שמן המנוע כבר נשפך וחלק מהשמשות כבר התפזרו במסלול ההתרסקות.
Printable View
רשות הטבע והעוד כל מיני דברים, לא רואה עצמה אחראית לדברים האלו?
אני לא מזהה פה נחישות כמו שיש להם לתת קנס לכל מי שעצר עם גלגל מחוץ לשביל או בחופי הים.
מוזר מאוד.
זה לא מוזר.
קל יותר לחפש תחת פנס.
חוק הנקיון מאפשר לרשות המקומית לתת דוח לקנוס את בעל הרכב על השארת גרוטאה ברשות הרבים ולחייב אותו לפנות אותה או בתשלום על פינוי.
וכמה גרוטאות אתה רואה זרוקות בשטח? על כמה מהם מודבק פתק של דרישה לפינוי הגרוטאה? לעומת כמה דוחות חניה בקילומטר הרבוע סביב בניין העירייה?
ובכל זאת.... לא אכפת לנו קצת להשתעשע לחלץ עצמות ולפרוס כננות בשביל שמרגיש שעשינו 'משהו' ..... ועל הדרך תרגול מעשי.
אסף.
אני מתנדב להביא עוד כבל פלדה שהגיע מבית טוב במקור.
יש לי כבל נוסף של 30 מטר, צריך לשים לו סופיות, אטפל בזה בקרוב.
יש לי שני צמיגי שטח על ג'נטים לא מזוהים, אולי אפשר לרצ'ט ג'נט לג'נט ולקבל ככה עוד כמה ס"מ מתחת לגחון. (מצידי אפשר גם לרתך, הג'נטים האלו לא מעניינים).
אם זה לא יהיה בשבת, מנדב את הדיסקו (ואותי כמפעילו) עם כננת ועוד כמה רצועות ספייר לצורך המאורע.
הי, שוחחתי היום עם הפקח בגיזרה ידידיה. בסופש האחרון היו הרבה מטיילים בגיזרתו והוא לא הספיק להגיע אל הגרוטאה(ינסה בשבת הבאה, ממחר הוא במילואים). הסברתי לו שאני מבקש הרשאה לבצע את הכניסה לשטח ולגרור, הוא אמר שלדעתו אין מניעה, פשוט להגיע ולגרור. כרגע לא נראה לו שהוא יוכל להשתתף עם ציוד בתאריך הנקוב 23/12. אז מסיבת הכננות תהיה בלעדיו.
אני בכל מקרה לוקח על עצמי את נושא האחריות מול הרשויות: משטרה, צבא ורט"ג. ולגבי נושא הבטיחות האישית של המשתתפים אני מניח שיאמרו כמה מילים לפני הביצוע. לסיים חילוץ ללא נפגעים זה יותר חשוב מ10 גרוטאות זרוקות בשטח.
יאיר
- - - Updated - - -
רעיון מעולה
תודה
דיברתי עם חבר טוב שהוא פקח ברשות, ועוסק המון בפינויי וחילוט (בתים, משאיות, טרקטורים, חיות, אלטא זכן אלטא זכן...).
מבחינת אישורים המשימה מתחלקת לשניים:
שלב ראשון:
רכב לא שלנו, בשטח שאינו שמורה, אין לפקח כמעט שום נגיעה לנושא, והוא לא יכול לאשר לנו לגעת ברכב.
מכיוון שהוא לא בשמורה הדרך החוקית לגרור אותו משם היא שפקח של המועצה האזורית/מקומית יתן התראה לפינוי תוך X זמן ושבסוף הזמן הזה המועצה תתן לנו אישור לפינוי מטעמה. (כשרשות מקומית נותנת התראה לפינוי, הפינוי מתבצע ע"י קבלני משנה שלוקחים את הרכב לברזל, לכן מרגע שפג תוקף האזהרה הרשות רשאית לאשר לכל אדם לקחת את הרכב ולעשות בו כרצונו)
פנה בבקשה לרשות המקומית ותבקש שישימו התראה לפינוי על הרכב.
שלב השני:
נעבור בשביל לא מסומן בשמורה, וכאן צריך אישור עבודה בשמורה מהפקח, זה משהו שהם עושים תדיר ואין בעיה להוציא כזה. על האישור הזה חותם מנהל המחוז, וככה ברור שאף פקח אחר לא יבוא ויטען שלפקח ההוא לא הייתה סמכות לאשר את זה. (אישית, הייתי מסתפק במילה שלו, אבל כל אחד והרגשתו לנושא).
לדעתי גם אם מסיבת הכננות לא תהייה ב23.12 טוב שהניסוי הבירוקרטי הזה יתבצע כדי להשתמש באותה שיטה בעתיד.
זו לא חשיבה נגטבית, אלא חשיבה מעשית איך ניתן לעשות את זה נכון, הפקח לא צריך לנווט לשם אלא לקבל תמונה ולהוציא אזהרה.
אישית אין לי חשש שמן דהו יקפוץ ויתלונן שנגעתי לו ברכב, אבל השאלה החוקית נשאלה פה בשירשור אז הלכתי לברר אותה.
הי אומי, אני בהחלט מתחבר לגישה שלך שדברים צריכים להעשות ע"פ החוק ובצורה מסודרת, אך לנוכח המציאות השלטונית וריבוי הגורמים שיש להם נגיעה(גם אם עקיפה) זה מרגיש לי כמו מסלול מכשולים בלתי עביר עם טופס טיולים בלתי מובן והרבה שמיכות בקיטבג על הגב.
מקווה שעד סוף השבוע יהיו לי האישורים הנחוצים.
יאיר
אם זה חשוב לך לגרור את הנבלה הספציפית הזאת:
קובץ מצורף 141771
טוב, אז אחרי קצת ווטסאפ ושיחה עם הפקח יש לנו אישור להכנס אל הנקודה כל עוד זה נעשה בשישי או שבת. את שאר הגופים(צבא, סיירת ירוקה, משטרה, ר.מקומית ועוד...) שיש להם נגיעה לסוג כזה של פעילות זה לא מעניין. הם לא יגידו כן והם לא יגידו לא, כך ע"פ הפקח. והוא הוסיף שלצערו לא יוכל להשתתף בהערכות אך ישמח לעזור ככל שיוכל ואולי אפילו יצליח להגיע לחזות בחילוץ.
יאיר
מה עושים עם הרכב כשמגיעים לכביש?
מדרדרים חזרה למטה ?
לא ?
ואז זה נחשב שאנחנו השארנו גרוטאה ברשות הרבים?
אסף.
על הרכב יש מספר רישוי כדין ונדאג שהוא לא יאבד:rolleyes:. אז מן הדין שבעל הרכב יתן את הדין.
ובנוסף... אני לוקח על עצמי את האחריות על עצמי (זה יותר קל מלספק שמיכות לכל הגופים שיכולים ולא רוצים להתאמץ.... כבר אמרנו בירוקרטיה)
יאיר
- - - Updated - - -
על הרכב יש מספר רישוי כדין ונדאג שהוא לא יאבד:rolleyes:. אז מן הדין שבעל הרכב יתן את הדין.
ובנוסף... אני לוקח על עצמי את האחריות (זה יותר קל מלספק שמיכות לכל הגופים שיכולים ולא רוצים להתאמץ.... כבר אמרנו בירוקרטיה)
יאיר