טעות מדובר ברכב אחר
Printable View
הג'יפ שנגנב ונמצא זה רוביקון JL דיזל.
הסיפור שלו הוא מערכת איתור שעד שפורקה, בכלל לא ידעה ולא התריעה שהרכב נגנב.
נשאלת השאלה ובצדק - אם המערכת לא יעילה ולא מתפקדת וכל גנב רכב בן 17 מנטרל אותה בקלילות תוך דקות, אז על מה בעלי הרכב מחוייבים ומשלמים עליה תשלום חודשי.
כמובן שלפחות לפי התמונות ברשת הרכב ניזוק קשה - כל הדשבורד פורק והושחת. לא מעט עבודת שיקום - אבל הוא חזר לבעליו במזל טוב אחרי התגייסות של מועדון הרנגלר.
המדינה מתפוררת. כאוס שם בחוץ. אין דין, אין דיין, אין משטרה. ואף אחד לא ישמור לכם על הג'יפים חוץ ממכם.
למה שנותר מהמשטרה לא אכפת מזה. מבחינת המדינה הגניבות צריכות להימשך ביתר שאת כי זה אינטרס מובהק שלה - מייצר "תחלופה" בשוק הרכב ומעודד מכירות רכב חדש שמרפדות את הקופה במיסים.
רתקו את הכלים למקומם בסנדלים, מנעולים ושרשראות. כל דבר אחר לא יעיל ולא מועיל.
חוסם תדרים וגלאי משדרים מעלי אקספרס, ושום התקן אלחוטי סלולרי או gps יעבוד, איתוראן וכל האמצעים הדומים כבר לא שווים כלום, בטיול חזרה ממפגש גיפולוג לכיוון אשלים, בשבילים המקבילים למסומנים והמטוילים פועלים באין מפריע המוני חממות סמים, רכבים שרופים כולל f350 די חדיש, אולי בכלל צהלי שמונח שם, היכן השלטונות, מה הבעיה להרים רחפנים, כל מסוק יכול לראות בדיוק היכן האתרים, מדינה בהפרעה, ממש מייאש.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
אכן גלאי וחוסם קל לקנות היום והם משבשים את האותות וחברות האיתור לא מקבלות אות ומיקום.
אבל.. אם חברות האיתור לא מקבלות אות הן צריכות להתקשר / לשלוח הודעה למנוי "אין אות" תאשר שהרכב אצלך / היה בחניון / היה בשטח וכו'.
זה לא פתרון מלא, אבל מי שיש לו קליטה בחניה ליד הבית (או בחניון), העלמות האות בשעות הלילה הוא סימן מדאיג שחייב הרמת דגל מצד חברות האיתור. את התקשורת בין חברת האיתור לסלולארי של הלקוח אי אפשר לחסום.
נראה לי השאר עם הפטרול. אף אחד לא רוצה אותו במילא.
Sent from my V10 using Tapatalk
חברות האיתור מתחייבות לדבר אחד בלבד:
גביית דמי מנוי ,כל היתר זה בונוס.
כבר יצא לי לא מעט שנסעתי לבקעה על כביש 5 ב3-4 לפנות בוקר....תמיד הטל מהמוקד היה כשחצי חזרה את הקו הירוק אחה״צ [emoji35][emoji2363][emoji35]
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אני לא יודע אם זה תופס גם לרכבים,
אבל בזעקה האחרונה אתה מקבל כסף מהחברה אם הם לא מצליחים להחזיר לך את האופנוע.
איתורן לא דוגמת כל הזמן את האות לכל הלקוחות.
יש טווחי זמן מסויימים, ויש אלגוריתמים שונים שהגדירו שמקפיצים התראה.
כלומר, משבש שיעבוד 5 דק׳ לא בהכרח יקפיץ התראה. וזה כנראה מה שקרה בנסיון גניבה הנ״ל.
בהמשך אולי תהיה התראה (אני לא יודע מה טווח הזמן בין הדגימות) וטלפון ללקוח, אבל איתורן ימשיכו להיות ״עיוורים״ כל עוד המשבש עובד.
בגדול איתוראן לא שמים עלינו, אנחנו לקוחות שבויים כאשר חברות הביטוח מחייבות אותנו לרכוש אמצעי מיגון לא יעיל בהרבה מקרים.
להבנתי, המשבש הזה כרגע Game changer לנבלות.
אני חוזר לברזלים, ולמנתקים סודיים.
תקופה קשה.
מה שכן, ראוי לציין את ההתארגנות היפה של מועדון רנגלר, שמנהליה מנסים לתקוף את הנושא בדרכים שונות -
1. פתחו קבוצת וואטסאפ מיוחדת לארועי גניבה, עם התראות לכל מיני גורמים, ומי שקרוב לאיזורי הדמדומים.
2. מנסים למצוא פתרונות טכניים, גם מול איתורן.
אין מה לעשות, אין לנו על מי לסמוך, רק על ההתארגנויות האלו ועל הקהילה.
גבע .. אתה ופיניש חברים?!
https://www.facebook.com/reel/199237...&s=chYV2B&fs=e
Sent from my SM-G781B using Tapatalk