-
תגובה: תאי lifepo4 במחיר חריג מאוד, כ33 אגורות לwh, כולל משלוח.
אם נניח שההתנגדות של מצבר עופרת חומצה היא 20 מיליאום, כלומר פי 4, זרם טעינה יהיה בערך כפול (לפי הנתון של הפרש 1 וולט שנתת לעיל) במצבר lifepo4, איך אפשר לדעת אם תהיה בעיה עם זרמים כאלה?
או אם לשאול הפוך: איך אני קובע (אם בכלל אפשרי) מהו זרם הטעינה המירבי המותר?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
מצבר agm איכותי כמו אופטימה או דומים נהנה מהתנגדות פנימית של 3 מיליאום.
אז הפרש המתחים מחד בין מצבר שנפ רק לבין מתחמהטעינה, וההתנגדות הפנימית מאידך - לפי חוק אום יקבעו מה זרם הטעינה שהמצבר מושך. עד כאן כבר הוסבר.
מצד שני לכל מצבר יש ערך טעינה רצוף מותר וזרם טעינה מותר לטווח קצר. זה כתוב בדפי הנתונים.
מצד שלישי מה נעשה ולאלטרנטור יש מקסימום שהוא יודע לתת. והוא ממש אבל ממש לא נהנה לתת את המקסימום יותר מזמן קצר מאוד. אז בסופו של דבר גם אם מצבר agm יודע למשוך ולא אכפת לו לקבל זרמים גבוהים מאוד, ואם מצבר ליתיום ברזל יודע למשוך מאות אמפרים ויותר לו להיטען ב 2c נגיד - האלטרנטור יהיה זה שמגביל. ולכן דובר במקרה של מצבר צרכנים שבאמת מתרוקן - על אביזר שיגביל את זרם הטעינה. ולכן זיו כתב שצריך להסתכל על כל המערכת ולא רק על המצבר.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
בi10 שמתי נתיך של 200 אמפר, ובהיילקס שמצויד בכננת נדמה לי שהרכבתי נתיך של 500 אמפר.
נדמה לי שקוראים לסוג הנתיך הזה ANL.
https://imageshack.com/i/poKQpoaOj
-
תזכרו שרשמתי "סה"כ ההתנגדויות במעגל" שזה כולל כבלים, חיבורים, נתיכים, ותאי המצבר. המצבר רחוק מלהיות הרכיב היחיד במעגל, ולדעתי יתכן שהוא אפילו ההתנגדות הקטנה יחסית בו. אם זה באמת המצב אז לא יהיה נכון לחשוב שאם התנגדות מצבר הליתיום קטנה יותר משל החומצה עופרת, אז הזרם יגדל. יש את העניין של פער המתחים, וכמו שהראיתי, בליתיום הפער הנ"ל דווקא מקטין את הזרמים.
לגבי זרם הטעינה המירבי של המצבר, רשום בנתונים שלו.
האלטרנטור, גם אם יודע לתת 100 אמפר למשל, מאוד לא יאהב לעשות את זה זמן רב, אבל אנחנו לא יודעים, כאמור, שזה בכלל קורה.
-
מדדתי בזמנו עם מודד צבת 50 אמפר טעינה של מצבר עופרת רגיל שהתרוקן לגמרי, בערך 10 דקות אחרי התנעה עם בוסטר (כלומר אחרי 10 דקות נסיעה). האלטרנטור אמור להיות 80 או 90 אמפר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תזכרו שרשמתי "סה"כ ההתנגדויות במעגל" שזה כולל כבלים, חיבורים, נתיכים, ותאי המצבר. המצבר רחוק מלהיות הרכיב היחיד במעגל, ולדעתי יתכן שהוא אפילו ההתנגדות הקטנה יחסית בו. אם זה באמת המצב אז לא יהיה נכון לחשוב שאם התנגדות מצבר הליתיום קטנה יותר משל החומצה עופרת, אז הזרם יגדל. יש את העניין של פער המתחים, וכמו שהראיתי, בליתיום הפער הנ"ל דווקא מקטין את הזרמים.
לגבי זרם הטעינה המירבי של המצבר, רשום בנתונים שלו.
האלטרנטור, גם אם יודע לתת 100 אמפר למשל, מאוד לא יאהב לעשות את זה זמן רב, אבל אנחנו לא יודעים, כאמור, שזה בכלל קורה.
אם ככה, בהנחה שהתנגדות מעגל הטעינה קבועה, ואני מודד את הפרש ההתנגדויות בין מצבר עופרת חומצה ל-lifepo4,
האם לא ניתן להוסיף נגד בגובה ההפרש הנ"ל, ועל ידי כך להגן על המעגל מזרמים גבוהים מדי?
אני מבין שגם התנגדות המצבר אינה ערך קבוע ומשתנה בהתאם לרמת הטעינה, לכן כדי לדעת את ההפרש אצטרך לבדוק את הפרש ההתנגדויות בין המצברים במצב פרוק?
או שבגלל פער המתחים שציינת תוספת נגד תגרום לכך שבמצב רגיל אקבל זרם טעינה נמוך מדי?
-
לא הייתי מבצע שום שינוי לפני שהייתי מודד ורואה שבכלל יש שינוי לרעה. זו דאגה תיאורטית שהועלתה ע"י זיו, שנראה לי שלא לקחה בחשבון את שינוי מתחי המצברים. צריך לבסס אותה קודם במדידה. מאוד יתכן שהמצב בכלל הפוך.
ולמרות שזה עוד דיון, אני מזכיר שלא צריך בכלל להגיע לאיזורים האלה עם מצבר התנעה, אז לתפור פתרון לאירוע שלא צריך לקרות, לבעיה שלא הוכח שהיא קיימת? מציע לעצור את הסוסים.
אסף כתב שהתנגדות האופטימה שלו היא 3 מיליאוהם, וההתנגדות של התאים שהצעתי היא "עד 3.2 מיליאוהם".
לאט לאט.
-
כן ברור שהכל תאורטי כרגע,
רק מעוניין להבין את המערכת ודרכי פתרון לתרחישים אפשריים.
תודה על התשובות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ולמרות שזה עוד דיון, אני מזכיר שלא צריך בכלל להגיע לאיזורים האלה עם מצבר התנעה, אז לתפור פתרון לאירוע שלא צריך לקרות, לבעיה שלא הוכח שהיא קיימת? מציע לעצור את הסוסים.
לא צריך זה לא אומר שלא קורה... למשל אם שוכחים אורות דלוקים. ואז מה ?
-
יש מגוון פתרונות, אבל סיכמנו שזה דיון נוסף.
במקרה שלי, האיי10 מכבה אורות עצמאית, ובהיילקס המצבר מנותק מהעולם כשהרכב לא מונע.
צריך לזכור שהבעייה של זרמי טעינה גבוהים וממושכים היא גנרית. בוש למשל מגדירים לא לטעון בעזרת האלטרנטור מצבר שהתרוקן, אלא לטעון עם מטען חיצוני, אחרת האלטרנטור עלול להיפגע. זה שאף אחד לא שם על זה והכדור ממשיך להסתובב זו עוד נקודה למחשבה.
לכן, אם רוצים לדון על זה, אני מציע לפתוח פוסט נפרד. אין לזה קשר לליתיום וחבל לייצר כאן תת דיון שיבלבל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
וזה מספיק לזרם התנעה?
נשמע קצת גבולי ,לא? מנוע קצת עייף, סטרטר ארוך, וכו'
אני רואה גם שהמקסימום שיש בעלי זה 600 אמפר,אם זה לא יספיק (טרופר דיזל שצריך שני מצברים להנעה), חיבור של שניים במקביל (שני 400 אמפר למשל) שקול לכפול (800 אמפר)?
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
-
במוסו על הנעל כבל של המצבר יש 3 פיוזים, אחד של הסטרטר, אחד של האלטרנטור, ועוד אחד ששכחתי כרגע. כולם פחות מ-100 אמפר. אם אני זוכר נכון, זה של הסטרטר 90 אמפר.
-
הזמנתי 350A שזה הרבה מעל מה שנחוץ, זרם רגעי של כמה מאות אמפר לפני שהסטרטר מתחיל להסתובב, לא יתיך פיוז slow blow גם לא פיוז של 100A.
-
אצלי על כבל הכננת פיוז מגה של 400 אמפר. הסטרטר לוקח חצי בערך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
אין לי מה להוסיף על דברי החוכמה שלפניי. אם מנעל הכבל המקורית כל הכבלים שיוצאים הם כבר עם נתיכים, אז בכלל אין מה להוסיף נתיך.
אהוד, אתה בטוח ש90 אמפר? נשמע לי די נמוך. הסטרטר של ההיילקס שלי מוגדר כשני קילוואט, שזה כ170 אמפר.
לשאלתך, עופר, כן. שני נתיכים מקבילים זו דרך לגיטימית להגנה וסוכמים את ערכיהם כדי לקבל את ערך ההגנה הכולל.
-
"Starter draws from 160 to 200 A current on medium sized engine."
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אהוד, אתה בטוח ש90 אמפר? נשמע לי די נמוך. הסטרטר של ההיילקס שלי מוגדר כשני קילוואט, שזה כ170 אמפר.
הייתי בטוח עד ששאלת אז הלכתי לבדוק..
יש פיוזים ל- abs, אלטרנטור, ופיוז לפלאגים חימום
אין פיוז סטרטר.
הסטרטר 1.7kw כלומר כ-140 אמפר.קובץ מצורף 139229
-
זה הגיוני. אם כך, עופר,הייתי קונה כמה נתיכים, נגיד 300, 400. או 250, 350, מתחיל בנמוך, שם באוטו כלים להחלפה, ואם הוא נשרף אז עולה לגדול יותר.
או שתמדוד זרם בהתנעה ושים ערך גדול ב30-50 אחוז.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
PW דיבר על חיבור בטור של שמונה תאים, ולסידור הזה הגבתי. כן פספסתי שהוא מדבר על מצבר התנעה ולכן BMS פחות רלוונטי כאן. רשמתי כבר בעמוד הראשון של הדיון שלמצבר התנעה אני לא מרכיב BMS.
באלאנסר כן רלוונטי אז הבעייה שהצגתי של חיווט משותף לשני מארזים נפרדים נשארת בעינה.
חבר עם רכב דומה, 75, דיבר אתי אתמול בערב על הנושא.
עם הרצון שלו להימנע מהבלאנסר ומהחיווט שילך לשני מקומות שונים בתא המנוע, סיכמנו שבמקום להתקין באלאנסר, הוא מתקין מד מתח מצבר בתא הנהג, ואז הוא בודק את מתח המנוחה של המצבר מדי פעם, ואם הוא יורד מ26.5 וולט, אז זה סימן עבורו שיש תא כלשהו שהמתח שלו ברח כלפי מטה. במקרה כזה הטיפול יהיה או להתקין באלאנסר, או להחליף את התא.
-
אם לא מעוניינים בעוד התקנה והרצת חיווט, אז ניתן להתקין battery monitor bm2 על המצבר, ואז ניתן לראות את מתח המצבר בסמארטפון, עם רקורד של שלושה חודשים אחורה.
החסרון הוא שזו פעולה יזומה, בניגוד למד מתח קבוע בקבינה שנחשפים אליו קבוע.
הרכיב הזה לא מתאים ל24 וולט.
https://imageshack.com/i/pmCVIFUUj
https://imageshack.com/i/pmbJEW95j
https://imageshack.com/i/pnU6FVzWj