-
תגובה: הגנה "אמיתית" מגניבת רכב, יש חיה כזאת?
קצת מחוץ לנושא אבל.. אופנוע חייב אזעקה חזקה עם הודעה לטלפון ושרשרת הכי עבה שמוצאים וכנ"ל מנעול. הרבה פעמים פשוט מעמיסים את האופנוע על וואן סגור או אפילו טנדר פתוח עם שמיכה עליו ונוסעים.
אני גם מבקש מאשתי לחסום את האופנוע עם הרכב מתוך הנחה שגנבי האופנועים אולי פחות מתעסקים בלהזיז רכבים לפני גניבת האופנוע.
אגב, זה מהיום...
https://scontent.ftlv1-1.fna.fbcdn.n...7A&oe=638A4CDB
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaharp
אני מניח שאם אתה רוצה משהו שמיש, אז לא סתם תנתק, אלא תשים מפסק... ואז זה לא "בטעות" או כ"תקלה" התנתק, אלא משהו מכוון עך ידך, וזה יכול לבטל אחריות (לא יודע להגיד אם לכל חיישן ולכל שינוי, אבל לא מוכן לקחת את הסיכון)
ממש, אבל ממש! לא נכון.
היינו כבר בסרט הזה שיבואנים רצו להכריח טיפול במוסך יבואן כתנאי לאחריות....
היינו בסרט של קניית חלפים אצל יבואן בלבד.....
היינו בסרט שאסור להתקין הגבהה.....
יבואן שרוצה להוריד את האחריות, חובת ההוככחה עליו. הוא יצטרך להוכיח שהניתוק של החישן, הוא זה שגרם, במפורש, לתקלה.
מנוע לא מתקלקל מזה שחישן מתנתק ופעם ב...... מישהו מנסה להניע עם החישן מנותק. ויצרן שינסה לטעון שזה המקרה, לא רק שיפסיד במשפט, הוא קודם כל יעשה לעצמו נזק שיווקי.
הכי פשוט, הולכים ל MANUAL של הרכב, יש שם קטעים שלמים על איתור תקלות. מוצאים תקלה שהרכב לא מניע כתוצאה מנתק של חישן.
אם באיתור ותיקון התקלה מופיע חיבור מחדש, ללא שום הערה על החלפת מנוע :-) , אתה מסודר.
וכן, אני חוזר למסר שכמה אנשים ניסו להעביר פה-
תעשה משהו לא שיגרתי, ואף פורץ לא יניע את הרכב. תקנה פתרון "סטנדרטי" מהחברות הידועות, וכל פורץ ינטרל אותו ב 5 דקות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
לגבי סעיפים 1-2
אם הרכב משמש אותך ביומיום, תסביר לי איזה מין שגרת בוקר וערב תהיה לך?
הרכב לא ליום יום, הרכב לטיולים
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
ממש, אבל ממש! לא נכון.
היינו כבר בסרט הזה שיבואנים רצו להכריח טיפול במוסך יבואן כתנאי לאחריות....
היינו בסרט של קניית חלפים אצל יבואן בלבד.....
היינו בסרט שאסור להתקין הגבהה.....
יבואן שרוצה להוריד את האחריות, חובת ההוככחה עליו. הוא יצטרך להוכיח שהניתוק של החישן, הוא זה שגרם, במפורש, לתקלה.
מנוע לא מתקלקל מזה שחישן מתנתק ופעם ב...... מישהו מנסה להניע עם החישן מנותק. ויצרן שינסה לטעון שזה המקרה, לא רק שיפסיד במשפט, הוא קודם כל יעשה לעצמו נזק שיווקי.
הכי פשוט, הולכים ל MANUAL של הרכב, יש שם קטעים שלמים על איתור תקלות. מוצאים תקלה שהרכב לא מניע כתוצאה מנתק של חישן.
אם באיתור ותיקון התקלה מופיע חיבור מחדש, ללא שום הערה על החלפת מנוע :-) , אתה מסודר.
וכן, אני חוזר למסר שכמה אנשים ניסו להעביר פה-
תעשה משהו לא שיגרתי, ואף פורץ לא יניע את הרכב. תקנה פתרון "סטנדרטי" מהחברות הידועות, וכל פורץ ינטרל אותו ב 5 דקות.
אולי לך יש זמן וסבלנות להילכם בתחנות רוח ולהוכיח שאתה צודק, לי אין
מה יותר פשוט מעלוקה וכספת על מחשב הרכב שמותקנת ע"י יצרן ידוע ומוכר (איתורן/פוייטר), ועדיין כל היצרנים היום לא מוכנים שיתקינו את זה על הרכבים שלהם, ואפילו חברות הביטוח עם כל הכוח שיש להם בידים לא מצליחות לשנות את ההחלטה, אז קטונתי
אולי כשהרכב יהיה בן 3 ובלי אחריות אדבר אחרת
-
אם הרכב לטיולים ולא ליום יום, אז שכחת את השרשרת , שהוזכרה פה בהקשר לאופנועים דווקא
אף אחד מהמנגנונים שבחרת לא פותרים עד הסוף גרירה של הרכב או הרמה שלו
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בחברה שבה אני עובד מפתחים (בין היתר) יחידה עצמאית שעובדת על סוללה, מחוברת לסים סלולרי ומכילה רימון עשן.
ניתן לדבר עם הפורץ, להזהיר אותו, ואם הוא לא עוזב את המקום לפוצץ את רימון העשן, שתוך שניות ממלא את החלל בעשן.
המוצר עובד ונמכר. מיועד בעיקר לחללים קטנים כמו משרד או חנות תכשיטים.
ברגע ששמעתי עליו (בשבוע הראשון לעבודה) חשבתי שזה יהיה מעולה לרכבים.
יש כמה בעיות עם זה, הראשונה שזה יסכן את כל משתמשי הדרך (מבחינתי שהגנב יחנק רק שלא "יקח" איתו עוד חפים מפשע) על זה אפשר להתגבר עם GPS שלא יאפשר פיצוץ כשהרכב בתנועה.
בעיות נוספות קשורות לטמפ' שמתפתחת ברכב באזורים חמים (כלומר בכל הארץ בקיץ) וכל מיני מנגנוני fail-safe.
מה דעתכם?
ליאור
-
רעיון מעניין הרימון עשן אבל לא יקבל אישור מבחינת בטיחות. גם סיכון הנהג ואחרים ברכב ובסביבתו, גם בעיות של FALSE POSITIVE וכו...
על אותו משקל אפשר לעשות גם סכין קפיצית בתוך מושב הנהג עם ריליי מופעל מרחוק דרך סים שניתן להקפיץ את הסכין בצורה אנכית לעכוזו של הנהג.
גם לאיתוראן ופוינטר אסור לנתק משאבת דלק בזמן שהרכב נוסע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaharp
הרכב לא ליום יום, הרכב לטיולים
- - - Updated - - -
מה יותר פשוט מעלוקה וכספת על מחשב הרכב שמותקנת ע"י יצרן ידוע ומוכר (איתורן/פוייטר)
ככה, על קצה המזלג: ראיתי אירועים של כספות שלא מתוכננות כראוי ש:
מעוותות בכח את כניסת הצמה למחבר של המחשב וגורמות לניתוקים של פינים.
מייצרות חיכוך של בידודי מוליכים בכספת ושחיקתם עד כדי קצר.
גורמות ליכולת חסרה של המחשב לפנות חום עקב מעטה הכספת. כניסת מחשב למצב תקלה ו/או השבתה שלו.
וזה עוד לפני שדיברנו על כנופיות בעלי שתי ידיים שמאליות שמתקינים את הכספות בתעריף של חמישה שקלים להתקנה. פאנלים שבורים וקצרים/נתקים זה רק הסיפתח.
-
רכב טיולים, אם יש חנייה פרטית קבועה, אז כמו שכתבו קודם, שים איזה הגנות שאתה רוצה, וגם שרשרת מחוסמת כבדה מחוברת לעוגן רציני קשורה מסביב לסרן/מתלה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
על אותו משקל אפשר לעשות גם סכין קפיצית בתוך מושב הנהג עם ריליי מופעל מרחוק דרך סים שניתן להקפיץ את הסכין בצורה אנכית לעכוזו של הנהג.
לא רעיון טוב
זה רק ידרבן אותו
-
מקווה שאני לא עובר על כללי הפורום..
יש לי חבר שמשווק מתקן לנעילת רכבים/טרקטורים מיולים וכו.
סוג של סנדל שמתחבר דרך הג'אנט עם אפשרות חיבור חלק קבוע לרצפה (אבל לא חייב) הוא גם עשוי מברזלים בריאים וגם ברגע שנוגעים בו הוא מפעיל הזעקה רועשת ושולח sms.
לא יודע כמה עולה, אם זה מעניין ויש אישור מהמנהלים אני יכול לברר מחירים או אולי אופציה לרכישה קבוצתיתhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...84de56e101.jpg
Sent from my SM-S908E using Tapatalk
-
ברזלים זה טוב,ֶ אבל לא נוח ליומיום.
ברכבים החדשים יחסית, שנחשבים גניבים, חברות הביטוח מחייבות התקנת אמצעי מיגון מתקדמים (איתורן/פוינטר) עם מס׳ מערכות ברכב, חלקן מוסלקות טוב.
העניין הוא,ֶשהנבלות כנראה מגיעים עם סוג של משבש, ומצליחים למרות הכל, להניע או לגרור את הרכב.
ואני שואל, אין משבש למשבש ? אי אפשר לפתח משהו שימנע מהמשבש שלהם לעבוד ?
זה לא הגיוני שהם מגיעים עם מכשיר סיני מעליאקספרס ועוקפים הכל.
במדינת ההיי-טק שלנו אף אחד לא רואה פוטנציאל עסקי עבור לקוחות שהכלי שלהם יקר לליבם?
לא מאמין שאין לזה פתרון.
-
אין משבש למשבש. מה שיש (או לפחות פעם הזה זמין) - לאלה מאיתנו שהתקינו מערכת GPS נפרדת עם סים, לדוגמא TK104 הישן והטוב. היה שירות (בתשלום) של שרת חיצוני שהיה יוצר קשר עם מכשיר המעקב שלך כל X דקות. היה והשרת לא הצליח ליצור קשר עם המוצר לדוגמא בגלל שיבוש - השרת היה מצלצל לבעל המנוי לטלפון ומודיע לו.
-
חייבים לפתח משבש למשבש.
ואם המתח הוא אחת הבעיות הראשיות,ֶאז בשלב ראשון בחיבור לחשמל בחנייה למי שיש.
במדינה שלנו פיתחו דברים דומים הרבה הרבה יותר מורכבים,ֶ לצרכים ביטחוניים.
-
-
אין ברירה.
אני מתחיל לבדוק את הנושא יותר לעומק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
רכב טיולים, אם יש חנייה פרטית קבועה, אז כמו שכתבו קודם, שים איזה הגנות שאתה רוצה, וגם שרשרת מחוסמת כבדה מחוברת לעוגן רציני קשורה מסביב לסרן/מתלה.
דווקא בחניה הפרטית אין לי בעיה, חניה סגורה בתוך החצר עם כלב רעשן ויישוב מגודר עם סיורים,
הבעיה מתחילה כמו שהיה כשנגנב הרכב, מחוץ לבית, לא קורה הרבה, אבל לפעמים נוסעים ומשאירים את האוטו שמקום X או Y מרכזי לשעה וחצי או שעתיים, ואז צריך הגנה
כמו שכבר כתבתי, מעבר לחיישן G וחיישן לחץ שיודיע לי ב SMS כי קורה משהו (חיישן G יודיע גם בניסיון גרירה), אני מעוניין בקצת ברזלים שיעקבו עד שאגיע לצעוק בתקווה שהרכב כבר לא מונע... אז, עדיין אשמח להמלצות איפה לקנות את מה שאני מחפש
בנוסף, הסנדל עם האזעקה שעלה פה בהחלט עורר סקרנות, ואני אישית אשמח לעוד פרטים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
אין ברירה.
אני מתחיל לבדוק את הנושא יותר לעומק.
תתחיל, אני בטוח שזה נושא מעניין. "הרעשה", "טכניקות" התמודדות עם קפיצת תדרים. ניצול הספק, מזעור מערכות קיימות, עלות מוצר שלא יעלה כמו הרנגלר עצמו.
-
זה לא התחום שלי, אבל יש בסביבתי כאלה שעוסקים בתחום, ואני בכיף הולך ליזום בדיקת היתכנות תיאורתית, זה מעניין.
ככל שאני חושב על זה יותר, נראה לי שזה המפתח האמיתי לפתרון.
הרי התראה לאדם הפרטי שמתעסקים עם הרכב, או שהוא כבר בתנועה, לא שווה הרבה ביחס להתראה לחברה כמו איתוראן, הזעקה האחרונה וכו.
להם יש עוד כלים להתמודדות, וקשר שוטף עם רשויות החוק. צריך לנטרל את המשבש הסיני הזה.
אופנועים, טרקטורונים ו SBS, ג׳יפים, רכבי יוקרה, נראה לי שיש לקוחות פוטנציאלים לזה, או חברות האיתור/מיגון, זה כבר שלב אחר.
עלויות ייצור בהחלט יכולות להיות אחד החסמים.
נתחיל לבדוק.
דרך אגב - המשק מפסיד מליונים מזה בשנה.
השאלה אם זה מעניין מישהו מאחר ואנחנו בסוף משלמים את המחיר דרך חברות הביטוח.
שמתם לב שהתעריפים עלו לאחרונה?
אם זה כן מעניין מישהו, נגיד את הממשלה, אפשר גם להפיק תועלת מהעניין, אבל שוב, זה שלב אחר לגמרי.
-
חשבתי דווקא שהמשק מרוויח מזה.
מסקרן. אני דיי בטוח שהחברות השונות יודעות בדיוק מתי אובדת התקשורת שלהן מול היחידות.
-
המשק מפסיד מזה.
גופים ספציפים מרוויחים מזה….
לגבי המשפט האחרון שלך, אני לא בטוח.
אתה מניח שהקשר הוא רציף, לא דגימה, ולא רק בתנאים מסויימים.
אני לא בטוח לגבי זה, זה גם נשמע לי ניהול די כבד של כל בסיס הנתונים בקשר רציף שכזה.
לא יודע, זה כבר אופי הפתרון שלהם.