תגובה: האומנות של לחסוך במשקל
אני לא ממש מסכים עם יוני, התיבה של הסאב היא לא בגודל מלא ודיי חסכונית.
כשקניתי את הפאגרו ישר רצתי לאיזה נגר מטבחים שבנה לי ארון מגירות מסנדביץ מצופה פורמייקה 1.7. כשהכנסתי את היצירה הזו לרכב וראיתי איך הקפיצים הגמורים שוקעים הבנתי שאני מטומטם עם תעודות, ועוד בפאגרו עם מנוע הדיזל הרופס.
מה שכן, ולא ראיתי שהוזכר פה, יומיים אחרי רכישת הרכב מושבים 6+7 עברו למחסן, אולי כי כולם פה על טנדרים.
אני גם לא מבין את הרומן הלא מוסבר עם מיכלי גז 5 קילו שמוברג להם ראש בקוטר של 5 ס"מ, חסר בנזיניות? או בלוני גז קטנים יותר שניתן למלא בשימוש חוזר?
גם היום בדיפנדר וגם אז בפאגרו אני מסתכל על הגגון ושואל את עצמי מתי פעם אחרונה באמת העמסתי עליו משהו ואם לא היה לי את הצליה/צינור גבריט למים האם בכלל הייתי מתקין אחד או לא מתעצל ופותר את זה בדרך אחרת, עם פחות ברזל/אלומניום על הגג.
בלון גז / כירה גדולה באמת בעיה.
ה'רגיל' שלי זו גזייה זעירה או בנזינייה.
לטיולים 'גדולים' יחד עם הצידנית הגדולה עולה גם הכירה על בלון 2.5. מדובר בסופו של יום בשילוב של כוח אש וקלות הפעלה. אבל בהחלט זה מופת לחוסר יעילות משקלי ונפחי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
כל הדיון הזה פילוסופי לחלוטין.. כמו שראינו יש כאלו ש"חסכו" משקל כי הם פשוט לא לוקחים דברים שלחלקנו הם אלמנטרים.
אז על מה הדיון? על מה אפשר לוותר? איך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה? בסוף הכי קל משקל זה לעבור לציוד תרמילאות ולאכול טונה... השאלה לדעתי היא כמה נוחות אתה נאלץ להקריב בשביל להיות "קל".. אז יש לי את הנוחות שבזיווד (מיכל מים, סאב בגודל מלא, מגירה, מקרר עם מגירה, פלטפורמה למעלה) ולא הגעתי לתוספת של 60 קילו יבש (הרטוב יהיה עם או בלי הזיווד). לטעמי זה WIN גדול... ובשביל לנסות לחסוך 10-20 אחוז זה לא שווה את המאמץ. בטח בטיולים שהם לא אקסטרים.. זה כמו שאתה אומר, פלוס מינוס נוסע, לא משהו שאמור להשפיע על הבלאי של הרכב.. בטח לא בsuv או טנדר.
זהו, העיקר שתהנו.
נראה לי פיספסת.
הוא לא פילוסופי... הוא דיון מעשי איך בפועל ניתן לחסוך משקל (לא ציוד).
דוגמא: אחד יחלוק איך מיקם מקרר ברכב כך שנשאר נגיש מבלי להוסיף מסילה נוספת של 10קג...
אחר יחלוק מנסיונו כיצד במה קלה לאחסון ציוד ב2 קומות שנשאר נגיש.
סתם דוגמא...
גם אצלך יש מקומות אני מניח בהם ניסית לקצץ במשקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
בדיוק (ליוני)
דרך אגב הצד השני של הבלאי הוא איך נוסעים, והוא הרבה יותר משמעותי מהמשקל יותר 100 קילו פחות 50.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אממממ... לפעמים לא נוסעים ונמנעים, תלוי רכב .. נהג... ותוואי.
איך נוסעים את אותו השפצ עם ה100קג יותר על הגג?
איך מטפסים מדרגה חלקלקה עם 100קג על הזנב?
או איך דוהרים בשבילים מהירים עם חרטום כבד משודך לדיזל כבד ופגוש ברזל עמוס קשתות תאורות וכננת כבדה... ?
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
בתחום הגז עדיין יש פה ושם מיכלים ישנים של אמגזית בגודל 0.6 או 1.1 ק"ג (אלה המשקלים אם אני זוכר נכון), מדי פעם יש מציאות כאלה ביד 2 ובאגורה.
סולי, נקודה טובה. פגוש כננת.
בחרתי בהתקנה פנימית ולא בפגוש ברזל גם משיקול משקלי.
יחד עם זה - קיימים פגושי אלומיניום והם פשרה קצת יותר נוחה למי שלא רוצה להישאר עם פלסטיקה בחזית.
כנ"ל מגיני סף ופגוש ברזל אחורי. מצד אחד זה דורש התקדמות יותר זהירה בשטח וכל פעם מחדש אני מתלבט אם להוסיף את הברזלים. מצד שני..... עשרות קילוגרמים שוקלים הברזלים האלה.
אסף.
חייב להיות פה יחס.. ביצועים/משקל , נוחות/משקל, שרידות/משקל.. החוכמה זה לחסוך משקל בלי לוותר על היתרונות של התוספות.. לא לוותר עליהן לחלוטין.
ברור.
כל הרעיון בדיון הזה הוא איך לא לחסוך בציוד אלא איך להעמיס כל מה שרוצים / צריכים ובכל זאת לא להכביד.
אסף.
אחרי שנים שטיפסתי במשקל... קילו פה קילו שם .. הגעתי למספרים מלחיצים. ברגע שהפכתי תקליט ...המחשבה היתה כל הזמן לגלח ...לחסוך קצת בברזלים לעבוד עם צורות קשיחות במקום לעלות עובי דופן... איפה שניתן כמובן. כננת קלה.. מיכל מים מפולי-משהו ולא מנירוסטה, השולחן מתקפל הוסב לאלומיניום במקום הברזל..
מוטות טלסקופים מפיבר/אלומיניום...ולא מוטות ברזל. מצבר אביזרים.. ליתיום לא גל פריקה... (עדיין מפנטז על ראשי ליתיום מה שכנראה יאפשר גם לוותר על המארז אנרגיה רוב הזמן) גם סכו"ם מפלסטיק... לעומת המתכת חסך.. במקום מחבת מברזל יצוק .. מחבת פלדה (carbon steel).. ויש עוד ועוד... גנטים... צמיגים.. בכל דבר שמוסיפים לרכב כדאי לקחת בחשבון את היבט המשקל.. ושהכל מתווסף.
אם אני משווה תצורה של אז להיום.. סהכ חסכתי בערך 150קג... ולא וויתרתי על כלום .. להפך.
במקרה של הסמוראי שלך אתה גם לא צריך למלא דלק. זה גם איזה 50 קילו.
אסף.
לא רוצה להיות קטנוני (; אבל מה זה עפת.. בדיוק חצי. 35ליטר בנזין... זה 25קג.
1 קבצים מצורפים
אפשר לקצץ במשקל גם כאןקובץ מצורף 143324
תורידו משקל בכסא נהג, זה ישפיע גם על הרכב וגם עליכם
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נהוג ומקובל בעולם האספלט המון שנים.
לא יודע איך זה שורד אצלנו, בףהדימקס החדש מצוייד בגל הינע מאלומיניום.
צריך גם לומר שחיסכון במשקל הצמיגים, גנטים, גלי הינע... מסה מסתובבת בעיקר רלוונטי למי שמחפש ביצועים... פחות שרידות וטיולים.
ייתכן ואני קצת מסיט את נושא השרשור אבל וואלה לא מפסיק לתהות עד כמה משמעותי לרכב שטח ממוצע שמטייל בשטח החיסכון במשקל של נניח 100 עד 200 ק"ג?
עד כמה זה משפיע על התנהגות הרכב? צריכת הדלק? בלאי החלקים?
במשוואה של המאמץ הזמן והחשיבה לחסוך כל קילוגרם מול התועלת שבדבר - מה התוצאה?
אנחנו לא דנים כאן ברכב מירוץ/ ביצועים שקיזוז של כמה שניות בזמן ההקפה שלו הוא אקוטי - זה כולה רכב שטח ממוצע שמטייל יומיים שלושה בשטח.
במיוחד נניח בדוגמה האישית שלי שאני מטייל לרוב לבד ברכב (נניח שווה ערך לשני אנשים ברכב..) כשהרכב מראש מסוגל לנסוע עם חמישה מבוגרים + מטען. גם עם הרכב שלי שמזווד בכל טוב מבלי לעשות חשבון לענייני משקל אני עדיין רחוק מהמשקל המקסימלי שלרכב שלי מותר לשאת ובכל מקרה מערכת המתלים היא אפטר מרקט ומותאמת מבחינה חוסן וכיול לרכב שלי - אז שוב למה לי או בכלל לרכב שטח ממוצע להילחם כל כך על החיסכון במשקל?
שלמה - מה המשקל כולל נוסעים שאתה מעמיס על הג'יפ?
אסף.
אסף, להערכתי כ- 250 עד 300 ק"ג כולל נוסע 1 ולא כולל משקל הפגושים, הגגון, הכננת ומגיני הסף
פירוט הציוד והמשקל המוערך:
מיכל נירוסטה + 60 ל' מים משאבה וצנרת - 75 ק"ג (מחובר קבוע)
בימה / משטח עץ הנפתח למיטה - 15 ק"ג (מחובר קבוע)
2 מזרונים מתקפלים+שק שינה+ מצעים + תיק בגדים - 10 ק"ג
תיק כלי עבודה וחלפים - 10 ק"ג
קומפרסור- 5 ק"ג
ציוד חילוץ - 2 רצועות + 4 שאקלים+את חפירה מתקפלת - 10 ק"ג
מקרר 40 ל' + מלא אוכל ושתייה - 20 ק"ג
ארגז כתר פלסטיק עם כלי בישול ומזון יבש - 10 ק"ג
מחמם מים על גז למקלחת - 5 ק"ג
בלון גז 2.5 ק"ג + כירת גז כפולה - 5 ק"ג
מטף קטן - 5 ק"ג
אנוכי - 118 ק"ג
להערכתי אתה טועה בהערכת המשקלים,
לדוגמא בלון גז 2.5קג שוקל לדברי אסף 3.25קג.. מקרר נטו ישקול 20קג. בלי תושבת וכו...
אבל גם אולי משמיט כמה..כיסא ושולחן אין?
שלמה, המקרר שוקל הרבה יותר כשהוא מלא.
אז יחד עם פגוש וכננת (80 עד 100 ק''ג), מיגונים (לפחות 20 קילו) גגון ועוד נוסע אחד - אתה מגיע למקסימום המותר לג'יפ שלך (משהו כמו 480 ק''ג. ).
הנה סיבה טובה לחשוב איך לחסוך במשקל (לא לשאת פחות דברים אלא את אותם דברים שעושים לך טוב - למצוא חלופה קלה עבורם)
אסף.