תגובה: התלבטות לגבי רכישת לנד קרוזר
תזכיר על איזה רכב בסוף החלטת...
בחצי השנה האחרונה שוק יד2 נרגע, יש פחות קניות ותהליך המכירה של רוב הרכבים ארוך יותר. זה משחק לטובתך בתור קונה (אבל יחד עם זאת - כאשר תראה את הרכב המתאים לך, כאשר הוא סביר מבחינת מצבו ומחירו - אין טעם למשוך זמן!).
מהם הדגמים שאתה רואה ביד2? - תוכל לקבל כאן הסבר קצר או הפנייה לשרשור קיים בנושא.
לגבי הקנייה עצמה - תתחיל בכמה טלפונים למוכרים פוטנציאלים ונסה כבר בשלב ה"ראיון" הטלפוני הזה לסנן את אלו שאין בכלל טעם להתקדם עימם. האם הם נשמעים אמינים, האם הפרטים שהם מספקים מתאימים למה שנכתב במודעה ולהגיון שלך?
האם יש היסטוריית טיפולים בשנים האחרונות?
מוכנים לשלוח לך עותק? - אם כן - בדוק מה הוחלף, איכות החומרים (שמנים, מסננים, נוזלי קירור וכו').
לאחר צמצום האפשרויות, אין מנוס וצריכים לללכת ולבדוק כמה מועמדים - האם מה שאתה רואה דומה למה שתואר? האם עדיין המוכר נראה אמין והפרטים מתאימים?
בדוק והתרשם חיצונית ממצב הרכב, פתח מכסה מנוע, זחל קצת מתחת ובדוק את מצב חלקי המתלה...
רכבים שונים יהיהו באזורים שונים, אז כאשר יהיה מועמד ספציפי - ייתכן ותמצא כאן מישהו שיוכל להצטרף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
תזכיר על איזה רכב בסוף החלטת....
תודה רבה על המידע.
אני מחפש לנדקרוזר ארוך.
רואה בעיקר לקצ׳ורי או STD
אני מבין שאני צריך למצוא איפה שהוא איזון בין הנתונים ה״יבשים״ כמו שנתון גבוה וק״מ נמוך, לבין רכב מטופל היטב, מושקע מבחינת שטח וכו׳.
אשמח לכללי של מה לחפש, אצבע באם יש כאלו.
מה התקציב?
איזה שנתון?
ככל שהרכב פחות חדש, לטעמי היסטוריית הטיפולים ברכב בשנותיו האחרונות חשובה יותר מהק"מ. במיוחד אם מדובר בנסוע. בינעירונית.
נכתב מהנייד
תקציב כ 80k
שנתון בהתאם לנתונים האחרים
10 קבצים מצורפים
אם אלה כל המסמכים אזי נראה שמה - 8\2020 לא היה טיפול 10000 או שנתי, היו טיפולי בלמים מה שמעיד אולי על נהיגה אגרסיבית.
שינוע לטסט כמעט 500 ש"ח - יכול להיות שהרכב לא עובר טסט לבד, צריך מעאכר?
לא ניתן להסיק הרבה מעבר לכך.
כדי לדעת אם הרכב באמת מטופל, צריך מוסכניק שאתה סומך עליו ומכיר את הרכב.
הוא יוכל לומר לך מה מצב הרכב בפועל ולא מה החליפו לפני שנתיים שלוש ויכול להיות שכבר צריך להחליף שוב.
2 קבצים מצורפים
חלק מהקבצים לא עלו.
הטיפול האחרון שאני רואה הוא מ19-09-21 ב 342 אלף ק"מ (היום הרכב עם 360)
אחד גדול לפניו מ 28-04-21 ב 337 אלף ק"מ
קובץ מצורף 144297
קובץ מצורף 144298
כותב מראש - אני לא מומחה טכני ולא מכיר כלל את סוג הרכב הזה אבל מנסה לעזור לך.
אם זה כל התיעוד של ההוצאות על הרכב וכולן הן של בעל הרכב הנוכחי אזי:
1. הוא כנראה מחזיק בו מ-2020
2. אני רואה טיפול אחד לרכב (!!) הייתי בודק האם בוצעו טיפולים נוספים, היכן ואם אפשר לקבל תיעוד שלהם. צריך לזכור שחשוב להחליף שמנים כל כ-10000 ק"מ או לפחות פעם בשנה וגם פילטרים לא הייתי "מושך" יותר מדי. לא רשום איזה שמנים ואיזה פילטרים הוכנסו לרכב.
3. לא מעט טיפולים הקשורים לבלמים בפרק זמן קצר של כמה חודשים - שווה לבדוק האם הייתה בעיה נקודתית שנפתרה לאחר אותם טיפולים או שיש סיבה אחרת (יש חשבוניות על חריטת דיסקים וזמן קצר לאחר מכן על החלפת רפידות), יש מספר חשבוניות על כיוון פרונט, תפוחי הגה, כיוון גלגלים, בוקסות משולשים וכו' - אולי יש בעיה כלשהיא שמנסים לפתור שם.
החשבוניות על איתוראן מצברים (הוחלפו שני מצברים תוך פחות משנתיים - אני מניח ומקווה שזה בגלל נסועה מועטה בתקופת הקורונה) ושאר הנושאים הקטנים פחות רלוונטיים לנושא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אליעזר_מ
חלק מהקבצים לא עלו.
הטיפול האחרון שאני רואה הוא מ19-09-21 ב 342 אלף ק"מ (היום הרכב עם 360)
אחד גדול לפניו מ 28-04-21 ב 337 אלף ק"מ
OK, זה משפר את התמונה.
אז אם אני מבין נכון יש מאמץ לעשות טיפול כמעט כל 10,000 קמ.
יש תחזוקה שוטפת של הרכב וטיפול בבעיות המתגלות במהלך חייו.
אני לא רואה סיבה לחשוד שהרכב הוזנח.
על פניו נראה רכב מטופל.
אסף.
למישהו יש המלצה איך אני בודק את האוטו ב״ראשון לציון״?
שאלה נוספת, רכב זה הוא 2003, האם עדיין שווה לחפש אחד מהשנתונים הגבוהים יותר בגלל היכולות שהתווספו להם (כמו 5 הילוכים, אינטרקולר וכו?).
בראשון יש לך את שי אלבז מפרונט אקס שמתמחה בלנדקרוזרים.
נדרש לעשות טיפול כל 10000 ק"מ או שנה המוקדם מבניהם. אם הקבלה האחרונה היא מלפני כ20 אלף ק"מ ומלפני שנתיים אז חסר לפחות טיפול אחד (ועכשיו היה צריך להיות השני).
ברור ששנתון חדש עדיף. 2003 זה שנתון ישן מהשנתונים הראשונים של ה120. גיר חמישה הילוכים אאל"ט נכנס בשנתון של 2007 אז כדי להגיע אליו תצטרך לעשות קפיצה רצינית בתקציב.
כמה תקציב אתה מקציב לנושא?
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אליעזר_מ
למישהו יש המלצה איך אני בודק את האוטו ב״ראשון לציון״?
שאלה נוספת, רכב זה הוא 2003, האם עדיין שווה לחפש אחד מהשנתונים הגבוהים יותר בגלל היכולות שהתווספו להם (כמו 5 הילוכים, אינטרקולר וכו?).
אינטר קולר מאמצע שנת 2000 (הדגם עם ה 160 כ"ס) יש לכולם, הוא רק שונה בין המודלים השונים.
חמישה הילוכים נכנס בין 2004 ל 2005 או ב 2005, לא אחרי.
לבדיקה בראשל"צ, ממליץ על טוטו בא.ת הישן (במזרח) 0503700052
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
בראשון יש לך את שי אלבז מפרונט אקס שמתמחה בלנדקרוזרים.
...
כמה תקציב אתה מקציב לנושא?
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
הגיוני גם אם שי עצמו טיפל ברכב וכנראה גם מכיר את בעל הרכב?
תקציב 80k אולי אפשר קצת יותר.
מישהו מכיר מקום לבדיקה בירושלים?
בפורום נוטים להמליץ על מוסך המישר במעלה אדומים. בדוק עימו טלפונית האם הוא מוכן גם לבדוק רכב.
שאלה: לנד קרוזר עם 350k ק״מ, מטופל היטב בחברה, האם ראני צריך לחשוש שהמנוע בסיכון בגלל עצם הקילומטרז׳
חבר קנה לפני כשנתיים לנד קרוזר עם 420 אק"מ.
הרכב נוסע עד היום ללא בעיות מיוחדות.
קשה לענות על השאלה שלך בצורה מוחלטת, אבל עם הרכב טופל באהבה וטיפולי מנע ולא טיפולי שבר, בנוסף אם הק"מ סביר לשנתון ובמיוחד עם הנסועה היא בינעירונית - לא הייתי פוסל רק בגלל הק"מ.