שכחת "מרכז שירות" ולא מוסך ...
Printable View
בוטיק התחת......
אסף.
אם כבר עלה נושא העבירות ב"רכב מסעות ארצישראלי".. עניין המשקל עומד לרועץ... ולא רק בצריכת דלק, עם כל הזיוודים המפנקים אני חושב שמשלמים מחיר קשה ביכולת העבירות (גם האמינות) וזה בעיקר בולט וקריט כשגשום רטוב וחלקלק... רוב הגמוסים המסוקסים שאני טיילתי איתם לא התנהלו שם טוב בלשון המעטה..לא בבקעה ולא ברמת הגולן...
אבל היי מי אמר שצריך לעשות מסעות שכאלו בינואר בשיא הסערה??
ובכן, אני הכי נהנה בשטח כשהשמים סוערים.. הכי הרבה כיף.. ריח.. צלילים.. לחוות את הטבע במלוא עוצמתו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
סליחה על ההפרעה, כי אני מטייל בעצם בחו"ל,
S Y N C R O
קובץ מצורף 141065
רכב מסעות אולטימטיבי?
זה כנראה פחות המכונה ויותר האדם מאחורי המכונה כאשר הרצון למסע בוער בעצמות.
קחו לדוגמא את הדבר המופרע הבא:
רכב המסעות האולטימטיבי של הבחור הבריטי דל התקציב לא מנע ממנו לצאת למסע. להיפך, הוא עשה מזה פרויקט מגניב..
הונדה קאב 90. הוא התחיל מחציית אמריקה מתועדת אבל אם תעקבו אחריו תגלו שיש עוד מסעות נוספים. כולל כל מיני הזיות כמו אלף מייל במיני ג׳יפ שקיבל רישוי ביוטה….
מתחיל מכאן.
https://youtu.be/hAjlV2DdC5o
מזכיר את המשפחה ההיא עם הגראהם-פייג' שביקרה בארץ לפני כמה שנים וגם אני כתבתי עליה לפני יותר מעשור.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני כרגע חי את החלום האולטימטיבי שלי, וכן תמיד יש את החלום הבא..... אבל לדעתי כמו דעת KOOK האולטימטיבי בא לידי ביטוי בנוחות השינה ובנוחות המטבח. כל השאר זה בונוס, טוב במקרה של השוורצ'א בונוס גדול.
https://www.jeepolog.com/forums/show...9C%D7%A0%D7%93
אם לבחון לפי הסטטיסטיקה הפרטית של החברים פה, ע"פ הקריטריון של איזה רכב נמצא עם בעליו הכי הרבה בשטח, אז המנצח הוא ללא ספק דאסטר. זה של גיא כמובן. נכתב ללא טיפת ציניות.
עם לינה, בלי לינה, הוא בשטח ומטייל. הלוואי עלי.
יש לא מעט ערוצי יוטיוב של אנשים/ משפחות או בודדים שיוצאים למסעות חוצי יבשות ברכבים שונים ואולי גם משונים.
כמו שניסיתי קודם להדגיש - הדרישות מרכב מסעות שמיועד למסע חוצה יבשות וכפועל יוצא הקווים לדמותו של רכב כזה שונים מהותית מרכב מסע בישראל ולו בשל גודל השטח וזמן המסע בישראל.
לכן לדעתי הדוגמאות של רכבי מסע מדוגמים בחו"ל לדעתי פחות רלבנטיים לשרשור הזה.
זה כבר נאמר במספר אופנים במעלה השרשור - כל אחד ורמת ההתכלבות (רמת תנאי המחייה) שמתאימה לו לשהות של כמה ימים/ שבועות/ חודשים ברכב בשטח.
אני משער שכוונת פותח השרשור הייתה שמי שרוצה יפרט כאן מה מבחינתו הוא היה רוצה מבחינת רכב ואיבזור/ ציוד ברכב שטח ששישמש אותו למסע כאן בארץ שיימשך לכל היותר שבוע.
אה... ושכחתי להוסיף לתאנים ההכרחיים מבחינתי ברכב בכלל וברכב שטח / מסע בפרט - מערכת סאונד איכותי....:p
אתה מתכוון למערכת סאונד על בסיס מקרר או צידנית ? [emoji1751]
(אוקיי, בסדר, הגיע הזמן ללכת לישון ..)
אבל יש כמותו... חדשים מהניילון
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אשמח אם חברים יעלו תמונות של רכבי המסעות שלהם ויסבירו למה בחרו ברכב הנ"ל ( פלטפורמה, אילוצים וכו..) ומה הופך אותם לדעתם - לרכב המסעות שלהם.
אתחיל בפראדו שהיה לי לפני כמה שנים :
2001, ארוך נעול קדמי אחורי מוגבה 3", מיגון מלא. בחרתי בו כי המרכב הארוך מהווה פלטפורמה טובה לזיווד ויציאה לטיולים ארוכים. מה הפך אותו לרכב מסעות? הסבתי את הבגאז למערכת מגירות ומטבח נשלף. כיריים גז 3 מבערים בשליפה, מנגל, סירים, מחבתות, מוצרי מזון בסיסיים ( אורז, פסטה, שימורים, תיבוליה, פק"ל קפה ) קבוע ברכב, מקרר SNOW MASTER 60L 2 תאים נשלף, מערכת מצברים כפולה, תאורת מחנה היקפית, ציליה 270 מעלות ועוד תוספות רבות ומגוונות שהסבו לי הנאה גדולה בטיולי עומק 3-5 ימים עם עד 4 נוסעים ברכב.
הפראדו הפכה ברגע למקום בו הכל קורה .
בתמונה : בראנץ שקשוקות בתחתית מפל חצרה.
קובץ מצורף 141080
קצת בקונטרה לג'מוסים המקובלים.
סמוראי, .. כי הבעלים תימני קמצן קודם כל (; ...וכי אני אוהב לנהוג לבד בלי שאוכלים לי את הראס.
ואלו הסיבות שבחרתי בו:
זול כאמור, תחזוקה, דלק, ביטוח.
קל מאוד, מתקשר מאוד ומהנה לנהיגה (עבורי)
זריז ועביר מאוד,קשה להיכנס איתו לצרות.. אבל גם יותר קל להוציא אותו מהן.
אמין, סה"כ מה שאפשר לצפות מיפנית מהניינטיז.
את בעיית הנפח אחסון אני משתדל לפתור ביצירתיות... או מנמיך ציפיות.
אלט מוגדל, מצבר ראשי 60א"ש גל פריקה עמוקה עם הגנה מפריקת יתר, מארז אנרגיה ליתיום 40א"ש.
יש 20ליטר מים על הפגוש האחורי עם ברז.
יש עוד 27ליטר על הריצפה בקבינה עם גוף חימום 12v (למקלחת וסתם פינוק לשטיפת פנים וידיים בעונה הקרה...)
מחיצה עליונה שמאחסנת מסתור מקלחת מתקפל ואסלה מתקפלת.
קומפרסור עם מיכל אוויר 11ליטר.
מקרר מגירה 30ליטר עם שליטה BT.
שלל תאורות למחנה ולסיטואציות מגוונות, קבועות מתארכות וניידות.
מטבח מלא עם כירה כפולה ויכולת הכנה גם ל4מטיילים רעבים ויותר.
1כיור 1 שולחן קפה נייד מאלומיניום 1שולחן מתקפל מהמתקן גלגל ספייר, 1 מדפון לעבודה.
כננת, רצועות חילוץ, הייליפט, כלי עבודה מלאים, נוזלים ספייר ומעט מאוד חלקי חילוף.
הגה כוח, מערכת קירור מוגדלת (רדיאטור ופאן קלאץ מוגדלים ובנוסף וונטה חשמלית בחזית לתגבור בעת הצורך)
מושב נהג רקארו עם ידית מתכווננת, כיסאות מחוממים, הגה ספורטיבי ספארקו, דוושות ומדרס לרגל שמאל, מערכת שמע איכותית, 4 רמקולים+סאב אקטיבי (מגבר בדרך), מערכת ניטור ללחץ האוויר והטמפ' בצמיגים. תאי איחסון רבים נוספים, תאורה בתא כפפות, שעון טעינה, תצוגה ושליטה אלחוטית מהדש על המארז אנרגיה, קשר קבוע, קשר נייד, ווצדוג.
תיק גלגל ספייר לנשיאת עצים/זבל.
פתרון צל/גשם, בהתהוות כרגע.
ועוד ועוד אלמנטים שעושים את החיים מהנים יותר לשהות ממושכת בשטח.
קובץ מצורף 141119קובץ מצורף 141118קובץ מצורף 141120קובץ מצורף 141121
תמונות נופלות
קובץ מצורף 141131