תגובה: <<< חניון ליל קיץ 24 יוני 2022 >>>
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מעילים/בגדים ארוכים שנכתבו כאן = קריר.
ואם ישנת באוהל והיה לך חם - מגיע לך [emoji23] למה לישון באוהל במקום כזה?
מדבר לא אומר שאוטומטית חם. גם לא בסוף יוני. הגובה בהחלט משחק.
תאמין לי שבגולן באותו יום בדיוק, ב- 12:00 בצהריים הרבה יותר חם. הרבה הרבה יותר. ויותר לח.
ובגולן אתה מטייל ביולי כמה פעמים בחודש.
הלכתי ברגל לא מעט במדבר. עם משקל לא מבוטל על הגב. גם ביולי אוגוסט. בלי צל. בג'יפ הפתוח שלך יש צל....
בקיצור- תכנן נכון את המסלול ואיפה אתה מבלה את השעות החמות וההנאה תהיה מובטחת.
או שתמשיך לסבול בטיולי גולן שורפים ביחד עם כל שאר אלו שחושבים שבמדבר חם מדי בקיץ.
טוב לי שהמדבר נשאר ריק...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
הפוך גוטה. הפוך.
אל תנסה לשכנע את עצמך ואותי שהעולם הפוך... במדבר שלנו כן אוטומטית חם מאוד בקיץ. בכל הארץ הזו חם בקיץ.
לפעמים קצת פחות חם, כמו בסופ"ש האחרון, אז בהחלט יצא לנו טוב. אבל זה לא בשליטתנו....
גם המסלול שלי נע ברובו על שיאי גובה וקוי רכס ולכן היה נעים יחסית.
היו כאלה שלבשו סווצ'ר עם שרוולים ארוכים במפגש כי היה להם קריר. לי היה נעים בחוץ וקצת חם באוהל, אבל נסבל.
וזה כי המושגים שלי על "חם" ו"קר" שונים משלכם.
תבין, אני מת על הנגב, במיוחד על הר הנגב הגבוה. אבל אני פשוט לא סובל חום. על חום+לחות אני כבר לא רוצה לדבר....
להתחבא ברכב ממוזג זה נחמד ביומיום, אבל בטיול זה מנתק מהשטח ומהחוויה. מה עושים כשיוצאים מהאוטו?....
זה נכון שהאקלים בישראל לא טוב לי והאידיאל מבחינתי היה לברוח מכאן מסוף מאי עד סוף אוקטובר למקומות קרירים בצד ההפוך של העולם וככה לחיות כל הזמן באקלים של חורף.... אבל.... מה שיש זה מה שיש. ועם זה חיים וגם מנצחים.
בגולן חם לי מאוד בקיץ. מאוד!!!
אבל יש לו מבחינתי כמה יתרונות:
1. קרוב לי. יחסית. שעה נסיעה מהבית. למטיילים שלי שבאים מת"א, בתודעה שלהם, הגולן "יותר קרוב" מהר הנגב (תכל'ס כמעט אותו מרחק).
2. בגולן יש אינספור נקודות מים וצל. מקומות לעצור לנוח, לטבול במים קרירים ולהתרענן.
3. בצפון הרמה, בגבהים של 1000-1200 מטר +/- כמו החרמונית, הר אודם, הר כרמים וכו', 20 מעלות ורוח נעימה כבר בשלוש אחה"צ זה עניין נפוץ גם באמצע אוגוסט. מנסיון. פשוט תענוג.
4. בגולן יש לי יותר נקודות לבלבולי מוח על מלחמות וגבורות ומור"קים וכו' וכו'.
5. בחורף הגולן מושלג למשך כמה ימים, וזה לא רק יפה להדהים - טיולי השלג הם להיט שאף פעם לא נמאס. כשמושלג, אני מוציא טיולי שלג יום אחרי יום. בחורף האחרון - 4 כאלה רצופים. כולם התמלאו עד הסוף ופתחנו קבוצה שניה. הספק טוב לשבוע אחד.
6. אחותי הקטנה מתגוררת בדרום הרמה. אז גם יש לי איפה לישון אם צריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ישנת מתחת לסלע בשנה האחרונה?
אסף.
אחרי בדיקת שפיות קצרה הבנתי שלא ישנתי מתחת לסלע, אלא פשוט המשכתי להיות אדם נורמלי בלי פיכסבוק.
אם המחיר הוא לגלות באיחור עבודה יפה כזו, אני מקבל את המצב.
דרור,
גם אם מעכשיו ועד סוף ימי אצא לטייל, לא אגיע לנסיון שיש לך בטיולי שטח, אבל...
שירתתי בעוונותי חצי שנה במצפה רמון רבתי, בקיץ.
אתה טועה ובגדול. גם בצהרים, תחת צל, נעים יחסית. ואני אומר יחסית כי אני משווה לכמעט כל אזור אחר בארץ, למעט אולי הפסגות הגבוהות של הצפון
איל, הכל יחסי בחיים. גם החום.
אני שירתתי בבקעה.
מצפה רמון באמצע אוגוסט בצהרים, היא קרירה ונעימה כמו נורבגיה בהשוואה לבוקרטוב בבקעה....
איפה התמונות מהמפגש....?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
איפה התמונות מהמפגש....?
אי אפשר להעביר את החוויה בתמונות. פיספסת, תאכל את עצמך כל החיים [emoji16]
בת שישה חודשים משלשלת ומקיאה... מיום חמישי.... הורים עוברים דירה... יש לי עוד כל התירוצים שתרצה.. והחום הכבד לא ביניהם..
להפך, זה היה התירוץ המושלם לשתות משהו קר בלב מדבר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סולי
איפה התמונות מהמפגש....?
שמורות במערכת [emoji13]
כמו שדרור רמז, היו בקבוקים והם התרוקנו.
Sent from my iPhone using Tapatalk