-
תגובה: פילה, ואגיו, קובה, ושאר נתחים (נגזר)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עזבו את הטעם ואת המחיר, אני אשמח ללמוד איך עושים רברס סיירינג לסטייק פרוס על גריל פחמים?
היה צפוי שדווקא אתה תעלה את זה.
שנים קניתי בטירה ואצל הגליל העליון, בשר מצוין ובמחיר סביר. אבל שיש לך כאלה שאוכלים רק כשר בארוחות אז זה מתחיל להסתבך.
אצלי בבית אוכלים שרצים, עגלים נמוכים וגדיים בחלב עיזים. אבל האורחים, הם הבעייתים (ולכן הם לרוב מתעקשים לשלם - חמי וחמתי).
-
7 קבצים מצורפים
גם אני אשמח ..לא אני צליתי אותם.
דורש מידה של מיומנות וניסיון.
הרים את הרשת בעיקרון ופיזר מעט פחמים בצד ולפינאלה נתן צריבה בצד החם של המנגל.
באופן אישי אני דוגל באנטריקוט בעובי אצבע על מנגל גז שחומם היטב, דקה שתיים כל צד ולהגיש..
קובץ מצורף 141136
קובץ מצורף 141137
קובץ מצורף 141134
קובץ מצורף 141138
קובץ מצורף 141132
קובץ מצורף 141135
קובץ מצורף 141133
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
מהמחירים שאני מכיר, הפרסום כאן של מרקטו - יחסית זול.
אני פעם בשבוע במעלות. החלטתי פעם להיכנס לדבאח, קניתי אנטריקוט לא כשר (מיושן ומוכן להבחן על המנגל).
חוץ מאשתי אף אחד לא ידע מה המקור.
הבן שלי ראה את הסטייק לפני שהונח על הרשת וישר זיהה שהמקור שונה מהרגיל.
סיכום הארוחה היה - "לא ראוי למאכל אדם"....
אבל אנחנו מפונקים, ואצל איתן באמת יש איכות ברמה אחרת.
ד.א.
אשתי קבלה מאיתן מגש המבורגר ואגיו. אנחנו ננסה אותו השבוע.
אישית, לקחת כזה בשר ולקצץ - נראה לי סוג של פשע...
אם אתה במעלות
תכנס לקצביה בגליל זה ממש קרוב לדבאח
איכות שונה בטרוף.
לא תצטער
אין לי שום קשר למקום.
Sent from my SM-A325F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
לא הבנתי.
מה רע בללמוד משהו חדש?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא הגיוני שיצא טעים במחיר הזה. ככה לפחות חושבים כאן לא מעט
אם אתה מתכוון אלי, אז אני דווקא מוצא יופי של בשר במחיר הזה.
ניסית להציג/ע חרם על הבשר הישראלי, אלא שבמעט הפעמים שניסיתי את המיובא זה היה עצוב, אז חזרתי לישראלי...
לא ניסיתי אף פעם ואגיו אז אני לא מתייחס אליו. במחירים האלו כנראה שגם לא אנסה בגלגול הזה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא הבנתי.
מה רע בללמוד משהו חדש?
הטענה שלך נכונה, ריברס סיר, על פחמים, בשטח זה משהו שמאוד קשה להגיע אליו (וכל אחד מהפרמטרים מקשה על זה).
אני מניח שזה גם מנגל ב 50 שקל ולא עם רשת מתכווננת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ניסית להציג/ע חרם על הבשר הישראלי, אלא שבמעט הפעמים שניסיתי את המיובא זה היה עצוב, אז חזרתי לישראלי...
יש דווקא בשר ארגנטינאי מיובא (ולא ווילה מרצדס שנשמע כמו נובוריש מסביון) ואפילו קפוא רחמנא ליצלן באיכות מצויינת והוא גם כשר.
(אי אפשר לייבא בשר לא כשר מסתבר). גם המחירים יותר זולים.
בזמנו, דרום אמריקה (עוד בתקופה שרפי ז"ל ניהל את המקום והם ישבו בניר צבי, לא קניתי אצלהם המון שנים אבל שמועות אומרות שהרמה ירדה) ייבאו בשר ארגנטינאי קפוא. חבר ארגנטינאי קנה אצלו בשר ואירח את המשפחה מארגנטינה. בסוף שאל אותם איך הבשר הישראלי ? אמרו לו, הבשר מצויין, ישראלי זה לא. אז מסתבר שגם מיובא קפוא יש איכותי.
כתבתי כבר לפני, מעבר ליוקר המחיה, נתחים שבעבר נחשבו נחותים, נחשבים היום יקרים ומחירם עלה בעשרות אם לא מאות אחוזים. אני מניח שהרווחים הולכים למקום אחד ולרוב זה לא הקצבים. מי שמע על פיקניה וואסיו לפני 10 שנים חוץ מדרום אמריקאים ? דנבר, בריסקט, פלאט איירון וכו' מעשנות היו מחזה נדיר ולרוב זה היה מדודי שמש שמישהו ריתך ולא ביצים ירוקות וכל מיני חשמליים. מישהו מנצל את זה לטובתו ודופק אותנו כמו בכל דבר. בקבוצות בפייסבוק שמטרתם למצוא מקומות זולים כבר מדברים על נתחים ב 120 ומעלה ולא 50-70.
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
עזבו את הטעם ואת המחיר, אני אשמח ללמוד איך עושים רברס סיירינג לסטייק פרוס על גריל פחמים?
כמו שסולי כתב, דואגים לצד פחות חם במנגל או בכלל מנגל נפרד שהוא פחות חם, ואז צורבים.
דגימה מהסופש הקשה שעבר עליי:
קובץ מצורף 141122קובץ מצורף 141123
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
שנים קניתי בטירה ואצל הגליל העליון, בשר מצוין ובמחיר סביר.
אם אתה מדבר על אטליז הגליל העליון בכפר קאסם - זה אחד המקומות עם הבשר הכי טוב שאני מכיר, אבל דווקא בנתחים המעושנים שהוא מכין. הרבה פעמים בטיולים אני קונה ממנו צוואר כבש ממולא מעושן ונתח אסאדו מעושן, ואז בשטח אני פשוט מפרק אותם עם שני סכינים גדולים על הפלאנצ'ה. מממממממ אחד הטעימים...
השף שם הוא פשוט מאסטר. אפילו פעם אחת החזרתי בשאלה את החבר של הבת שלי שהיה טבעוני מגיל 10 :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AsafGanot
אם אתה מדבר על אטליז הגליל העליון בכפר קאסם - זה אחד המקומות עם הבשר הכי טוב שאני מכיר, אבל דווקא בנתחים המעושנים שהוא מכין. הרבה פעמים בטיולים אני קונה ממנו צוואר כבש ממולא מעושן ונתח אסאדו מעושן, ואז בשטח אני פשוט מפרק אותם עם שני סכינים גדולים על הפלאנצ'ה. מממממממ אחד הטעימים...
השף שם הוא פשוט מאסטר. אפילו פעם אחת החזרתי בשאלה את החבר של הבת שלי שהיה טבעוני מגיל 10 :)
תודה רבה, קצביה כזו בדרך למדבר יהודה יכולה להיות עצירת הצטיידות מצויינת [emoji12]
Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
-
אכן הוא, הבשר שלו לרוב הוא דבאח (לפי מה שהוא סיפר לי בעבר, הוא ייעץ לדבאח בבנייה של החדר יישון שלהם והיה מפקח על הבשר המתיישן). יש לו מקרר יישון (חדר) ובשישי/שבת יש שם פסטיבל שלם של מעשנות - אפשר לאכול במקום או לקחת איתך. שוב, בגלל בעיות כשרות אני קצת מוגבל אתו. יש לי קצב מצויין בחולון אבל המחירים אצלו לא מהזולים. מחזיק גם חי בריא, גם בשר מהגולן וגם אחרים, את חלקם הוא גם מיישן (גם 60 יום) - זה לא 120 לקילו, לפעמים גם כפול למיושנים חי בריא.
-
קניתי היום פיקניה של תנובה בויקטורי, נראה נתח יפה, 129 ש"ח לקילו. היה גם את המיובא ב- 99 ש"ח, השתדלתי שלא יתקרבו יותר מדי.
(בתן-ביס זה עולה לי חצי [emoji16])
-
נתח פיקניה לפני שנה לא עבר את ה 100 ולפני שנתיים לא עבר את ה 70 לקילו.
זו בדיוק הדוגמא לעליית המחירים של הנתחים ה"חדשים".
אני מניח שאנטריקוט ישראלי עולה שם מעל 190 ומיובא פולני באזור ה 120.
הפולני בד"כ יש לו טעם של סוליה.
-
לא בדקתי כי אני לא אוהב אנטריקוט.
לא יודע אם שמת לב, אבל הכל התייקר ...
אכלתי השבוע במסעדת בשרים בת"א.
שני אנשים, עסקית צהריים, שתי מנות ראשונות קטנות, שני סטייקים (סינטה, 300ג', משובחים), בלי שתייה (שתינו מים מהקנקן) ובלי קינוחה.
גוהץ בתן-ביס 440 ש"ח בלי למצמץ ...
מזל שזה לא היה התן-ביס שלי, אפשר לקנות בזה שתי פיקניות איכותיות שלמות ויישאר עודף ...
-
בגלל שלא ממצמצים, המחירים עולים.
ולגבי מחיר הפיקניה, כתבו כאן מספר פעמים, מחירי הבשר שפעם נחשב "שארית", עלו בגלל הביקוש הגבוה בשנים האחרונות. כולם מעשנים, ממנגלים, מננג'אים (נינגה) והקצבים מבסוטים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
מדינת ישראל מערימה קשיים על היבוא
באירופה מערימים קשיים על שחיטה כשרה
מונופולי הכשרות למינהם אוהבים מאוד את הנתח שלהם בעלויות
בקורונה בכלל היו בעיות (כולנו מכירים עוד בעיות רבות שעדין לא נפתרו)
בארץ לא מייצרים מספיק
הביקוש רק גדל
עכשיו תחזרו למיקרו/מקרו ותבינו למה המחיר בשמים.
במעט הפעמים שקניתי בשר בסופר קיבלתי איומים בנוסח גירוש מהבית, לא נכיר בך כאבא שלנו, גירושין ומה לא...
והאמת - צדקו. בסופר האיכות $&%@*!
-
תחליף סופר. יש סופר (רשת קצת יותר קטנה) שיש לו מקרר יישון והוא מביא בשר ברמה אחרת.
הוא גם אשכרה מבין וממליץ על איזה בשר מתאים למה. היה לנו דיון בשישי האחרון האם אונטריב
מתאים לבישול ארוך בתנור או לא - תלוי אם הוא שקוע בנוזלים או לא.
אמרת בדיוק את הדבר הנכון, מונופולי הכשרות ואפשר להוסיף מונופולי הבשר. כש 90% מהשחיטה
הכשרה בארץ נמצאת בידי שני מפעלים למה אתה מצפה ? שאתה מנסה להוזיל את הבשר ולתת מכסות
ללא מיסוי וה"קצב" בסופר שזכה במכרז מנסה למכור לך את היקר כי הוא יותר טוב (והוא לא) ולפעמים
אפילו מוכר לך בשר מוזל במחיר מלא, למה אתה מצפה ?
שצריכים לשלוח שוחט/משגיח כשרות לפולין/אורוגוואי או ארגנטינה מהארץ כי השוחט שם הוא לא קרוב
משפחה של כל נותני התעודה למה אתה מצפה ?
ושאיטליז הגליל העליון מוציא נתח כשר בואקום וברגע שהוא פותח אותו הוא כבר לא כשר ואז אתה לא
יכול לשים על המנגל מה תעשה ? זה שבמפעל עובדים אנשים מהמגזר בהשגחה של יהודי שומר מצוות
שיושב במשרד ואפילו לא רואה אותם זה בסדר, אבל זה שבן אותה עדה מוכר לך בחנות זה כבר big no.
-
תפסיקו להתבכיין על הכשרות.
כשרות זה עסק.
כמו כל עסק מסוגו:
- הוא לא אוהב מתחרים
- הוא משתדל שהרגולטור יחייב להשתמש בו (כמו מלחמות תקנים בועדות התקנים)
- הוא משתדל להרוויח כמה שיותר
- הוא מקדם את המותג של עצמו
- הוא מנסה לקדם תדמית שהמוצר שלו מעולה עבור הצרכן ומי שלא ישתמש בו יפסיד
בדיוק כמו יבואן רנגלר לעומת ברונקו.
אנחנו לא מאשימים אותם שהם טוענים ששלהם הכי טוב, שהם מנסים להרוויח הכי הרבה, שמי שקונה בייבוא מקביל יסבול בנושא האחריות, וכן הלאה, וכן הלאה,
מי שבוחר להיות לקוח של המוצר / השירות, שישלם את מה שנדרש ולא יתבכיין.
רוצים רפורמה בכשרות? גם אני רוצה רפורמה במשרדי התחבורה והאוצר ושלא יקחו לי כל כך הרבה מיסים על ברונקו.
לא טוב לכם? תפסיקו להשתמש במוצר, או תצביעו לפוליטיקאים שישנו את זה. לפחות את החלק השני לא יישמנו.
בברכה,
יוני5
-
יוני,
שהחוק אומר שאי אפשר לייבא בשר שאינו כשר אני קצת מוגבל ביכולת הבחירה.
שבסופר אי אפשר לקנות בשר לא כשר כי זה ישלול ממנו את הכשרות בכלל אני קצת מוגבל.
אז לבוא ולהגיד לך תקנה משהו אחר - נו, אני קצת לא יכול.
אם הייתי יכול ייבוא מקביל, יבואן מקביל, ייצרן מקביל או כל אופציה אחרת לא היית שומע אותי מתלונן.
לא מדבר על עגל נמוך (לא אכלתי סטייק כזה כבר שנים כי הוא פחות טעים לי) פרה שחורה/אדומה/נקודות.
-