עד לפני חודש הוא הציג והגיע לשם. מדבר על שנתיים עבודה רצופה כמעט.
זו גם התחייבות של היבואן, אז אם יש כאן תרמית, זה היה כבר עולה והם היו משלמים על זה, אני לא הראשון שקנה.
Sent from my SM-F946B using Tapatalk
Printable View
עד לפני חודש הוא הציג והגיע לשם. מדבר על שנתיים עבודה רצופה כמעט.
זו גם התחייבות של היבואן, אז אם יש כאן תרמית, זה היה כבר עולה והם היו משלמים על זה, אני לא הראשון שקנה.
אני לא חושב שזה שהוא סיני אומר משהו,
אני עם וולטר כזה שעובד 24/7 בתנאים קשים יחסית, ואם אני מכוון אותו למינוס 12 הוא מגיע לשם די מהר ( אף פעם לא כיוונתי לפחות מזה).
בכל מקרה, הבעיה נשמעת כמו חוסר גז, אם המצב יחמיר בהדרגה תדע שזה זה...
בינתיים הייתי בודק שמינוס 4 זה באמת מינוס 4, לשלול שתקלה היא בתצוגה.
יש מצב שזו תקלת צג או שיש משהו בנקודת המדידה שממנה זה מגיע לצג.
זרקתי לתוך המקרר חיישן של מדחום לבשר (inkbird), הוא הגיע למינוס עשר ועצר כי זה היה יותר מידי עבורו, אבל זה לפחות הרגיע אותי שאכן הטמפרטורה במקרר היא בכיוון הנכון.
אין סיבה שהגז יברח..
יש מצב שצריך לעשות תהליך הפשרה, לנקות את הקרח מהדפנות ולנסות שוב.
לא חושב שיש בעיה.
קודם כל, כמו שצחי כתב, זה שבצג יש אפשרות ל 20- לא אומר שבתנאים ביתיים המקרר יכול להגיע ל 20-.
במקררים האלו, ירידה מתחת ל 10- זה ארוע חריג, וגם אז, פתיחה או חום סביבתי יעלו מייד את הטמפרטורות בתוך המקרר.
במקררים האלו הבדיקת טמפרטורה מתבצעת ( בד"כ) ע"י רגש שמוצמד מתחת לריצפה ( באמצע), והקירור מתבצע ע'י צינורות בהקף של הדפנות.
אם המקרר ריק, אז ליד הדפנות יהיה יותר קר, ובמרכז של המכסה ( פתח) יהיה הכי חם.
אם שמים בקבוק מים , בדיוק על הנקודה של הרגש , ומשאירים אותו לקפוא, יש סיכוי טוב הטמפרטורת המינימום שתראה בצג, תהיה נמוכה יותר מאשר במקרה של מקרר ריק.
לעשות סיפור ארוך קצר,
תנסה לשנות את הסידור פנים , עם דגש על סידור התחולה במרכז או בדפנות, ושינוי התכולה שבמרכז.
אני מוכן להמר שתראה תוצאות שונות.
יש לי מקרר ישן יחסית, בלי תקשורת על-חלל ואפליקציה.
חיברתי לסלסילת המקרר חיישן טמפ שמחובר לאפליקציה בטלפון.
החיישן מחובר בצד הרחוק מגוף הקירור.
יש הבדל של 2-3 מעלות ביחס לצג.
הם קוראים נקודות שונות, וכמו שזיו ציין, הסידור של המצרכים בפנים משפיע על תנועת האויר והקור.
אין חדש תחת השמש.
מחפש מעבדה לבדוק את המקרר. או מישהו שיכול להנחות אותי.
למה שתרצה לרדת ממינוס 10 מעלות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
המקרר מאפשר לרדת למינוס 20, וזה עבד ככה עד לא מזמן. גם אם בפועל זה מינוס 15, זה עדיין מצוין. קריטי למזון רגיש. אני נוטה להאמין שמשהו קרה ברמת הגדרות, למרות שאין שום אינדיקציה לזה בפאנל שליטה. האופציה השניה היא תקלה חשמלית/לוח
ועכשיו קצת עדכונים -
הלכתי למשרדי/מחסני סולו אוטוורקס בלוד, הורקנוס 5.
החוויה נחלקת לשניים -
1. היו שאמרו שם שאני צריך להגיד תודה שזה עבד שנתיים. ואפילו נתנו לי דוגמה ממדפסות שמחזיקות שנה. אמרו בנימוס, בתמימות, הבינו תוך כדי המשפט שהם מפילים את עצמם, אבל אמרו.
2. היו שם כמה שדיברו איתי וניסו לעזור, העלו את מנהל/נציג סולו של הקבוצה, דניאל וינקל בטלפון והוא גם אמר שאין שירות וכי מעולם לא היה שירות תיקונים למוצר אחרי האחריות, גם בתשלום. מה שיש במסגרת האחריות היה החלפה בעקבות תקלה/פגם או אם לתחושתם יש צורך בחשמלאי אז הם היו מחפשים חשמלאי באופן אקראי ומבקשים שיתקן. אפס תפיסת שירות למוצרים. הכל בנחמדות והתנצלויות. מי שצריך טלפון ישיר שלו, יש לי.
לבסוף הוא גם שלח עובד מחסן שיביא לי עוד שנאי חשמל, למרות ששלי תקין ולא ברור למה הוא חשב שלא. וספר הוראות לבקשתי. הוא שלח אותי לדרכי עם 2 אופציות, או שאני מחפש חשמלאי בעצמי או שהוא יחפש אבל אין להם אף בעל מקצוע ספציפי להפנות אליו. הוא גם אמר שהוא מזין 100 נקודות לחשבון שלי באתר סולו. חשבון שמעולם לא השתמשתי בו כי ההזמנה בוצעה טלפונית...הם אפילו התקשו למצוא אותה, למזלי שמרתי את הפרטים שלה.
שוחחתי קצת עם העובדים בזמן שהמתנתי. הם הודו בפניי שסולו שינו כיוון, סגרו את המוקד הטלפוני, הכל דרך מיילים (שלא באמת עובדים, כי שלחתי כמה וכמה וזכו לאפס התייחסות) וניכר שיש משהו ברקע שהם לא חושפים. אף אחד לא היה מופתע מההתנהלות. הם כן הופתעו שלקוח הופיע אצלהם במשרד ולא נכנע טלפונית...
----
כרגע המצב הוא כזה -
המקרר לא מקפיא כוס מים שהושארה בו במשך יממה שלמה, למרות שהוא מכוון למינוס 20. המים כן קרים.
בצג שלו, הטמפרטורה ירדה מרגע ההפעלה שלו מ26 ל4 ונשארה שם.
עם מד חום אלחוטי inkbird ראיתי טמפרטורה של מינוס 10 בכמה אזורים שונים בתוכו.
פתחתי את דופן המקרר שבה נמצא המנוע, ניקיתי אבק. שומעים שהכל עובד בסדר, הכל נראה שלם. הפיוז תקין, המאוורר עובד, הכל כמו שהיה כשיצא מהקופסה.
המקרר לא מקפיא.
שלב הבא - חשמלאי מקררים. קיבלתי המלצה על מאיר מראשלצ.
אם יש עוד רעיונות, אשמחקובץ מצורף 150325קובץ מצורף 150324קובץ מצורף 150326קובץ מצורף 150327
מאיר מעולה, אבל לא בטוח שישתלם לך לשלם על הבדיקה/תיקון למקרר זול ...
נשלח מטאפאטוק, ואולי הגיע הזמן להיגמל מחתימות כפולות
אתה מזהה חיישן טמפ׳ איפשהו?
לפי התרשים יש, השאלה אם ניתן להגיע אליו
המדחס נכנס ויוצא מפעולה? אולי החיישן מזייף והמדחס לא עובד מספיק כדי להקפיא. להחליף חיישן נשמע כמו משהו שניתן לבד, גם בדיקה שלו להתנגדות.
אם המדחס עובד קבוע והמקרר עדיין לא מקפיא אני בספק אם כלכלי לתקן
ואני אתן את השנקל שלי.
שקל ראשון: סולו מעולם לא הרשימו אותי ולכן גם כשפרסמו פה ושם מבצעים, נמנעתי מלקנות מהם.
שקל שני:
פעם היית קונה מקרר ב2500 ש"ח וצפונה.
היום אתה קונה מקרר באותו נפח ב880 ש"ח או 699 במבצעי סוף שנה. מניח שיש לזה מחיר גם באחכות וגם בשירות. (אגב מקרר משרדי קטן שעובד עם רכיבים דומים אבל באריזה קצת שונה עולה הרבה פחות, אבל זה נושא לשרשור אחר).
ברוב המקררים הביתיים, החישן צמוד בין הדופן לבידוד בתחתית המקרר.
להחליף חישן יותר מסובך מלהחליף מדחס.
בהנחה שהמקרר עובד רצוף, אחרי 5,10, ו15 דקות עבודה, מה הטמפ' של הצינור שיוצא מהמדחס לכיוון המעבה ("הראדיאטור") (תמדוד ממש צמוד לגוף של המדחס)?
בהנחה שהכיוון של אהוד נכון (טחנת את המדחס), בד"כ המדחסים האלו מתים באחת מ 2 צורות:
1- המדחס מאבד קומפרסיה והדחיסה יורדת (הצינור יתחמם מעט או בכלל לא, צריכת הזרם תהיה נמוכה לעומת מקרר חדש \ מה שכתוב במדבקה).
2- המדחס מתחיל לזרוק שמן ואז שהמערכת מתקררת, הקפילר ניסתם (הצינור יציאה יתחממם בהתחלה, וצריכת הזרם תקינה, אחרי כמה זמן, הצינור יהיה פחות חם וצריכת הזרם תרד).
(או שתי האפשרויות במקביל).
מדחס חדש יעלה בסביבות 100-120ש"ח (דוד עלי), ואז, אם הבעיה הייתה שמן במערכת, מתחיל הסיפור של ניקוי השמן, זה סיפור לא פשוט, והלחמות, וייבוש, ואקום, גז ..... בימים שחדש עולה 700-800 ש"ח, הייתי נפרד ממנו .
תמיד יכולה להיות האפשרות שברח הגז.
למצוא דליפה במקרר כזה, צריך הרבה מזל (רוב המערכת לא נגישה), וצריך הסבר טוב למה פתאום ברח הגז (מה קרה? מה נפגע?)
בנתיים הוא משמר טמפרטורה של 4-6 מעלות.
השאלה כמה זמן זה ישאר, ואז לפחות יהיה מקרר בלי מקפיא.
על ההקפאה אצטרך לבדוק עם מאיר.
יש לך גישה ללוח שלו בלי לפרק בידודים וכו׳? אם כן - תפרק את החיישן טמפ מהלוח או שתשים אחר מעליאקספרס בחצי דולר, תראה אם המדחס מצליח לקרר יותר מהמצב הנתון
לא חושב שיש, אבל אבדוק בהמשך סופש.
בנתיים שמתי לב שלאחר עבודה ממושכת מאתמול, יש טיפות קטנות על צינורית נחושת באיזור הרדאיטור
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eb72ea34bc.jpgקובץ מצורף 150331
אלא אם יש לך עניין טכני ואתגר מיוחד בתיקון של זה, נראה לי שאתה מתאמץ, משקיע זמן ומתבאס יותר מדי. שנה בראש את המחשבה של מקרר שהתקלקל מוקדם ל"נקרע לי צמיג מסלע. באסה. קניתי צמיג חדש וזה מאחוריי" והעניין פתור.