"ק, 155 כ"ס שאז, באמצע שנות ה 80 נחשבו המון.
האומניק שמכר לנו את האוטו נתן גם 2 ארגזים של איזה תוסף LM (נראה בדיוק כמו הLM הכסוף היום) להוסיף לכל תדלוק.
ומה זה אומר על הג'וליה של אשתי (הגרסה הצנועה, רק 200 כ"ס וכיף גדול) - צריך להוסיף משו?
אתנול פשוט מעלה את האוקטאן מכיוון שהוא Ron 107
זה לא אינדיקציה לאיכות הדלק
הסבר כללי ביותר , לא מתחייב להיות מדויק אלא את רוח הדברים
אוקטן לא מסמל את איכות הדלק, אלא את "ההתנגדות" שלו להצתה מוקדמת.
בשלב הדחיסה , במנוע , נדחס תערובת של דלק וחמצן בתוך צלינדר חם.
מתכון מושלם להצתה עצמית. (בגדול לחץ סביבתי גבוה מוריד את הטמפרטורה הנדרשת להצתה עצמית של הדלק )
אולם אם התערובת הזאת תדלק מוקדם מדי, נאבד את פעולת המנוע ,
כלומר במקום שההצתה של הדלק תהיה כאשר הצלינדר בנקודה העליונה והשסתומים סגורים , כך ההצתה תדחוף את הצלינדר ותייצר תנועה
ההצתה תקרה לפני , ואז בזמן שהמצת ישלח ניצוץ , כמעט ולא יהיה מה שישרף
במצב כזה אנחנו נשמע את המנוע "מצלצל "
הנה הסבר יותר מדעי
https://thecar.co.il/%D7%90%D7%95%D7...7%D7%98%D7%9F/
לכן מנוע עם יחס דחיסה גבוה ירצה דלק עם אוקטן גבוה
או מנוע שעובד בטמפרטורה גבוהה יותר (טורבו ) ירצה דלק עם אוקטן גבוה יותר.
בעקרון למנוע מודרני יש חישנים שידעו אם המנוע מצלצל, ויורידו את קידום ההצתה בהתאם.
כלומר לא יקרה נזק למנוע, מצד אחד, אבל הוא ירד בכוח סוס מצד שני.
לכן לגמרי הגיוני שמנוע טורבו מודרני ישמע אחרת ויהיה לו יותר כוח עם דלק 98
אבל זה לא אומר שהו ינזק עם דלק 95.
מהו יחס דחיסה גבוה? מאיזה יחס ?
1:9.5 נחשב גבוה ?
לא נכון
המחשב מגיב "לצילצולים" ולא מונע אותם לפני התרחשות.
בנוסף,
הוא כל הזמן מנסה לחזור למפת ההצתה הנכונה והגדישה (מנוע טורבו).
אז ארועים חד פעמיים כגון האצה בעליה, "הצילצולים" חד פעמיים.
מאידך, אם אכן בגלל הדלק המנוע "מצלצל",
אזי הוא "מצלצל" קבוע (מפחית כוח וחוזר חלילה).
רענן
הנה מה שחברת BP (בריטיש פטרוליום ) אומרת על זה
https://www.bp.com/en_id/indonesia/h...otorcycle.html
ואם נקח את החלק העיקרי
ציטוט:
The higher the compression ratio, the higher the octane value. For example, fuel with RON 90 is designated for vehicles with 9-10 compression ratio. For a 10-11 compression ratio, it is recommended to use RON 92. While the compression ratio for 11-12, it is best to use RON 95.
אין לא כח לצטט בתגובה הודעות של כמה אנשים (וגם אני לא בטוח איך עושים את זה).
בקשר לג'יפים שנדלקים מעשבים - נתתי דוגמה וכתבתי שזה לא קשור למנוע, רק לעובדה שעומדים מעל עשביה יבשה. הסיבה שזה קורה יותר עם רנגלרים מרכבים אחרים זה כי לצבא יש רנגלרים ולצבא יש נהגים @@#!$$%$ כמו שדרור כתב.. תעשו 1+1 ותקבלו יותר רנגלרים נדלקים מג'יפים אחרים.
הייתי בסמלת היום ושאלתי בעל מקצוע, מהנדס. לטענתו הבדיקה נעשתה מול ארה"ב ואין שום בעיה עם דלק 95 בארץ.
EURO RON MON US: (R+M)/2 90 83 86.5 92 85 88.5 95 87 91 96 88 92 98 90 94
בארץ משתמשים ב RON האירופאי והמדידה בארה"ב היא ממוצע של RON ו- MON. כלומר 95 בארץ זה 91 אמריקאי ולכן אין בעיה.
אם מישהו מכיר אחרת, אשמח לשמוע את דעתו ואת ההסבר.
ברור שהיבואנים המקבילים יכולים להביא מנועי 2 ליטר אבל אז קשה להם להתחרות בסמלת אחרי שסמלת נותנים הנחות או תוספות. הם כן יכולים להביא 3.6 במחיר דומה ל 2 ליטר ולטעון ש ה-2 ליטר פחות טוב. הם גם יכולים ומביאים 3.6 כמעט חדש שנסע כמה אלפי מייל, מיובא כרכב משומש ואז הם זולים מ ה-2 ליטר בסמלת. ומבחינת הישראלים הרכב נרשם יד 00 "אז מה אכפת לי..". למרות שברשיון כתוב ייבוא אישי משומש.
אני אישית לא חושב שאם אין מגבלות אז ה 392 הוא הבחירה הנכונה כי צריכת הדלק שלו, בלי קשר לכסף, מקשה לעשות טיולים בלי לחשוב כל הזמן על נקודות תדלוק. גם המשקל של הרכב והעומס על המכלולים יפגעו באמינות בטווח הארוך.
זהו R.I.P ה392 פאסה , גיפ הודיעה שהוא יורד מפס הייצור.
ביננו עם מחירי הדלק גם ה392 וגם ה3.6 ירדו מפס הייצור , לצאת לטיול מעיינות בצפון עם 392 יעלה יותר מ1000 שקל דלק וה 3.6 לא רחוק ממנו.
דרך אגב ה 4xe הוא מילה גסה בסוכניות בארה"ב , הם טוענים שמערכת הקירור למצברים האחוריים היא צרה צרורה ובכלל ה4xe הוא בדיחה עצובה של תקלות ללא סוף.
זו אחת הסיבות למה פסלתי את ה 3.6 החדשים עם מערכת האיטורק - אותו עיקרון בניה כמו ה 4xe רק בגירסה קטנה יותר עם אופי פעולה שונה לגמרי .
ימיו של ה 392 היו ספורים מההתחלה במיוחד שעכשיו מגיע מנוע חדש ( 6 טורי מוגדש טורבו או שניים ) לרנגלר .….. ד״א המנוע מבוסס על ה 2.0 טורבו עם תוספת של 2 בוכנות בטור
אותם יחידי סגולה עם מנועי ההמי v8 מחזיקים בכלי שרק יעלה במחיר מיום ליום..
אחרון ה V8 , אשכרה אפוקליפסה.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
מסכים שה 4XE הוא סתמי עוד לפני התקלות.
טווח מוצהר על החשמל הוא 40 ק"מ וטווח אמיתי פחות מ 20 ק"מ. כמובן בלי שטח.
בשביל "כל הטוב הזה" משלמים הרבה כסף, אבל בעיקר הרבה משקל - כ 280 ק"ג נוספים. כלומר עוד 3-4 אנשים קבוע ברכב כל הזמן, גם הרבה אחרי שהחשמל (והכ"ס והמומנט שהוא מוסיף) נגמר. תוסיפו לזה ציוד, שידרוגים ואנשים אמיתיים ברכב והגעתם למשקל שלא נעים להיסחב איתו.
ובכלל - מרבה מכלולים מרבה דאגה. מבחינתי או רק מנוע בנזין או רק חשמל (ע"ע המגנטו שאב טיפוס כבר הוצג). הערבוב הוא פתח לבעיות ותקלות.
המנוע החדש שיכנס לג'יפ יהיה 3 ליטר מוגדש ולא 2 ליטר. אז דלק הוא כנראה יצרוך יותר, השאלה שלי למבינים היא האם הגדלת הנפח תאפשר את הורדת יחס הדחיסה? נסיעה עם דלק 91? והמנוע יעבוד בטורים נמוכים יותר?
כנראה מהלחץ בפוסט עבר לעגלה עם סוס